Parašė Sula
					
						
						
							
							
							
							
								
								
								
								
									Rodyti pranešimą
								
							
						
					
				
				
			
		Skelbimas
				
					Collapse
				
			
		
	
		
			
				No announcement yet.
				
			
				
	
Sveikata, medicina, mityba
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
TeliukasParašė Galys Rodyti pranešimąO kas jau numirė iš tos gyvūlininkystės?
Bet ne apie tai tema, o apie sveiką mitybą. Pabandykite nusipirkti normalios vietinės jautienos ar veršienos ne astronomine kaina.
Gelbsti tik "terminatoriai" iš paukštininkystės fabrikų.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Grynaveislių galvijų ir avių skaičius per paskutinius 6 metus išaugo 3 kartus.Parašė Sula Rodyti pranešimąTeliukas
Bet ne apie tai tema, o apie sveiką mitybą. Pabandykite nusipirkti normalios vietinės jautienos ar veršienos ne astronomine kaina.
Gelbsti tik "terminatoriai" iš paukštininkystės fabrikų.
http://vz.lt/sektoriai/agroverslas/2...cius-lietuvojePaskutinis taisė Lettered; 2017.04.27, 11:26.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Norint nusipirkti normalios jautienos ar avienos tenka pažinoti vieną kitą ūkininką. Ir čia vyksta toks didelis nesusikalbėjimas. Nes pašneki su ūkininku auginančiu geros veislės avis ir jis skundžiasi, kad nėra pirkėjų, nes žmonės avienos neįperka, kai pakalbi su kokiu miestiečiu tai jis skundžiasi, kad neįmanoma gauti normalios mėsos už adekvačią kainą. Šiame technologijų amžiuje elementariai trūksta patikimos sistemos, kuri galutinį vartotoją suvestų su ūkininku.Parašė Sula Rodyti pranešimąTeliukas
Bet ne apie tai tema, o apie sveiką mitybą. Pabandykite nusipirkti normalios vietinės jautienos ar veršienos ne astronomine kaina.
Gelbsti tik "terminatoriai" iš paukštininkystės fabrikų.
Toks pvz. provincijoje(ne prie didmiesčio) ūkininkai parduoda mėsinio veislinio galvijo mėsą( ne kokią karvieną) po 4-6 eur už kg kumpio. Na ir jam apsimoka, kiek tokia mėsa kainuoja pakliuvusi pas mažmenininką mieste? turbūt apie 10 eur.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Ūkininkų turgeliai dažniausiai ta vieta, kur gali nupirkti tiesiogiai iš ūkininko. Tačiau kažkam reikia stovėti prie prekystalio ir svarbiausia savaitgaliais.Parašė Galys Rodyti pranešimąNorint nusipirkti normalios jautienos ar avienos tenka pažinoti vieną kitą ūkininką. Ir čia vyksta toks didelis nesusikalbėjimas. Nes pašneki su ūkininku auginančiu geros veislės avis ir jis skundžiasi, kad nėra pirkėjų, nes žmonės avienos neįperka, kai pakalbi su kokiu miestiečiu tai jis skundžiasi, kad neįmanoma gauti normalios mėsos už adekvačią kainą. Šiame technologijų amžiuje elementariai trūksta patikimos sistemos, kuri galutinį vartotoją suvestų su ūkininku.
Toks pvz. provincijoje(ne prie didmiesčio) ūkininkai parduoda mėsinio veislinio galvijo mėsą( ne kokią karvieną) po 4-6 eur už kg kumpio. Na ir jam apsimoka, kiek tokia mėsa kainuoja pakliuvusi pas mažmenininką mieste? turbūt apie 10 eur.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Bet šioje temoje spageti prakeikti kaip baubas.Parašė andyour Rodyti pranešimąJeigu padažas iš pomidorų skardinės, svogunų, česnakų, prieskonių, riebalų, tai italai būtent taip ir valgo. Fri bulves pakeisčiau į orkaitėje keptas bulves su įvairiomis daržovėmis.
Dėl bulvių - orkaitėje aišku geriau, bet nėra laiko taip žaisti. Minėtą patiekalą iš mėsos gabalo, bulvyčių fri ir daržovių maždaug per 10 min pasidarau. Retai kada galėčiau leisti orkaitėje kepti šviežias bulves.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Čia nebūtinai nesuvedime problema, pagal tai ką paryškinau net minėta pirkėją su tuo pardavėju suveduis sandoris galėtų neįvykti, nes pirkėjas sakys, kad neadekvati kaina, o pardavėjas sakys, kad neįperkaParašė Galys Rodyti pranešimąIr čia vyksta toks didelis nesusikalbėjimas. Nes pašneki su ūkininku auginančiu geros veislės avis ir jis skundžiasi, kad nėra pirkėjų, nes žmonės avienos neįperka, kai pakalbi su kokiu miestiečiu tai jis skundžiasi, kad neįmanoma gauti normalios mėsos už adekvačią kainą. Šiame technologijų amžiuje elementariai trūksta patikimos sistemos, kuri galutinį vartotoją suvestų su ūkininku.
Aš mėsinės jautienos neperku, nes kainos kosminės, apie 20 eurų ar panašiai.Parašė Galys Rodyti pranešimąToks pvz. provincijoje(ne prie didmiesčio) ūkininkai parduoda mėsinio veislinio galvijo mėsą( ne kokią karvieną) po 4-6 eur už kg kumpio. Na ir jam apsimoka, kiek tokia mėsa kainuoja pakliuvusi pas mažmenininką mieste? turbūt apie 10 eur.
Kur Kaune galėčiau nusipirkti mėsinės karvės už 10 eurų?
dar tokia problemėlė - ne visada gali pasitikėt ką pardavėjas sako, žiūrėjau reportažą su patyrusiu mėsininku, tai net jis ne visada užtikrintai atskirdavo kur pieninė, kur mėsinė. Dar ten lyg kažkokie mišrūnai būdavo.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Asmeniškai nemušu nei kiaulienos, nei vištienos, nei jautienos
O pajutimui, manau, didelę įtaką daro tai, kad pieninė jautiena būna sena, tai yra kai jau pieno nebeduoda tada tik pjaunama.
Tai tarp jaunos pieninės ir jaunos mėsinės skirtumo galbūt mažiau nei tarp senos pieninės ir jaunos mėsinės.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Kas didesnis žaidimas - bulves pjaustyti smulkiai ir prie keptuvės pastoviai vartyti? Orkatėje kepti daržoves pjaustai stambiai-greitai, o kai kepa gali eiti ką nors paveikti. Skonis 100 kartų geresnis.Parašė Gator Rodyti pranešimąDėl bulvių - orkaitėje aišku geriau, bet nėra laiko taip žaisti.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Nesusidūriau su žmogumi, kuris nežino, kad bulvių fri pjaustyti nereikia:Parašė andyour Rodyti pranešimąKas didesnis žaidimas - bulves pjaustyti smulkiai ir prie keptuvės pastoviai vartyti? Orkatėje kepti daržoves pjaustai stambiai-greitai, o kai kepa gali eiti ką nors paveikti. Skonis 100 kartų geresnis.

Įmeti mėsos gabalą, įmeti bulvytes, bekepant padarai daržovių ir per 10 min. turi patiekalą.
Tavo būdu patiekalą turėsi per kiek KARTŲ ilgesnį laiko tarpą?
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Bet nereikia pamiršti kad keptuvėje kepta mėsa ir bulvės-fri yra labai nesveikas maistas.Parašė Gator Rodyti pranešimąNesusidūriau su žmogumi, kuris nežino, kad bulvių fri pjaustyti nereikia:
Atvaizdas
Įmeti mėsos gabalą, įmeti bulvytes, bekepant padarai daržovių ir per 10 min. turi patiekalą.
Tavo būdu patiekalą turėsi per kiek KARTŲ ilgesnį laiko tarpą?
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Išvertus vieną patarlę: kas nerūko ir negeria, tas sveikas numiršta.Parašė Aleksio Rodyti pranešimąBet nereikia pamiršti kad keptuvėje kepta mėsa ir bulvės-fri yra labai nesveikas maistas.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Ir po to forumuose visų klausinėji, ką patartumėt, kaip skaniau valgytiParašė Gator Rodyti pranešimąĮmeti mėsos gabalą, įmeti bulvytes, bekepant padarai daržovių ir per 10 min. turi patiekalą.
 Daržovės jau pačiam šaldytuve praranda skonį, net nekalbant apie šaldymo kamerą.
							
						
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Susirask žmonąParašė Gator Rodyti pranešimąBet šioje temoje spageti prakeikti kaip baubas.
Dėl bulvių - orkaitėje aišku geriau, bet nėra laiko taip žaisti. Minėtą patiekalą iš mėsos gabalo, bulvyčių fri ir daržovių maždaug per 10 min pasidarau. Retai kada galėčiau leisti orkaitėje kepti šviežias bulves.
							
						It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Čia pagal šiandienines Lt paplitusias kanibalizmo aktualijas?Parašė John Rodyti pranešimąArba vyrą
							
						
Comment
 
Comment