Parašė DeSadas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Skonio ir supratimo reikalas. Dėl manęs tai galit nors ir solidolą teptis ant duonos ir valgyt ar blynus ant jo kept.Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
tikrai nesutinku. Jei jis nera rafinuotas ir naturalus tikrai yra tinkamas kepimui, dantu valymui ir kosmetinem priemonem.(nes nesusidaro kancerogenai del auksto flash tasko). Zinoma pas ka cholesterolio LDL pakiles tikrai nerekomenduociau. 
Comment
-
Šitas straipsnis į temą
Tikrosios širdies kraujagyslių ligų priežastys
http://www.technologijos.lt/n/moksla...igu-priezastys
Palmių aliejus šiek tiek geresnis už patį baisiausią, mano nuomone, rapsų aliejų.Kas didžiausi lėtinio uždegimo sukėlėjai? Tai paprasti, smarkiai perdirbti angliavandeniai (cukrus, miltai ir visi iš jų pagaminti produktai) ir per didelis naudojimas omega-6 riebiųjų rūgščių turinčio augalinio aliejaus, tokio, kaip sojų, kukurūzų ir saulėgrąžų, kurių randama daugelyje perdirbtų maisto produktų.
Maistinė vertė gana tuščia, pranašumas tame, kad jame vyrauja sotieji riebalai (o ne polinesotieji).
http://nutritiondata.self.com/facts/...nd-oils/7964/2
Iš augalinių aliejų drąsiai ir neribotai galima vartoti tik du - alyvuogių ir kokosų. Visuose kituose pilna Omega 6, apie kurių perteklių ir poveikį dar per mažai kalbama. Tiksliau, kalbama atvirkščiai nei reikėtų.
Comment
-
Bet kokie hidrinti aliejai didina LDL (blogas cholesterolis) ir jie skaitomi yra nesaugus naudoti maiste, palmiu aliejus (nerafinuotas) turi auksta sociuju rugsciu kieki (apie 50 proc) todel yra kietas.
ant greito radau gana idomu straipsni pas zmones pas kurious ir taip aukstas cholesterolis nepatartina vartoti palmiu aliejaus(neskaitant hidrinto augalinio).
Palm Oil Not A Healthy Substitute For Trans Fats, Study Finds
The findings suggest that consuming either of the diets enriched with equivalent high amounts of palm oil or partially hydrogenated soybean oil would result in similar unfavorable levels of LDL cholesterol and apolipoprotein B (a protein, attached to fat particles, that carries bad cholesterol throughout the bloodstream). That's when compared to consuming either of the diets enriched with canola and soybean oils high in monounsaturated and polyunsaturated fats, respectively.
reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Kazkokios visiskos pievos gerai kad tik nuomone o ne faktai.Parašė senasnamas Rodyti pranešimąŠitas straipsnis į temą
Tikrosios širdies kraujagyslių ligų priežastys
http://www.technologijos.lt/n/moksla...igu-priezastys
Palmių aliejus šiek tiek geresnis už patį baisiausią, mano nuomone, rapsų aliejų.
Maistinė vertė gana tuščia, pranašumas tame, kad jame vyrauja sotieji riebalai (o ne polinesotieji).
http://nutritiondata.self.com/facts/...nd-oils/7964/2
Iš augalinių aliejų drąsiai ir neribotai galima vartoti tik du - alyvuogių ir kokosų. Visuose kituose pilna Omega 6, apie kurių perteklių ir poveikį dar per mažai kalbama. Tiksliau, kalbama atvirkščiai nei reikėtų."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Tai visgi kaip su nehidrintu palmių aliejumi? Toks dažnai naudojamas kepiniuose. Net visokiuose šližikuose ar paprastuose sausainiuose.Parašė DeSadas Rodyti pranešimąBet kokie hidrinti aliejai didina LDL (blogas cholesterolis) ir jie skaitomi yra nesaugus naudoti maiste, palmiu aliejus (nerafinuotas) turi auksta sociuju rugsciu kieki (apie 50 proc) todel yra kietas.
ant greito radau gana idomu straipsni pas zmones pas kurious ir taip aukstas cholesterolis nepatartina vartoti palmiu aliejaus(neskaitant hidrinto augalinio).
Palm Oil Not A Healthy Substitute For Trans Fats, Study Finds
The findings suggest that consuming either of the diets enriched with equivalent high amounts of palm oil or partially hydrogenated soybean oil would result in similar unfavorable levels of LDL cholesterol and apolipoprotein B (a protein, attached to fat particles, that carries bad cholesterol throughout the bloodstream). That's when compared to consuming either of the diets enriched with canola and soybean oils high in monounsaturated and polyunsaturated fats, respectively.
reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)
Kitas dalykas, rapsų (ar kitoks) aliejus. Pastebėjau, kad jis kartais dedamas į kai kurias duonos rūšis. Nors kitos panašios duonos rūšys apskritai jokio aliejaus neturi ir apsiriboja tradiciniais (miltai, vanduo, druska etc.) ingredientais. Ar rapsų aliejus yra kažkas, ko reiktų privengti, ar tai neturi jokios reikšmės?
Comment
-
Kad neplatintum senų mitų apie sočiuosius riebalus, siūlyčiau pasidomėti ta tema giliau, jei aktualu.Kazkokios visiskos pievos gerai kad tik nuomone o ne faktai.
How to Optimize Your Omega-6 to Omega-3 Ratio
A high amount of Omega-6 in cell membranes is strongly associated with the risk of cardiovascular disease, which makes perfect sense given their pro-inflammatory effectshttps://authoritynutrition.com/optim...omega-3-ratio/There have been several controlled trials where people replaced saturated fats with Omega-6 fats and had a significantly increased risk of heart disease
Jei nori dar pagyventi, tai venkAr rapsų aliejus yra kažkas, ko reiktų privengti, ar tai neturi jokios reikšmės?
. Tokio tipo aliejų pakankamai prisivalgoma ir viešojo maitinimo įmonėse, nes jie pigūs, o kavinės neprivalo aiškinti, kokį aliejų ir kiek kartų naudoja. Tai kai yra galimybė rinktis, reikėtų rinktis kai ką naudingesnio.
Paskutinis taisė senasnamas; 2016.12.11, 20:19.
Comment
-
Jau ir sita tema pradejai uzurpuot? ar kazkoki minimum medicinini/pharmacologini/biocheminini issilavinima turi?Parašė senasnamas Rodyti pranešimąKad neplatintum senų mitų apie sočiuosius riebalus, siūlyčiau pasidomėti ta tema giliau, jei aktualu.
How to Optimize Your Omega-6 to Omega-3 Ratio
https://authoritynutrition.com/optim...omega-3-ratio/
Jei nori dar pagyventi, tai venk
. Tokio tipo aliejų pakankamai prisivalgoma ir viešojo maitinimo įmonėse, nes jie pigūs, o kavinės neprivalo aiškinti, kokį aliejų ir kiek kartų naudoja. Tai kai yra galimybė rinktis, reikėtų rinktis kai ką naudingesnio."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Nustojus valgyti visokius čipsus, cocacolas, likus 3val. iki miego - cholesterinas pradės normalizuotis.Parašė DeSadas Rodyti pranešimąreikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)
Comment
-
Gal priklauso, kas, ką ir kur valgo. Kadangi visur ir visada be išimties seku ingredientus, atkreipiau dėmesį, kad turbūt pirmą kartą per daugelį metų mano valgomame maiste buvo rapsų aliejaus (konkrečiai, kažkurioje šviesioje Palangos stiliaus duonoje iš Rimi, nebepamenu tiksliai, kurioje). Dėl to ir pasidarė smalsu, kodėl jis dedamas į kepinius (ypač duoną) ir ar reiktų kreipti į tai dėmesį.Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
Jei nori dar pagyventi, tai venk
. Tokio tipo aliejų pakankamai prisivalgoma ir viešojo maitinimo įmonėse, nes jie pigūs, o kavinės neprivalo aiškinti, kokį aliejų ir kiek kartų naudoja. Tai kai yra galimybė rinktis, reikėtų rinktis kai ką naudingesnio.
Turbūt kitas klausimas galėtų būti, kam apskritai į duoną dedamas aliejus, nes greta gulinčioje labai panašioje duonoje jokio aliejaus ar riebalų ingredientų sąraše nėra.
Comment
-
Niekas nepamini labai svarbaus dalyko, tai to kad žmogus, gyvendamas tam tikrame regione per kartų kartas, per tūkstantmečius yra genetiškai prisitaikęs prie savojo regiono maisto. Globalizacija viską sumaišė ir dabar dažnai ryjam visiškai mums netinkančius produktus. Štai eskimai tūkstantmečiais mito žalia mėsa ir sunkiai toleruoja augalinį maistą. Lietuviui taip pat nėra kenksmingi lašiniai, ką neseniai pastebėjo mokslininkai. O ką galim pasakyti apie visokius naujadarus kaip palmių aliejų ir panašiai? Nieko gero. Dar vienas pavyzdys Polinezija. Etnografas Bengtas Danielsonas (Kon Tiki ekspedicijos dalyvis) aprašo jog senų palaidojimų kaukolės visos yra su absoliučiai sveikais dantimis. Dabartiniai trisdešimtmečiai polineziečiai, maitindamiesi atvežtiniais produktais tegali pasigirti dantų protezais.
Comment
-
Tešla pasidaro elastingesnė, o tai leidžia padidinti kepalo tūrį.Parašė John Rodyti pranešimąTurbūt kitas klausimas galėtų būti, kam apskritai į duoną dedamas aliejus, nes greta gulinčioje labai panašioje duonoje jokio aliejaus ar riebalų ingredientų sąraše nėra.
Comment
-
Ar savo nuomonę gali kuo nors pagrįsti, neskaitant tokių šaltinių kaip "girdėjau per televizorių", "skaičiau delfi", "visas pasaulis taip sako"?DeSadas: Jau ir sita tema pradejai uzurpuot? ar kazkoki minimum medicinini/pharmacologini/biocheminini issilavinima turi?
Paskutinis taisė senasnamas; 2016.12.11, 20:53.
Comment
-
Taip as galiu pagristi nes turiu vienos/keliu sriciu daktaro mokslini laipsni, ir delfio lygio straipsniu nekisk nes politikos temos jau uzterstos sputnik.ruParašė senasnamas Rodyti pranešimąAr savo nuomonę gali kuo nors pagrįsti, neskaitant tokių šaltinių kaip "girdėjau per televizorių", "skaičiau delfi", "visas pasaulis taip sako"?
Panašu, kad net nežinai, kas yra sotieji riebalai, nes jiems priskiri ir margariną. Bet reikšti nuomonę ir puldinėti ant kitų tai netrukdo, ar ne? 
domenais.
"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Tada laikas atšviežinti žinias
. Tavo paties šaltinyje:
Saturated fat could be good for you, study suggests
https://www.sciencedaily.com/release...1202094340.htm
DeSadas: reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)
Comment
-
Tai jeigu turi kažkokius laipsnius, tai dėstyk savo mintis, o ne kopipastink svetimus.Parašė DeSadas Rodyti pranešimąTaip as galiu pagristi nes turiu vienos/keliu sriciu daktaro mokslini laipsni, ir delfio lygio straipsniu nekisk nes politikos temos jau uzterstos sputnik.ru
domenais.
Comment
-
Ir tada tikrai supranti, kad gyvenam post-truth visuomenėje. Specialistų dabar niekas nebesiklauso.Parašė DeSadas Rodyti pranešimąTaip as galiu pagristi nes turiu vienos/keliu sriciu daktaro mokslini laipsni, ir delfio lygio straipsniu nekisk nes politikos temos jau uzterstos sputnik.ru
domenais.
Post in English - fight censorship!
Comment
-
Na ką, kolegos, keletu postų aukščiau įnirtingai ginčijomės dėl palmių aliejaus. Įdomu, ką dabar pasakys šio "produkto" gynėjai?
Nustatyta, kad populiariausias pasaulyje šokoladinis-riešutinis kremas „Nutella“ gali sukelti vėžį. Taip yra dėl jo sudėtyje esančio palmių aliejaus, kuris ne tik suteikia specifinį skonį, vientisumą, bet ir ilgesnį galiojimo laiką. Deja, Europos maisto saugos tarnyba įspėjo, kad palmių aliejus yra kone labiausiai kancerogeniškas iš visų aliejų, rašė dailymail.co.uk.
Skaitykite daugiau: http://sveikata.lrytas.lt/gyvenu-sve...tm_medium=Copy
Comment
-
Galima pagalvoti, kad palmių aliejaus yra tik Nuteloje. Jis dedamas kur tik įmanoma, nes yra pigus. Čia esmė ne tiek pats aliejus, kiek jo perdirbimo būdas. Pvz., yra ir tokio, pardavinėjamo kaip sveikas produktas: http://www.bionatura.lt/lt/flypage/a...e-solling.html
Visi perdirbti aliejai daugiau mažiau yra kenksmingi. Konditerijoje neperdirbtų turbūt nelabai ir yra.
Iš pradžių buvo naudojami chemijos pramonėje, po to plačiau pritaikius tam naftą, sugalvota, kad būtų pelninga aliejus naudoti maisto pramonėje. Įtariu, kad kai nafta taps nereikalinga transportui, tai irgi atkeliaus į maisto pramonę, kuri pasirūpins tyrimais, įrodančiais, jog naftą sveika gerti
.
Comment
-
Manau, kad biški hoax'as čia, kompanija paneigė, kad kaitina iki pavojingos temperatūros aliejų, o jeigu iš tiesų kaitino, tai tuomet ne tik nutella bet ir visi kiti jų produktai pavojingi.Parašė J.U. Rodyti pranešimąNa ką, kolegos, keletu postų aukščiau įnirtingai ginčijomės dėl palmių aliejaus. Įdomu, ką dabar pasakys šio "produkto" gynėjai?
Kitas dalykas, kad šiaip palmių aliejus yra labai nesveikas ir tikrai neprideda gyvenimo trukmės, todėl sveikuose produktuose naudoja žmogui žymiai naudingesnį kokoso aliejų.
Beje del temperatūros reiktų atkreipti visiems dėmesį, nes kancerogenų galim patys netyčia prisivalgyti kepdami ant sviesto (vietoj jo naudoti ghee) arba extra virgin alyvuogių aliejaus (vietoj jo kepimui naudoti rafinuotą alyvuogių aliejų, o extra virgin tik salotoms).
Ekologiškas bet nereiškia sveikas. Jeigu jau mokama daugiau už ekologišką produktą, tai geriau rinktis mano minėtą kokoso aliejų, o šitas tinka tik ekologiškai kosmetikaiParašė senasnamas Rodyti pranešimąPvz., yra ir tokio, pardavinėjamo kaip sveikas produktas: http://www.bionatura.lt/lt/flypage/a...e-solling.html
Paskutinis taisė tomtom; 2017.01.13, 17:34.
Comment
Comment