Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
    Matai, su dakratu dvigubais darbais as nekaltinciau istatymu. Visgi sukasi kaip moka, kad gautu daugiau pajamu, TACIAU...
    Na aš ir nekaltinu tik daktarų. Tiek pat kalti pacientai su savo pakišomis, nes Lietuvoje nebuvo taip blogai su sveikatos sektoriumi, jog ypatingai reikalingas preferencinis gydymas. Visgi Lietuva nėra Tadžikistanas, Gana ar Vietnamas. Bet įstatymai tai leidžia, o du pagrindiniai viso to benefitoriai (gydytojas ir pacientas) tyli, nes yra patenkinti.
    O jeigu suprantam kaip normalų teiginį, kad gydytojai sukasi kaip moka. tad nereikia pabijoti paklausti ir tokio eretiško klausimo - ar kyšis tada tikrai yra nepageidaujamas reiškinys Lietuvoje ir yra problema, ar tai tai nėra tik verslumo, paklausos-pasiūlos, rinkos, poreikių ar kitko išraiška? Jeigu visos partijos patenkintos (nepažeistas įstatymas, gydytojui $ ar lašiniai, o pacientas jaučiasi gavęs gydytojo dėmesį), tai ar šešėlis kuo nors kenkia čia? Aš noriu ir pasakyti, jog viskas ir visa sistema prasideda nuo mikro lygmens (gydytojo-paciento santykiai), tad jei mes tokius dalykus normalizuojame, jog tai natūralu, kad kažkaip suktis reikia visiems; tai kodėl tada kyšis tampa problema, ir dar problema būdinga tik viešam sektoriuj?

    Tiesiogiai tai turetu kontroliuoti vyr. gydytojai arba polikliniku vadovai, jie turetu dometis, ka veikia pavaldiniai, taciau jiems nerupi perdaug HR problemos yra imones vadovu arba HR departamentu reikalas, bet ne valstybes
    O aš kažkaip manau, jog tai turėtų būti valstybės reikalas, kuri dabar stengiasi (vienu ar kitu keliu) reformuoti sveikatos sistemą, kuri netgi vienaip ar kitaip įsipareigoja už visuomenės sveikatą, nes tai tikrai nėra unikalus ir vienintelis atvejis pasitaikantis per metus visoj Lietuvoj.
    Paskutinis taisė tivoli; 2013.01.23, 23:13.
    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
    Dordrechtas/Haarlemas
    Nesebaras/Plovdivas
    Kiolnas

    Comment


      Esme tame, kad negali valstybe kistis i ukio subjektu veikla ir ribot tavo pasirinkima dirbti istatymiskai, tai pazeidzia net ta pacia konstitucija

      Su kysiais, tai manau cia problema dar yra ir kartu, nes senoji karta ipratus taip dirbt, bet... Valstybines istaigos neturi jokios motyvacines sistemos, jokios kokybes kontroles... Tiesiog pacios sukuria terpe tokiai veikai plisti. As irgi nuosirdziai sakant be pazistamu ir draugu nenoreciau dalyvauti jokioje viesojoje imoneje, kaip pacientas.

      Teko but suomijoj ir ekskursuotis per ju gyd. istaigas. Tai jie pilnai taiko mano mineta privatu/valstybini modeli, pirminis lygis privaciam, antrinis ir tretinis valstybiniam. Neriboja, kur dirbt, taciau, yra labai aiski motyvacine sistema, labai aiski kokybine sistema, visos valstybines imones seka savo pralaidumo rodiklius, aprkovas, pradirbtas valandas, kruvius... O pas mus apie tokius dalykus net nekalba, pavieniai atvejai, kaip dainavos poliklinika ir centro poliklinika, kazka bando daryt, bet realiai visa ta iniciatyva yra paciu vadovy entuziazmas, pasikeis vadovas - gris i sovietini valdyma

      Tiesiog andriukaitis, noredamas itikti elektoratui, sukuria "daktaru klana", taip apjuodindamas profesija zmoniu, kuriems turetu ir atstovauti, vietoj to, kad imtusi realiu darbu, kurie lemia paslaugu kokybe.

      Comment


        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
        Gerina. Reforma buvo pasitelkta tam, kad mazinti visu pirma eiles. Eiles mazinamos chronologine tvarka taip: sukuriama general practitioner specialybe lietuvoje. Sios specialybes (liet. seimos gydytojas) priskiriama role - valdyti pacientu sraudus ir ju paskirstyma. Todel jos pagalba panaikinta dalis bereikalingu eiliu pas antrinio lygio specialistus.
        O realybėje tai veikia šitaip:

        1) tau reikia naujų akinių. Kad okulistas tau išrašytų receptą - turi eiti pas šeimos gydytoją ir išsirašyti siuntimą
        2) ortopedas liepia pasidaryti kojos rentgeno nuotrauką Santariškėse. Bet jis pats išrašyti siuntimo negali - turi eiti pas šeimos gydytoją, kad jis, ortopedo nurodymu, išrašytų siuntimą.
        3) Pasidarius nuotrauką, kad tą nuotrauką parodytum ortopedui (kuris ir liepė ją pasidaryti!) turi gauti naują siuntimą iš šeimos gydytojo.
        4) visi tie siuntimai galioja 1 mėnesį, o užsirašyti pas specialistą pavyksta tik po 3 mėnesių - vėl naujas vizitas pas šeimos gydytoją naujas siuntimas.

        Parašė tivoli Rodyti pranešimą
        Kitas dalykas dėl kyšių sveikatos sektoriuje, sociologinės studijos rodo, jog kyšiai ir šešėlis yra išskirtinai ne (tik) ekonominis, o socialinis, kultūrinis fenomenas. Tai ne tik 'rinkos' ar 'ekonomikos' dalykas, bet tai kultūrinis posovietinis fenomenas, tad tradiciniai ekonominiai ar vadybiniai 'krepšelių' instrumentai čia visai netinka, jei galvojama, jog tai išspręs su kyšiais susijusias problemas. Reikės žmonės lašinius neš UAB "Sveikatoj" dirbantiems BPG, tad supratimas apie kyšius nepasiduoda taip lengvai rinkos mechanizmams.
        Neteko girdėti apie kyšius privačiose įstaigose. Žinai tokių pavyzdžių?

        Jeigu privačioje įstaigoje iš tavęs pareikalaus kyšio - gali pasiskųsti tos įstaigos vadovui/savininkui. Jis tik apsidžiaugs - nes kyšininkaujantis darbuotojas apvagia įmonę. Todėl tai tegali būti pavieniai atvejai. O valstybinėse įstaigose kyšiai yra SISTEMA, kurioje dalyvauja visi, ir visiems tai kažkuo naudinga:
        1) kyšininkas gydytojas prisiduria prie algos
        2) kyšininkas ligonis nusiperka geresnį aptarnavimą
        3) ligoninės valdžiai palengvėja gyvenimas - darbuotojai paklusnesni (nes daro nusikaltimą), išsprendžiama mažų algų problema (nes prisiduria iš šalies), išsprendžiama nepakankamų resursų problema (pvz ligoniai 6, o vaistų yra tik 5-iems - kyšiai išsprendžia paskirstymo problemą, kas gaus o kas negaus).
        Paskutinis taisė c2h5oh; 2013.01.24, 09:44.

        Comment


          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
          4) visi tie siuntimai galioja 1 mėnesį, o užsirašyti pas specialistą pavyksta tik po 3 mėnesių - vėl naujas vizitas pas šeimos gydytoją naujas siuntimas.
          Tas 3 mėn. laukimas pas specialistus tikrai siutina. Dėl to rimtai pasigadinau sveikatą. Visur teigiama, kad gydytojų Lietuvoje stipriai "per daug". Tai iš kur tokios eilės?

          Liūdnai prajuokino rekomendacija mirusios nuo gripo mergaitės tėvams: "reikėjo skubiai kreiptis į gydytojus."

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą
            Tas 3 mėn. laukimas pas specialistus tikrai siutina. Dėl to rimtai pasigadinau sveikatą. Visur teigiama, kad gydytojų Lietuvoje stipriai "per daug". Tai iš kur tokios eilės?
            Nes pasauliniai specialistai iš PSO atvykę į Lietuvą, joje pabuvo vos porą savaičių (ar šiek tiek ilgiau) ir prirašė neteisingų duomenų. Normaliai vertindami šalies sveikatos sistemą jie šalyje būna bent metus.

            Liūdnai prajuokino rekomendacija mirusios nuo gripo mergaitės tėvams: "reikėjo skubiai kreiptis į gydytojus."
            Jeigu yra ekstriniai atvejai nežiūrima į eiles. Visada priimama be eilės.
            Paskutinis taisė bebop; 2013.01.24, 10:51.
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              Parašė bebop Rodyti pranešimą
              Jeigu yra ekstriniai atvejai nežiūrima į eiles. Visada priimama be eilės.
              Tiktai, jeigu aiškiai yra numatoma grėsmė gyvybei.
              Jei į greitąją paskambinus pasakysi, kad pacientas serga gripu ir turi tipinius simptomus, tai jie net neturi teisės važiuoti!
              Šiaip jau gal reiktų šiek tiek perdėti, kad ligonis stipriai dūsta, ar temperatūra yra 40,5C - taip gal galima būtų išgelbėti žmogų.
              Paskutinis taisė Sula; 2013.01.24, 11:27.

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Tiktai, jeigu aiškiai yra numatoma grėsmė gyvybei.
                Jei į greitąją paskambinus pasakysi, kad pacientas serga gripu ir turi tipinius simptomus, tai jie net neturi teisės važiuoti! Šiaip jau gal reiktų šiek tiek perdėti, kad ligonis stipriai dūsta, ar temperatūra yra 40,5C - taip gal galima būtų išgelbėti žmogų.
                Pats gripas iš principo nėra pavojingas. Pavojingos yra jo komplikacijos. Tai jeigu kiekvienas pradės skambinėti į greitąją (ar tai būtų gripas ar kita liga) turėdamas 37,8 temperatūros, pakosėjantis ir sloguojantis, biudžetas bus tiesiog iššvaistomas. O tai dažnai vyksta. O žmonės švaistyti pinigus labai mėgsta. Jeigu jau tikrai tikrai blogai, tada kvieti greitąją, jeigu nevažiuoja sodini į mašiną, ar į taksą ir veži į priimamąjį. Bet vis tiek mėgsta delsti iki paskutinės.
                Paskutinis taisė bebop; 2013.01.24, 11:46.
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  Nebutina meluot, uztenka pasiskambint savo seimistui ir pasakyt apie situacija. Vaikams ir senyviems ligoniams net valstybinese istaigose yra skiriamas prioritetas ir priimama be eiliu O to konkretaus pranesimo metu, tai zurnalistai isvis elgesi nesuprantamai, buvo prievarta traukiama bloga zinia ir stengiamasi priversti pasakyti, tai, ko nori zurnalistai

                  O esme paprasta - neteisingas gydymas namie, kuris buvo uztestas tiek laiko, kol vargses mergaites gyvybei sukele rimta pavoju, kalti suo atveju manau, kad tevai, jog galvojo "issigydys, gi cia tik gripas", o ne pastebeje komplikacijas skambino savo seimos gydytojui...

                  c2h5oh, taip, sistema veikia taip, taciau jei paleistum vadeles ir duotum visiem rasyti siuntimus, tai sukeltu chaosa ir prasidetu bereikalinga erzelyne

                  Comment


                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                    O esme paprasta - neteisingas gydymas namie, kuris buvo uztestas tiek laiko, kol vargses mergaites gyvybei sukele rimta pavoju, kalti suo atveju manau, kad tevai, jog galvojo "issigydys, gi cia tik gripas", o ne pastebeje komplikacijas skambino savo seimos gydytojui...
                    Na, gripo gydymas kaip ir standartinis. Efektyvių vaistų nuo pačio viruso juk nėra
                    Kai jau pasireiškia grėsmingi simptomai, gali būti jau vėlu, neduok Dieve.
                    Netgi gydytojai kartais nediagnozuoja besivystančių komplikacijų.

                    Comment


                      taciau buvo siuo atveju poros dienu tarpas, kuriu metu i komplikacijas nebuvo atkreiptas demesys, jis ir buvo lemiamas

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                        Visur teigiama, kad gydytojų Lietuvoje stipriai "per daug". Tai iš kur tokios eilės?
                        Nes gydytojai ženklą darbo laiko dalį praleidžia rašinėdami popierius, iš kurių didelė dalis - visiškai beprasmiai.

                        Standartinis apsilankymo pas šeimos gydytoją laikas - 15 minučių. Ir iš jų bent 10 minučių gydytojas įtemptai rašo, nepakeldamas galvos.


                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                        c2h5oh, taip, sistema veikia taip, taciau jei paleistum vadeles ir duotum visiem rasyti siuntimus, tai sukeltu chaosa ir prasidetu bereikalinga erzelyne
                        Mano aprašomais atvejais jokie "siuntimai" išvis neturėtų būti reikalingi - tai tik bukas sistemos idiotizmas.

                        Comment


                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                          Mano aprašomais atvejais jokie "siuntimai" išvis neturėtų būti reikalingi - tai tik bukas sistemos idiotizmas.
                          Kiek prisimenu, tai idėja, gal ir teisinga. Bet buvo teigiama, kad tai sutrumpins eiles ir padidins antros/trečios pakopos efektyvumą. Deja, kaip nebūtų keista, eilės tik pailgėjo! Į kardiologinį konsultacijos reikia laukti maždaug 6 mėn Teisybės dėlei, kokybė antriniame lygyje kažkiek pagerėjo. Bet gal todėl, kad aš - Vilniuje. Rajonuose daug kas buvo tiesiog panaikinta.

                          Comment


                            c2h5oh, pritariu, cia reikia keisti

                            Sula, teisybes delei dar reikia atskirti ir Vilniu nuo Lietuvos, nes likusioj Lietuvoj gerokai kitokia situacija ir cia, kaip ir krepsinyje galioja principas Kaunas vs. Vilnius Deja, bet sita priespriesa palaikoma dirbtinai

                            Comment


                              Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                              Gerina. Reforma buvo pasitelkta tam, kad mazinti visu pirma eiles. Eiles mazinamos chronologine tvarka taip: sukuriama general practitioner specialybe lietuvoje. Sios specialybes (liet. seimos gydytojas) priskiriama role - valdyti pacientu sraudus ir ju paskirstyma. Todel jos pagalba panaikinta dalis bereikalingu eiliu pas antrinio lygio specialistus. Pvz bobutei skauda kazka pilve, tai jinai gali ir pas chirurga ir pas ginekologa sumastyt nueit, nors realiai jai pvz yra tiesiog vienoks ar kitoks uzdegimas ar infekcija. Jos bereikalingas vaiksciojimas kuria chaosa. Sita beda buvo pasalinta per pirmines reformas (andriukaitis beje labai zavisi "pries-seimos gydytojo" laikais egzistavusia sovietine chaosine sistema). Ju pasekoje pacientai gavo netik trumpesni laika iki problemos issprendimo, taciau taip pat greitesne diagnostika, mazesnius kastus, o sistema sutaupe kastu ir vykde srautu optimizavima.
                              Aš puikiai suprantu skirstymo į lygius ir t.t. idėją, bet bėda ta, kad LT ji normaliai neveikia, ką gali paliudyti beveik bet kas kuriam tenka naudotis sveikatos apsaugos sistemos paslaugomis (kad ir mūsų forumiečiai Sula su Alkoholiu). Ir tai vyksta anioliktais reformos metais

                              1) tragiskai neefektyvus viesasis sektorius. Kur pinigai svaistomi, nesusitvarkoma su kysiais ir "svogeriais".
                              Mano paties šeimoj/giminėj 1/2 žmonių medikai, tai jie teigia atvirkščiai.
                              T.y. pinigai ne švaistomi, o taupomi tiek, kad galiausiai nukenčia pacientas ( Alkoholis pateikia pavyzdį - "dovana" gali lemti ar tau bus padarytas reikalingas tyrimas, ar ne, nes pvz. ligonių kuriems reikalingas tyrimas 10, o lėšų užtenka tik 5 tyrimams). Arba kaip stengiamasi kuo greičiau atsikratyti pacientu pirmai progai pasitaikius išpirdolinant jį į kitą skyrių (jei teko skatyti tokią puikią knygą kaip "Dievo namai", tai suprasi apie ką aš ).

                              2) valstybinis sektorius bando atlikti visu triju lygiu funkcijas, nors pagal LTU/EU ir WONCA, pirminis lygis turetu buti isskirtinai privatus (privatus/idv), o valstybinis ekspertiniai 2 ir 3 lygiai
                              Tiesa sakant pacientui visiškai nesvarbu ar pirminis lygis privatus, ar ne, ar ant durų užrašyta UAB "Mano poliklinika", ar VšĮ "Mano poliklinika", ar VĮ "Mano poliklinika", ar Kinijos Liaudies Respublikos kapitalo įmonė "Mano poliklinika". Eilinis pilietis nežino kas yra WONCA ir jis neturi to žinoti. Tai grynai techninė smulkmena - bet kuriuo atveju visos tos poliklinikos čiulpia tą patį valstybės papą.

                              3) nepagristai zemos ismokos is TLK, su kuriom bankrotinamos (butent taip) antrinio ir tretinio lygio viesosios istaigos, nes jos negali papildomai uz jas rinkti pajamu
                              4) nepakankamas kiekis kompensuojamu proceduru/tyrimu is TLK sarasu, ko pasekoje valstybines istaigos NEDARO kaikuriu proceduru/tyrimu, o privatus sektorius jas daro tik uz papildomas imokas, kas visuomenej formuoja neigiama nuomone
                              Va čia ir yra įdomiausia dalis. Alkoholis teigia, kad pinigai ne problema. Tai kodėl situacija yra tokia kokia yra?

                              O siuo atveju turim entuziastinga id..., kuris visiskai nesigaudo, kaip ir birute, kurioj ministerijoj sedi, nestudijavo, net minimaliai, sveikatos apsaugos sistemos ir dabar kelia bangas vaidindamas bobuciu ir kaimo zmoniu didvyri nesanti rytu saule, nors pats puikiai suvokia, kad jo pataisos yra prasilenkiancios su istatymais, o jas igyvendinus gres dideli ieskiniai, europos komisijos spaudimas atitaisyti padeti ir begale kitu problemu. Nezinau, kam jam viso to reikia, bet...
                              Jei patikėsim pačiu Andriukaičiu, tai jo vienas iš idealų - britų NHS. Taigi nereiktų viską nurašyti rytų saulei, bobučių pasakomis, gąsdinti ES baubais (kažkaip negirdėti, kad ES reikalautų iš JK reformuoti savo sveikatos apsaugos sistemą) ir t.t. ir pan.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                Mano paties šeimoj/giminėj 1/2 žmonių medikai, tai jie teigia atvirkščiai.
                                T.y. pinigai ne švaistomi, o taupomi tiek, kad galiausiai nukenčia pacientas ( Alkoholis pateikia pavyzdį - "dovana" gali lemti ar tau bus padarytas reikalingas tyrimas, ar ne, nes pvz. ligonių kuriems reikalingas tyrimas 10, o lėšų užtenka tik 5 tyrimams). Arba kaip stengiamasi kuo greičiau atsikratyti pacientu pirmai progai pasitaikius išpirdolinant jį į kitą skyrių (jei teko skatyti tokią puikią knygą kaip "Dievo namai", tai suprasi apie ką aš ).
                                Mes apie ta pati, tik is kito galo ) Mano seimoj visi medikai isskyrus mane ir uzima labai aukstas pareigas, tai as kalbu apie kita gala siek tiek. Pvz, gauna valstybine istaiga 6mln litu it paslaugom kurti/pirkti... Kur realiai jos kainuoja 200k lt, taciau likusi suma priskiriama "pasidalinimui" arba tiesiog kuriama sistema, kurios neimanoma naudot ir pritaikyt, visi ta zino, bet vat reikia "isisavinti" pinigus Tada perkami centralizuotai vaistai, kuriu metu pakisami elementariausi generikai, o mokama uz kaip uz tikrus, pagal surasytas salygas. Ir t.t. cia yra tragiskas neefektyvumas ir idealus "wild wild west" pvz )
                                Taciau taip, tai, ka tu isvardinai, yra valstybiniu problema, nes kaip minejau TLK ismokos yra nepagristai mazos, o kompensuoja toli grazu ne uz viska. Kadangi valstybinems ir taip nepyragai, tai ir stengias kirpt kampus ir nedaryt dalies tyrimu, kuriem nera lesu arba, kuriu net nemasto TLK kompensuot. Tamsta andriukaitis net nemano sitos problemos spresti...

                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Tiesa sakant pacientui visiškai nesvarbu ar pirminis lygis privatus, ar ne, ar ant durų užrašyta UAB "Mano poliklinika", ar VšĮ "Mano poliklinika", ar VĮ "Mano poliklinika", ar Kinijos Liaudies Respublikos kapitalo įmonė "Mano poliklinika". Eilinis pilietis nežino kas yra WONCA ir jis neturi to žinoti. Tai grynai techninė smulkmena - bet kuriuo atveju visos tos poliklinikos čiulpia tą patį valstybės papą.
                                Butent Taciau eilines bobutes paklausus, tai jai privatus asocijuojasi su kokybe, o valstybinis su kysiu.

                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Va čia ir yra įdomiausia dalis. Alkoholis teigia, kad pinigai ne problema. Tai kodėl situacija yra tokia kokia yra?
                                Ziurint is kurios puses analizuosi. Is daktaru puses, tai dar nemazai turi itakos ir mentalitetas, yra tokiu, kuriu tikrai nepajudinsi be "pakistuko". Taciau is privacios/valstybines istaigos vadovo puses ziurint, tai problema yra nerealiai mazos TLK ismokos ir nepilnas tyrimu kompensavimas. Del sios priezasties dalis vadovu nekreipia jokio demesio jei daktarai nori ir privaciai prisidurt, kaip uz antra darba, nes valstybiniam sektoriui algos zemo, o jei nenori prarast specialisto - turi jam leist papildomai prisidurt.

                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Jei patikėsim pačiu Andriukaičiu, tai jo vienas iš idealų - britų NHS. Taigi nereiktų viską nurašyti rytų saulei, bobučių pasakomis, gąsdinti ES baubais (kažkaip negirdėti, kad ES reikalautų iš JK reformuoti savo sveikatos apsaugos sistemą) ir t.t. ir pan.
                                Taip, nes Britiskos sistemso framework'as yra absoliuciai identiskas Lietuviskam ir pilnai paremtas Wonca rekomendacijomis Vienintelis skirtumas yra tas, kad ten kompensacijos uz tyrimus/darba yra realistiskesnes, o privacios medicinos istaigos gali steigtis ten, kur prisirasiusiu zmoniu kiekis vienam BPG virsija tam tikra norma Pas mus realiai daug kur virsija ta norma, nes vienam BPG tam tikrais atvejais tenka net iki 5000 pacientu... Normalu? Ne

                                Taciau dar karta pasikartosiu, draugas andriukaitis "sprendzia" problemas, kuriu nera, o kurias reikia spresti - ignoruoja. Visu pirma reikia sutvarkyti TLK, ivesti standarta vienam BPG prisirasiuju norma (kas reikstu, kad skatintu BPG privaciu/valstybiniu steigimasi zonose, kur ta norma virsija ir ribotu steigimasi tose zonose, kuriose nesiekia normos), atlikti valstybiniu istaigu reforma, nusaltinti senosios sistemos uzsilikusius vadovus ir vietoj ju pastatyti vadybinines/ekonomines pakraipos vadovus, kad ir baigusius visuomenes sveikata.

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  Va čia ir yra įdomiausia dalis. Alkoholis teigia, kad pinigai ne problema. Tai kodėl situacija yra tokia kokia yra?
                                  Aš nesakiau, kad "pinigai ne problema". Aš sakiau, kad "ne pinigai yra pagrindinė problema". Tarp šių dalykų yra skirtumas

                                  Paimkim netgi paminėtą problemą "mažos TLK išmokos". Aš gal galėčiau primokėti, kad gaučiau kokybiškesnę paslaugą. Bet toks variantas yra neįmanomas, pasirinkimai tik tokie: arba ubagiška paslauga nemokamai, arba gera paslauga už pilną kainą.

                                  Beje, o juk Lietuvoje turime vieną sritį, kur sveikatos apsauga beveik pilnai "privatizavosi" - stomatologija.

                                  Comment


                                    ^^
                                    Teisingai, privacioms gali primoketi, o valstybinems - ne. Sitos vietos andriukaitis ir nenori spresti
                                    Tik beda ta, kad nevisi pacientai gali primoketi, todel tiek privacioms tiek valstybinems daznai tenka pacioms dengti papildomus kastus, nes pvz TLK duoda vienokia ar kitokia suma metams, o jei yra sunkus pacientas, jis ta suma iseikvoja per pora vizitu, like - imones saskaita.

                                    Bet, kadangi isijunge Grybauskaite, tai tikiuosi susitvarkys reikalai, o dar labiau tikeciaus, kad priverstu sita pagiezinga eks-komunista pasisalinti ir pastatytu i jo vieta TIKRA medika, o ne dar viena partini veikeja

                                    Comment


                                      Vaikinas nerimsta, prispaude senam komunistui uodega, tai bando ir toliau viesai meluot siulydamas opiuma liaudziai
                                      V.Andriukaitis apie privačiai dirbančių medikų nuogąstavimus: tai visiškas melas, apgaulė ir nesąžiningas žaidimas

                                      Ministras taip pat neigė privačiai dirbančių medikų nuogąstavimus, esą jie bus sužlugdyti. "Tai yra visiškas melas, dezinformacija, apgaulė ir nesąžiningas žaidimas", - medikų pareiškimus įvertino V.Andriukaitis.

                                      "Niekas negriauna jokio privataus verslo, bet reikia atsakyti, ar visos privačios įstaigos laikytinos nacionalinės sveikatos sistemos dalimi. Turi būti vienodos sąlygos ir privačiam, ir valstybės sektoriui", - kalbėjo V.Andriukaitis, tuo pačiu tvirtinęs, jog jo pagrindinis siekis - kad sistema veiktų skaidriai bei būtų užtikrinta medicinos paslaugų kokybė.
                                      Vaikinas prisigalvojes visokiu baubu, keista, kaip jis nestojo piestu gint "mergaites" ir nepuole stankunaites, kartu su patvoriniais

                                      Comment


                                        Liūdniausia tai, kad korupcijos problema nebus sprendžiama. Nes problemos, pasak ministro, išvis nėra.

                                        V.Andriukaitis apie korupciją medicinoje: dovana – tai ne kyšis
                                        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=60534133
                                        Būtų labai įdomu, jeigu Valstybinė mokesčių inspekcija suskaičiuotų - kiek gi per 2012 metus gydytojai gavo dovanų? Jeigu tai dovana, o ne kyšis - vadinasi, ji gydytojo legaliai deklaruota VMI.
                                        Nors atsakymą į šitą klausimą numanau ir pats.

                                        Comment


                                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                          Liūdniausia tai, kad korupcijos problema nebus sprendžiama. Nes problemos, pasak ministro, išvis nėra.



                                          Būtų labai įdomu, jeigu Valstybinė mokesčių inspekcija suskaičiuotų - kiek gi per 2012 metus gydytojai gavo dovanų? Jeigu tai dovana, o ne kyšis - vadinasi, ji gydytojo legaliai deklaruota VMI.
                                          Nors atsakymą į šitą klausimą numanau ir pats.
                                          Reiktų atskirti kyšį nuo dovanos, kyšis duodamas prieš paslaugą, t.y. kad ji būtų suteikta apskritai, ar tiesiog kokybiškesnė, o dovana (apie ką kalba ministras), tai yra tiesiog atsidėkojimas po darbo. Ar nori pasakyti, jog niekada niekam nieko nedovanoji?
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2013.01.29, 10:39.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X