geriausias alus be angliarugstes
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Gal ir taip, sako kaikas kad šlapimas turi gydomųjų savybių.Parašė liutass Rodyti pranešimągeriausias alus be angliarugstes
Comment
-
Tai kaip suprantu, bet koks burbuliukas, atsiradęs fermentuojantis alui ar vynui yra angliarūgštė ir ji gali būti natūrali arba "įdėta".Parašė liutass Rodyti pranešimąMazuju daryklu alus be angliarugsties. Is statiniu
Comment
-
Sounds like alkoholizmas, bet pats renkiesiParašė liutass Rodyti pranešimąsiaip, nuo 18 m. geriu alu, Tada sveriau 70 kg. (198 cm). Dabar sveriu 90 kg., o alaus kiekis paskutiniai 10 metu minimum 3L/diena. Plius sportuoju aktyviai.
P.S. man dabar 45
o šiaip, 3 litrai diuretiko per dieną - elektrolitų disbalansas, kas gali pakenkti širdžiai ir nervų sistemai bei inkstams, tai nežinau ar čia gera mintis.
Kalbi apie gastritą ar refliuksą? Sunku komentuoti, nelabai žinau apie alko poveikį refliuksui. Bet žinau, kad angliavandenių daugėjimas didina refliuksą. Teoriškai kuo stipresnis gėrimas, tuo daugiau etanolio, kuris yra semi angliavandenis (tikiuos chemijos naciai neužpyks). Tai pagal tokį mąstymą, stiprūs turėtų kelti refliuksą labiau, nes low carb dietos refliukso simptomus pagerina http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...apt.13784/full Bet čia grynai spekuliacija. Iš esmės tai nemanau, kad kažkokį ten gastritą galėtų sukelti alkoholis, ypač jei vartojamas saikingai ir su maistu.Parašė John Rodyti pranešimąKalbant apie alko, ar yra skirtumas, ką gerti: alų vs stiprų alko (aišku nepiktnaudžiaujant) skrandžio ir šiaip virškinimo sistemos požiūriu? Kalbu ne apie kepenis/kasą (su tuo viskas aišku), bet grynai apie skrandį+plonąjį žarnyną. Jau seniau pastebėjau, kad pilvas nelabai mėgsta vyną. Panašu, kad ir alaus nelabai mėgsta (nors ir toleruoja iki tam tikro lygio). O kaip su stipriais? Skrandžiui geriau? Blogiau? Tas pats?
O dėl vyno netoleravimo tai keista, gal gali plačiau pakomentuot?
Comment
-
Su saldumynais paprasta - kuo mažiau valgai, tuo mažiau norisi. Jei bendrai sumažini vartojamų angliavandenių kiekį, tai saldumynai apskritai pasidaro mažai įdomūs. Orkaitėje iškepta, burnoje tirpstanti šoninė su traškia odele kur kas geriauParašė Lettered Rodyti pranešimą
O kaip įveikti norą skaniai valgyti, t.y. picas, bandeles, pyragus, ledus, riešutų kremą ir visus kitus saldumynus?
Pavalgęs mėsos su daržovėmis sotus ir laimingas nebūsi, reikia būtinai jei ne saldumyną suvalgyti, tai bent minimum kokios saldžios latte kavos išgerti.
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
O taipParašė Tomas Rodyti pranešimąSu saldumynais paprasta - kuo mažiau valgai, tuo mažiau norisi. Jei bendrai sumažini vartojamų angliavandenių kiekį, tai saldumynai apskritai pasidaro mažai įdomūs. Orkaitėje iškepta, burnoje tirpstanti šoninė su traškia odele kur kas geriau
Comment
-
Sunku pasakyti, nes vyno gėriau kokius 10-15 kartų ir daugumą iš tų kartų būdavo diskomfortas po gėrimo. Gal tiesiog dėl nemokėjimo gerti ir nemėgstamo skonio (tiesiog neskanu). Bet daugiau ir neeksperimentavau.Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
O dėl vyno netoleravimo tai keista, gal gali plačiau pakomentuot?
Comment
-
Iš dalies gali būti ir dėl skurdaus riebalų vartojimo. Cukrų kaip tik gi verčia į riebalus. Pvz. italai nors ir valgo daug daržovių, bet jie ir labai daug sunaudoja alyvuogių aliejaus, parmezano visur pritarkuoja, bei mėsos suvalgo tikrai gan nemažai.Parašė Tomas Rodyti pranešimąSu saldumynais paprasta - kuo mažiau valgai, tuo mažiau norisi. Jei bendrai sumažini vartojamų angliavandenių kiekį, tai saldumynai apskritai pasidaro mažai įdomūs. Orkaitėje iškepta, burnoje tirpstanti šoninė su traškia odele kur kas geriau
Comment
-
Italija pasirodo sveikiausia šalis, keista, ypač atsižvelgiant, kad jų sveikatos apsaugos biudžetas ir BVP tikrai toli gražu ne didžiausi pasaulyje, čia top 50:Parašė andyour Rodyti pranešimąIš dalies gali būti ir dėl skurdaus riebalų vartojimo. Cukrų kaip tik gi verčia į riebalus. Pvz. italai nors ir valgo daug daržovių, bet jie ir labai daug sunaudoja alyvuogių aliejaus, parmezano visur pritarkuoja, bei mėsos suvalgo tikrai gan nemažai.
Paskutinis taisė Lettered; 2017.04.26, 22:53.
Comment
-
Nu Italijoje tikrai tobulaParašė Lettered Rodyti pranešimąItalija pasirodo sveikiausia šalis, keista, ypač atsižvelgiant, kad jų sveikatos apsaugos biudžetas ir BVP tikrai toli gražu ne didžiausi pasaulyje:
Atvaizdas
Svajoju vėl pagyvent ten
Bet įdomus dalykas - italų jaunimas yra labai lievi ir nebetokie kaip jų tėvai. Jų dieta labai bloga jie valgo visokius biskvitus ir procesintus saldumynus, kai tėvai turi maisto kultūrą ir jei jau valgo saldumynus tai valgo brangius ir prabangius. Be to jaunimas nebegeria vyno - pradėję maukt šūdiną alų yra, nes 'kitur europoje' taip daro, o jie labai nori kopijuot, durniai. Jaunimas streso be to ten patiria daug - problemos dėl darbo, korupcija aukštąjame moksle ir t.t. tai paaiškina šiek tiek.
O tėvai kodėl taip gerai gyvena - puiki dieta (jeigu neindulgina į makaronus, o šiaip neindulgina, ar kas bandėte užsisakyti kavinėse italijoje pasta? atneša nedidelę porciją), daug gerų riebalų dietoje, vynas, saulė ir jie dar labai fiziškai aktyvūs. Ir šiaip nenusensta, pvz mano buto nuomininkas, kuriam buvo 65, paprastas žmogus - naudojo whatsappą, twitterį ir keliavo į kanarus haikint.
Comment
-
Kas dieną skaityti tokius "motyvacinius" straipsniusO kaip įveikti norą skaniai valgyti, t.y. picas, bandeles, pyragus, ledus, riešutų kremą ir visus kitus saldumynus?
.
Štai kaip cukrus veikia kiekvieną mūsų organą
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/gyvenimas/grozis....d?id=70792646
Jei be saldumynų labai sunku, galima jų žalą kažkiek sumažinti, pvz., nevalgyti į tuščią skrandį arba valgyti tik po kitokio maisto (tada lėtesnis įsisavinimas). Ypač didelė kvailystė yra gerti į tuščią skrandį saldžius gėrimus. Čia panašiai kaip su alkoholiu: visi žino, kuo skiriasi gėrimas į tuščią skrandį ir po valgio
. Norint palikti didesnį rezervą saldumynams, galima atsisakyti visokių batonų, makaronų ir pan. baltų miltų gaminių, kurie nėra saldūs, bet poveikis organizmui mažai skiriasi nuo saldumynų. Šiaip jau saldumynų poreikį puikiai patenkina ir vaisiai.
Paskutinis taisė senasnamas; 2017.04.26, 23:50.
Comment
-
Pamėtykit kokių "sveikesnių" receptukų rimčiausiam dienos valgiui, kurie gana paprasti ir greit paruošiami.
Aš ką dažniausiai darau:
Gabalas kiaulienos, daržovės, fri bulvės.
Tas pats, su žuvimi, vištiena.
Spageti su vištiena, padažu - čia bene nesveikiausias pagal temą.
Troškiniai - mėsa, daržovės ir tt.
Kažko naujo norėtųsi.
Comment
-
Ne biudžetą reiktų žiūrėti. Kas iš to, kad JAV skiria daug sveikatos apsaugai, jei dešimtys milijonų neturi sveikatos draudimo, o ir turintys bijo prarasti darbą dėl baimės netekti draudimo? Mane ima šiurpas skaitant kai kuriuos amerikonų healthcare forumus, kur žmonės rimtu veidu diskutuoja, ar reiktų darytis kokį nors visai paprastą potencialiai gyvybiškai svarbų tyrimą, nes jų draudimo schema nenumato tokio tyrimo apmokėjimo. Net Lietuvoje su jos šleiva healthcare tokių klausimų niekam nekiltų.Parašė Lettered Rodyti pranešimąItalija pasirodo sveikiausia šalis, keista, ypač atsižvelgiant, kad jų sveikatos apsaugos biudžetas ir BVP tikrai toli gražu ne didžiausi pasaulyje, čia top 50:
Atvaizdas
Reiktų žiūrėti čia. Bloomberg sveikatos apsaugos efficiency indeksas. Italija 6 pasaulyje. Ispanija, Japonija, HK, Singapūras, Korėja, Izraelis rikiuojasi šalia. Labai gražiai koreliuoja su gyvenimo trukmės indeksais.
http://assets.bwbx.io/images/users/i...0/v3/-1x-1.pngPaskutinis taisė John; 2017.04.26, 23:46.
Comment
-
Sveikatos biudžetas mažai ką rodo. Pvz., galima lėšas labiau skirti ligų prevencijai, o galima daugiau skirti kovai su pasekmėmis (vaistams). Tai antruoju atveju tų lėšų reikės vis daugiau ir daugiau, o visuomenės sveikata negerės. Galima palyginti, kiek Lietuvoje buvo vaistinių prieš 30 metų ir kiek yra dabar. Nežinau, kurie sveikatos rodikliai dėl to pagerėjo.Italija pasirodo sveikiausia šalis, keista, ypač atsižvelgiant, kad jų sveikatos apsaugos biudžetas ir BVP tikrai toli gražu ne didžiausi pasaulyje
Pietiečiai daug išlošia vien dėl saulės ir alyvuogių aliejaus, t. y. išvengia didelio kiekio visokių perdirbtų riebalų, kurie kartu su perdirbtais angliavandeniais anksčiau laiko pribaigia kraujagysles. Be to, šalyse su gastronominės kultūros tradicijomis, daugiau dėmesio skiriama maisto (iš normalių produktų) gamybai. Mažiau suvalgoma visokių neaiškios sudėties tris kartus užšaldytų ir tris kartus pašildytų pusfabrikačių.Paskutinis taisė senasnamas; 2017.04.26, 23:57.
Comment
-
Jeigu padažas iš pomidorų skardinės, svogunų, česnakų, prieskonių, riebalų, tai italai būtent taip ir valgo. Fri bulves pakeisčiau į orkaitėje keptas bulves su įvairiomis daržovėmis.Parašė Gator Rodyti pranešimąPamėtykit kokių "sveikesnių" receptukų rimčiausiam dienos valgiui, kurie gana paprasti ir greit paruošiami.
Aš ką dažniausiai darau:
Gabalas kiaulienos, daržovės, fri bulvės.
Tas pats, su žuvimi, vištiena.
Spageti su vištiena, padažu - čia bene nesveikiausias pagal temą.
Troškiniai - mėsa, daržovės ir tt.
Comment
-
Manau, kad jie sveikesni dėl šviežesnių gausios dietos daržovių. Daug vitaminų ir sveikesnio maisto. Tik nelabai supratau tokių paaiškinimu, kaip saulė daro žmogų sveiką.Parašė senasnamas Rodyti pranešimąPietiečiai daug išlošia vien dėl saulės ir alyvuogių aliejaus, t. y. išvengia didelio kiekio visokių perdirbtų riebalų, kurie kartu su perdirbtais angliavandeniais anksčiau laiko pribaigia kraujagysles. Be to, šalyse su gastronominės kultūros tradicijomis, daugiau dėmesio skiriama maisto (iš normalių produktų) gamybai. Mažiau suvalgoma visokių neaiškios sudėties tris kartus užšaldytų ir tris kartus pašildytų pusfabrikačių.
Comment
-
Saulė tiesiog leidžia užsiauginti šviežių daržovių ir vaisių (kartais ne vieną derlių nuimti), na dar priedo - vitaminas D gaminasi.Parašė andyour Rodyti pranešimąManau, kad jie sveikesni dėl šviežesnių gausios dietos daržovių. Daug vitaminų ir sveikesnio maisto. Tik nelabai supratau tokių paaiškinimu, kaip saulė daro žmogų sveiką.
Mūsų platumose tai neįmanoma, kai vasara vos 1,5-2 mėnesiai.
O pastaraisiais metais ir vietinė gyvūlininkystė praktiškai miršta, dorai neužgimusi.
Comment
-
Be to, saulė veikia hormonus (nuotaiką). O D vitamino trūkumas siejamas ne tik su silpnais kaulais, bet ir su daugeliu kitų negalavimų. Žmonių (pirmiausia vyresnio amžiaus) sergamumas ir mirtingumas (dėl įvairių priežasčių) labai priklauso nuo D vitamino koncentracijos. Žmonės blogai jaučiasi, gydosi, geria visokius vaistus, o problemų priežastis kartais būna visai elementari.
Comment
Comment