Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2011.07.22. Sprogimai ir šaudymas Norvegijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    A.Breiviką gali įkalinti prabangiame kalėjime
    Andersą Behringą Breiviką gali įkalinti viename prabangiausių pasaulio kalėjimų, kurio kamerose yra plokščiaekraniai televizoriai, minišaldytuvai ir dizainerių kurti baldai, rašo telegraph.co.uk.
    Kalėjimą „Halden Fengsel“ atidarė karalius Haraldas V, jame atlieka bausmę didžiausi Norvegijos nusikaltėliai – žudikai, prievartautojai ir kt.
    Pernai per kalėjimo atidarymą gubernatorius Are Hoidalas teigė: „Norvegijos kalėjimų sistemoje teikiama didelė svarba žmogaus teisėms. Norime, kad jie pasitaisytų, norime, kad per darbą ir išsilavinimą jie įgautų pasitikėjimo ir išeitų tapę geresniais žmonėmis.“
    Jei taip įvyks, Norvegijoje tikrai turėtų kilti diskusija apie Breiviko teises. Pasirodo, Norvegija yra ideali šalis dideliems nusikaltimams - kuo sunkiau nusikalsi, tuo geresnėmis sąlygomis sėdėsi. Užtai Breivikas ramiai pasidavė policijai, turbūt nejaučia jokios baimės dėl ateities ir laukia artėjančio ramaus ir pastovaus gyvenimo laikotarpio. Baimę turbūt pajaustų nebent paleidžiamas iš kalėjimo, nes jam tai yra saugiausia vieta. Visuomenė galėtų surengti akciją Laisvę Breivikui! .
    Paskutinis taisė senasnamas; 2011.07.26, 12:49.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      A.Breiviką gali įkalinti prabangiame kalėjime



      Jei taip įvyks, Norvegijoje tikrai turėtų kilti diskusija apie Breiviko teises. Pasirodo, Norvegija yra ideali šalis dideliems nusikaltimams - kuo sunkiau nusikalsi, tuo geresnėmis sąlygomis sėdėsi. Užtai Breivikas ramiai pasidavė policijai, turbūt nejaučia jokios baimės dėl ateities ir laukia artėjančio ramaus ir pastovaus gyvenimo laikotarpio. Baimę turbūt pajaustų nebent paleidžiamas iš kalėjimo, nes jam tai yra saugiausia vieta. Visuomenė galėtų surengti akciją Laisvę Breivikui! .
      Manau, mums taip baisiai atrodo tai, kad jis kalės prabangiame kalėjime todėl, kad mes, su savo patyrimu, tiesiog nepajėgiame suvokti šių, tavo pacituotų žodžių prasmės:
      „Norvegijos kalėjimų sistemoje teikiama didelė svarba žmogaus teisėms. Norime, kad jie pasitaisytų, norime, kad per darbą ir išsilavinimą jie įgautų pasitikėjimo ir išeitų tapę geresniais žmonėmis.“

      Comment


        Aš tai tikrai to nesuvokiu ir man būtų įdomu, ką mąsto Norvegijos visuomenė šiuo klausimu ir kokią bausmę bei įkalinimo sąlygas norėtų skirti Breivikui. Linkstu manyti, kad net ir Norvegijoje būtų pakankamai žmonių, linkinčių jam mirties bausmės. Juk naivu tikėti, kad jis pasikeis net jei kalėjime jį reguliariai lankytų ir pats Norvegijos karalius .

        Comment


          Brevikis jau padarė įtaką Norvegijos politikai imigracijos ir integracijos klausimais. Dabar jau niekas neapsimetinėja, jog problemos nėra.




          Attack Reignites Immigration Debate in Divided Oslo



          A member of the Progress Party who did not want politics to intrude on national mourning and solidarity asked for anonymity. But he said there is more consensus now in Norway on a tougher, more restrictive policy. “Our immigration policies have been extremely naïve and our integration policies ditto, but that is something all our political parties now recognize,” he said.

          In the past, any criticism of immigration or asylum was considered racist, “but that has largely been repaired by now,” he said. “We’re having a real debate on immigration and integration and an election every four years. We are a country of consensus, this is Norway, and we’re together in this,” he said.

          Comment


            Natūralu - šio išpuolio tikslas ir buvo priversti savimi patenkintą politinį "establišmentą" pakrutinti subines.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Parašė rat
              Kažin kaip tai gali paveikti Turkijos narystę ES (jeigu išvis gali)?
              Tiesą sakant, niekaip. Norvegija nepriklauso ES, o Turkija joje turi daug rimtesnių priešininkų.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Supuvusi demokratinė teisė ir įstatymai toje Norvegijoje, butų 200 nulinčiavęs ir tai tokį sodintų vos ne viešbučio apartamentuose, leidžią visokiems nevisapročiams ginklus įsigyti, tai ir daro tokius žiaurumus, o šiaip tai nudėti vietoje toki reikėtų. Manau tie kurie neteko artimųjų taip ir galvoja.

                Comment


                  Negražu taip rašyti apie valstybę, kurioje vertinamas žmogiškumas, tolerancija ir demokratija. Osle įvykęs teroro aktas yra didelė ir skaudi išimtis, kuri įsimins daugeliui. Tikiu, jog Norvegija tinkamai nubaus nusikaltėlį, o kartu ir bus pakoreguoti kai kurie įstatymai bei nebus puolama į kraštutinumus, kad sukompromituoti valstybę.
                  Suprantama, kad mums atrodo keisti kai kurie skandinavų pasiekimai socialinėje srityje, tačiau mūsų tvarka taip pat juos stebina.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Mažai informacijos, ne viskas įtikinamai atrodo, todėl ir atsiranda visokių pamąstymų. Konspiracijos etiketės užkabinimas bet kokiai informacijai, kuri nesutampa su oficialia, tik susiaurina pažinimą.
                    Pirmąją dieną Vakarų žiniasklaida iš inercijos viską suvertė al Qaedai, surašė visus praeities grasinimus, kurių Norvegija buvo sulaukusi, suskaičiavo, kiek Norvegija turi karių Afanistane ir t. t. Kitaip sakant, žinant vien tik sprogimo faktą, buvo prirašyta ilgiausių straipsnių visai ne į tą pusę. Kai paaiškėjo, kad nusikaltėlis ne tamsaus gymio, o šviesiaplaukis blondinas norvegiška pavarde, teko pakeisti plokštelę. Ar tai reiškia, kad jau dabar galima tikėti ir viskas buvo taip kaip pateikiama?
                    Juk netiki viskuo, ką Vakarų spauda rašo apie ekonomiką (tiek apie Europos ir JAV, tiek apie Kinijos), klausaisi alternatyvių Peterio Schiffo reportažų, kurie gerokai skiriasi nuo to, ką dėsto Bloomberg ar WSJ. Tai kodėl daryti išimtį politikai, kitiems pasaulio įvykiams ir tikėti oficialiomis versijomis? Ekonomika ir politika yra sesutės, žengiančios koja kojon ir viena be kitos neapsieinančios.
                    Šiaip kol kas labiausiai vaizdą susiformavau ne iš žiniasklaidos, o iš jo paties manifesto. Manau, ten yra pakankamai daug aktualios informacijos. Kitas klausimas, ar galima viskuo tikėti? Nors šiaip viskas atrodo gana logiška.

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      British English vyrauja nebent D.Britanijoje. Dar oficialioje kalboje Singapūre. Bet kur Azijoje (pvz. Kinijoje), kur naudojama anglų kalba, paprastai tai būna American English. Tiesiog Amerika darė ir tebedaro kur kas didesnę kultūrinę įtaką, nei D.Britanija. Skandinavija - ne išimtis. Net ir aš, gyvendamas UK, ko gero, daugiau naudoju (bent jau rašomojoje kalboje) American English, nei British.
                      Labai seniai - 1993-94 metais iš mūsų mokyklos pagal mainų programą ar kažką panašaus 2 mokiniai porai mėnesių nuvažiavo į JAV, vienas į Angliją, vienas į Daniją. Po sugrįžimo anglų kalbos pamokose pasakojo apie gyvenimą "ten". Tai anglas ir danas kalbėjo taip, kaip kalbėjom mes visi (tik biški greičiau, laisviau, sakinių sandara tokia pati - žodžiu, kaip mūsų anglų kalbos mokytojai), o amerikonai kalbėjo visiškai kitaip - akcentas, daug nežinomų mums žodžių. Taip kad dėl amerikan ingliš Europoje reikia pagalvoti.
                      O kas liečia įvykius Norvegijoje, kodėl niekas neišsakė tokią versiją, kad tai galėjo organizuoti vietos policija tam, kad jiems duotų daugiau pinigų: valtis vos nenuskendo - duokit tiek pinigų, kad kas 100 metrų būtų galingi kateriai, malunsparnių šalia nebuvo - duokit pinigų, be pistoletų vaikštom - duokit pinigų juos įsigyti, ir iš vis mažai policininkų - duokit pinigų ir t.t.
                      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                      Comment


                        Parašė index Rodyti pranešimą
                        Šiaip jau, akmenimis užmėto už bet ką. Kad ir nesantuokinį seksą pavyzdžiui, o ir kitokius "nusikaltimus", kurie niekur kitur, išskyrus radikalaus islamo šalimis, nusikaltimais nelaikomi ir niekam nekenkia.
                        Dar ir kaip kenkia. Nuo to viskas ir prasidėjo, o pabaigos dar nesimato - pederastizacija jau įpusėja, tuoj ateis laikas pedofilizacijai, kraujomaišai (jau neseniai pasirodė genetikų straipsnis, įrodinėjantis, kad pusbroliai su pusseserėmis (t.y. brolių ar seserų šeimų vaikai) turėtų galimybę tuoktis, nes, tikimybė išsigimimams neva maža), nors statistiniai duomenys ir uždarų bendruomenių stebėjimai rodo ką kitą), zoofilizacijai.


                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                        /\
                        o kurioje europos valstybėje yra naudojama British English? Parinkai "patogų" komentarą? A. Butkevičius jau seniai žinomas propagandistas.
                        Mokyklose mokoma būtent British English.

                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        O kad skandinavai puikiai moka angliškai, galima įsitikinti ir tame pačiame Skyscrapercity forume. Dėl to nebūčiau linkęs klausytis konspiracijų teorijų šioje srityje, nes taip ieškant sliekų, galima jų surasti absoliučiai bet kur.
                        Viena yra mokėti šnekamąją kalbą, kita yra mokėti rašyti. Ne kiekvienas lietuvis, kalbantis daugiau mažiau lietuvių literatūrine kalba (neįskaitant akcento), sugebės tokia pat sklandžia kalba parašyti knygą...
                        Taip kad NĖRA jokios konspiracijos, o visiškai pagrįstas ir logiškas įtarimas. Ir kiekvienas kompetetingas bylos tyrėjas, nagrinėjantis tą rašliavą, tokią versiją turėtų iškelti bei imtis priemonių atlikti ligvistinei ekspertizei.

                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                        Na taip, bet vistiek galai nesueina, turint omeny jo logiką, apskaičiavimą ir nuovoką. Juk kaip rašo, puikiai nutuokė, kad bus plačiai pasmerktas visuomenės, žinojo, kad jo veiksmai ir metodai yra ciniška ir brutalu, ir pan. Tai gal ne toks kvailas, kad tikėtųsi, jog prifantazuos slaptų ordinų ir visi priims už gryną pinigą, turėjo ir tai numatyti.
                        Juk ta rašliava tai pakištukas bandai. Mūsų LT žiniasklaida jau parašė, kad Breivikas savo tašliavoje minėjo "Tvarką ir Teisingumą". Tai vakar jau girdėjau autobuse, kaip bobulkos šnekėjo: "Norvegas buvo Lietuvoje, ...ani (Breivikas su tvarkiečiais) išvien..."
                        Paskutinis taisė Al1; 2011.07.27, 14:52.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Motieka labai gerai viską "žino"
                          Kodėl akivaizdu? Visai neakivaizdu. Manifestas buvo išpublikuotas tik prieš pat teroro akto vykdymą, o internete rašinėjančių politinių disidentų ar šiaip politiškai angažuotų veikėjų yra net ir šiame forume. Tai nereiškia, kad visi tokie yra kokių nors spectarnybų "taikiklyje". Bandymai sieti su procesais Arabų šalyse? Come on! Negi nebeįmanoma nieko komentuoti ir formuluoti minčių be kažkokių sąsajų ir konspiracijų ieškojimo?
                          Ar ne save turi omenyje? O procesai arabų šalyse ne atsitiktiniai, o koordinuoti iš už...

                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          O kas yra normalu? Lietuva? Kur nusikalstamumas maždaug ,,pagal normą'', nei per didelis kaip Afgane nei per mažas kaip kokioje Švedijoje.
                          Šiaip norėčiau, kad pasiektumėm tokį lygį, kad nebaisu būtų palikti neužrakintus namus, automobilį ar dviratį ir pareigūnams net ginklų nereikėtų nešiotis.
                          Kai pareigūnai negali nešiotis ginklų, o nusikalteliai gali, tai nėra gerai. Tik nereikia sakyti, kad Norvegijoje nėra agresyvių chuliganų, narkomanų, imigrantų nusikaltėlių ir vietos banditėlių. O policija prieš juos metama kaip patrankų mėsa. Tai kur čia žmonių (poicininkai irgi žmonės) teisės?

                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Mažai informacijos, ne viskas įtikinamai atrodo, todėl ir atsiranda visokių pamąstymų. Konspiracijos etiketės užkabinimas bet kokiai informacijai, kuri nesutampa su oficialia, tik susiaurina pažinimą.
                          Pirmąją dieną Vakarų žiniasklaida iš inercijos viską suvertė al Qaedai, surašė visus praeities grasinimus, kurių Norvegija buvo sulaukusi, suskaičiavo, kiek Norvegija turi karių Afanistane ir t. t. Kitaip sakant, žinant vien tik sprogimo faktą, buvo prirašyta ilgiausių straipsnių visai ne į tą pusę. Kai paaiškėjo, kad nusikaltėlis ne tamsaus gymio, o šviesiaplaukis blondinas norvegiška pavarde, teko pakeisti plokštelę. Ar tai reiškia, kad jau dabar galima tikėti ir viskas buvo taip kaip pateikiama?
                          Juk netiki viskuo, ką Vakarų spauda rašo apie ekonomiką (tiek apie Europos ir JAV, tiek apie Kinijos), klausaisi alternatyvių Peterio Schiffo reportažų, kurie gerokai skiriasi nuo to, ką dėsto Bloomberg ar WSJ. Tai kodėl daryti išimtį politikai, kitiems pasaulio įvykiams ir tikėti oficialiomis versijomis? Ekonomika ir politika yra sesutės, žengiančios koja kojon ir viena be kitos neapsieinančios.
                          Jo, šventa Vakarų žiniasklaida. Murdoko skandalas (nors ir iš dalies) parodo, kaip yra kuriama realybė. Tik kažkodėl tokie kaip John ir daugybė kitų nedaro išvadų.

                          Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                          Manau, mums taip baisiai atrodo tai, kad jis kalės prabangiame kalėjime todėl, kad mes, su savo patyrimu, tiesiog nepajėgiame suvokti šių, tavo pacituotų žodžių prasmės:
                          „Norvegijos kalėjimų sistemoje teikiama didelė svarba žmogaus teisėms. Norime, kad jie pasitaisytų, norime, kad per darbą ir išsilavinimą jie įgautų pasitikėjimo ir išeitų tapę geresniais žmonėmis.“
                          Aš garantuoju, kad toje pačioje Norvegijoje yra sluoksnis pilieičių, kurie gyvena blogiau nei nusikaltėliai kalėjime. Ir iš karto atsiranda pagunda nusiklasti tyčia, kad gyventi komforte kalėjime. Breivikui tai negalioja, bet kokiam nors narkomanui - taip.

                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Šiaip kol kas labiausiai vaizdą susiformavau ne iš žiniasklaidos, o iš jo paties manifesto. Manau, ten yra pakankamai daug aktualios informacijos. Kitas klausimas, ar galima viskuo tikėti? Nors šiaip viskas atrodo gana logiška.
                          O tau neatrodo, kad tai gali būti pakištukas?

                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                          O kas liečia įvykius Norvegijoje, kodėl niekas neišsakė tokią versiją, kad tai galėjo organizuoti vietos policija tam, kad jiems duotų daugiau pinigų: valtis vos nenuskendo - duokit tiek pinigų, kad kas 100 metrų būtų galingi kateriai, malunsparnių šalia nebuvo - duokit pinigų, be pistoletų vaikštom - duokit pinigų juos įsigyti, ir iš vis mažai policininkų - duokit pinigų ir t.t.
                          Būtų pakakę ir kelių aukų...
                          Paskutinis taisė Al1; 2011.07.27, 14:52.

                          Comment


                            Ale kaip Al1 užspirgėjo! Breivikas gi aiškiai įvardijo, kad jo kulkos kaip tik ir skirtos tokiems bolševikams, kaip Al1, Combat ir jų jauniesiems pakalikams. Svyla padai, ar ne?
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Rusijos insinuacijos iš viso keistos. Kai savi neonaciai/nacbolševikai vos ne kasdien organizuoja mažesnio ar didesnio mąsto kitataučių skerdynes. O revanšistinės organizacijos tiesiogiai remiamos centrinės ir vietinės valdžios struktūrų. Ne veltui Breivikas švaistėsi pagyromis Putinui.

                              Comment


                                Kas pavertė A.B. Breiviką migrantų nekenčiančiu monstru?

                                Psichologinis žudiko Breiviko portretas, gana įdomiai ir taikliai aprašyta.


                                Ši dalis gana humoristinė:

                                Ir iš tiesų – šviesiaplaukis mėlynakis Breivikas buvo toks susireikšminęs, jog savo manifeste aprašė, kaip jo įkurtos „Riterių tamplierių“ teroristinės grupuotės vadai ištrynė visas „nepasisekusias nuotraukas iš praeities“, kad, policijai juos sugavus, nebūtų išplatinti vaizdai, kuriuose jie atrodytų „kaip atsilikėliai“.
                                Be to, jis pridūrė, kad jie turėtų apsilankyti soliariume bei, jeigu įmanoma, „grožio salone, kuriame jiems uždėtų švelnų makiažą“. „Taip, aš žinau – šitai tokiems „kietiems“ kariams kaip mes, gali skambėti atstumiančiai, tačiau savo fotografijose turime atrodyti kuo geriau,“ – rašė Breivikas.
                                *******
                                Miestai.net Fb

                                Comment


                                  Rusijos insinuacijos iš viso keistos.
                                  Breivikas dabar atlieka š.. vaidmenį - visi (kuriuos Breivikas yra paminėjęs) stengiasi nuo savęs nusivalyti ir užmesti ant kito. Pigus politikavimas ir tiek. Visi stengiasi paneigti bet kokius ryšius su juo, nors akivaizdu, kad jis negyveno vakuume: su kažkuo bendravo, su kažkuo susitikinėjo, turėjo bendraminčių.
                                  Psichologinis žudiko Breiviko portretas, gana įdomiai ir taikliai aprašyta.
                                  Seniai aišku, kad iš moteriškoje aplinkoje augančių berniukų nieko gero neišauga. Jiems reikia ir uniformų, ir ginklų, ir garbės. Matyt, kad nesijaučia vyru, tai reikia tą kažkaip įrodyti. Vaikystėje turbūt negavo pakankamai pažaisti karo (matyt, žaisdavo su sesers lėlėmis), tai kompensuoja tai užaugęs. Vien psichologiniu portretu, aišku, negalima visko pagrįsti ar pateisinti, tačiau portretas visai neprieštarauja tam, ką jis padarė. Aišku, tokių žmonių pasaulyje ne vienas ir ne du, tačiau Breiviko atveju, matyt, supuolė daugiau nepalankių aplinkybių ir susidarė mirtinas mišinys. Manau, kad geras psichologas paauglystėje jam būtų padėjęs. Motina medikė, galėjo tuo pasirūpinti. Artimi žmonės tikrai turi matyti ir nujausti, kada yra kažkas ne taip. Ir paskutiniu metu, bent jau rašoma, kad gyveno su motina.

                                  Comment


                                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                    Ale kaip Al1 užspirgėjo! Breivikas gi aiškiai įvardijo, kad jo kulkos kaip tik ir skirtos tokiems bolševikams, kaip Al1, Combat ir jų jauniesiems pakalikams. Svyla padai, ar ne?
                                    Nepriimk už gryną pinigą, ką pateikia žiniasklaida apie Breiviką. Tas jo manifestas tik priedanga.
                                    Paskutinis taisė Al1; 2011.07.27, 15:01.

                                    Comment



                                      Bolševizmą gali išgydyti tik kulka arba kilpa, ką aiškiai parodė XXa. Europos šalių istorija.
                                      Vis neprisiruošiu sukurti atskiros tam skirtos temos.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                        Bolševizmą gali išgydyti tik kulka arba kilpa, ką aiškiai parodė XXa. Europos šalių istorija.
                                        Vis neprisiruošiu sukurti atskiros tam skirtos temos.
                                        Šiuo metu jis kur nors dar egzistuoja, kad reiktų ką nors šaudyti?
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Šiaip lauksiu naujo Pat Condell video Youtubėje. Labai įdomu, ką jis pasakys, nes kaip nors "pritarti" tikrai negalės, nors visos jo kalbos iki šiol beveik visais atvekais kaip 1:1 paimtos iš to norvego veikalo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X