Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Tai tie majonezai, kur rašo didelėm raidėm "be koncervantų" pažidžia įstatymus meluodami?
    Šiaip "be koservantų" išvis yra melas, išskyrus apskritai grynus produktus. Net ir namų gamybos majonezui reikalingas actas, kuris yra puikus konservantas.

    O šiaip tai reikia elementariai žiūrėti konkretaus majonezo sudėtį. Klasikinėje versijoje turi būti 4 ingredientai: kiaušinių tryniai, aliejus, actas ir garstyčios. Parduotuvėje parduodamuose tikėtina pasitaikys kokių dažiklių, kitokių konservantų, skonio stipriklių ir reikia žiūrėti kur jų mažiausia ir jie natūraliausi.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė Gator Rodyti pranešimą

      Taip, bet labai keista, kad prabangus ženklas vienam segmente daro geriausiai su daugiausiai kiaušinių, o kitam vos ne mažiausiai. Pozicionavimas keistas gaunasi ir net ženklo "teršimas". Nes būtent po to heinz kečiupo pažiūrėjimo, man užsifiksavo, kad šis ženklas tik brangus, bet ne geras ir jokių majonezų ar kitų nebetikrinau.
      Šiaip būtų įdomu pamatyti, kuriuos konkrečius produktus turi omeny, nes aš kiek pažiūrėjau, tai viskas yra labiau priešigai. Arba kažką ne tą mes lyginom. Heinz, beje, net nemačiau pomidorų padažo, tik kečupą.

      Comment


        Parašė index Rodyti pranešimą

        Šiaip "be koservantų" išvis yra melas, išskyrus apskritai grynus produktus. Net ir namų gamybos majonezui reikalingas actas, kuris yra puikus konservantas.

        O šiaip tai reikia elementariai žiūrėti konkretaus majonezo sudėtį. Klasikinėje versijoje turi būti 4 ingredientai: kiaušinių tryniai, aliejus, actas ir garstyčios. Parduotuvėje parduodamuose tikėtina pasitaikys kokių dažiklių, kitokių konservantų, skonio stipriklių ir reikia žiūrėti kur jų mažiausia ir jie natūraliausi.
        Nu tai jau minėjau tai ne kartą. Lietuvoje man pavyko tokius rasti tik du: Heinz ir Lidl Premium (toks pomažis stiklinis indelis). Visur kitur visa puokštė visokių papildomų dalykų ir 3-4 kartus mažiau kiaušinių trynių. Jeigu pavyktų kam nors rasti daugiau, būtų labai įdomu.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą

          Nu tai jau minėjau tai ne kartą. Lietuvoje man pavyko tokius rasti tik du: Heinz ir Lidl Premium (toks pomažis stiklinis indelis). Visur kitur visa puokštė visokių papildomų dalykų ir 3-4 kartus mažiau kiaušinių trynių. Jeigu pavyktų kam nors rasti daugiau, būtų labai įdomu.
          Kad neatitinka Heinz index minėtu 4 ingridientų testo:
          https://www.barbora.lt/produktai/maj...lainyje-480-ml

          Comment


            Parašė Gator Rodyti pranešimą

            Kad neatitinka Heinz index minėtu 4 ingridientų testo:
            https://www.barbora.lt/produktai/maj...lainyje-480-ml
            Kas sakė, kad turi atitikti būtent 4? Kodėl ne 2, pavyzdžiui?
            Tokio majonezo turbūt išvis nebūna, nebent namie gaminsi. Bet ingredientų šitas turi gerokai mažiau - nėra dažiklių, konservantų, tirštiklių, krakmolo - kaip ir kiaušinių trynių proporcija keliskart didesnė, beigi patys kiaušiniai laisvų vištų, ko nepavyks rasti nei viename lietuviškame majoneze.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą

              Šiaip būtų įdomu pamatyti, kuriuos konkrečius produktus turi omeny, nes aš kiek pažiūrėjau, tai viskas yra labiau priešigai. Arba kažką ne tą mes lyginom. Heinz, beje, net nemačiau pomidorų padažo, tik kečupą.
              Problema, kad nėra standartizuoto pomidorų kiekio rašymo būdo kečupuose.
              Kiek matau tris skirtingus būdus, pvz:
              1, 100g kečupo sunaudota 150 g pomidorų.
              2. pomidorų tyrės procentas (jis aukštesnis nei pastos, turbūt todėl įspūdžiui sustiprinti naudojamas)
              3. pomidorų pastos procentas.

              Radau čia paaiškinimą kaip galima pastos kiekį konvertuoti į pomidorų kiekį.
              1 kg pomidorų pastos pagaminti reikia 8-10 kg pomidorų.
              https://vmvt.lt/maisto-sauga/maisto-...adazas-kecupas

              Heinz 100g kečupo sunaudota 148g pomidorų.
              Čumak - 26 proc pomidorų pasta. Tai 100g kečupo yra 26 g pastos. Iman VMVT nurodymą, gauname, kad 100g kečupo yra 208-260 g pmodorų. Daug daugiau nei Heinz 148g, o kaina per pusę.
              Kitų ingridientų nelyginau, bet jei jau prabangiai parduodi, tai turėk gėdos bent ne mažiau pomidorų dėti...

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                Kas sakė, kad turi atitikti būtent 4? Kodėl ne 2, pavyzdžiui?
                Tokio majonezo turbūt išvis nebūna, nebent namie gaminsi. Bet ingredientų šitas turi gerokai mažiau - nėra dažiklių, konservantų, tirštiklių, krakmolo - kaip ir kiaušinių trynių proporcija keliskart didesnė, beigi patys kiaušiniai laisvų vištų, ko nepavyks rasti nei viename lietuviškame majoneze.
                Index sakė ir tu patvirtinai, kad tokius radai du. Tai atsakiau, kad ne visai tokius.

                Comment


                  Parašė Gator Rodyti pranešimą

                  Index sakė ir tu patvirtinai, kad tokius radai du. Tai atsakiau, kad ne visai tokius.
                  Sorry, jei ne taip išsireiškiau. Neradau Lietuvoje (kaip ir niekur kitur) majonezo su būtent 4 ingredientais. Bet Heinz ir Lidl Premium turi mažiausią skaičių ingredientų, keliskart didesnę kiaušinių trynių proporciją ir (Heinz etveju) laisvų vištų kiaušinius. Aš aišku norėčiau dar geresnio majonezo, bet šitie du kol kas yra geriausiu. Keista yra tai, kad lietuviško majonezo rūšių yra labai daug, bet visi jie yra antrarūšiai ir net iš tolo netraukiantys iki minėtų.

                  Comment


                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                    Problema, kad nėra standartizuoto pomidorų kiekio rašymo būdo kečupuose.
                    Kiek matau tris skirtingus būdus, pvz:
                    1, 100g kečupo sunaudota 150 g pomidorų.
                    2. pomidorų tyrės procentas (jis aukštesnis nei pastos, turbūt todėl įspūdžiui sustiprinti naudojamas)
                    3. pomidorų pastos procentas.

                    Radau čia paaiškinimą kaip galima pastos kiekį konvertuoti į pomidorų kiekį.
                    1 kg pomidorų pastos pagaminti reikia 8-10 kg pomidorų.
                    https://vmvt.lt/maisto-sauga/maisto-...adazas-kecupas

                    Heinz 100g kečupo sunaudota 148g pomidorų.
                    Čumak - 26 proc pomidorų pasta. Tai 100g kečupo yra 26 g pastos. Iman VMVT nurodymą, gauname, kad 100g kečupo yra 208-260 g pmodorų. Daug daugiau nei Heinz 148g, o kaina per pusę.
                    Kitų ingridientų nelyginau, bet jei jau prabangiai parduodi, tai turėk gėdos bent ne mažiau pomidorų dėti...
                    Aha, pastebėjau, kad ant Heinz to nerašo, dėl ko man apsirodė keista, kad tu iš kažkur ištraukei tą skaičių. Šiaip 72-74% yra gana tipiškas pomidorų pastos kiekis paprastame kečupe iš supermarketo.

                    Comment


                      Heinz'e nėra absoliučiai nieko sveiko, tai lyg coca-cola gaiviųjų gėrimų pasaulyje

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Kas sakė, kad turi atitikti būtent 4? Kodėl ne 2, pavyzdžiui?
                        Tokio majonezo turbūt išvis nebūna, nebent namie gaminsi. Bet ingredientų šitas turi gerokai mažiau - nėra dažiklių, konservantų, tirštiklių, krakmolo - kaip ir kiaušinių trynių proporcija keliskart didesnė, beigi patys kiaušiniai laisvų vištų, ko nepavyks rasti nei viename lietuviškame majoneze.
                        Hellmanns irgi gan natūralus.

                        https://www.barbora.lt/produktai/maj...riginal-650-ml

                        Comment


                          Parašė dsanto Rodyti pranešimą
                          Lyginant su Heinz arba Lidl majonezu:

                          + dažiklis (nu ok, karotenas nieko baisaus, bet visvien kam?)
                          + kvapioji medžiaga
                          - mažesnė kiaušinių trynių proporcija
                          - ne laisvai laikomų vištų kiaušiniai

                          Beje, Hellmann's majonezą matyt galima dėti į "Rytų Europai prastesnės prekės" kategriją. Kažkodėl pas mus jie stumdo šūdinesnį majonezą
                          • UK ir senosiose Vakarų ES šalyse jis vadinasi 'Hellmann's Real' (pas mus, Lenkijoje ir pan. 'Hellmann's Original')
                          • Kiaušinių trynių proporcija ne 7.9% (Lietuvoje 3%)
                          • Kiaušiniai laisvai laikomų vištų (Lietuvoje ne)
                          Hellmann's Real Squeezy Mayonnaise 750Ml - Tesco Groceries

                          Comment


                            Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                            Heinz'e nėra absoliučiai nieko sveiko, tai lyg coca-cola gaiviųjų gėrimų pasaulyje
                            Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą

                              Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
                              Jeigu nespatebėjote aš jūsų komentaro net necitavau. Tiesiog pamačiau jog vyksta beprasmiška diskusija ir pasisakiau. Nereikia dėkoti man, nes ta žinutė nebuvo jums asmeniškai, o tiesiog pastaba. Mitybą šiais laikais nėra itin sudėtinga subalansuoti ir nebūtina valgyti vien raugintus kopūstus ir kefyrą, bet, žinoma, nėra lengva įtikinti tuos žmones, kurie yra pripratę valgyti visokias ''baltas mišraines'' ir dėti majonezą visur kur tik įmanoma.

                              Comment


                                Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                Jeigu nespatebėjote aš jūsų komentaro net necitavau. Tiesiog pamačiau jog vyksta beprasmiška diskusija ir pasisakiau. Nereikia dėkoti man, nes ta žinutė nebuvo jums asmeniškai, o tiesiog pastaba. Mitybą šiais laikais nėra itin sudėtinga subalansuoti ir nebūtina valgyti vien raugintus kopūstus ir kefyrą, bet, žinoma, nėra lengva įtikinti tuos žmones, kurie yra pripratę valgyti visokias ''baltas mišraines'' ir dėti majonezą visur kur tik įmanoma.
                                Nu suprantu, bet gi čia ne apie tai kalbame. Iš pradžių vienas Pilypas iš kanapių ateina padaryti pastebėjimą. Tada kitas. Po to trečias ir ketvirtas. Nu Džyzus Kraist, kiek gi galima? Negi negalima diskutuoti, kuris šokoladas geresnis, jeigu apskritai šokoladas yra nesveika? Kaip ir negalima diskutuoti apie burgerių gerumą? Ir Cepelinų? Ir Sumuštinių? Ir alaus? Nu tiesiog užknisa, kai ateina tokie iš dangaus iškritę ir pradeda niekieno neprašyti aiškinti apie tai, kas ir taip yra visisems savaime suprantama. Taigi žino čia visi, kad kečupas ir majonezas nėra sveikuolių maistas (duh). Bet ne apie tai juk diskutuojam.Taip kad plyz.

                                Edit: va tema, kur tiek pats, tiek kiti panašių pastebėjimų darytojai galite eiti ir nors iki pamėlynavimo kartoti, kad majonezas ir kečupas nesveika: Sveikata, medicina, mityba - Miestai ir architektūra
                                Paskutinis taisė John; 2021.05.05, 01:32.

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą

                                  Nu suprantu, bet gi čia ne apie tai kalbame. Iš pradžių vienas Pilypas iš kanapių ateina padaryti pastebėjimą. Tada kitas. Po to trečias ir ketvirtas. Nu Džyzus Kraist, kiek gi galima? Negi negalima diskutuoti, kuris šokoladas geresnis, jeigu apskritai šokoladas yra nesveika? Kaip ir negalima diskutuoti apie burgerių gerumą? Ir Cepelinų? Ir Sumuštinių? Ir alaus? Nu tiesiog užknisa, kai ateina tokie aiškintojai ir pradeda niekieno neprašyti aiškinti apie tai, kas ir taip yra visisems savaime suprantama. Taip kad plyz.
                                  O mane užknisa, kai forume, kuris yra pritaikytas tam, kad žmonės turintys skirtingas nuomones galėtų diskutuoti, išlenda kažkoks žmogėnas ir pradeda aiškinti, kad vieni žmonės turi teisę diskutuoti, o kiti neturi. Man nepatinka, jūsų požiūris, kad šis forumas yra sukurtas jums asmeniškai ir jūs turite teisę sakyti kas čia yra prašytas, o kas ne prašytas

                                  Comment


                                    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                    O mane užknisa, kai forume, kuris yra pritaikytas tam, kad žmonės turintys skirtingas nuomones galėtų diskutuoti, išlenda kažkoks žmogėnas ir pradeda aiškinti, kad vieni žmonės turi teisę diskutuoti, o kiti neturi. Man nepatinka, jūsų požiūris, kad šis forumas yra sukurtas jums asmeniškai ir jūs turite teisę sakyti kas čia yra prašytas, o kas ne prašytas
                                    Taigi sakau, einam diskutuoti į Sveikata, medicina, mityba - Miestai ir architektūra
                                    Gi neini į Kauno Vienybės aikštės temą ir nepradedi ten rašinėti apie gatvių projektus Šančiuose.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą

                                      Aha, pastebėjau, kad ant Heinz to nerašo, dėl ko man apsirodė keista, kad tu iš kažkur ištraukei tą skaičių. Šiaip 72-74% yra gana tipiškas pomidorų pastos kiekis paprastame kečupe iš supermarketo.
                                      Heinz rašo.
                                      Kaip sakiau yra trys formatai kaip skirtingai rašoma:

                                      1, 100g kečupo sunaudota 150 g pomidorų.
                                      2. pomidorų tyrės procentas (jis aukštesnis nei pastos, turbūt todėl įspūdžiui sustiprinti naudojamas)
                                      3. pomidorų pastos procentas.

                                      Heinz rašo formatu nr 1:
                                      https://www.barbora.lt/produktai/kecupas-heinz-1-kg

                                      72-74% nėra tipiškas pastos kiekis.
                                      Maišai su tyrės kiekiu (nr 2 formatas).
                                      Tipiškas pastos kiekis yra 20-30 proc.
                                      Heinz kiekis gaunasi tik apie 15 proc pastos (jei konvertuojame iš pirmo į trečią formatą pagal tą VVMT formulę)

                                      Comment


                                        Ką tokiu atveju reiškia užrašymas sudėtyje "74% koncentruota pomidorų pasta"?

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą

                                          Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
                                          Labai abejoju, ar Čikupakas valgo tik sveiką maistą, spėju racione yra dar nesveikesnių produktų už tą patį majonezą.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X