Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė J.U. Rodyti pranešimą

    Gydytojo specialybė nėra vidutinė šalies specialybė ir nereiktų sieti su vidutine šalies alga. Jokia kita specialybė neturi tokios didelės atsakomybės ir tiek galimybių suklįsti. Pasekmės gali pakeisti visą paciento gyvenimą į vieną ar kitą pusę. Todėl geras gydytojas pastoviai jaučia nemažą stresą. O čia dar priedo stresas kad nėra kaip pragyventi! Naujiems Seimo automobiliams vos ne kas kadenciją ir pieštukams pinigų visada yra, o žmonių gyvybėms gelbėti pastoviai trūksta.
    Tai todėl ir siūlo net 2-3 kartus didesnę sumą nei vidutnė alga.

    Comment


      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
      Labai kviečiu visus pasirašyti peticiją ir mus palaikyti.
      Nah...
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        As daktarams grynais moku

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Jei pasakote A, pasakykite ir B. Mano keli pažįstami medikai irgi uždirba apie tuos 907 eur., tik tai už 0,25 etato ir dirba 3-4 ligoninėse, tad padauginkite ir pažiūrėkite, kas gaunasi. Galų gale net žiūrint iš buitinio lygmens aišku, kad blogai neuždirba, nauji auto, namai, kelionės ir t.t.
          Kodėl nėra čia norinčių dirbti, jei neva dauguma už tuos 700 eur dirba?
          Siūlo 1300 eurų „į rankas“, apgyvendinimą ir „įsikūrimo paketą“ antrai pusei – darbuotojų vis nėra
          P.S. čia ieško tik paprasto šeimos gydytojo.
          Tu ne tik kad esi visiškai neempatiškas ir netgi sakyčiau blogas. Bet tu dar ir klysti visuose savo argumentuose. Paaiškinu.

          1) Tie tavo medikai yra tik labai nedidelė sistemos dalis. Jie turbūt yra labai talentingi ir aš džiaugiuosi už juos. Nelygybė turi būti, ji skatina tobulėti. Bet dauguma gydytojų gauna IKI tūkstančio. Kalbame ne apie talentus ir vienetus, kalabame apie sistemą. Be to ar normalu seselei uždirbti minimumą? Kalbame ir apie jas.
          2) O tau viskas zjbs, kad tu atvarai į privačią konsultaciją ir ten jau 4 darbovietė daktaro ir jis dar gal budėjo naktį prieš tai ? ta alga 2.5-3k privalo būti UŽ ETATĄ. To nori ir visuomenė ir gydytojas, visuomenei klaidos dėl nuovargio kainuoja brangiau.
          3) Nauji auto,namai kelionės - nesamonė, o ne argumentas. Tie pinigai, neneikim, dabar pas kai kuriuos yra ne visai teisėtais būdais, kiti parsidavinėja farmai ir išrašinėja ne visai tinkamus vaistus. Gydytojai turi galią ir jei valstybė to negerbia - ja naudojasi farmacininkai. NEAPSIMOKA nemokėti gydytojams oficialių didelių algų, nes galų gale tai kainuoja brangiau visiems. Ir tai patiria visos šalys, kurios taupo gydytojų sąskaita, kad vėliau tenka permokėti daugiau.
          4) Ieško tik paprasto šeimos gydytojo - ant kiek loginė klaida, tai net juokinga. Čia rinka veikia, labai išskirtinis atvejis, nereiškia, kad ta pati ambulatorija ieško ir kardiochiro ar psichiatro už dar daugiau. Jie jei nesiūlys tiek kitaip išviso bankrutuos. Šita situacija niekaip nepateisina universitetinėse ligoninėse mokamo 1tūkst eur didžiausiems profesionalams.

          5) Ar reikia priminti, kurios specialybės konkursas didžiausias, kurioje specialybėje mokslai trunka ilgiausiai ir kurios specialybės žmones labiausiai verbuoja užsienio agentūros? Ar reikia? Ar susiprasi? Ar suvoki bent apie kokio mąsto specialistus mes kalbame? Ar suvoki, kurioje specialybėje daugiausiai kainuoja klaidos? Ar supranti, kokią įtampą patiria su tokia atsakomybe dirbantieji?

          Dėl tokio nesuvokimo kaip tavo išsakytas, tarsi protingo žmogaus, bet realiai visiškai kosmonautiškus argumentus naudojančio - mes ir streikuosim. Jau negana, kad bobutės ir kiti durniai iš pavydo rėkia, bet jei ir iš tokių kaip tu ateina pasipriešinimas - aš nematau kito būdo. UK gydytojai irgi turėjo streikuoti, nes masės tiesiog nesupranta. Jei visuomenė nori streiko išvengti ir išvengti niekuo dėtų žmonių sveikatos sutrikimų dėl vyriausybės neveiklumo ir neįgalumo - kviečiu pasirašyti peticiją ir palaikyti medikų sąjūdį. Žmonės, tai rimta, pirmą kartą toks judėjimas ir mes eisime iki galo.
          Paskutinis taisė Pedigree; 2017.11.07, 16:16.

          Comment


            Per savaitę į LinkedIn tokių ateina bent po kartą. Vis daugiau kolegų jais pasinaudoja. Eilės ilgėja, pacientams kokybė prastėja. Dėl to kalta tiktai nekomepetetinga valdžia ir kenčiame mes visi, nes nesugebame SUVOKTI kas vyksta ir iš valdžios pareikalauti atsakomybės.
            A unique opportunity to start career in the UK as a GP or Psychiatry trainee!


            Good morning, I would like to offer you a unique opportunity to start your career in the UK as a GP or Psychiatry trainee! Positions are now available for doctors to work and train in England. A new 12-month programme, combining general practice and psychiatry could help you develop your skills and competences to apply to the specialty training programme upon completion. Salary: 30,805 GBP (F2 salary) + on calls and 5000 GBP relocation package Link to the offer here: http://ateamhr.com/jobs2/psychiatry-...sts-in-the-uk/ Essential Requirements: – Primary medical qualification – Eligibility to register with the GMC – Good English language skills – Strong commitment to one of the following fields of medicine: Psychiatry or GP Would you be interested in this offer or maybe you know someone who would be open to this opportunity?

            Comment


              Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
              Per savaitę į LinkedIn tokių ateina bent po kartą. Vis daugiau kolegų jais pasinaudoja. Eilės ilgėja, pacientams kokybė prastėja. Dėl to kalta tiktai nekomepetetinga valdžia ir kenčiame mes visi, nes nesugebame SUVOKTI kas vyksta ir iš valdžios pareikalauti atsakomybės.
              30k svarų per metus gaunasi mažiau nei 2k į rankas per mėnesį, įvertinus kainų skirtumus, Lietuvoje už 1300 eur į rankas ("kažkodėl" už tiek neatsiranda norinčių dirbti) manau labiau apsimoka.
              Niekas nesako, kad profesija lengva ir neatsakinga, bet niekas juk ir nesiūlo ir niekas nemoka vidurkių, mokytojai manote nepatiria streso mokydami susireikšminusius ir nepaklusnius mokinius, kurie mūsų ateitis? Gaisrininkai nepatiria streso gelbėdami žmones iš gaisro ir vandens? Nelabai skaniai atrodo toks cinizmas ir aklas pinigų vaikymasis be jokios atsakokybės. Kodėl norit, kad atlyginimus padidintų 3 kartus, bet esate prieš bausmes už kyšius ir parsidavinėjimus farmacininkams?
              Paskutinis taisė Lettered; 2017.11.07, 16:35.
              Flickr

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                30k svarų per metus gaunasi mažiau nei 2k į rankas per mėnesį, įvertinus kainų skirtumus, Lietuvoje už 1300 eur į rankas ("kažkodėl" už tiek neatsiranda norinčių dirbti) manau labiau apsimoka.
                Niekas nesako, kad profesija lengva ir neatsakinga, bet niekas juk ir nesiūlo ir niekas nemoka vidurkių, mokytojai manote nepatiria streso mokydami susireikšminusius ir nepaklusnius mokinius, kurie mūsų ateitis? Gaisrininkai nepatiria streso gelbėdami žmones iš gaisro ir vandens? Nelabai skaniai atrodo toks cinizmas ir aklas pinigų vaikymasis be jokios atsakokybės.
                Čia entry level. Po to kyla eksponentiškai. Konsultantas UK gauna jau apie 10k ir daugiau.

                Estai moka 2200 į rankas. Su mažesni BVP per capita už mūsų.

                Pamirškite mokytojus. Į pedagoginį sustoja blogiausi į mediciną - geriausi. Mūsų vienintelis panašumas - kad abi specialbyės patyrė nelaimę, kad jų darbą ėmėsi organizuoti valstybė, o ne privatus sektorius. Mokytojų niekas neverbuoja užsienyje ir jų klaidos visuomenei kainuoja mažiau. Medikai ilgiau investuoja į karjerą ir specializaciją ir algos turi būti vien dėl to atitinkamai proporcingai didesnės.

                Tau nelabai skaniai gali kas nori atrodyti, bet kai tavo artimasis po traumos negaus priomnike pagalbos ir numirs, nes šita korumpuota ir neefektyvi valstybė nesugebėjo išlaikyti ten gydytojo - tada ir pažiūrėsim kas čia yra cinikas ir kaip reikėtų vertinti tokią valstybę, kuri savo nusikalstamu neveiklumu ir korupcija praranda vienus gabiausių savo žmonių ir nesugeba užtikrinti paslaugų kitiems už tuos pinigus, kuriuos iš jų surenka.

                Comment


                  Skelbimas Šveicarijoje, ieško šeimos gydytojo, moka 140k eur per metus, į mėnesį beveik 12 tūkst eur. Pacientų per dieną - 10.

                  Skelbimas Lietuvoje, Ventos ambulatorija. Moka 15,6k į metus į mėnesį 1300 eur. Pacientų per dieną - 40. Algos skirtumas 10 kartų, krūvis 4 kartus mažesnis. Ir čia suprask top levelis Lietuvoje. Ką pasirenki būdamas tik ką baigęs specialistas, dar neturintis įsipareigojimų?

                  Gerbiamieji, jūs nesuprantate problemos mąsto absoliučiai. Aš nesu šeimos gydytojas, bet tie, kas turi tą kvalifikaciją masiškai palieka šitą šalį, diplomas galioja ir ten ir ten. Dėl to ir eilės ilgėja. JŪS PRIVALOTE NORĖTI, kad JIEMS KILTŲ ALGOS. Kitaip laukia absoliuti katastrofa.

                  Dar kartą prašau pasirašyti peticiją ir visiems aplinkui persiųsti ir paraginti. Turime imtis šioje srityje revoliucijos.

                  http://peticijos.lt/visos/74520

                  Comment


                    Tai eikit geriau su tusciais puodais barskint prie seimo

                    Comment


                      Tai gydytojai dvigubai sunkiau mokosi, dvigubai atsakingesnis darbas, ir gauna dvigubai daugiau.

                      Manau, kad valstybėje tikrai yra labiau prioritenių sričių, nei pakelti ir taip santykinai padorius gydytojų atlyginimus.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                        Tai gydytojai dvigubai sunkiau mokosi, dvigubai atsakingesnis darbas, ir gauna dvigubai daugiau.

                        Manau, kad valstybėje tikrai yra labiau prioritenių sričių, nei pakelti ir taip santykinai padorius gydytojų atlyginimus.
                        Dėl to, kad taip yra manančių ir reikia streiko. Nes kognityvinis raumuo per silpnas, nedašyla tiesiog. Jei net protingiems žmonėms neveikia galva, ką kalbėti apie mases. Tekst priversti suvokti.

                        Situacija. Tik ką rezidentūrą baigusi jaunoji gydytoja svarsto kur jai įsidarbinti. Tarkime ji baigė psichiatriją. Atsidaro psichiatrijos ligoninės Vilniuje darbo pasiūlymą:

                        http://www.rvpl.lt/index.php/lt/admi...rbo-uzmokestis
                        Iki mokesčių 1217, po jų sakykim lieka 900. OK. Tipo daugiau už vidurkį, būk patenkinta, ko čia zyzi.

                        Tada ji atsidaro toje pačioje rinkoje esančios kitos klinikos pasiūlymą ir ten pamato:
                        La rémunération nette est de 500 euros par journée.

                        http://www.profilmedecin.fr/offres-e..._source=Indeed

                        Tai per dvi dienas uždirba daugiau nei Vilniuje per mėnesį. Įdomu, ką ji pasirinks?

                        Ai bet sorry, einam siūti tautinio kostiumo. Aprengsime juo tos emigravusios gabios gydytojos vaiką. Oh wait...

                        Comment


                          Aš kviečiu visus pagalvoti, ir nepasirašyti gydytojų peticijos.
                          Taip, aš norėčiau, kad gydytojai uždirbtų daugiau, kas nenorėtų. Taip pat norėčiau, kad bibliotekininkai, mokytojai ir ugniagesiai uždirbtų daugiau. O gydytojai tikrai nėra labiausiai nuskriausta biudžetininkų grupė.

                          Taip, galima pasirašyti visų peticijas, bet taip tik devalvuoji savo balsą.

                          Sakykite NE gydytojų profesijos gyvenimo gerinimui skurdesnių profesijų sąskaita.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Aš kviečiu visus pagalvoti, ir nepasirašyti gydytojų peticijos.
                            Taip, aš norėčiau, kad gydytojai uždirbtų daugiau, kas nenorėtų. Taip pat norėčiau, kad bibliotekininkai, mokytojai ir ugniagesiai uždirbtų daugiau. O gydytojai tikrai nėra labiausiai nuskriausta biudžetininkų grupė.

                            Taip, galima pasirašyti visų peticijas, bet taip tik devalvuoji savo balsą.

                            Sakykite NE gydytojų profesijos gyvenimo gerinimui skurdesnių profesijų sąskaita.
                            Straw man argumentacijos klaida, kaip jau ne pirmą kartą iš tavęs. Tu ne tik neteisus, bet dar ir chamas, nes tu tyčia darai esminę klaidą, kad čia kitų žmonių sąskaita. Tai yra netiesa ir absurdas. Niekas kitų profesijų nežada skriausti - reikia efektyviai panaudoti PSDF rezervo lėšas, priversti valstybę pagaliau vykdyti savo įsipareigojimus mokėti visas įmokas už savo draudžiamuosius asmenis, optimizuoti visą tinklo veiklą.

                            Estai skiria sveikatos apsaugai panašiai kaip ir mes ir nors vistiek tai yra per mažai, jie sugeba mokėti 2100 eur algą. Ir dar sugeba skirti NATO 2%. Ir jų BVP mažesnis už mūsų. To ir siekiame to ir norime. Todėl ir prašau padėti.

                            Nepriešink visuomenės su mumis.

                            Comment


                              Sakykite NE gydytojų profesijos gyvenimo gerinimui skurdesnių profesijų sąskaita.
                              O ar nekilo tamstai tokia senovinė, visai primityvi mintis kad dalis tų skurdesnių profesijų jau yra apskritai nereikalingos šiuolaikiniame pasaulyje?

                              Comment


                                Tave gi pagyde nuo n insultu ir su esamom algom, tai kame problemos? Juk dirba uz tokias algas zmones

                                Comment


                                  Aš galiu įmesti akmenuką ir į gydytojų daržą. Mano aplinkoje yra keletas žmonių kurie gavo invalidumą. Iš tikro gavo neteisėtai. Nėra invalidai. Bet praėjo gydytojų komisijas. Po to tie patys gydytojai piktinasi kad biudžete trūksta pingų jų atlyginimams. Lazda turi du galus, kaip matome.

                                  Comment


                                    Is kur tu zinai, kad nera invalidai?

                                    Comment


                                      Tie tūkstančiai parazitinų melagingų invalidų milžiniškai kainuoja valstybei. Vien šituos išaiškinus atsirastų pinigų algoms. Kodėl niekas nesiima?

                                      Comment


                                        Ta prasme, zudyti invalidus?

                                        Comment


                                          Neapsikentę melų medikai parodė, kiek išties uždirba

                                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=76278007
                                          Nauja Delfi analizė.

                                          Beje peticiją jau beveik 30 tūkstančių žmonių pasirašė. Tuoj bus populiariausia visų laikų peticija. Verygai ir Skverneliui, teks pagaliau imtis atsakomybės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X