Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Jeigu draugui yra svarbiau ar rasizmas ar ne, negu valstybės saugumas, tai draugui dar smegenys dirbti nepradėjo.
    Jis tiesiog nemalonumų nenori, nes tema viešiems pasisakymams tokia gana slidi.
    Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
      Puiki mintis! Davai įsileidžiam rusų IT'šnikų, kurie dirba roskomnadzor ir blokuoja svetaines (tarp jų yra labai aukštos kvalifikacijos žmonių), rusų inžinierių, kurie gamina tankus ir vėliau ukrainiečiams ant galvų krentančias raketas/šachedus (raketą sukurti reikia didelės kvalifikacijos), o tuo pačiu ir novichok cheminio ginklo kūrėjus (labai galvoti žmonės kūrė). Moralė, atsakomybė už šimtų tūkstančių žmonių nužudymą mums dzin, svarbu tik ikanomika.
      Pasakyme, kad imigracijos politikoje pirmiausia turėtų būti vertinami žmonės individualiai, o ne pagal šalis, nėra jokio prieštaravimo su tuo, kad turėtų būti vertinami ir tavo paminėti kriterijai. Prijaučiančių Putinizmui yra pilna ir tose šalyse, kur rusų kalbos nelabai kas supranta, čia forume jau buvo minėti pakistaniečiai, dėl to jei imigrantų filtraciją mes vykdysime pagal šalis, o ne pagal žmones, tai tikėtina, kad prisileisim ir angliakalbių vatnikų. Aš tiesiog nesuprantu, kai tamsta bandot įrodyti, kad nuo Lukašenkos režimo bėgantys baltarusiai IT'išnikai yra kažkokie vatnikai, atsakingi už Putino karą Ukrainoje. Žiūrint grynai ilgalaikių Lietuvos interesų, tai tas IT'išnikas imigrantas iš Baltarusijos yra žymiai geriau, nei kokia rusakalbė ukrainietė, parduotuvės kasininkė, karo pabėgelė iš Donecko srities. Priminsiu, kad 2020 m. protestuose prieš Lukašenkos režimą tie baltarusių IT'išnikai buvo pirmose eilėse, kai tuo tarpu Donecko srities rusiakalbiams ukrainiečiams, net po Krymo aneksijos ir Donecko okupacijos, didžiausias skirtumas buvo tas, kad mėgstamiausiu politiku tapo nebe Putinas, o Lukašenka. Dėl to ilgalaikėje perspektyvoje to baltarusio IT'išniko palikuonys turi daug didesnius šansus sėkmingai integracijai Lietuvoje, kalbos išmokimui ir anti-vatnikizmui, nei kad juos turi ukrainietiės kasininkės palikuoniai. Tik dar kartą pabrėžiu, kad aš jokiu būdu nesakau, kad baltarusiai yra geresni už ukrainiečius, aš tiesiog sakau, kad tiek ten, tiek ten yra tiek vienokių, tiek kitokių, dėl to imigrantus reikia vertinti individualiai, visų pirma pagal jų gebėjimus, o ne pagal kilmės šalį, o imigracijai iš Rusijos tie filtrai turėtų būti trigubi, tiesiog čia taip pat priminsiu, kad sąlyginai ne taip seniai į Rusiją buvo ištremta šimtai tūkstančių lietuvių, visų pirma pačių gabiausių (pvz. mokytojai) ir didžiausių Lietuvos patriotų ir jei jų palikuoniams, jei jie nėra vatnikai, būtų užtrenkos durys sugrįžti, tai su morale ir istorine skola didžiausiems Lietuvos gynėjams tai nieko bendro neturi. Ir kalbant apie moralę - galbūt siekiamybė, kad Lietuva atsirinktų kuo kokybiškesnius imigrantus, kurie turi geriausias perspektyvas integracijai ir prisidėjimui prie šalies gerovės, pagal tave ir nėra labai moralu, nes nėra atsižvelgiama į pagal tave nenuplaunamą nuodėmę, kad neva baltarusis it'išnikas yra atsakingas už karą Ukrainoje, bet ilgalaikiai Lietuvos interesai bent jau man yra pačioje pirmoje vietoje, tik po to eina moralė, bet ir ją mes skirtingai suprantam.

Comment

tuo pačiu ir novichok cheminio ginklo kūrėjus (labai galvoti žmonės kūrė). Moralė, atsakomybė už šimtų tūkstančių žmonių nužudymą mums dzin, svarbu tik ikanomika.
        Nežinau, nežinau, būtų įdomi platesnė forumo žmonių nuomonė kiek būtų už tai, kad protingus mokslininkus, kurie kūrė karines technologijas rusijai reikėtų persivilioti dirbti mūsų šalyje.

Aš tai būčiau už tai, kad mokslininkai, kurie kuria technologijas geriau kurtų jas mums. Geras pavyzdys būtų JAV Nasa žymiausias kosmoso technologijų vadovas perviliotas iš nacių Vokietijos: https://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

Apie būtent žudikus, kurie priimėjo sprendimus kur ir kaip leisti raketas bei pačius vykdytojus esu kitokios nuomonės, jie čia kelti kojos neturėtų.

Comment

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą

Nežinau, nežinau, būtų įdomi platesnė forumo žmonių nuomonė kiek būtų už tai, kad protingus mokslininkus, kurie kūrė karines technologijas rusijai reikėtų persivilioti dirbti mūsų šalyje.

Aš tai būčiau už tai, kad mokslininkai, kurie kuria technologijas geriau kurtų jas mums. Geras pavyzdys būtų JAV Nasa žymiausias kosmoso technologijų vadovas perviliotas iš nacių Vokietijos: https://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

Apie būtent žudikus, kurie priimėjo sprendimus kur ir kaip leisti raketas bei pačius vykdytojus esu kitokios nuomonės, jie čia kelti kojos neturėtų.
          Amerikiečiai yra protingi ir darė tai, kas naudinga jų šaliai, o pas mus kai kurių piliečių ksenofobija (kas yra dar pavojingiau nei Batka ar Putinas) ima viršų prieš racionalinius mums naudingus sprendimus.
          Flickr

Comment

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
            Reikia atsiminti esminį skirtumą - po 1945.05 Vokietija jau buvo nugalėta ir nebuvo jokių šansų pervežtiems mokslininkams aktyviai bendradarbiauti su nacių režimu.
            Esamu metu bet koks rusakalbis ir rytų yra potencialiai lojalus/užverbuotas/... ir panašiai todėl kategoriškai nesutinku. kad įmanoma įvertinti visus.
            Geriau jau neturėti tokių, užtenka ir savų atmataičių, kurie užpuolimo atveju praneštų priešui.
            Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
              Žiūrint grynai ilgalaikių Lietuvos interesų, tai tas IT'išnikas imigrantas iš Baltarusijos yra žymiai geriau, nei kokia rusakalbė ukrainietė, parduotuvės kasininkė
              ilgalaikiai Lietuvos interesai bent jau man yra pačioje pirmoje vietoje, tik po to eina moralė, bet ir ją mes skirtingai suprantam.
              O man pirmoje vietoje yra būtent moralė, dėl ko diskutuoti toliau nematau prasmės. Aš nenoriu įsileisti į savo šalį (perkeltine prasme į savo namus) žmonių, kurie yra atsakingi už šimtų tūkstančių žmonių nužudymą. Jums matau svarbiau ikanomika. Skirtingos vertybės, tiksliau, pas vieną iš mūsų absoliutus tų vertybių nebuvimas. Rytoj pasisiūlys solovjovas pabėgti su savo milijonais, jūs būsite ne prieš, nes Lietuvos interesai. Beje, visada stebėjausi, kad tokie už šalies interesus pasisakantys žmonės smerkia rusiją, iraną ir šiaurės korėją (o dabar dar Belgiją, neleidžiančią panaudoti užšaldytų rusijos pinigų Ukrainai bei Indiją, perkančią rusijos naftą) už jų politiką. Juk jos viską daro taip pat iš savo interesų. Ar mums ginti savo interesus bet kokia kaina yra normalu, o jiems negalima? Atrodo kaip veidmainystė.
              Ir taip, baltarusių IT'šnikas yra atsakingas už karą Ukrainoje. Visi piliečiai atsako.
              Paskutinis taisė Maalinauskas; 2025.12.08, 12:15.

Comment

Ir taip, baltarusių IT'šnikas yra atsakingas už karą Ukrainoje. Visi piliečiai atsako.
                Ar suvokiate, kad pats kalbate kaip nacis ir dar kažką apie vertybes aiškinate? Civilizuotos šalys netaiko kolektyvinių bausmių, paskaitykite Ženevos konvenciją, kurios narė yra ir Lietuva.
                Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Amerikiečiai yra protingi ir darė tai, kas naudinga jų šaliai, o pas mus kai kurių piliečių ksenofobija (kas yra dar pavojingiau nei Batka ar Putinas) ima viršų prieš racionalinius mums naudingus sprendimus.
                  Amerikiečiai visada buvo beprincipiai idiotai, kurie išduodavo savo vertybes ir sąjungininkus. Vien pajėgų išvedimas iš Afganistano ką reiškia: ateini, susuki daliai visuomenės galvas apie laisvę ir ekonominį gerbūvį, sukuri sau palankę visuomenės grupę, o tada išeini ir palieki juos represijoms ir faktiniam išnaikinimui naujos talibano vyriausybės, net nepasirūpindamas jų evakuacija. Arba jų dabartinė politika Ukrainos atžvilgiu - pradžiai atimi iš šalies branduolinį ginklą ir strateginę aviaciją, garantuodamas jai teritorinį vientisumą ir gynybą, o paskui reikalauji atiduoti dar papildomai žemių agresoriui, prisidengdamas de jure teisine spraga. Norite gyventi ir lygiuotis į tokią šalį? Aš ne.

Comment

Ar suvokiate, kad pats kalbate kaip nacis ir dar kažką apie vertybes aiškinate?
                    Suvedimas į nacius (reductio ad hitlerum) yra viena iš demagogijos formų. Beje, net jis nelaiko kritikos - nacizmas yra nusiteikimas prieš (arba už) kažkokią tautybę, baltarusijos ar ruZZijos pilietis gi nėra tautybė. Man visiškai vienodai, ar tu esi čečėnas, dagestanietis, kalmykas, baškiras, totorius ar rusas ar dar kažkokia tautybė, jei esi ruZZijos pilietis, ten gyveni ir moki mokesčius. Lyginai kaip ir man neįdomu ar gimęs Lietuvoje yra rusų, lietuvių ar baltarusų tautinės mažumos, jam jokia atsakomybė (nei teisinė, nei moralinė) negali būti taikoma.

Comment

O man pirmoje vietoje yra būtent moralė...

Ir taip, baltarusių IT'šnikas yra atsakingas už karą Ukrainoje.
                      Kalbėdamas, kad man LIetuvos interesai yra pirmoje vietoje, tik po to moralė, aš visų pirma turėjau omeny pvz. tai, kad bet kokių pabėgelių įsileidimas iš visokių Sirijų būtų gal ir moralu, bet pirmoje vietoje turi eiti Lietuvos interesai. Talentų persiviliojimas iš Baltarusijos gal yra nemoralu, nes tai tam tikra prasme yra kaip vagystė iš kaimyno daržo jo užaugintų daržovių, bet Lietuvos interesai man čia svarbiau. Tu tuo tarpu apsimeti šventuoju, kuris nustatė, kad moralės etalonas yra laikyti visus baltarusius atsakingus už Rusijos karą. Mano supratimu čia nėra nei jokios moralės, nei jokios logikos, ką jau kalbėti apie tai, kad be moralės naudą LIetuvai lygiai taip pat reikėtų vertinti.

Comment

Suvedimas į nacius (reductio ad hitlerum) yra viena iš demagogijos formų. Beje, net jis nelaiko kritikos - nacizmas yra nusiteikimas prieš (arba už) kažkokią tautybę, baltarusijos ar ruZZijos pilietis gi nėra tautybė. Man visiškai vienodai, ar tu esi čečėnas, dagestanietis, kalmykas, baškiras, totorius ar rusas ar dar kažkokia tautybė, jei esi ruZZijos pilietis, ten gyveni ir moki mokesčius. Lyginai kaip ir man neįdomu ar gimęs Lietuvoje yra rusų, lietuvių ar baltarusų tautinės mažumos, jam jokia atsakomybė (nei teisinė, nei moralinė) negali būti taikoma.
                        Jeigu aiškinate, kad dėl paso turėjimo žmogus yra kaltas, tai tokia pati kolektyvinės bausmės praktika, ką ir naciai taikė (ne tik pagal tautybę, bet būtent ir pagal pilietybę skirstė į gerus ir blogus), visiškai nesuderinama su civilizuota teisine praktika ir tokia pati ksenofobija kaip ir dėl rasės, tautybės ar dar kuo nors.
                        Paskutinis taisė Lettered; 2025.12.08, 12:32.
                        Flickr

Comment

Jeigu aiškinate, kad dėl paso turėjimo žmogus yra kaltas, tai tokia pati kolektyvinės bausmės praktika, ką ir naciai taikė (ne tik pagal tautybę, bet būtent ir pagal pilietybę skirstė į gerus ir blogus), visiškai nesuderinama su civilizuota teisine praktika ir tokia pati ksenofobija kaip ir dėl rasės, tautybės ar dar kuo nors.
                          Jei kacapai pralaimėtų, reparacijas mokėtų visa valstybė, t.y. visi piliečiai . Ar čia irgi nesuderinama su civilizuota teisine praktika?

Comment

Sekant logiką, kad baltarusiai yra atsakingi už Rusijos karą, mažų mažiausiai turėtumėm prieiti išvados, kad Vokietijos žydai yra atsakingi už antrąjį pasaulinį karą?

Comment

Naciai dar duoną valgė ir alų gėrė. Sakau, paskaitykite kas yra suvedimas ad hitlerium.

Comment

Talentų persiviliojimas iš Baltarusijos gal yra nemoralu, nes tai tam tikra prasme yra kaip vagystė iš kaimyno daržo jo užaugintų daržovių, bet Lietuvos interesai man čia svarbiau.
                                Tai solovjevą įsileistumėte? Jis ne tik talentingas, bet ir turtingas, daug naudos būtų Lietuvai.

Comment

. Visi piliečiai atsako.
                                  Kaip už Rusijos nusikaltimus turėtų atsakyti mano kolega, nuo 2014 gyvenantis Lietuvoje, puikiai kalbantis lietuviškai, puikiai integravęsis, vedantis vaikus į lietuvišką mokyklą, esantis antiimperialistinių pažiūrų bei kuris negauna Lietuvos pilietybės tik todėl, kad Nausėda jos rusams neduoda?

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Jei kacapai pralaimėtų, reparacijas mokėtų visa valstybė, t.y. visi piliečiai . Ar čia irgi nesuderinama su civilizuota teisine praktika?
                                    Vokietija mokėjo, bet ar kas nors sakė, kad visi vokiečiai kalti? Daug net iš tos pačios nacių partijos ir ėjusių aukštas pareigas net nebuvo į kalėjimą pasodinti ir toliau ramiai gyveno.
                                    Flickr

Comment

Sekant logiką, kad baltarusiai yra atsakingi už Rusijos karą, mažų mažiausiai turėtumėm prieiti išvados, kad Vokietijos žydai yra atsakingi už antrąjį pasaulinį karą?
                                      Taip, Vokietijos žydai kurie palaikė Hitlerį ir bendradarbiavo su hitleriniu režimu (o tokių aukštuomenėje buvo nemažai) buvo atsakinti už antrąjį pasaulinį karą. Kaip ir baltarusijos IT'šnikai, kurie nuo 2000-ųjų balsavo už lukašenką ir legitimizavo jo režimą (kai visas civilizuotas pasaulis jiems dešimtmečius sakė kad auginatės diktatorių) yra atsakingi už karą Ukrainoje.

Comment

Tai solovjevą įsileistumėte? Jis ne tik talentingas, bet ir turtingas, daug naudos būtų Lietuvai.
                                        Ką įsileisti ar kam atimti leidimą gyventi turėtų spręsti atitinkamos institucijos, žvalgyba, bet čia panašu kai kas norėtų paprotinę teisę taikyti su savo kolektyvinėmis bausmėmis.

Kaip ir baltarusijos IT'šnikai, kurie nuo 2000-ųjų balsavo už lukašenką ir legitimizavo jo režimą (kai visas civilizuotas pasaulis jiems dešimtmečius sakė kad auginatės diktatorių) yra atsakingi už karą Ukrainoje.
                                        Iš kur žinot, kad balsavo, ar čia automatiškai viską, ką Batką daro permetat atsakokybę visiems BY piliečiams? Galit, ką norit permesti dėl bukos ksenofobijos, bet tai nieko neturi bendro su teise.
                                        Paskutinis taisė Lettered; 2025.12.08, 12:45.
                                        Flickr

Comment

Vokietija mokėjo, bet ar kas nors sakė, kad visi vokiečiai kalti? Daug net iš tos pačios nacių partijos ir ėjusių aukštas pareigas net nebuvo į kalėjimą pasodinti ir toliau ramiai gyveno.
                                          Kam mokėt, jei nekalti?

Daug (buvusių?) nacių perėjo į kitą pusę ir jiems buvo atleistos jų kaltės. Kai kacapynas bus pastatytas į vietą, net ir kai kuriems režimo pakalikams bus galima atleist jų kaltes.

Comment

Working...
                                          X