Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Senasnamas, organizmui nusispjauti ką tu vartoji. Jau ir pats paminėjai esminį dalyką - alkį. Kadangi ilgos grandinės virškinamos lėčiau, tai padeda palaikyti tolygesnį gliukozės kiekį kraujyje ir ilgiau slopinti alkio jausmą. Ir ilgos grandinės AG "nedega" ilgiau, jie virškinami žarnose ilgiau. Organizme "dega" gliukozė.

    O organizmas mažiau nesukaups. Jis sukaups tiek, kiek tu suvalgei. Lėčiau, bet tiek pat. Ir organizmui daugiau šansų panaudoti gautų medžiagų nereikia. Jeigu nepanaudosi tų trumpųjų, ilgųjų angliavandenių, jis juos sukaups like a boss, o kai reikės panaudos.

    Ir šiaip kimšdamas avokadus, riešutus nutuksi. Dar pamenu vienos užkietėjusios žaliavalgės straipsnį (labai dažnai reiškiasi medijoje), kad dažnai žmonės ateina ir pradeda žaliavalgystę su nuostata, kad jie gali valgyti kiek nori ir nestorės. O po to nustemba, kad sustorėja.

    Labai amerikietiška atrasti atpirkimo ožį...
    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

    Comment


      Ir šiaip kimšdamas avokadus, riešutus nutuksi.
      Jei čia iš kokio nors vadovėlio, tai jis labai senas .
      The British Journal of Nutrition published a report that found that a diet high in MUFAs even helped people lose a small amount of weight with no change to their calorie intake.
      http://www.ehow.com/about_5438439_mo...ight-loss.html
      MUFA yra mononesočiosios riebalų rūgštys.
      Australian studies support the theory that people can lose fat mass and body weight by subbing MUFAs for other fats. People in these studies did not cut calories or fat intake. People consuming MUFAs also had higher fat-burning rates during the five hours after eating than those who ate foods with saturated fats--especially the people who had more abdominal fat, according to study results published in "The Flat Belly Diet," by Liz Vaccariello and Cynthia Sass.
      http://www.livestrong.com/article/47...s-weight-loss/
      Real Runner: Abi Meadows 37, San Antonio
      "As an ultramarathoner, I run high mileage and for years had no problem keeping weight off. But after five kids and a hysterectomy, I put on 20 pounds that wouldn't budge. Cutting calories didn't work—I was trying to train for 100-milers on a measly 2,000 calories a day. A nutritionist suggested I up my fats. Although hesitant (I ate low-fat cheese and fat-free dressing), I added salmon, avocados, walnuts, and flax to my diet. The results were unreal: Over the next six months, the weight came off, and I noticed a huge jump in energy. My cravings for ice cream and fries dropped—and I'll never eat a rice cake again."
      http://www.runnersworld.com/weight-loss/eat-right-fats

      O dėl žaliavalgių, tai jeigu jie storėja, tai tik nuo grūdų/kruopų arba nuo krakmolingų vaisių/daržovių. Jie turi labai ribotą pasirinkimą produktų, kurie leistų pabėgti nuo alkio jausmo, todėl grūdams tenka svarbus vaidmuo.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2013.03.24, 11:07.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        O dėl žaliavalgių, tai jeigu jie storėja, tai tik nuo grūdų/kruopų arba nuo krakmolingų vaisių/daržovių. Jie turi labai ribotą pasirinkimą produktų, kurie leistų pabėgti nuo alkio jausmo, todėl grūdams tenka svarbus vaidmuo.
        Tai taip ir reiktų sakyti, kad labai sunku daržovių prisikišti, kad žmogus jaustųsi pakankamai sotus, todėl net teoriškai neįmanoma pasiekti 6000 kalorijų, o su saldumynais daug lengviau Bet kalorija lieka kalorija, taip pat kaip ir kilogramas pūkų tiek pat sveria kiek ir kilogramas vinių.
        Flickr

        Comment


          Gal perskaityk bent tas tris nuorodas - svoris sumažėjo nepakeitus kalorijų skaičiaus. Į skirtingus produktus organizmas reaguoja skirtingai. Dabar populiarėjančios riebalų dietos būtent tuo ir pagrįstos - ne kalorijų skaičiavimu, o maisto produktų pasirinkimu. O populiarėja jos todėl, kad yra veiksmingos.

          Comment


            Ir kaip visada atrenki tik tą, ką nori, kad kiti pamatytų. Bet praleidi aišku:
            The British Journal of Nutrition published a report that found that a diet high in MUFAs even helped people lose a small amount of weight with no change to their calorie intake.
            With all that said, MUFAs are not "magic." They are still a fat, and you need to eat them as part of a moderate-fat diet. To lose significant weight, you still need to combine MUFAs with a reduced-calorie diet.
            People who engage in a very low fat diet and a high monounsaturated weight loss diet lost the same amount of weight, according to a 2004 study published in Diabetes Care.
            People who want to be healthier and lose weight with MUFAs cannot just add these into the diet. Dieters still need to make sure they get no more than 25 to 35 percent of daily calories from fat, according to the American Heart Association.
            O del tavo paskutinės moters reikia prisiminti, kad jis suvartoja 2000 kcal ir yra ultramaratonininkė. Aš ir pats pradėdamas studentauti per 6 mėn numečiau 10 kg. Ir nereikėjo jokių MUFA. Ir natūralu, kad jai atsirado daugiau energijos, nes riebalai jos turi žymiai daugiau. Todėl maratoninkams pats tas.

            Esmė (kaip rašoma), kad numetama tik "small amount". Todėl tu negali teigti (kaip savo žinutėje), kad vartojant 6000kcal ar be saiko valgant riešus, aliejų ir t.t. tu gali dar ir numesti svorio. Jeigu ir tų MUFA rysi per daug - sustorėsi. Netgi tavo pačio duotame straipsnyje parašyta, kad reikia derinti su sumažinto kaloringumo dieta.
            Todėl prisiskaito amerikiečiai tokių straipsnių, nemokėdami tinkamai interpretuoti, suryja pietums du kompleksus hamburgerių su kola, o vakarienei dvi didžiules lašišas ir stebisi, kodėl jiems svoris nekrenta.

            O dėl žaliavalgių, tai jeigu jie storėja, tai tik nuo grūdų/kruopų arba nuo krakmolingų vaisių/daržovių. Jie turi labai ribotą pasirinkimą produktų, kurie leistų pabėgti nuo alkio jausmo, todėl grūdams tenka svarbus vaidmuo.
            Va čia atradau vieną iš jos straipsnių. http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/...ikatai.htm?p=2
            – Žaliavalgiai neturi antsvorio, tačiau jums ši taisyklė negalioja. Kodėl priaugote svorio būtent tada, kai ėmėte maitintis tiktai žaliu maistu?

            – Prisipažinsiu, kurį laiką jaučiausi kaip eksperimentinė jūrų kiaulytė. Mano organizmui trūko tam tikrų medžiagų. Maniau, kad riešutuose esantys baltymai yra būtent tai, ko man labiausiai reikia. Bet nuo riešutų ėmė didėti kūno svoris.

            Dabar jų nevalgau, nesiilgiu sotaus ir riebaus maisto.
            Paskutinis taisė bebop; 2013.03.24, 14:01.
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              Nuts are rich sources of multiple nutrients and phytochemicals associated with health benefits, including reduced cardiovascular disease risk. This has prompted recommendations to increase their consumption. However, they are also high in fat and are energy dense. The associations between these properties, positive energy balance and body weight raise questions about such recommendations. Numerous epidemiological and clinical studies show that nuts are not associated with weight gain. Mechanistic studies indicate this is largely attributable to the high satiety and low metabolizable energy (poor bioaccessibility leading to inefficient energy absorption) properties of nuts. Compensatory dietary responses account for 55-75% of the energy provided by nuts. Limited data suggest that routine nut consumption is associated with elevated resting energy expenditure and the thermogenic effect of feeding, resulting in dissipation of another portion of the energy they provide. Additionally, trials contrasting weight loss through regimens that include or exclude nuts indicate improved compliance and greater weight loss when nuts are permitted. Nuts may be included in the diet, in moderation, to enhance palatability, nutrient quality, and chronic disease risk reduction without compromising weight loss or maintenance.
              http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20199999
              Nereikia nurašyti ir žmonių skirtumų - apie nutukėlius, pas kuriuos organizme viskas sustoję, sakoma, kad storėja ir nuo oro, o distrofikams, kurių medžiagų apykaita greita, net balius su cepelinais ir tortais neturės didelės įtakos.
              Paskutinis taisė senasnamas; 2013.03.24, 14:19.

              Comment


                Ir vėl praleistas svarbus dalykas - kiek? Tokie dietos tyrimai dažniausiai atliekami taip: paimamos izokalorinės dietos, pakeičiama viena sudedamoji dalis ir stebimi pokyčiai. Arba bent kaloringumas skiriasi nežymiai. Tas pats kaip su MUFA. Bet abejoju ar rasi (jeigu radai - pasidalink), kur paimta pvz. viena tyriamųjų grupė vartoja 2000kcal dietą, kita 6000 kcal (kur dominuoja riešutai) ir randama, kad pastaroji grupė numetė svorio. Nors ir mažas riešutų bioprieinamumas, tačiau jeigu valgysi laaabai daug riešutų, iš jų gautų medžiagų ir energijos dalis susidarys pakankamai didelė, kad priaugintų svorį. Pvz. maisto kaloringumas 100g yra 500kcal. Iš jų pasisavina 100kcal. Na taip, nedaug. Bet jeigu tu suvalgysi to maisto 1000g, tai pasisavinta dalis bus 1000kcal. Tai yra daug, o dar pridėk visą kitą ką suvalgai. Mums nėra svarbi ta dalis, kurią iššikame, mums svarbi dalis, kuri pasisavinama. Nes tai leidžia pajausti sotumą. Jeigu suvalgysi metalo, tu būsi alkanas, nes nieko negavai. Na gal trumpam nuslopins alkį, nes dėl vidinio spaudimo išsiplės skrandis, o tai slopins alkio centrą.

                Niekas neneigia, kad riešutai yra sveikas dalykas. Juos nuo seno rekomenduojama valgyti (kaip ir MUFA). Dėl to ir visur kišama Viduržemio jūros dieta. Tačiau reikia neužmiršti vienos iš sveikos mitybos taisyklės - nuosaikumas.

                Ir čia manau, kad radau prieš tai tavo įdėtuose straipsniuose minėtus tyrimą. http://journals.cambridge.org/action...68980098000184
                During the diet periods, a small but significant reduction in body weight of 0.4–1.0kg was observed in all groups.
                Daug čia ar mažai, patiems žmonėms spręsti. Kartais ir paprastai žmonių svoris per dieną taip keičiasi.

                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                o distrofikams, kurių medžiagų apykaita greita, net balius su cepelinais ir tortais neturės didelės įtakos.
                Šiaip labai liekni žmonės kaip tik turi lėtesnį metabolizmą. Kad ir paskaityk čia. Manau tiks
                http://www.webmd.com/diet/features/m...our-metabolism
                And here's a fact that may surprise you: the more weight you carry, the faster your metabolism is likely running.
                Paskutinis taisė bebop; 2013.03.24, 21:23.
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                  Ir čia manau, kad radau prieš tai tavo įdėtuose straipsniuose minėtus tyrimą. http://journals.cambridge.org/action...68980098000184

                  Daug čia ar mažai, patiems žmonėms spręsti. Kartais ir paprastai žmonių svoris per dieną taip keičiasi.
                  Gerai pašikus ir daugiau svorio galima "numest"

                  Comment


                    Taip, storuliai ir kalorijų daugiau sudegina, nes vien iš lovos atsikelti reikia daug pastangų . Tačiau juos tai mažai guodžia ir normalaus svorio pasiekti nepadeda. Manau, kad pagrindinė problema, jog jie neefektyviai naudoja energiją - ją ima vien iš angliavandenių, o jų riebalai užrakinti po devyniais užraktais ir nenaudojami. Pavalgo, angliavandenius greitai sunaudoja ir vėl jaučia alkį. Turbūt visa tai telpa į pasakymą sutrikusi medžiagų apykaita.
                    O dėl tų riešutų, toks vaizdas, kad bandai žūtbūt iškapstyti kokį nors kabliuką, kad būtų galima paprieštarauti. Bendra nuostata, kad MUFA spartina medžiagų apykaitą, didina ląstelių membranų pralaidumą (gal mokslinė formuluotė ir ne visai tokia) ir naudingos metant svorį. Nežinau, gal ir ne visi mokslininkai su tuo vienbalsiai sutinka, gal tam tvirtai pagrįsti reikės dar dešimtmečių tyrimų , galbūt yra kokia riešutų rūšis, kuri siaubingai tukina, bet ne forume tai išspręsti ir nėra prasmės svarstyti kraštutinius atvejus iš serijos, kas bus suvalgius kilogramą riešutų arba išgėrus 20 stiklinių kokakolos. Bendram vaizdui susidaryti užtenka to, kad per trumpą laiką galima nesunkiai rasti daug rimtų ir pusiau rimtų nuorodų, jog MUFA padeda metant svorį.
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2013.03.25, 10:23.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Taip, storuliai ir kalorijų daugiau sudegina, nes vien iš lovos atsikelti reikia daug pastangų . Tačiau juos tai mažai guodžia ir normalaus svorio pasiekti nepadeda. Manau, kad pagrindinė problema, jog jie neefektyviai naudoja energiją - ją ima vien iš angliavandenių, o jų riebalai užrakinti po devyniais užraktais ir nenaudojami. Pavalgo, angliavandenius greitai sunaudoja ir vėl jaučia alkį. Turbūt visa tai telpa į pasakymą sutrikusi medžiagų apykaita.
                      O dėl tų riešutų, toks vaizdas, kad bandai žūtbūt iškapstyti kokį nors kabliuką, kad būtų galima paprieštarauti. Bendra nuostata, kad MUFA spartina medžiagų apykaitą, didina ląstelių membranų pralaidumą (gal mokslinė formuluotė ir ne visai tokia) ir naudingos metant svorį. Nežinau, gal ir ne visi mokslininkai su tuo vienbalsiai sutinka, gal tam tvirtai pagrįsti reikės dar dešimtmečių tyrimų , galbūt yra kokia riešutų rūšis, kuri siaubingai tukina, bet ne forume tai išspręsti ir nėra prasmės svarstyti kraštutinius atvejus iš serijos, kas bus suvalgius kilogramą riešutų arba išgėrus 20 stiklinių kokakolos. Bendram vaizdui susidaryti užtenka to, kad per trumpą laiką galima nesunkiai rasti daug rimtų ir pusiau rimtų nuorodų, jog MUFA padeda metant svorį.
                      Valgydamas riešutų kremą svorio tikrai nenumesi, nors labai norėčiau, jog būtų atvirkščiai
                      Paskutinis taisė Lettered; 2013.03.25, 10:34.
                      Flickr

                      Comment


                        Net valgydamas salotas nenumesi, jeigu valgysi jas su cukrum .

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          O dėl tų riešutų, toks vaizdas, kad bandai žūtbūt iškapstyti kokį nors kabliuką, kad būtų galima paprieštarauti. Bendra nuostata, kad MUFA spartina medžiagų apykaitą, didina ląstelių membranų pralaidumą (gal mokslinė formuluotė ir ne visai tokia) ir naudingos metant svorį. Nežinau, gal ir ne visi mokslininkai su tuo vienbalsiai sutinka, gal tam tvirtai pagrįsti reikės dar dešimtmečių tyrimų , galbūt yra kokia riešutų rūšis, kuri siaubingai tukina, bet ne forume tai išspręsti ir nėra prasmės svarstyti kraštutinius atvejus iš serijos, kas bus suvalgius kilogramą riešutų arba išgėrus 20 stiklinių kokakolos. Bendram vaizdui susidaryti užtenka to, kad per trumpą laiką galima nesunkiai rasti daug rimtų ir pusiau rimtų nuorodų, jog MUFA padeda metant svorį.
                          Niekas tau nenori paprieštarauti, kad riešutai yra sveiki. Bet tu įsiskaityk, ką tu teigi - kad žmogus gali nors ir kibirais ryti riešutus, bet vis tiek nesustorės (tavo pačio žodžiai: "Pamėginkit priaugti svorio be saiko kimšdami vien riešutus, riebią žuvį, avokadus ir užgerdami alyvuogių aliejumi (bebop gali rinktis rapsų )") Tiesiog toks sakinys yra iš fantastikos skyrelio. Jeigu tu rysi daug riešutų, tai tas tavo mizerinis 04-1kg per du mėsesius (atrodo )svorio numetimas, kurį ir po vieno apsilankymo tuolete gali atsikratyti, nė velnio nepadės. Ir tos žaliavalgės pavyzdys, sako kai ką priešingo.

                          Riešutus sveika naudoti ir vertinga juos įtraukti į dietą. Bet viskam reikia saiko.
                          Paskutinis taisė bebop; 2013.03.25, 21:21.
                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            OK, vyrai, asmeninė patirtis - ėmiausi labai "bobiško" užsiėmimo ir pradėjau elementariai skaičiuoti suvalgomas kalorijas. Atsisiunčiau į savo išmąnųjį kažkokią programulką, kuri pagal mano ūgį, svorį, fizinį aktyvumą ir norimą pasiekti svorį paskaičiavo, kad per dieną bendras kalorijų suvartojimas (atmetus sudegintas kalorijas per fizines treniruotes), neturi viršyti 1720 kcal. O štai ir rezultatai - per 4 savaites minus 4 kilogramai:



                            Kas dėl mitybos - prisiverčiau visiškai atsisakyti saldumynų, t.y., šokoladų visokių, torčiukų ir kitų nesamonių, taip pat riboju visokias bandeles, sausainius ir pan., nors jų ir taip ne per daugiausia valgydavau. O šiaip geriu ir kavą su cukrumi, nevengiu ir alkoholio savaitgaliais ir netgi picų/makdonaldų visokių. Valgau gal kažkiek daugiau vaisių, bananų, apelsinų, bet ne kaip pagrindinį maistą, o kaip užkandžius/desertą. Kol kas rezultatais esu patenkitas, žiūrėsim kaip bus toliau Vienintelis minusas - kartais sunku nustatyti kiek koks patiekalas turi kalorijų, ypač kai pats gamini kokį sudėtingesnį, bet daugmaž iš akies primetu, su kokiu BIG MAC'u palyginu ir ok

                            Beje, iš grafiko labai gerai matosi kaip savaitgaliais šokteli svoris po kassavaitinių alkoholio/junk-food'o injekcijų

                            Comment


                              Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                              OK, vyrai, asmeninė patirtis - ėmiausi labai "bobiško" užsiėmimo ir pradėjau elementariai skaičiuoti suvalgomas kalorijas. Atsisiunčiau į savo išmąnųjį kažkokią programulką, kuri pagal mano ūgį, svorį, fizinį aktyvumą ir norimą pasiekti svorį paskaičiavo, kad per dieną bendras kalorijų suvartojimas (atmetus sudegintas kalorijas per fizines treniruotes), neturi viršyti 1720 kcal. O štai ir rezultatai - per 4 savaites minus 4 kilogramai:

                              Atvaizdas


                              Kas dėl mitybos - prisiverčiau visiškai atsisakyti saldumynų, t.y., šokoladų visokių, torčiukų ir kitų nesamonių, taip pat riboju visokias bandeles, sausainius ir pan., nors jų ir taip ne per daugiausia valgydavau. O šiaip geriu ir kavą su cukrumi, nevengiu ir alkoholio savaitgaliais ir netgi picų/makdonaldų visokių. Valgau gal kažkiek daugiau vaisių, bananų, apelsinų, bet ne kaip pagrindinį maistą, o kaip užkandžius/desertą. Kol kas rezultatais esu patenkitas, žiūrėsim kaip bus toliau Vienintelis minusas - kartais sunku nustatyti kiek koks patiekalas turi kalorijų, ypač kai pats gamini kokį sudėtingesnį, bet daugmaž iš akies primetu, su kokiu BIG MAC'u palyginu ir ok

                              Beje, iš grafiko labai gerai matosi kaip savaitgaliais šokteli svoris po kassavaitinių alkoholio/junk-food'o injekcijų
                              Kaip gali būti toks mažas kalorijų poreikis? Man virš 3000 paskaičiuoja, bent pagal šitą:
                              http://www.supermama.lt/cgi-bin/KMI/kmicalc.cgi

                              Numesti svorį bėgiojant gana nesunku net nebadaujant, per pusvalandį kažkur 500 kalorijų susidegina, plius dar medžiagų apykaita pagreitėja visai dienai, aišku, skanų maistą tenka kuriam laikui pamiršti. Vasarą pavyko per 2 mėn. virš 10kg atsikratyti, dabar vėl pradėjau bėgioti, tai reiks atsikratyti nuo Naujų priaugtų maždaug 5kg
                              Paskutinis taisė Lettered; 2013.03.26, 08:47.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Kaip gali būti toks mažas kalorijų poreikis? Man virš 3000 paskaičiuoja, bent pagal šitą:
                                http://www.supermama.lt/cgi-bin/KMI/kmicalc.cgi

                                Numesti svorį bėgiojant gana nesunku net nebadaujant, per pusvalandį kažkur 500 kalorijų susidegina, plius dar medžiagų apykaita pagreitėja visai dienai, vasarą pavyko per 2 mėn. virš 10kg atsikratyti, dabar vėl pradėjau bėgioti, tai reiks atsikratyti nuo Naujų priaugtų maždaug 5kg
                                Nu man supermama paskaičiavo 2200, bet prieš tai nurodytas 1720 yra su ta mintim, kad kristų svoris. Ir, kaip matoma, veikia Šiaip kartais viršiju tą skaičių kokiais 500, bet tą patį sudeginu bėgiodamas ar kitiap sportuodamas, tai NET kalorijų intake lieka panašus, apie 1700-1800.

                                Comment


                                  Ėsk ką tik nori, nevengiu greito maisto, aišku ne viską valgau, bet svoris ūgiui mažokas, nors sau leidžiu beveik viską. Lašinius, picą, dar šį tą. Nesportuoju. Giminės genai matyt...
                                  ______________
                                  The Division Bell

                                  Comment


                                    Dabar tiktų klausimas ne "ką?", o "kiek?" sau leidi (ar tikrai valgai tiek kiek storuliai ir nesustorėji?). Yra kieta laida "Supersize vs. Superskinny". Pamatysi, kad tie superskinny sau irgi leidžia valgyti greitą maistą ir visą kitą. Bet viskas sueina į klausimą "kiek?". Abejose barikadų pusėse esantiems atrodo, kad jie valgo "normaliai".

                                    Paskutinis taisė bebop; 2013.03.29, 00:11.
                                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                    Comment


                                      Seimo frakcijoms atstovaujanti parlamentarų grupė siūlo Vyriausybei paskelbti „principinę poziciją dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ribojimo vienu iš pagrindinių sveikatos, aplinkos apsaugos ir žemės ūkio politikos tikslų“.
                                      Rezoliucijos projekte siūloma inicijuoti diskusiją ES Taryboje dėl gyvūninės kilmės produktų, gautų naudojant GMO pašarus, privalomo ženklinimo visoje Europos Sąjungoje.
                                      http://www.alfa.lt/straipsnis/151202...03-29_10-11/22
                                      Tas dalykas svarbus, nes siekiant pelno renkamasi pigiausi pašarai. O pigiausi yra modifikuoti.
                                      Dar būtų gerai, kad maitinimo įstaigos nurodytų, ką įdeda į lėkštę.
                                      Tie restoranai, kurie savo meniu nenori matyti GMO, stengiasi vienus produktus pakeisti kitais, ieško alternatyvų. Tokį pasižadėjimą yra davę 27 LARTA priklausantys restoranai. Šių restoranų tinklo atstovas sako, kad tai nėra tik žodinis įsipareigojimas.
                                      Kopenhagai pasaulyje tapus pirmuoju miestu visą viešą maitinimą aprūpinančiu ekologiška, sveika produkcija be GMO, kyla natūralus klausimas, ar Vilnius negalėtų sekti tokiu gražiu pavyzdžiu. LARTA vadovas neneigia – vilčių sekti tokį pavyzdį yra.
                                      http://grynas.delfi.lt/aplinka/resto....d?id=60989321
                                      Kol kas viskas priklauso nuo geros savininkų valios, jokio reglamentavimo nėra.

                                      Comment


                                        O kas blogai su GMO?

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          O kas blogai su GMO?
                                          Gali sukelti vėžį, bent žiurkėms sukėlė, tad kol ištirs poveikį žmogui, geriau palaukti, juolab dėl to daug neprarandam.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X