Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dar vienas pavyzdys, kaip reikia atsargiai žiūrėti į visokius ketogeninių dietų tyrimus. Tyrimas su pelėm parodė, kad ketogenine dieta šertoms pelėms išsivystė didesnis atsparumas insulinui. Tačiau tokios pelės net 90 proc. riebalų gavo iš augalinio kukurūzų aliejaus. Augalinių aliejų pavojai kol kas masinėje žiniasklaidoje dar yra didelis tabu. Kita pelių grupė riebalus gaudavo taukų pavidalu (gyvuliniai riebalai). Išvada banali ir tokia pati: ne visi riebalai (kaip ir angliavandeniai) yra vienodi. Šitas dalykas dažnai be reikalo ignoruojamas sutelkiant dėmesį vien į kalorijas.

    http://roguehealthandfitness.com/veg...in-resistance/

    Comment


      hahahaha

      Mokyklų valgyklos ištuštėjo – maisto nenori nei vaikai, nei suaugę
      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/noriu....d?id=78981503

      Šiandien moteris nusiminusi – vaikai maisto, kuris gaminamas pagal įstatymą nevalgo. „Teigiama, kad 1/3 mokinio porcijos turi sudaryti daržovės. Liūdniausia, kad vaikai daržovių nesuvalgo ir jas reikia išmesti“, - apgailestavo verslininkė.
      Kas čia sugalvojo, kad daržovės visada būtinai yra sveika? Turbūt visi žinom tą kvailą stereotipą, kad vaikai yra kvaili, nes labai nemėgsta pvz brokolių ir jiems reikia kokiais tai įtikinėjimais, grasinimais ar apgaulėm grūsti tuos žalius dalykus į gerklę. Na o iš tikro vaikų organizmai tiesiog jaučia, kad tai yra potencialiai toksiškas maistas.

      anglų kalba apie brokolių biochemiją:

      Is Broccoli Good for You? Meet the Crucifer Family…

      http://www.diagnosisdiet.com/is-broccoli-good-for-you/

      Comment


        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
        hahahaha
        Kas čia sugalvojo, kad daržovės visada būtinai yra sveika?
        Čia jūs rimtai, nežinote, kad daržovės sveika ir jų reikia valgyti daug?
        Siūlote vaikus maitinti saldainiais, bulvių traškučiais, bandelėmis ir limonadu?
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Čia jūs rimtai, nežinote, kad daržovės sveika ir jų reikia valgyti daug?
          Čia sarkazmas, ar rimtai?
          Sveika yra uogos ir vaisiai, kurie yra gamtos sudizainuoti būti suvalgyti, kad suvalgytojas paskleistų sėklas (aišku būna išimčių, kai kurios uogos būna nuodingos), nors ir tai, jei pvz geriama per daug sulčių, natūralūs cukrūs gali ėsti dantis ir pan.
          na o šiaip augalai nenori būti suvalgyti, ginasi nuo suvalgymo ir kenkėjų, ir gamina natūralius toksinus, tai yra mitas, kad daržovės visada yra sveika, reikia domėtis jų biochemija.
          Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.09.05, 08:49.

          Comment


            Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
            Čia sarkazmas, ar rimtai?
            O kas nori būti suvalgyta? Višta ar kiaulė?
            Kiek tose daržovėse toksinų? Minimaliai ir jie pasišalina. Kur kas daugiau kituose maisto produktuose. Daržovių reikia valgyti daug, o lietuviai jų valgo per mažai, todėl tokie nesveiki ir nutukę, gerai, kad bent vaikams bando įskiepyti sveiką mitybą.
            https://www.delfi.lt/fit/mityba/zali....d?id=72731128
            Paskutinis taisė Lettered; 2018.09.05, 08:58.
            Flickr

            Comment


              Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
              Kas čia sugalvojo, kad daržovės visada būtinai yra sveika? Turbūt visi žinom tą kvailą stereotipą, kad vaikai yra kvaili, nes labai nemėgsta pvz brokolių ir jiems reikia kokiais tai įtikinėjimais, grasinimais ar apgaulėm grūsti tuos žalius dalykus į gerklę. Na o iš tikro vaikų organizmai tiesiog jaučia, kad tai yra potencialiai toksiškas maistas.
              O visokie cepelinai ir kitas kaloringas maistas (kai žmogus nesudegina daug kalorijų) yra sveika?
              Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

              Comment


                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                Čia sarkazmas, ar rimtai?
                Sveika yra uogos ir vaisiai, kurie yra gamtos sudizainuoti būti suvalgyti, kad suvalgytojas paskleistų sėklas (aišku būna išimčių, kai kurios uogos būna nuodingos), nors ir tai, jei pvz geriama per daug sulčių, natūralūs cukrūs gali ėsti dantis ir pan.
                na o šiaip augalai nenori būti suvalgyti, ginasi nuo suvalgymo ir kenkėjų, ir gamina natūralius toksinus, tai yra mitas, kad daržovės visada yra sveika, reikia domėtis jų biochemija.
                Grūdai irgi yra vaisius, nes skirti suvalgyti ir paskleisti sėklą. Manau ir bulvės yra kaip vaisius, nes tik ją pasodinus išauga kita. Pomidorai ir agurkai sėklas turi vaisiuje.

                Comment


                  Parašė andyour Rodyti pranešimą

                  Grūdai irgi yra vaisius, nes skirti suvalgyti ir paskleisti sėklą. Manau ir bulvės yra kaip vaisius, nes tik ją pasodinus išauga kita. Pomidorai ir agurkai sėklas turi vaisiuje.
                  Pačios sėklos ginasi ir yra nuodingos. Galima mirtinai nusinuodyti nuo trijų vyšnios kauliukų.
                  Man nearly dies after eating cherry stones - vyras vos nemirė, suvalgęs vyšnių kauliukus
                  https://www.independent.co.uk/life-s...-a7864261.html
                  Žalios pupelės yra nuodingos, kol nevirtos, Taip pat ir grūdai, kavos pupelės ir t.t


                  Suvalgęs cukinijos mirė vyras: kada šių daržovių nevalgyti

                  Moliūginiai augalai, tokie kaip agurkai, melionai ir cukinijos, siekdami apsaugoti savo vaisius, natūraliai gamina nuodingas aitrias medžiagas, vadinamas kukurbitacinais. Jie gali sukelti viduriavimą ar net gyvybei pavojingus žarnyno pažeidimus. Selekcininkai jau seniai pasirūpino tuo, kad šių medžiagų kiekiai būtų nedideli, tačiau dėl itin sudėtingų sąlygų kai kurie augalai grįžta prie savo prado.

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=68819646

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    O kas nori būti suvalgyta? Višta ar kiaulė?
                    Kiek tose daržovėse toksinų? Minimaliai ir jie pasišalina. Kur kas daugiau kituose maisto produktuose. Daržovių reikia valgyti daug, o lietuviai jų valgo per mažai, todėl tokie nesveiki ir nutukę, gerai, kad bent vaikams bando įskiepyti sveiką mitybą.
                    https://www.delfi.lt/fit/mityba/zali....d?id=72731128
                    Gyvūnai turi judančius organizmus pabėgimui ar savigynai. Žalia žuvis ar mėsa savaime nėra nuodinga (jei nėra sunkiųjų metalų, parazitų etc), tuo tarpu nemažai daržovių žalios yra daugiau ar mažiau toksiškos, manau, šis faktas daug pasako apie tai, kas yra sveika, o kas ne.

                    Comment


                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                      Pačios sėklos ginasi ir yra nuodingos. Galima mirtinai nusinuodyti nuo trijų vyšnios kauliukų.
                      Man nearly dies after eating cherry stones - vyras vos nemirė, suvalgęs vyšnių kauliukus
                      https://www.independent.co.uk/life-s...-a7864261.html
                      Žalios pupelės yra nuodingos, kol nevirtos, Taip pat ir grūdai, kavos pupelės ir t.t


                      Suvalgęs cukinijos mirė vyras: kada šių daržovių nevalgyti
                      Šiaip, kartumas agurkų atsiranda kai juos mažai laistai. Tai natūraliai vien dėl to niekas nevalgys karčių daržovių. Manau, kad jis mirė ne nuo pačios cukinijos, o tiesiog nuo silpno 80mečio organizmo nesugebėjusio susidoroti su eiliniu viduriavimu.
                      Vyšnia jau tikrai ne daržovė ir pagal gamtą jų kauliukai neturėtų būti valgomi, kitaip jos neegzistuotų. Taip pat nebūtinai viskas kas auga yra skirta žmogui. Dar yra gyvūnų.
                      Paskutinis taisė andyour; 2018.09.05, 09:17.

                      Comment


                        Pasidomėjo viena mokykla, užtai kokia skambi antraštė! O kai kurie tėvai visai patenkinti.

                        Pirmoką sūnų į mokyklą palydėjusi Kristina džiaugiasi rūpestinga mokytoja, kuri papasakojo, ką rekomenduotų tėvams sudėti į priešpiečių dėžutę vaikams. Taip pat moteris labai gerai įvertino mokyklinių pietų kokybę, stebėjusi, kaip sūnus su malonumu suvalgė pienišką sriubą ir jautienos guliašą mokyklos valgykloje.
                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/noriu....d?id=78981503

                        Na o iš tikro vaikų organizmai tiesiog jaučia, kad tai yra potencialiai toksiškas maistas.
                        Jei vaikų organizmai būtų toks geras indikatorius, tai nepirktų to šlamšto, kurį perka šalia mokyklų esančiuose kioskuose. Ir kai skonio receptoriai yra pripratę prie didelio sūrumo ar saldumo, tai elementarūs nepaskaninti produktai atrodo beskoniai.
                        Dažnas augalas turi visokių gynybinių medžiagų, turinčių apsaugoti jį nuo suvalgymo, bet tai nereiškia, kad nereikia valgyti jokio augalinio maisto . O šiaip nėra sensacija, kad virtos daržovės yra lengviau virškinamos ir kai kurios virtos yra net naudingesnės nei žalios. Brokolių dieta, kai valgomi vien brokoliai , turbūt nieko gero, o kad ten bus suvalgoma viena kita porcija per savaitę, tai smulkmena. Manau, kad augalų naudingosios savybės vis tiek pranoksta vieną kitą neigiamą savybę. Kai kuriems kryžmažiedės daržovės sukelia alergiją. Bet alergiją gali sukelti ir pieno produktai, medus, riešutai ir t. t. Daug kas priklauso ne tik nuo maisto, bet ir nuo jį valgančio organizmo.
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2018.09.05, 09:23.

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Čia jūs rimtai, nežinote, kad daržovės sveika ir jų reikia valgyti daug?
                          Siūlote vaikus maitinti saldainiais, bulvių traškučiais, bandelėmis ir limonadu?
                          Taip aštriai neteigčiau, bet:

                          Vokiečių mokslininkas griauna sveikos mitybos mitus

                          Skaitykite daugiau: https://sveikata.lrytas.lt/medicinos...tm_medium=Copy

                          Paklausus, kodėl vis daugėja vaikų su antsvoriu, atsakymas vėlgi būtų – stresas. Vienoje konferencijoje vaikų gydytojai pateikė statistiką: trys ketvirtadaliai storų vaikų yra iš išsiskyrusių šeimų. Ir žinoma, kuo stipriau jie spaudžiami sveikai maitintis, tuo sparčiau auga papildomi kilogramai. Taip pat U.Pollmeris tvirtina, kad vaikų dievinamos skrudintos bulvytės yra sveikas pasirinkimas. „Daug bulvinių šeimos augalų yra nuodingi. Mes išvedėme veisles, kurios gumbuose nuodų nebeturi, bet jų odelėje vis dar yra salonino, pagal nuodingumą lyginamo su strichninu. Yra vienintelis būdas jį suardyti - skrudinti riebaluose. Verdant nuodai nesuyra. Todėl vaikams tokios bulvės patinka ir jos jiems reikalingos. 6-10 metų amžiaus vaikai greičiau sušąla nei suaugusieji dėl plonų galūnių ir menko riebalinio sluoksnio, todėl jiems reikia kaloringo maisto“, - aiškina mokslininkas.

                          angliškai:
                          The Dark Side Of Broccoli And Kale: Could Cruciferous Vegetables Be Bad For You?


                          Jennifer Berman of The New York Times writes that she used to be a major health foods enthusiast, drinking fresh vegetable juices and eating plenty of greens daily. “Imagine my shock, then, at my last physical, when my doctor told me I had hypothyroidism, common in women over 40,” Berman wrote for The New York Times. “When I got home I looked up the condition on the Internet and found a list of foods to avoid. Kale, which I juiced every morning, tops the list, followed by broccoli, cauliflower, cabbage, Brussels sprouts and collard greens — the cruciferous vegetables I consumed in large quantities because they are thought to prevent cancer, which runs in my family.”

                          But these fresh vegetables and fruits had an effect on her dental health, too. Berman went to the dentist, who told her she’d “be better off with chocolate and cola” than fresh vegetable juices and filtered lemon water. “Apparently the natural sugars in fruit and vegetable juices can cause decay, and lemon, though high in vitamin C and bioflavonoids which may prevent cancer, had eroded the enamel that protected my teeth,” Berman wrote.
                          https://www.medicaldaily.com/dark-si...bad-you-267892


                          Žmogus labai vartojo daug žaliųjų daržovių, kas sukėlė skydliaukės problemų bei suėdė dantis. Dantistas pasakė, kad šokoladas ir kokakola būtų padarę mažiau žalos.

                          Comment


                            Sakiau ir sakysiu - tos daržovės ir tie vaisiai yra labai nuodingi, o rudieji kaloringi mums naudingi.

                            Comment


                              Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                              Žmogus labai vartojo daug žaliųjų daržovių, kas sukėlė skydliaukės problemų bei suėdė dantis. Dantistas pasakė, kad šokoladas ir kokakola būtų padarę mažiau žalos.
                              Aha, vienas žmogus susirgo nuo daržovių, o kiek kasdien miršta nuo infarkto, vėžio, insulto ir kitų ligų, sukeltų tų "sveikų" fri bulvyčių ir mažo daržovių kiekio racione?
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Aha, vienas žmogus susirgo nuo daržovių, o kiek kasdien miršta nuo infarkto, vėžio, insulto ir kitų ligų, sukeltų tų "sveikų" fri bulvyčių ir mažo daržovių kiekio racione?
                                Atsižvelkim visų pirma į tokius faktorius kaip stresas, alkoholis, rūkymas, maisto pramonės chemija, nejudra ir pan.

                                Ilgiausiai Japonijoje gyvena Okinavos žmonės, kurie valgo nemažai kiaulienos, žalios ožkienos ir daug ką kepa/skrudina kiaulės taukuose. (Tradicinė Okinavos dieta/virtuvė).

                                Eat Fat, Live Long - the Real Food of Okinawa/ Valgyk Riebiai, Gyvenk Ilgai - Tikrasis Okinavos Maistas
                                http://www.tendergrassfedmeat.com/20...od-of-okinawa/
                                Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.09.05, 09:55.

                                Comment


                                  Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                  Atsižvelkim visų pirma į tokius faktorius kaip stresas, alkoholis, rūkymas, maisto pramonės chemija, nejudra ir pan.
                                  Atsižvelgim į tokį faktorių, kad mityba sudaro sveikatos pagrindą, sportas, darbas, stresas yra jau antraeiliai dalykai, o moksliškai patvirtinta, jog mažas daržovių vartojimas ir didelis vartojimas visokių koncerogenų pilnų fri bulvyčių ar saldainių (įdomu kaip čia pritemsit, jog sveika, nes veikai juk mėgsta) tiesus kelias į visas tas ligas. Taukai šiaip yra sveikiausias produktas kepimui, tai logiška, kad Okinavos žmonės gyvena ilgiau už tuos, kurie valgo fri bulvytes keptas aliejuje. Lietuvos ilgaamžės močiutės irgi nevalgo daug fri bulvyčių ar saldainių, o valgo daug daržovių.

                                  Jis taip pat primena, kad mokslininkai yra patikimai įrodę, jog nepakankamas daržovių vartojimas yra glaudžiai susijęs su rizika susirgti lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis: širdies ir kraujagyslių ligomis, osteoporoze, daugybe vėžio formų, žarnyno ligomis, dėl to gali kilti spaudimas ar cholesterolio lygis kraujyje ir kt. Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui reikalingi dėl to, kad juose ypač gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies. „Pavyzdžiui, vitamino C daugiausia yra petražolių lapuose, juoduosiuose serbentuose, kopūstuose, vitamino PP – žirniuose, pupose, burokėliuose, vitamino A – špinatuose, morkose, moliūguose, vitamino K – pomidoruose, salotų lapuose, žemuogėse, vitamino B – žirniuose, bulvėse, sojų pupelėse, o mineralinių medžiagų daugiausia yra krapuose, špinatuose, petražolių šaknyse, moliūguose, kopūstuose, ankštinėse daržovėse, bananuose, apelsinuose, braškėse. Be to, daržovėse ir vaisiuose yra nemažai skaidulinių medžiagų, bet beveik nėra riebalų“, – pasakoja Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vedėja dr. Roma Bartkevičiūtė. Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad daržovėse ir vaisiuose taip pat yra fitocheminių medžiagų, kurios pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir padeda apsaugoti mūsų organizmo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio sveikatai. Be to, jos labai naudingos žarnynui, nes teigiamai veikia jo mikroflorą, mažina puvimo procesus, aktyvina skrandžio ir žarnyno motorinę funkciją bei padeda palaikyti organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.

                                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/nauji...-979336?copied
                                  Paskutinis taisė Lettered; 2018.09.05, 10:21.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Pasidomėjo viena mokykla, užtai kokia skambi antraštė! O kai kurie tėvai visai patenkinti.

                                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/noriu....d?id=78981503
                                    .
                                    Man įdomu, ką tokių įstatymų leidėjai valgo. Kitiems padaro įstatymus tokius, kokių sau niekada netaikytų. Dirba, kad dirbtų, nes tipo kažką reikia veikti seime, o kai nieko nesugeba tai ir gaunasi tokie nonsensai.

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      saldainių (įdomu kaip čia pritemsit, jog sveika, nes veikai juk mėgsta)
                                      Saldainius labai aišku, kodėl vaikai mėgsta (neteigiu, kad sveika).
                                      Visų pirma motinos pienas yra saldus, todėl saldėsiai yra skanūs automatiškai genetiškai.
                                      O antra, vaikai judrūs, mėgsta žaisti, dūkti - cukriniai angliavandeniai akimoju paduoda energijos.

                                      Comment


                                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                        Saldainius labai aišku, kodėl vaikai mėgsta (neteigiu, kad sveika).
                                        Visų pirma motinos pienas yra saldus, todėl saldėsiai yra skanūs automatiškai genetiškai.
                                        O antra, vaikai judrūs, mėgsta žaisti, dūkti - cukriniai angliavandeniai akimoju paduoda energijos.
                                        Mitas, krūva aktyvių vaikų (vėliau tas pats, ir kai jie užauga), kuriems neįkiši saldainių. Jei tėvai nuolat duoda, tada ir nori, o kuriuos po motinos pieno sveikai maitina, tada vėliau ir noro net nėra. Energijos galima gauti ir ne tik iš saldainių/cukraus.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Mitas, krūva aktyvių vaikų (vėliau tas pats, ir kai jie užauga), kuriems neįkiši saldainių. Jei tėvai nuolat duoda, tada ir nori, o kuriuos po motinos pieno sveikai maitina, tada vėliau ir noro net nėra. Energijos galima gauti ir ne tik iš saldainių/cukraus.
                                          Pasiaiškinkim, kuom maitinami Jei daug uogų ir vaisių, tai gauna daug natūralių cukrų, saldainiai nebereikalingi.

                                          Aš visiems pacientams aiškinu, kad 5 kg arbūzo – 100 šaukštelių, vynuogių kekė – 40 šaukštelių, 4 bananai – 45 šaukšteliai cukraus. Mitas, kad sultys ir vaisiai yra vienareikšmiškai sveika“, – sakė profesorius.

                                          Įspėja apie arbūzo žalą: skaičiuokite kiekvieną kąsnį

                                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=71922268




                                          Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.09.05, 10:39.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X