Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Diabetą galima apvaldyti, heart disease irgi, kaulų degeneraciją tik pristabdyti, Alzheimeriui išvis nieko gero neturim.
    Alzheimerio gydymas turbūt tik tabletinis. Tai nieko keista, kad niekas nepagyja. Kaip galima išgydyti smegenis tabletėmis?

    Alzheimerio ligą gydyti vaistais galima tik pirmose stadijose (vėliau gydymas neefektyvus).
    1. Ligos progresavimą stabdantys vaistai: Donepezilis, Rivastigminas, Memantinas, Ginkgo biloba, selegilinas, nicergolinas. Vieno klinikinio tyrimo metu buvo įrdoyta teigiamas nesteroidinių vaistų nuo uždegimo bei vitamino E poveikis.
    2. Psichiniams simptomams (haliucinacijom, kliedesiams, agresijai, neramumui, nemigai) gydyti skirti vaistai: Risperidonas, Olanzapinas, Buspironas, Tiapridalis, Gabapentinas, selektyvūs serotonino reabsorbcijos inhibitoriai (Sertalinas, Citalopramas).
    Gydymą dažnai papildo psichoterapija (paciento, taip pat ir jo artimųjų (dažnai jį slaugančių žmonių psichoterapija), savitarpio pagalbos grupės. Labai svarbu yra tinkama slauga.
    http://ligos.sveikas.lt/lt/ligos/ner...ydymas#turinys
    Paulas Claytonas rašo taip
    • So to maintain the healthy functioning of brain nerve cells, the rate of repair of the neuron membrane must match the rate of loss. If it doesn’t, brain deterioration takes place.
    • The only way, therefore, that the rate of repair of phospholipids can keep pace with wear, is if the diet contains the nutritional building blocks for this process. The diet must, equally importantly, contain enough anti-oxidants to slow down the wear caused by oxidation.

      Although we will examine them in more detail later, the nutrients that are needed are found in food like eggs, oily fish, and liver which contain the necessary poly-unsaturated fatty acids. Other foods, such as freshwater shrimps, contain methyl group nutrients (such as betaine), which are essential for phospholipid synthesis in the liver.

      Under normal circumstances, it is possible to compensate for a lack of phospholipids in the diet by manufacturing them in the liver. But this requires at least 5 co-factors (micro-nutrients like biotin, copper and methyl groups), plus fatty acids like Omega 3. The modern diet tends to be depleted in all of these, impairing our ability to produce phospholipids.
    http://www.drpaulclayton.com/scripts/heathiss-hiv.aspx

    Seniau esu skaitęs, kad ketogeninė dieta padeda sergantiems Alzheimeriu. Skamba logiškai. O Mercola Alzheimerį vadina 3-io tipo diabetu, nes veikia panašūs procesai, ir sieja jį su kreiva mityba. 2 tipo diabeto, kiek žinau, medikai oficialiai teigia, kad negali pagydyti. Tačiau žmonės paima ir patys pagyja, kol dar nebūna vėlu ir jei žino, ką daryti. Tai nieko keista, kad ir Alzhaemerio nepagydo, nors metinės gydymo išlaidos yra solidžios. Na bet nereikia klausytis "šarlatanų", reikia kantriai gerti tabletes, kol pasidarys viskas vienodai.

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Galima sutikti su teiginiu, kad XIX a. maistas buvo sveikesnis.
      Bet ir jis dabar nėra nesveikas, tiesiog kokybė prastesnė. Tačiau, dabar maisto suvalgoma daug daugiau, nes turime daugiau pinigų. Daugiausiai sveikatą žalojame darbe.

      Comment


        Šiaip girdėjau alzhaimerį geriausiai gydo rupūžių nuoviras, kuriuo reikia išsitepti naktį kapinėse per mėnesieną (jeigu tuo metu Jupiteris yra Svarstyklių žvaigždyne, tada dar geriau).

        Big Pharma aišku tai neigia, ir tai yra geriausias įrodymas kad tai veikia. Gydytis vaistais? Meh...
        If a lion could speak, we could not understand him.

        Comment


          Nieko nežinant geriausia patrolinti pasitelkiant keletą nuvalkiotų pokštų.
          Ryšys su diabetu ne iš piršto laužtas - bent jau peles teigiamai veikia antidiabetiniai vaistai. Ir visur kartojasi bendras vardiklis - lėtinis uždegimas, kuriam nežinau ar medikai išvis skiria dėmesio ir kuris gana lengvai koreguojamas gyvenimo būdo pokyčiais. Aišku, niekas netrukdo manyti, kad veiksmingiausia uždegimo mažinimo priemonė yra Ibupromas .

          Researchers just accidentally found an effective Alzheimer’s treatment while trying to cure diabetes

          http://bgr.com/2018/01/01/alzheimers...etes-research/

          Comment


            Kas liečia Alzheimerį, visai neseniai perskaičiau knygą, kurioje yra įdomūs statistiniai duomenys. Jei žmogus moka daugiau nei vieną kalbą, jo šansai susirgti šia liga po 70 metų mažesni 5% o po 80 metų 17%. Anglakalbėse šalyse, kur dažnai mokama po 1 kalbą, sergama dažniau.
            Šaltinis:

            Comment


              Smegenų lavinimas svarbus kaip ir raumenų lavinimas , bet tai nėra esminis dalykas. Dabartiniai žmonės daugiau visko žino ir gauna didesnį informacijos srautą nei senesniais laikais.

              Anglakalbėse šalyse, kur dažnai mokama po 1 kalbą, sergama dažniau.
              Anglakalbėse šalyse tiesiog vyrauja tragiška mityba . Kažin ar italai, ispanai bei prancūzai yra dideli poliglotai. Gal pramoksta tos anglų kalbos, bet Alzheimerio požiūriu tai yra smulkmena.

              Comment


                Medikams nesuvokiamas Verygos ministerijos sprendimas: tarsi laiko mašina nubloškė į praeitį
                Šių metų rugsėjį vaikų ugdymo įstaigose sviestas, kur įmanoma, keičiamas aliejumi arba margarinu. Jo sudėtyje sočiųjų riebalų rūgščių turėtų būti ne daugiau kaip 33 proc. bendrojo riebalų kiekio. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai sako, kad margarinas yra sveikesnis pasirinkimas. Medikai su tuo nesutinka.
                ...
                Šeimos gydytoja Emilija Trumpaitė teigia, jog perskaičiusi ministro Aurelijaus Verygos įsakymą, jautėsi lyg laiko mašina būtų nusikėlusi į devintąjį dešimtmetį ar dar seniau, kai natūralūs riebalai buvo laikomi žalingais.

                Pasak šeimos gydytojos, į margarino sudėtį įeina hidrinti augaliniai transriebalai, arba nesočiosios riebalų rūgštys, kurios cheminiu būdu apdorotos pakeičia savo erdvinę struktūrą, dėl to skystas aliejus tampa kietas ir tepus.

                Taip devintajame dešimtmetyje, anot E. Trumpaitės, išpopuliarėjo lieso maisto kultas: liesas pienas, sumažinto riebumo jogurtai, ir, žinoma, sviestą pakeitė margarinas. Greitojo maisto restoranai vos ne per naktį nuo taukų perėjo prie augalinių aliejų ir margarino. Ypač išpopuliarėjo palmių aliejus, kaip, neva, sveikesnis pasirinkimas, tačiau pasirodė, kad yra atvirkščiai. Atsirado daug cukringų užkandžių „be riebalų“. O štai mirtingumas nuo kraujagyslių ir onkologinių ligų augo.

                Prabėgo dešimt metų ir, anot E. Trumpaitės, nesustabdomai daugėjo naujų klinikinių tyrimų, kurie parodė, kad pašalinus sočiuosius riebalus iš mitybos, mirštamumas nesumažėdavo. Atkreipus daugiau dėmesio į transriebalus buvo pastebėta, kad jų vartojimas iš tiesų yra katastrofiškas. Jie organizme sukelia tyliai rusenantį uždegimą, dėl ko padidėja aterosklerozės atvejų ir mirtingumas nuo širdies kraujagyslių sistemos ligų, išauga onkologinių ligų rizika.

                Gydytojos teigimu, paprastai kalbant, žmogaus organizmui, tai yra svetimos molekulės, o viską, kas svetima, reikia „pulti“. Nedidelis kiekis transriebalų susidaro natūraliai, tačiau perdirbtuose gaminiuose kiekiai pavojingai didesni.

                „Kokie pagrindiniai transriebalų šaltiniai? Iš esmės, bet koks perdirbtas maistas. Klasikinis pavyzdys yra margarinas. Taip pat tai pramoniniu būdu pagaminti kepiniai, bet koks aliejuje gruzdintas maistas: bulvių traškučiai, šaldytos tešlos, glaistai, varškės sūreliai, ledai, šaldyti pusgaminiai ir t.t.“, – aiškina gydytoja.

                Bloga sviesto reputacija, kaip sako gydytoja, irgi pagrįsta daugiau mitais ir nepilnomis išvadomis. Riebalai nėra nei geri, nei blogi, kol vartojami saikingai. Sotieji riebalai, kaip sako gydytoja, naujausių tyrimų duomeninis, mirtingumo nedidina.
                Gal kas iš medikų galėtų kokią peticiją ar pan paorganizuoti?

                Comment


                  Amžina kova sviestas vs margarinas . Vilčių teikia bent tai, kad sviestą palaiko jaunos gydytojos. Seni biurokratai nėra amžini. Jei Veryga tai palaiko, tada yra vertas tų reitingų, kuriuos turi.

                  Comment


                    Labai retai lankausi pas gydytojus tai ar čia man fantastiškai nepasisekė, ar tai normali praktika.
                    Užsiregistravęs buvau pas tris skirtingus gydytojus, visi vizitai 9 val ryte.
                    Pas pirmą patekau 9:25, pas antrą 9:50, pas trečią 9:25.

                    Kokiu būdu pačiame ryte jau sugeba atsirasti toks vėlavimas? Suprasčiau jei po pietų ar vakare dėl didesnio kiekio žmonių susiakumuliuoja vėlavimai, bet pačiame ryte?

                    Ir suprasčiau, kad kartais ir ryte gali kažkas atsitikti, bet net visus 3 iš 3 kartų?

                    Ar beveik visi vizitai net ir nuo pat ryto jau ant tiek pradeda atsilikinėt ar tiesiog man įspūdingai nesėkmingai atsitiktiniu būdu pakrito?

                    Comment


                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Medikams nesuvokiamas Verygos ministerijos sprendimas: tarsi laiko mašina nubloškė į praeitį

                      Gal kas iš medikų galėtų kokią peticiją ar pan paorganizuoti?
                      Valgau tik sviestą, nes skaniau, ir norėčiau kad darželyje mano vaikus maitintu kokybišku, skaniu sviestu.

                      O bet tačiau, pačios gydytojos žinios apie margariną irgi atėjusios iš gūdaus 9 dešimtmečio ir skamba žiauriai profaniškai ir neprofesonaliai. Naujų mitybos rekomendacijų, kaip suprantu, ji taip pat nėra skaičiusi.

                      Kova už sviestą yra reikalinga, bet tokie mažaračiai gydytojai savo pasisakymais ko gero sukelia daugiau žalos, negu naudos.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        Labai retai lankausi pas gydytojus tai ar čia man fantastiškai nepasisekė, ar tai normali praktika.
                        Užsiregistravęs buvau pas tris skirtingus gydytojus, visi vizitai 9 val ryte.
                        Pas pirmą patekau 9:25, pas antrą 9:50, pas trečią 9:25.

                        Kokiu būdu pačiame ryte jau sugeba atsirasti toks vėlavimas? Suprasčiau jei po pietų ar vakare dėl didesnio kiekio žmonių susiakumuliuoja vėlavimai, bet pačiame ryte?

                        Ir suprasčiau, kad kartais ir ryte gali kažkas atsitikti, bet net visus 3 iš 3 kartų?

                        Ar beveik visi vizitai net ir nuo pat ryto jau ant tiek pradeda atsilikinėt ar tiesiog man įspūdingai nesėkmingai atsitiktiniu būdu pakrito?
                        Tai is gydytojo pozicijos tai yra labai iprastas (deja) dalykas. Priklauso nuo to kas kiek laiko registruoja pacientus. Kuo dazniau registruoja tuo didesni velavimai. Pvz jei registruoja kas 10 min tai nuo 8val iki 9val turejo but priimti 6 pacientai. Savaime suprantama, kad 10min neuztenka, tad su pacientu uztrunki 15-20 min. Vadinasi per valanda susidaro velavimas nuo 30 iki 60 min. Jei registruoja kas 15 min tai velavimas susidaro daug maz iki 30 min. Cia jau nekalbu apie gan daznai uzluztancia esvekatos sistema....

                        Comment


                          Parašė Efka_01 Rodyti pranešimą

                          Tai is gydytojo pozicijos tai yra labai iprastas (deja) dalykas. Priklauso nuo to kas kiek laiko registruoja pacientus. Kuo dazniau registruoja tuo didesni velavimai. Pvz jei registruoja kas 10 min tai nuo 8val iki 9val turejo but priimti 6 pacientai. Savaime suprantama, kad 10min neuztenka, tad su pacientu uztrunki 15-20 min. Vadinasi per valanda susidaro velavimas nuo 30 iki 60 min. Jei registruoja kas 15 min tai velavimas susidaro daug maz iki 30 min. Cia jau nekalbu apie gan daznai uzluztancia esvekatos sistema....
                          Tai tokiais skaičiavimais per dieną susidarytų 5 valandų vėlavimas arba nepirimti užsiregistravę kokie 20 pacientų. Taip realybėje nėra.

                          Comment


                            Margarino gynėjai neatkreipia dėmesio į dar vieną šio "maisto produkto" savybę. Beveik visada jame yra palmių aliejaus. Palmių aliejus yra labai didelis blogis gal ne tiek dėl jo kenksmingumo maiste, bet dėl to kad masiškai kertami atogražų miškai ir laukiniams gyvūnams nebelieka kur gyventi. Žmonių godumui nėra ribų. Neperku absoliučiai jokių produktų kuriame yra palmių aliejaus. Reikia pripažinti, kad tokių tampa vis sunkiau rasti.



                            Comment


                              Šnekant apie palmių aliejų - po biški prasideda atvirkštinis judėjimas. Mačiau vieni iš popsavų čipsų (rodos Estrela?) reklamuojasi, kad nenaudoja palmių aliejaus. Jei tokie nelabai su ekologija ir sveika mityba draugaujantys produktai pradeda skeptiškai žiūrėti į palmių aliejų, gal vėl atsiras avižinių sausainių be palmių aliejaus!

                              Comment


                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                Valgau tik sviestą, nes skaniau, ir norėčiau kad darželyje mano vaikus maitintu kokybišku, skaniu sviestu.

                                O bet tačiau, pačios gydytojos žinios apie margariną irgi atėjusios iš gūdaus 9 dešimtmečio ir skamba žiauriai profaniškai ir neprofesonaliai. Naujų mitybos rekomendacijų, kaip suprantu, ji taip pat nėra skaičiusi.

                                Kova už sviestą yra reikalinga, bet tokie mažaračiai gydytojai savo pasisakymais ko gero sukelia daugiau žalos, negu naudos.
                                Ar tikrai tas margarinas kažkuo kenkia? Tegul valgo jie tą pigų perdirbtą aliejų, mums liks daugiau sviesto

                                Comment


                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  Margarino gynėjai neatkreipia dėmesio į dar vieną šio "maisto produkto" savybę. Beveik visada jame yra palmių aliejaus. Palmių aliejus yra labai didelis blogis gal ne tiek dėl jo kenksmingumo maiste, bet dėl to kad masiškai kertami atogražų miškai ir laukiniams gyvūnams nebelieka kur gyventi. Žmonių godumui nėra ribų. Neperku absoliučiai jokių produktų kuriame yra palmių aliejaus. Reikia pripažinti, kad tokių tampa vis sunkiau rasti.


                                  Blogis? Tai gal kaip tik gėris. Klimato šiltėjimas yra vienareikšmiškai mūsų visų interesas. Jei palmių aliejaus naudojimas prisidės prie to, tai jau dabar einu jo pirkti bulk'u ir sandėliuoti. Man taip pat labai patinka negyvi gyvūnai. Jeigu taip jau atvirai, tai aš juos dažnai valgau

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                    Tai tokiais skaičiavimais per dieną susidarytų 5 valandų vėlavimas arba nepirimti užsiregistravę kokie 20 pacientų. Taip realybėje nėra.
                                    Taip realybėje dažniausiai nėra nes yra pacientų, kurių laiką galima sutrumpinti. Pavyzdžiui, ateina, pasako, kad atėjo vaistų išsirašyt ir daugiau nieko neklausęs išrašai vaistus ir vsio. Neduok Dieve dar paklausi, ar kuo nors skundžiasi, tai gali pradėt kažkuo ir skųstis. Skamba negražiai, bet kai vėluoji visa valanda ir už durų sėdi penki nepatenkinti, pradedi ieškot kaip greičiau prasukt tuos ne rimtus. Kartais žmogus turi nedarbingumą ir užuot atidžiai apžiūrėjęs, paklausi kaip jaučiasi ir vsio. Būna, kas ir nepasirodo iš viso. Žodžiu jei su vienais užtrunki, tai kitų sąskaita bandai suspėti. Dažniausiai tai pasireiškia tuo, kad lieki po darbo valandų (už ką, žinoma, niekas nemoka) kur nors kamputyje tvarkyt popierių (arba nešiesi juos tvarkyt namo, nors tai nelegalu). Būna atvejų, kad visgi per pvz rytinę pamainą nespėji, tai likusius konsultuoji koridoriuj, nes kabinetą reik perduot. Visokių "prikolų" būną, kurių tūlas pacientas nemato.

                                    Comment


                                      Efka, o tu kyšį esi paėmęs?
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                        Efka, o tu kyšį esi paėmęs?
                                        Ne

                                        Comment


                                          Parašė Efka_01 Rodyti pranešimą

                                          Ne
                                          O sunku atsispirti?
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X