Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• mantasm
    replied
    Parašė tajus2 Rodyti pranešimą

Aš save įsivaizduoju kaip neatskirą Lietuvos visuomenės dalį ir užtai suprantu, kad jeigu aš turėsiu prieinamą mediciną, tai turės ir dar daugybė žmonių, kurie gyvena Lietuvoje. Ir tą atimti tik dėl to, kad dziugas99 nereiktų susidurti su rusakalbe sesele, man atrodo yra per didelė kaina, kuri kaip tik nustekens mūsų (iki šiol labai sėkmingą) valstybę.

Šioje vietoje diskusiją ir užbaikime.
    Man tai rusakalbė seselė biški problema, nes neišeitų su ja susikalbėti. Gal pradžioj reiktų užsiimt normalia integracija ir rusiškų mokyklų uždarymu. Tada gal ir rusakalbiškos kilmės seselė nejaudintų, nes tenkant su ja turėt reikalų net nepastebėčiau.

Bet turbūt tuoj ateis eidvis paverkti kaip noras susikalbėti valstybine kalba yra literaliai neapykanta. Matyt vienintelis Lietuvos išlikimo būdas - pereit prie rusų kalbos.

Komentuoti:

• Dundorfas
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Realybė yra tokia, kad jei Lietuvos jaunimui teks išlaikyti dvigubai daugiau pensininkų nei kitose civilizuotose šalyse, tai lems ne tik tai, kad Lietuvos ekonomika pradės stagnuoti, bet ir tai, kad Lietuvos jaunimas pradės masiškai emigruoti. Ir kai kažkas aiškina, kad Lietuvos jaunimo emigracija yra 'geriausias sprendimas Lietuvos žmonėms ir tautos išlikimui' - tai man kyla klausimas per kurią vietą? Tautos išlikimas visų pirma yra gerbūvio Lietuvoje sukūrimas, kad Lietuvos jaunimas norėtų čia pasilikti. "
    Tai tada bus taisoma masine imigracija griūtine , issue solved.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą
    Rinkčiausi daugiau pensininkų ir nebijau to pasakyti.
    Noriu geriausio sprendimo visiems Lietuvos žmonėms. Jei vardan tautos išlikimo teks patirti materialinius ar kitokius sunkumus, reiškia taip reikia.
    Tautos išlikimą vertinu labiau nei savo žmogiškuosius poreikius.
    Realybė yra tokia, kad jei Lietuvos jaunimui teks išlaikyti dvigubai daugiau pensininkų nei kitose civilizuotose šalyse, tai lems ne tik tai, kad Lietuvos ekonomika pradės stagnuoti, bet ir tai, kad Lietuvos jaunimas pradės masiškai emigruoti. Ir kai kažkas aiškina, kad Lietuvos jaunimo emigracija yra 'geriausias sprendimas Lietuvos žmonėms ir tautos išlikimui' - tai man kyla klausimas per kurią vietą? Tautos išlikimas visų pirma yra gerbūvio Lietuvoje sukūrimas, kad Lietuvos jaunimas norėtų čia pasilikti. Jaunimo emigracija Lietuvos tautos ateičiai turi nepalyginamai didesnę neigiamą įtaką, nei gatvėje išgirsta rusų kalba. O rusakalbių ar lenkiakalbių integracija ir asimiliacija yra faktas, Lietuva gyvena laisvoje šalyje, o ne okupacijoje ir čia nėra jokios rusifikacijos ar polonizacijos, yra lietuvinizacija, nes ne lietuviai asimiliuojasi ir tampa rusais ar lenkais, o rusakalbiai ar lenkai tampa lietuviais. Asimiliacija vyksta natūraliai, nieko net per daug nesistengiant, net neuždarant rusakalbių ir lenkiakalbių mokyklų, ką rodo statistika ir kas jei būtų padaryta - stipriai paspartintų asimiliacijos procesus. O va jei Lietuva taps pensininkų šalimi iš kurios bėgs jaunimas - tai gali būti nuosprendis Lietuvos tautos išlikimui, nes jei Lietuva bus pasmerkta sunykti ir nusilpti, tai anksčiau ar vėliau ją tiesiog praris Rusija. Kaip sako patarlė: "gera vieta ilgai tuščia nebūna".

Komentuoti:

• Dundorfas
    replied
    Parašė liootas Rodyti pranešimą

Aš nemanau, kad Nacionalinis susivienijimas per ateinančius 4 metus išlaikys imigracijos klausimo monopolį. Jeigu imigracija taps svarbesniu klausimu rinkėjams, visos didžiosios ir mažosios partijos pačiups tą temą. Girdėsime Viliją kritiškai pasisakant dėl imigracijos ir pan. Galų gale tie balsai ir pasiskirstys po visus
    Beigi abejoju ar bus aktuali problema po 4 ir net po 8 metų ir tikėtina dar daugiau.
    a) nesame labai patraukli, turtinga šalis, kad masiškai pritrauktume
    b) Vis dar yra galimybės išplaukti į plačiuosius ES vandenis čia esantiems migrantams ty į turtingesnes šalis (vat čia gali mažėti galimybės)
    c) LT imigracijos įstatymai, biurokratija nėra labai liberali, kaip ir nuotaikos visuomenėje juos atvaržyti.

Ty dar galimos juodos gulbės: kaimynai iš rytų, ES byrėjimas, migracijos procesų suvaržymas turtingesnėse šalyse, globalinio pašilimo ar gamtinių katastrofų/karų sukeltos masinės migracijos bangos. Ma rodos bangos va kas gali iškelti ši klausimą į dienos šviesą.

Komentuoti:

• dziugas99
    replied

Aš save įsivaizduoju kaip neatskirą Lietuvos visuomenės dalį ir užtai suprantu, kad jeigu aš turėsiu prieinamą mediciną, tai turės ir dar daugybė žmonių, kurie gyvena Lietuvoje. Ir tą atimti tik dėl to, kad dziugas99 nereiktų susidurti su rusakalbe sesele, man atrodo yra per didelė kaina, kuri kaip tik nustekens mūsų (iki šiol labai sėkmingą) valstybę.

Kai per porą metų įsivežame daugiau imigrantų, nei per 10 pokario metų į Lietuvą buvo importuota kolonistų, ir neplanuojame to stabdyti, tai pasekmės gali būti daug didesnės nei rusakalbė seselė.
    ​​Manau visi skirtingais lietuvių tautos etapais vykusią polonizaciją ir rusifikaciją laikome neigiamais procesais. Visgi kažkodėl pagaliau turėdami teisę rinktis savo likimą, lipame ant to paties grėblio, kurį mums praeityje kišo okupantai, imperialistai ir despotai. Man tai sunkiai suvokiama.

Galite baigti diskusiją, bet aš pasilieku teisę atsakyti į pranešimus.

Komentuoti:

• tajus2
    replied

Žmonių sveikata, gyvybės ir materialinė gerovė yra svarbu. Tiesiog jūs rašėte, kad imigrantų norite dėl to, kad savo pensijoje turėtumėte prieinamą mediciną.
    Aš nesivadovauju principu "po manęs nors ir tvanas". Nediferencijuoju dabartinių pensininkų, savęs kaip ateities pensininko, pensininkų gyvensiančių po mano mirties, darbininkų, vaikų ir t.t. Noriu geriausio sprendimo visiems Lietuvos žmonėms. Jei vardan tautos išlikimo teks patirti materialinius ar kitokius sunkumus, reiškia taip reikia.
    Jei manote kitaip, jums prie širdies turėtų būti Taikos Koalicijos veikėjai. Na o jeigu esate adekvatus žmogus, turėtumėte suprasti, kad lygiai taip pat kaip ukrainiečiai siunčia savo vyrus į žūtį dėl savo tautos ateities, taip ir mes galėtumėme susitaikyti su tam tikrais ekonominiais sunkumais dėl mūsų bendros ateities.

Komentuoti:

• dziugas99
    replied

Žmonių sveikata ir gyvybės nesvarbu, materialinė gerovė irgi nesvarbu. Užtat svarbu pasididžiavimas savo tauta. Manau nuvykę pas kaimyną rytuose tikrai rasite daugiau bendraminčių.
    Žmonių sveikata, gyvybės ir materialinė gerovė yra svarbu. Tiesiog jūs rašėte, kad imigrantų norite dėl to, kad savo pensijoje turėtumėte prieinamą mediciną.
    Aš nesivadovauju principu "po manęs nors ir tvanas". Nediferencijuoju dabartinių pensininkų, savęs kaip ateities pensininko, pensininkų gyvensiančių po mano mirties, darbininkų, vaikų ir t.t. Noriu geriausio sprendimo visiems Lietuvos žmonėms. Jei vardan tautos išlikimo teks patirti materialinius ar kitokius sunkumus, reiškia taip reikia.
    Jei manote kitaip, jums prie širdies turėtų būti Taikos Koalicijos veikėjai. Na o jeigu esate adekvatus žmogus, turėtumėte suprasti, kad lygiai taip pat kaip ukrainiečiai siunčia savo vyrus į žūtį dėl savo tautos ateities, taip ir mes galėtumėme susitaikyti su tam tikrais ekonominiais sunkumais dėl mūsų bendros ateities.

Komentuoti:

• tajus2
    replied

Nežiūriu į viską per asmeninės naudos prizmę. Tautos išlikimą vertinu labiau nei savo žmogiškuosius poreikius.
    Žmonių sveikata ir gyvybės nesvarbu, materialinė gerovė irgi nesvarbu. Užtat svarbu pasididžiavimas savo tauta. Manau nuvykę pas kaimyną rytuose tikrai rasite daugiau bendraminčių.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Tu, kaip ir Kaimai, ignoruoji faktą, kad vyksta integracija ir asimiliacija. Ji vyksta visose šalyse, net labai mažose, užtenka pažiūrėti ir į Lietuvos statistiką ir pažiūrėti į pokyčius per 30 metų, per tą laiką Lietuvoje mažėjo rusakalbių ir lenkų procentas populiacijoje ir mažėjo ne dėl to, kad jie kažkur pradingo, o dėl to, kad vyksta integracija ir asimiliacija ir čia aš ne tiek apie tai, kad sovietmečio rusakalbiai puikiai integravosi, o apie tai, kad dažnu atveju jų anūkų mes jau nebeatskiriam nuo lietuvių, nebent sužinom jų slavišką pavardę. Dėl to kai klausi 'kas bus po 50 metų su dabartiniais imigrantais' - tai bus jau pasikeitusios trys kartos ir daugumos tos trečios kartos jaunimo jau bus visiškai asimiliavęsi.

Manau čia jau ir baigiu off-topic.
    Esmė, kad dabar per metus privežama dešimtis kartų daugiau nei spėdavo per metus asimiliuotis.
    Ir asimiliacija kai yra kritiškai didelis užsieniečių kiekis nevyksta taip kaip vyksta kai jis mažas.
    Latvija gal pavyzdys.

Komentuoti:

• acetonas
    replied

Tu, kaip ir Kaimai, ignoruoji faktą, kad vyksta integracija ir asimiliacija. Ji vyksta visose šalyse, net labai mažose, užtenka pažiūrėti ir į Lietuvos statistiką ir pažiūrėti į pokyčius per 30 metų, per tą laiką Lietuvoje mažėjo rusakalbių ir lenkų procentas populiacijoje ir mažėjo ne dėl to, kad jie kažkur pradingo, o dėl to, kad vyksta integracija ir asimiliacija ir čia aš ne tiek apie tai, kad sovietmečio rusakalbiai puikiai integravosi, o apie tai, kad dažnu atveju jų anūkų mes jau nebeatskiriam nuo lietuvių, nebent sužinom jų slavišką pavardę. Dėl to kai klausi 'kas bus po 50 metų su dabartiniais imigrantais' - tai bus jau pasikeitusios trys kartos ir daugumos tos trečios kartos jaunimo jau bus visiškai asimiliavęsi.

Buvo forume kalbėta, kad 1990 metais į Lietuvos gyventojų skaičių buvo įtraukti ir rusų kariškiai su šeimom. Šitie tai tikrai dingo. Bendrai rusakalbiai labiau linke emigruoti, nes nejaučia kažkokio ryšio su Lietuva. Iš Visagino daug rusakalbių išsilakstė po atominės uždarimo. Gimstamumas ir pas rusakalbius žemas. Tai taip dalis rusakalbiu iš tiesų pradingo. Ir taip, intergracija lėtai bet vyko. Tačiau rusakalbių bendruomenės gyveno visiškai kitomis sąlygomis. Jei iki 2020 metų šios bendruomenės lėtai nyko ir dėl to intergravosi. Tai po pandemijos šias bendruomenės išgelbėjo rusakalbiai imigrantai. Ar tos bendruomenės intergruosis esant nuolatiniai rusakalbių imigracijai geras klausimas.

Tačiau yra ir kita medalio pusė. Žymieji Norgės žuvų fabrikai, kurie dažnai toli nuo didžiųjų miestų, egzistuoja tik dėl juodadarbių imigracijos. Be šių fabrikų Norvegijos šiaurė taptu gerokai panašesnė į Lietuvos provinciją.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    panikos ir neapykantos bet kokiems imigrantams skleidimas.
    O įmanoma būti prieš imigraciją, bet "neskatinti neapykantos"?
    Nes kolkas visos pasaulio partijos, kurios yra prieš imigraciją, automatiškai "skatina neapykantą" pagal globalistų logiką.

​​​​​

Komentuoti:

• dziugas99
    replied

Aš taip nesirinkčiau. Vien dėl to, kad norėčiau prieinamos medicinos savo pensijoje. Jums kaip suprantu tai nesvarbu.
    Nežiūriu į viską per asmeninės naudos prizmę. Tautos išlikimą vertinu labiau nei savo žmogiškuosius poreikius.

Komentuoti:

• tajus2
    replied

Rinkčiausi daugiau pensininkų ir nebijau to pasakyti.
    Aš taip nesirinkčiau. Vien dėl to, kad norėčiau prieinamos medicinos savo pensijoje. Jums kaip suprantu tai nesvarbu.

Komentuoti:

• dziugas99
    replied

1945-1953 metais į Lietuvą atvyko 130 tūkst. žmonių iš kitų Sovietų Sąjungos respublikų. Yra priimta tai vadinti rusinimu bei kolonizacija. To pasekmes srebiame iki šiol.
    2020-2023 metais į Lietuvą atvyko 156 tūkst. užsienio piliečių. Su tuo nėra jokių ženklių problemų, tai galime tęsti ir toliau bei neturėti didesnių neigiamų pasekmių.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Taip, kaip tauta negimdome pakankamai vaikų. Bet juk daugiau jų nepradėsime gimdyti ir prisivežus imigrantų. Akivaizdu, kad tokia maža tauta, kaip mūsų, negali kasmet sugerti 70k ar dar daugiau imigrantų neribotam laikotarpiui. Tęsiant dabartinę politiką, mūsų procentas tiesiog kiekvienais metai mažės ir mažės. Tame nėra ilgalaikės perspektyvos. Pabandyk pamodeliuoti kas bus pvz. po 50 metų.
    Man daug mažesnis blogis atrodo mažesnis ekonomikos augimas, bet mainais išsaugoma tautinė valstybė.

Komentuoti:

• Arunasx
    replied
    Nemanau, kad įmanoma sugalvoti stebuklingą unikalų receptą lietuviškumo gimstamumo padidinimui. Galima max kažkiek analizuoti kas vyksta panašios kultūrinės aplinkos šalyse.
    O šiaip manyčiau visi esami ar būsimi po 10-20-30 metų tikisi gauti pensiją, ypač jei balsavo už socdemus, žemaitaičius ir pan.
    Ar tikisi, kad atėmus iš didmiesčių gyventojų nekilnojamajį turtą ar jį apmokestinus kosminiais mokesčiais atsiras pinigų kaimiečių pensijoms?
    Kaime gyvenantys realiai neprisideda iš esmės prie mokesčių mokėjimo normalia pilna apimtimi ir šiaip. Ir nenori matyti to, kad pvz 1 mokiniui ten išleidžiama iki 10 kartų daugiau lėšų.

Komentuoti:

• Košutas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Ne išnykime esmė, o kokią Lietuvą norime matyti, ar visą tokią kaip Vilnius (ir dalinai Kaunas su Klaipėda), kur 20% gyventojų užsieniečiai, mažas vidutinis amžius, didelis procentas dirbančių žmonių ir miestas stipriai augantis, ar tokią kaip Šiauliai su dominuojančiais senais, skurdžiais ir piktais žmonėmis, kurie balsuoja už žemaitaičius.
    Kokiais būdais visa Lietuva galėtų tapti tokia kaip Vilnius (ir dalinai Kaunas su Klaipėda)? Ir kiek milijonų užsieniečių reikėtų, norint pasiekti šitą tikslą?

Komentuoti:

• dziugas99
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Ne išnykime esmė, o kokią Lietuvą norime matyti, ar visą tokią kaip Vilnius, kur 20% gyventojų užsieniečiai, mažas vidutinis amžius, didelis procentas dirbančių žmonių ir miestas stipriai augantis, ar tokią kaip Šiauliai su dominuojančiais senais ir piktais žmonėmis, kurie balsuoja už žemaitaičius.
    Čia bandėte pagerinti kažkokį labiausiai loaded question rekordą? Manau pavyko

Komentuoti:

• dziugas99
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

Kokį galite pateikti receptą realiai didinantį gimstamumą? Ir kodėl jis augtų būtent provincijoje?
    Ženkliai padidinti gimstamumo lengvatomis ir išmokomis turbūt neįmanoma. Manau šių priemonių lubos yra 0,1-0,2 gimstamumo augimas vienai moteriai. Sugrįžti į gimstamumo lygį, reikalingą neišnykimui, galėtume tik esminio vakarietiškosios kultūros ir pasaulėžiūros lūžio dėka. Arba jeigu stipriai pradėtų augti tam tikros religinės sektos, bet Europoje tai nepopuliaru, tad ir neverta aptarimo.

Komentuoti:

• Lettered
    replied

Kas čia per apokaliptiniai lozungai? Lietuva be imigracijos niekur neišnyktų (nors ir nepasisakau už visišką imigracijos užkardymą, kas būtų absurdiška ir ko NS niekada neturėjo savo programoje), bet va su nekontroliuojama imigracija gali kilti labai daug problemų. Jų kyla jau dabar, kai vis dažniau Vilniuje ir aplink jį "defaultine" bendravimo kalba tampa rusų. NS yra labai neblogas proeuropietiškas nevatnikinis atsvaras dabartinių valdančiųjų propaguojamai atvirų durų politikai. Džiaugiuosi, kad pasisakai prieš masinę imigraciją ir tikiuosi kad kituose rinkimuose balsuosi už vienintelę į tai rimtai žiūrinčią normalią partiją - NS
    Ne išnykime esmė, o kokią Lietuvą norime matyti, ar visą tokią kaip Vilnius (ir dalinai Kaunas su Klaipėda), kur 20% gyventojų užsieniečiai, mažas vidutinis amžius, didelis procentas dirbančių žmonių ir miestas stipriai augantis, ar tokią kaip Šiauliai su dominuojančiais senais, skurdžiais ir piktais žmonėmis, kurie balsuoja už žemaitaičius.

Click image for larger version  Name:	Untitled.jpg Views:	0 Size:	163,9 kB ID:	2158894
    Paskutinis taisė Lettered; 2024.10.14, 10:57.

Komentuoti:

Working...
X