Parašė manometras
Rodyti pranešimą
Aš netgi tyčia vengiu žiūrėti angliškus filmus ant kurių uždėtas lietuviškas balsas, tiesiog užskaitau kaip sugadintas filmas.---
Sutinku su mintimi, kad Baltijos šalys nėra vieningas darinys, labai skirtingi žmonės gyvena.
Lietuva turbūt kažkas arčiau Slovakijos (gal net Čekijos) ir Vengrijos negu Estija. Apie Lenkiją net nešneku, manau tai savaiminis Rytų Lenkijos kultūrinės zonos tęsinys į posovietinę erdvę.
Latvija iš vis įdomus reiškinys
Aš buvau susidaręs apie latvius kaip tautą tokį įspūdį, kad tai kaip Rytų Prūsijos tęsinio gyventojai, išpažįstantys liuteronų tikėjimą, bet Latviją stipriai sugadino sovietmetis, gal panašiai ar net labiau nei mus carmetis. Kažkokia normalesne valstybe tapti jiems sekasi stebėtinai sunkiau nei galėtų būti.Lietuvą kaip tik labiausiai sugadino carmetis mano manymu, vėlavo industrinė revoliucija bei kasdienių patogumų naujovės, didelė emigracija, militarizuota pasienio krašto prigimtis, o sovietmetis suniveliavo mus su Latvija, Estija ir iš dalies Lenkija, nors Rytų Lenkija niekada ir nebuvo labiau išsivyčiusi, bet kažkiek buvimas satelitine šalimi padėjo bent jau nesusibjauroti moralės galutinai, tiek kad jų konservatyvumas žymiai aiškiau išreikštas su neaiškia trajektorija.
Na, o Estiją juokais vadinu Rytų (tiksliau, Pietų) Suomija
Panašiai kaip Vokietija kažkada buvo padalinta į Rytų ir Vakarų.Turiu netgi minčių, jei per stebuklą būtų buvusi satelite valstybe, o ne SSR'u, tai galėjo būti turtingesnė už Slovėniją.

Komentuoti: