Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2019-ųjų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
    Aš tai griežtai rekomenduoju visiems dėliotojams "balsuosiu už Nausėdą, o paskui už Šimonytę, kad abu būtų antram ture" balsuoti tiesiog iškart už Ingridą, nes paskui atsitiks kaip britams per brexit. Nežaiskit su valstybės likimu beskaičiuodami
    Man jau vėlu, nes jau prabalsavau. Ir tai buvo bene sunkiausias pasirinkimas ever, nes pirmą kartą balsavau ne už kažką, o prieš kažką. Gali būti, kad kažkiek apsiskaičiavau, bet mano skaičiavimais pats tragiškiausias scenarijus turi galimybę įvykti tik tuo atveju, jeigu į antrą rinkimų turą Skvernelis pateks vietoj Nausėdos. Ir akivaizdžiai matosi kaip karbauskininkai siekia tokio rezultato. Aš galvojau, kad per debatus daugiausiai bus kritikuojama Šimonytė, bet pasirodo daugiausiai kritikos sulaukė būtent Nausėda. Vakar dienos įvykis, kai Puteikis nusiėmė savo kandidatūrą tam, 'kad nelaimėtų Nausėda' - tai tik dar kartą patvirtina. Bet karbauskininkai šitoj vietoj gali labai prašauti, nes nukreipiant strėles į Nausėdą ir į antrą turą nepatekus Skverneliui, jie antrame ture gali patempti Šimonytę į viršų. Juk ir Nausėda ir Šimonytė Landsbergio tarnai, vadinas abu vienodai blogi. Ir tada įdomu už ką antrame ture balsuos Puteikio prieš Nausėdą agituoti rinkėjai.

    O referendumai ir aš manau, kad neįvyks. Rinkėjų aktyvumas turėtų būti virš 50%, bet veikiausiai to neužteks. Prieš mane balsuojantis bičas neėmė abiejų biuletenių, aš neėmiau dėl seimo narių, bet žinoma pagal jauną Vilniaus rinkėją dar negalima spręsti apie visos Lietuvos daugumą.

    Comment


      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
      iki šiol nėra pateiktas aiškus projektas kaip funkcionuos įvairūs aspektai: karinė tarnyba, mokesčiai, balsavimo sistema.
      Nėra pateikta?

      Tai tu čia apie save kalbėjai -

      Jeigu apsišikelių karta gyvena tanke ir nenori niekuo domėtis
      Nebūk apsišikėlis, pradėk domėtis.
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
        Nebūk apsišikėlis, pradėk domėtis.
        Tai kad nuo diksusijų pradžios buvo aišku, kad šis referendumas pasmerktas žlugti. Vien tą parodė debatai (žiūrėjau visus), kuriuose dvigubos pilietybės šalininkai kalbėjo emocijomis, o ne racionaliai dalykais, kaip jie sureguliuos daugelį aspektų, kurie dar nėra aptarti su kitom šalim, kad ir karine taryba.

        Ar kur nors kitame pasaulio krašte gyvenantys Lietuvos piliečiai turės tokią pat pareigą atlikti privalomąją karinę tarnybą?
        – Pagal Konstitucijos 139 straipsnį visi piliečiai prireikus privalo atlikti privalomąją karinę tarnybą. Dabar sakoma, kad Lietuva sudarys tarptautines sutartis su kitomis valstybėmis, ir, jei Lietuvos pilietis atliks karinę tarnybą toje valstybėje, kurios pilietybę taip pat turi ir kurioje gyvena nuolat, nebus reikalaujama, kad jis ją atliktų ir Lietuvoje. Tačiau rengiant Konstituciją buvo galvojama apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje. Klausimas, ar leidžia Lietuvos Konstitucija atleisti piliečius nuo prievolės tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir ar tokios sutartys neprieštaraus Konstitucijai. Gal reikėjo rasti būdą prieš skelbiant referendumą kreiptis į Konstitucinį Teismą ir išsiaiškinti, ar Lietuva gali sudaryti tokias sutartis ir su kuriomis valstybėmis. Pavyzdžiui, Vokietija yra sudariusi tokią sutartį su Šveicarija, su kuria ją sieja glaudūs istoriniai ryšiai, didelė diaspora. Bet su ES valstybėmis Vokietija tokių sutarčių neturi.
        Jei svetur gyvenantys Lietuvos piliečiai galėtų neatlikti privalomos karinės tarnybos Lietuvoje, ar tai nereikštų, kad dalis piliečių turės tas pačias teises, bet mažiau pareigų?
        – Išeitų, kad taip.
        https://www.lzinios.lt/Rinkimu-marat...tumiame/286824

        Ir su ta balsavimo teise visiškai cirkas.

        P.S. kam diskutuoti apie tai, kas yra nesąmonė ir žlugs, jeigu patys užsienyje esantys lietuviai yra pasyvūs balsuotojai (tradiciškai aktyvumas labai mažas) ir jiems Lietuva neįdomi.
        Paskutinis taisė R.D.; 2019.05.09, 12:39.

        Comment


          Viskas surašyta aiškiau negu aiškiai

          Ar pilietybę išsaugoję asmenys turės atlikti karo prievolę?

          Turės.

          Pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją Lietuvos piliečiai turi ne tik teises, bet ir pareigas, tarp jų – ir karo prievolė. Kitos valstybės pilietybės turėjimas ar vien tik išvykimas į užsienio valstybę (išvykimo deklaravimas) neatleidžia nuo karo prievolininko pareigų Lietuvos Respublikai.

          Nuo karo prievolės karo prievolininkai gali būti atleidžiami tik dėl sveikatos būklės ar amžiaus, taip pat atleidžiamos moterys, išskyrus tas, kurios pareiškė norą tapti karo prievolininkėmis ir (ar) yra baigusios aukštojoje mokykloje medicinos, slaugos ar akušerijos studijų programas.

          Lietuvos Respublikos teisės aktai šiuo metu nereglamentuoja kitų šalių pilietybę turinčių asmenų privalomosios karo tarnybos atlikimo sąlygų. Taigi dvigubą (daugybinę) ar vieną pilietybę turintys asmenys traktuojami kaip turintys vienodas pareigas ir turi būti šaukiami atlikti minėtą tarnybą bendrais pagrindais.

          Jeigu kitos ES ar NATO šalies ir Lietuvos pilietybę turintis asmuo karo tarnybą būtų atlikęs kitoje NATO ar ES valstybėje, pagal Lietuvos Respublikos karo prievolės įstatymą privalomoji pradinė karo tarnyba jam būtų įskaitoma Lietuvos kariuomenės vado sprendimu.

          Privalomoji karo tarnyba karo prievolininkui (įskaitant ir turinčius dvigubą pilietybę) gali būti atidėta individualia tvarka Karo prievolės įstatymo 15 straipsnyje nustatytais bendrais pagrindais (šeiminės, socialinės ir kt. priežastys).

          Jei Lietuvos ir kitos šalies pilietybę turintis karo prievolininkas yra šaukiamas tiek Lietuvoje, tiek užsienio valstybėje, visų pirma turėtų būti atsižvelgiama į Lietuvos Respublikos interesus ir poreikį šaukti karo prievolininką atlikti privalomąją karo tarnybą Lietuvoje.

          Svarstant tarnybos ar jos atidėjimo klausimus, visada stengiamasi atsižvelgti į užsienyje gyvenančių karo prievolininkų padėtį – jiems sudaromos sąlygos susisiekti su savo karo prievolės skyriais nuotoliniu būdu, vertinamos jų gyvenimo aplinkybės užsienyje, derinamos jų atvykimo į Lietuvą dėl karo prievolės procedūrų datos, apmokamos kelionės išlaidos. Fizinis atvykimas į Lietuvą jiems yra būtinas tik dviem atvejais – pasitikrinti sveikatos ir atlikti tarnybos.

          Siekiant supaprastinti privalomosios karo tarnybos atlikimo sąlygas ir kad kuo daugiau Lietuvos Respublikos piliečių būtų pasirengę ginti Lietuvos valstybę nuo ginkluoto užpuolimo, ateityje bus siūloma Lietuvai prisijungti prie Europos Tarybos konvencijos dėl pilietybės, kuri leistų lanksčiau spręsti klausimus, susijusius su dvigubą pilietybę turinčių asmenų karo prievolės atlikimu šalyse, kurios yra prisijungusios prie šios Konvencijos. Taip pat svarstysime galimybę pasirašyti atitinkamas sutartis su kitomis valstybėmis, kurios nėra minėtos Konvencijos subjektai, bet leidžia savo piliečiams turėti daugybinę pilietybę.
          If a lion could speak, we could not understand him.

          Comment


            Klausiu dar kartą: kokios sutartys sudarytos su ES ir EBPO šalimis, kurios leis "užskaityti" karinę tarnybą šiuo metu?
            Be to, net jeigu ir bus sudaryta bent viena sutartis (čia tik pažadas), tai ką tai duos Lietuvai, jeigu jis čia vis tiek negyvena?
            Pasižiūrėsiu kaip šauktinius jie atvarys iš anglų tarnauti čia...

            2) kodėl ne šalyje gyvenantis "pasaulio lietuvis" turėtų balsuoti vietos rinkimuose, šalies, kurioje jie nei gyvena, nei dirba.

            Gali rašinėti kiek tik nori pasakas, bet visi žinome, kaip pasibags šitas referendumas.
            Paskutinis taisė R.D.; 2019.05.09, 12:49.

            Comment


              Už ką Lietuvos gyventojai ketina balsuoti prezidento rinkimuose: kandidatų galimybės kiek pasikeitė
              https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=81121553

              „Baltijos tyrimų“ duomenimis, reitingų lentelė panašiai atrodo ir vertinant tik duomenis, žyminčius jau apsisprendusius dalyvauti Prezidento rinkimuose. Šiuo atžvilgiu G. Nausėdą palaiko 25,3 proc., I. Šimonytę – 24,7 proc., o S. Skvernelį – 22,8 proc. ketinančių dalyvauti rinkimuose gyventojų.
              Click image for larger version  Name:	1.jpg Views:	1 Size:	41,5 kB ID:	1720764

              Tai nesutampa su forumo burbulu!!!

              Comment


                Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                Už ką Lietuvos gyventojai ketina balsuoti prezidento rinkimuose: kandidatų galimybės kiek pasikeitė
                https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=81121553



                Click image for larger version Name:	1.jpg Views:	1 Size:	41,5 kB ID:	1720764

                Tai nesutampa su forumo burbulu!!!
                Niekas kaip ir nesikeičia, antrame ture bus Nausėda su Šimonyte.



                Flickr

                Comment


                  Ar ta apklausa daryta prieš pensijų "padidinimą" iki 400 Eur? Jei taip, bijau, kad antrame ture bus Skvernelis.

                  Comment


                    Kalbant apie burbulus. Siūlau pasižiūrėti į balsavimo rezultatus internetinėje erdvėje:

                    15min. sutampa su forumo nuomone:
                    Click image for larger version  Name:	2.jpg Views:	1 Size:	36,4 kB ID:	1720771

                    "Žinių radijas" bendra apklausa:
                    Click image for larger version  Name:	R.jpg Views:	1 Size:	90,1 kB ID:	1720774

                    Šios dienos Žinių radijo klausimas dėl antro turo:

                    Click image for larger version  Name:	r.2.jpg Views:	1 Size:	45,5 kB ID:	1720773

                    lrytas apklausa dėl S. Skvernelio galimybių:

                    Click image for larger version  Name:	lrytas.jpg Views:	1 Size:	49,0 kB ID:	1720772

                    Pagal apsklausas Skvernelis balansuoja tarp iškritimo ir antro turo. Bus įdomu kas nugalės: kaimas ar miestas.

                    Comment


                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                      Klausiu dar kartą: kokios sutartys sudarytos su ES ir EBPO šalimis, kurios leis "užskaityti" karinę tarnybą šiuo metu?
                      Be to, net jeigu ir bus sudaryta bent viena sutartis (čia tik pažadas), tai ką tai duos Lietuvai, jeigu jis čia vis tiek negyvena?
                      Pasižiūrėsiu kaip šauktinius jie atvarys iš anglų tarnauti čia...

                      2) kodėl ne šalyje gyvenantis "pasaulio lietuvis" turėtų balsuoti vietos rinkimuose, šalies, kurioje jie nei gyvena, nei dirba.

                      Gali rašinėti kiek tik nori pasakas, bet visi žinome, kaip pasibags šitas referendumas.
                      Ar tu bent skaitei mano cituotą informaciją iš oficialaus referendumo puslapio?


                      O kad referendumas "nepraeis", tai čia ir taip aišku, mano replika buvo daugiau apie niekuo nesidominčius apsišikėlius, besiskundžiančius kad jiems niekas nieko apie referendumą nepaaiškino.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Ar ta apklausa daryta prieš pensijų "padidinimą" iki 400 Eur? Jei taip, bijau, kad antrame ture bus Skvernelis.
                        Apklausa daryta balandžio 12-26 d., o 400 Eur pensija pažadėta gegužės 2 d. Bet esmė, jog Šimonytės (konservatorių) elektoratas aktyvesnis balsuojant, tai Skverno šansai laimėti minimalūs.
                        Flickr

                        Comment


                          Kad ir man kyla ranka balsuot prieš Skvernelį, o vėliau, labai tikiuosi, palaikyti savo hermetiškojo, vakuumine siena atskirto burbulo kandidatę

                          Dar gali būti, kad nebepalaikysiu esamo Kauno mero, jei vėl kandidatuos naujai kadencijai.
                          Paskutinis taisė PoDV; 2019.05.09, 13:41.

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Ar yra garantijų, kad kada nors vėl nesugalvos stoti? Pora metų atgal, kol dar vyko šaltasis karas, manau irgi niekas nebūtų galėjęs patikėti, kad 1991 metais prezidentas taip kalbės. Jeigu sugriuvo SSRS, tai sugriūti Putino Rusijai dar kur kas realiau.
                            Paskutinis taisė Lettered; 2019.05.09, 13:46.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                              Apklausa daryta balandžio 12-26 d., o 400 Eur pensija pažadėta gegužės 2 d. Bet esmė, jog Šimonytės (konservatorių) elektoratas aktyvesnis balsuojant, tai Skverno šansai laimėti minimalūs.
                              Klausimas kiek aktyvus Nausėdos elektoratas, nes antrame ture išėjus Šimonytei ir Skverneliui konservatorių elektorato aktyvumas jau nebe toks svarbus, nes atsiranda ir elektoratas, kuris iš principo balsuoja prieš konservatorius.

                              Šiaip Skvernelio elektoratas taip pat nėra labai aktyvus, bet valstiečiai daro viską, kad jį suaktyvinti - visų pirma tai nutaikyta į pensininkus su pensijų pakėlimu, visų antra tai tą elektoratą labiausiai veikia ne kažkokie argumentai ar debatai, o baimės, dėl to antru ginklu pasirinktas bauginimas Landsbergiai, ketvirtas ginklas irgi nukreiptas į baimes - grasinimai vyriausybės pasitraukimu ir politinėmis krizėmis, ketvirtas ginklas vakar išaiškėjo, kai Puteikis pareiškė, kad aukojasi tam, kad nelaimėtų Nausėda ir dar nežinia ar kažkokių naujų ginklų neišlys. Turbūt nenuostabu, kad nei vienas iš tų taktinių manevrų neturi jokio ryšio su realiu prezidento darbu, bet aiškiai nutaikytas suaktyvinti savo elektoratą, t.y. pensininkus, populistų gerbėjus, konspirologus ir t.t. Aš vis dar manau, kad jiems tai nepavyks, bet nenustebčiau, jeigu ir pavyktų.

                              Comment


                                Raimonda RAMELIENĖ
                                Kandidatų portretai: „prorusiškiausias“, „patraukliausias“ ar „šiuolaikiškiausias“
                                https://www.lzinios.lt/Rinkimu-marat...ausias-/286945
                                Į prezidento postą nusitaikiusių politikų įvaizdis visuomenės akyse nėra prastas. Dauguma jų matomi kaip ryžtingi bei sumanūs lyderiai, kompetentingi politikai ir ekonomistai. Tačiau kartu pasigendama gebėjimo vienyti, jautrumo bei dėmesio paprastų žmonių rūpesčiams. Vilniaus politikos analizės instituto ekspertai išanalizavo kandidatams į prezidentus rinkėjų priskiriamas savybes (įvaizdį) ir jų rinkėjų sociodemografinius ypatumus. Remtasi instituto užsakymu „Baltijos tyrimų“ vasario 15–25 dienomis atliktos reprezentatyvios 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis. Iš viso buvo apklausti 1035 respondentai. Apklausoje nebuvo klausiama apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos lyderį europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį, nes tuomet jis dar nebuvo deklaravęs savo ketinimų dalyvauti rinkimuose.
                                Apie Šimonytės rinkėją:

                                Prezidento rinkimuose už I. Šimonytę dažniau balsuos moterys, jaunesni, gaunantys didesnes pajamas didžiųjų miestų respondentai. Kandidatės potencialius rinkėjus galima pavadinti ekonominiais optimistais – jie dažniau teigiamai vertina ir šeimos, ir visos šalies ekonominę situaciją. I. Šimonytės rinkėjai taip pat yra gerai informuoti apie politikos reikalus. Rinkėjų antrųjų pasirikimų analizė dar sykį patvirtina, jog I. Šimonytės elektoratas ne tik panašus į G. Nausėdos, bet jei dėl tam tikrų priežasčių ji pasitrauktų iš rinkimų (arba nepatektų į antrąjį rinkimų turą), dauguma jos rinkėjų (net 68 proc.) taptų G. Nausėdos donorais – balsuotų už šį kandidatą. S. Skvernelį paremtų apie 13 proc. I.Šimonytės rinkėjų.
                                Apie Skvernelio rinkėją:

                                S. Skvernelis rinkėjų matomas kaip ryžtingas geras lyderis, atstovaujantis elitui. Taip pat manoma, kad jis gina lietuviškas vertybes. Rečiausiai kandidatui priskiriamos savybės – patrauklumas, prorusiškumas, gebėjimas vienyti. S. Skvernelio elektoratas ne miestų gyventojai. Palyginti su pagrindiniais konkurentais I. Šimonyte ir G. Nausėda, kurie turi labai stiprią elektorato paramą didžiuosiuose miestuose, S. Skvernelis gali tikėtis didesnės kaimo rinkėjų (vietovių iki 2 tūkst. gyventojų) paramos. Už jį dažniau ketina balsuoti vyresni nei 50 metų respondentai ir tie, kurių vieno šeimos nario pajamos vidutiniškai mažesnės nei G. Nausėdos ir I. Šimonytės rinkėjų. S. Skverneliui pasitraukus iš rinkimų kovos, jo elektoratas dosniausiai paremtų pagrindinius konkurentus G. Nausėdą – 35 proc., I.Šimonytę – 20 proc., A. Juozaitį – 11 procentai

                                Comment


                                  Gana netikėtos R. Savukyno prognozės.

                                  Jau kai kiti pradeda, ta aš irgi savo prognozes duosiu, kad ir nelabai tikslias. Ir paskui galėsit džiaugtis, jei bus netikslios. O jei tikslios - tai irgi galėsit džiaugtis. Kaip kam labiau patiks

                                  Mano prognozės paremtos kraštutinių ribų scenarijumi - pagal vertinimų paklaidas, kurios gali būti su balsais, matosi, kad apklausos gali rodyti gana smarkiai ne tą, kas atrodo. Realiai pirmi trys kandidatai išsidalina apie du trečdalius, jei ne daugiau elektorato, bet išsidalina maždaug po lygiai.

                                  Kraštutinių ribų scenarijai geri tuo, kad leidžia pamatyti realias problemas, kurios gali atsitikti. Dažnai tai atrodo nemaloniai, todėl niekas to nedaro. O paskui nusivilia.

                                  Taigi, trys pirmi kandidatai tėra svarbūs šiose prognozėse. Visi kiti tiek mažai tesurenka, kad netgi didžiausias iš jų tėra smulkmė. Todėl kitų nei nenagrinėsiu, nes nėra prasmės.

                                  Taigi, štai kas mūsų laukia per rinkimus:

                                  1. Pirmą vietą užims Gitanas Nausėda. Kodėl? O todėl, kad visokie reitingai terodo jo kritimą per paklaidos dydį. Ir už jį balsuos visiškai visi, kas tiesiog nežino už ką balsuoti. Jis niekam nekliudo gi (jei neskaitysim jo namo parke ir darbo banke). Jis netgi kitiems kandidatams praktiškai netrukdo. Tie, kas visiškai nieko nesigaudo - tie už jį ir balsuos. Gitanas Nausėda surinks tik vos vos daugiau už antrą kandidatą.

                                  2. Antrą vietą užims Saulius Skvernelis. Kodėl? O todėl, kad didžiulės dalies jo reitingo nemato tie, kas daro apklausas. Jei palyginsit apklausas prieš rinkimus, tai jos nuo rinkimų rezultatų labai labai skiriasi. Valstiečių rinkėjai moka mobilizuotis ir subalsuoti - jiems nei aiškinti nereikia. Saulius Skvernelis dabar yra valdžioje, ir jau vien todėl už jį balsuos tų, kas šiaip gal ir nežino už ką balsuoti. Kai kokie nors konservai kalba, kad Skvernelis esą naudojasi savo ministrinėmis galimybėmis daryti sau kampaniją, ir bando tą prikišti, kaip esą nuodėmę - tai tik dar reklamos jam padaro. Daugelis mėgsta valdžią.

                                  3. Trečią vietą visiškai ant ribos, labai nežymiai atisilikusi, užims Ingrida Šimonytė. O žinote, kodėl? O todėl, kad tuntai hipsterių ir kitokio jaunimėlio, sėdinčio prie kompų ir rinkusių per kompus parašus, įsivaizduoja, kad ji ir taip praeis į antrą turą, nes jų aplinka sako, kad taip bus. Visi hipsteriniai kandidatai per realius rinkimus parodo rezultatus, kurie yra maždaug 30-90% mažesni, nei buvo rodoma apklausose. Tą puikiausiai demonstruodavo dabar jau subyrėjęs Liberalų sąjūdis - anie per kokią nors Delfi apklausą sugebėdavo surinkti apie pusę vietų Seime, o realiuose rinkimuose net į trejetuką didžiausių nepakliūdavo. Tai vat, Šimonytė dabar yra čia - su tais, kas kalba jog palakys, o išties tikisi, kad čia kiti už juos pabalsuos - "taigi pavienis balsas nieko nekeičia".

                                  Aš balsuosiu už Šimonytę - iš idealizmo, iš to, kad žinau, kiek ji patikima, ir tiesiog dėl to, kad žinau kokia ji. Šansą ji turi, nepaisant mano prognozių. Bet tai yra toksai labai ribinis šansas. Jis priklauso tik nuo to, ar internetuose sėdintys sugebės pakelti savo subines. Aš manau, kad nesugebės, nes praktika rodo, kad nesugeba. Nematau, kodėl turėtų sugebėti šį kartą.

                                  O antrame rinkimų ture man reiks rinktis iš Nausėdos ir Skvernelio, ir tada jau aš rinksiuosi Skvernelį, nes jis yra kardinaliai aukštesnio lygio kandidatas.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Išvada: Savukynas pripažino, kad jis priklauso hipsteriams.

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Gana netikėtos R. Savukyno prognozės.
                                      Visiškai atkartoja mano mintis, išskyrus paties balsavimo preferencijas antrajame ture.
                                      Nesuprantu iš kur tas įsitikinimas, kad į antrą turą išeis Šimonytė ir Nausėda, kai visi kaimai ir pažiūrėsite - koks Kaunas (nes nu ponas dievas meras Visvaldas taip pataria) subalsuos už Skvernelį ir antrame ture visi prognozuotojai nuleidę galvą balsuos už tą beformį guminuką Nausėdą. Nes kas beliks...

                                      Comment


                                        O juokingiausi tie "juodųjų technologijų" wannabies, kurie palaiko Šimonytę, bet balsuos už Nausėdą, kad Skvernelis nepatektų į antrą etapą.
                                        O liks prie suskilusios geldos.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Apsigalvojau dėl balsavimo prieš, balsuosiu jau pirmam ture už hipsterius atstovaujantį žmogų.
                                          Tikiuosi, kad neišnyks Kaune opozicija ir galėsiu už ką nors iš jų pabalsuoti. Jei išnyks, tai nebalsuosiu visai.
                                          Paskutinis taisė PoDV; 2019.05.09, 16:07.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X