Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-RU. Lietuvių - rusų santykiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Maxas Rodyti pranešimą
    Siaip Belgijoj yra 3 valstybines kalbos skirtingose teritorijose. Taip pat dvikalbiai uzrasai.

    Ten nera nei vienos teritorijos, kur butu tankiai apgyvendinta arabu, ju gal procentaliai yra tiek, kiek Lietuvoj gudu.
    Mane isvis jau pradeda erzinti pastovus palyginimai o kaip yra kitur, o pas mus geriau, pabloginkim salygas, gausim daugiau rinkeju balsu, vistiek juk salygos bus geresnes, nei kitur Gelezine logika.
    Komentuosiu trečią pastraipą. Ne pabloginimas, o teisybės padarymas, veidrodinio principo įgyvendinimas. Tai nebūtų buvę būtina, jei kai kas nebūtų pradėjęs stroint. Viskas būtų tekėję sava vaga.
    Kaip galima pamatyt iš praktikos, jei yra per gerai ir dar įsimeta politinis elementas, imama lipt ant galvos ir reikalaut nepagrįstų dalykų. Akivaizdu.
    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Šiaip tai tikrai mažai pasaulyje tautų, kurioms Tėvynė - prakeiktoji žemė.
      Nereikia kalbėt už visą tautą. Manau, kad išvažiavus tiems prakeikėliams bus ramiau. O šiaip labai daug pylos nusipelno žiniasklaida, dirbtinai sukūrusi nuolatinio piktinimosi viskuo, bet ne savimi atmosferą.
      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

      Comment


        www.DELFI.lt 2011 spalio 22 d. 21:45
        Inga Liutkevičienė, www.ingosknygos.lt
        L.Nazarenko: jaunimas vėl nori mokėti rusiškai
        – Dainuojate rusų romansus, todėl tarsi pasmerkiate save būti nueinančios kartos tos, kuri mokėjo rusų kalbą, favorite. Negalvojate apie perspektyvą? Kaip žadate į savo pusę palenkti jaunimą, kuris rusų kalbos nebemoka?
        - Dainuodama romansus mažiausiai galvoju apie tai, kaip įtikti kuriai nors kartai. Žinoma, matau, kad užaugo karta, kuri, deja, nebemoka rusiškai, bet fantastiškai gerai kalba angliškai. Puiku, tačiau aš manau, kad rusų kalba nė kiek ne blogesnė už anglų. Jeigu atmestume socialistinę santvarką, kuri daug kam asocijuojasi su rusų kalba, tai pamatytume, kad jau ne vieną šimtmetį visas pasaulis skaito rusų literatūrą, atlieka rusų kompozitorių operas.
        Rusų kalba niekada nenuėjo ir nenueis nuo pasaulio kultūros scenos. Vilčių turiu, nes žinau, kad vyksta didžiulis rusų kalbos atgimimas, jaunimas vėl nori mokėti rusiškai.
        (...)

        - Po nepriklausomybės atgavimo buvo metas, kai dauguma lietuvių nebenorėjo girdėti rusų kalbos. Tai patyrėte savo kailiu?
        - Taip, jaučiau bendrą opiniją, šūkis „Okupantai, lauk!“ būdavo siunčiamas į tą pusę, kur skambėjo rusų kalba. Iš savo artimiausios aplinkos nieko panašaus nepatyriau. O tiesą, kad kiekvienoje tautybėje yra nacionalistų, žinome visi, todėl negalima sakyti, kad viena tauta geresnė ar blogesnė už kitą – kiekvienoje tautoje yra ir gerų, ir blogų žmonių, kiekvienoje tautoje rastume aršių nacionalistų. Žinau, kad kai kurie rusai, gyvenantys Lietuvoje dešimtmečius, taip ir neišmoko lietuvių kalbos.
        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=50982701

        Comment




          Restorano lygio dainininkė ta Nazarenko. Ten ji ir dainavo, pas Obuolį pavyzdžiui. Bet iki tikro rusiško romanso jai dar 100 metų stygas bružint...
          Juokinga, kai sugretina rusų kalbos svarbą ir rusų klasiką, kurią "skaito visas pasaulis". Taip, visas pasaulis mokyklose skaito 3 rašytojus (Tolstojų, Dostojevskį ir Čechovą), bet tikrai ne rusiškai Išsislavinimo spragų nepaslėpsi...
          Paskutinis taisė oranger; 2011.10.22, 23:22.

          Comment


            Parašė Romas
            /\ Nesvarbu, kas ta Nazarenko.
            Tiesiog jos pasisakymas tiko į šią temą.
            Romai, aš visiškai sutinku kad tiko į temą. Bet vis dėlto šiek tiek svarbu kas yra tas, kurio nuomonė spausdinama viename populiariausių interneto portale.
            Nes jei kiekvienas kiemo dainininkas pradės daryti savo kosmines įžvalgas iš nieko, mes aplamai galime nebesuprasti kas vyksta

            Aš tik pakomentavau jos interviu. Teko tiesiog pačiam girdėti ją dainuojant.

            Comment


              Tai kad tas delfis reguliariai išmeta "kaip svarbu mokėti rusų kalbą" straipsnelius. Nesenas pvz "Lietuvos kažkuri ministerija ieško tarnautojo darbui ES, mokančio rusų kalbą" ir tai buvo iškelta kaip labai svarbi naujiena. Tas "visas pasaulis" tai kvepia Žirinovskiu. Va aš galiu pasisakyt apie LT rusakalbius muzikantus, besidominčius lietuvių kultūra - Ana Babuškina su grupe Liberte, atliekančius lietuvių liaudies muziką; Ilja Molodovcovas - folkroko grupės Žalvarinis būgininkas; Vilniaus rusakalbių kilmės jaunuolių grupė Fused Marc, turinti bendrą projektą su sutartinių ansambliu Trys Keturiose ir pan. Tik kad viešosios nuomonės rusofilizaciją vykdančiam delfiui apie tai turbūt nelabai įdomu parašyti.

              Comment


                Kas jau kas, bet Delfis nevykdo jokios rusofilizacijos, o tik vakarųfilizaciją, pederastizaciją ir moralinę degradaciją skatina.

                Comment


                  Vykdo, dar ir kaip. Labai mėgsta:
                  versti užsienio naujienas (įskaitant apie mūsų ES ir NATO partnerius bei kaimynus) iš visokių newsru, taip koduojant, kad mes vis dar esam labiau Rusijos info erdvėje, nei Vakarų;
                  užsienio naujienose reguliariai neproporcingai daug prikišti naujienų apie kiekvieną visokių medvedevų, putinų ir kadyrovų atsikrenkštimą, vėlgi kasdien diegiant, kokie jie svarbūs;
                  jau minėtas rusų kalbos mokėjimo svarbos akcentavimas;

                  Comment


                    Kas yra Rusijos prezidentas žino visi, bet kas yra Vokietijos prezidentas žino tik vienetai...
                    Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                    Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                    Comment


                      Nesupratau komentaro. Vokietijos Ir Rusijos politinės sistemos ir prezidentų galios bei reikšmė skiriasi. Visi žino Merkel.
                      Paskutinis taisė Eikantas X; 2011.10.23, 14:16.

                      Comment


                        Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                        Kas yra Rusijos prezidentas žino visi, bet kas yra Vokietijos prezidentas žino tik vienetai...
                        Na, palyginimas išties keistas ir visai ne į temą.

                        Comment


                          Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                          Va aš galiu pasisakyt apie LT rusakalbius muzikantus, besidominčius lietuvių kultūra - Ana Babuškina su grupe Liberte, atliekančius lietuvių liaudies muziką; Ilja Molodovcovas - folkroko grupės Žalvarinis būgininkas; Vilniaus rusakalbių kilmės jaunuolių grupė Fused Marc, turinti bendrą projektą su sutartinių ansambliu Trys Keturiose ir pan. Tik kad viešosios nuomonės rusofilizaciją vykdančiam delfiui apie tai turbūt nelabai įdomu parašyti.
                          Yra ir daugiau muzikantų, kurie konstruktyviai veikia lietuvių ir rusų ryšius. "Spički", "Timochi" ir taip toliau. Kurie plačiau žiūri į juos supantį pasaulį nei visokie apsišaukėliai, verkiantys dėl "rusų kalbos priespaudos"...

                          Comment


                            Parašė oranger Rodyti pranešimą
                            Yra ir daugiau muzikantų, kurie konstruktyviai veikia lietuvių ir rusų ryšius.
                            Labiausiai tautinio savitarpio suvokimą ugdo "Strelki" ir "Ruki vverch"
                            Paskutinis taisė Romas; 2011.10.23, 21:53.
                            „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                            Comment


                              Parašė Taut. Rodyti pranešimą
                              Labiausiai tautinio savitarpio suvokimą ugdo "Strelki" ir "Ruki vverch"
                              Tokių nežinau.

                              Comment


                                http://iq.lt/kava-su-iq/rusu-mokyklo...ymo-nuotaikos/

                                Lietuvos lenkų pasipiktinimas dėl Švietimo įstatymo nuostatų, pagal kurias tautinių mažumų mokyklose daugiau dalykų turėtų būti dėstoma lietuvių kalba, nemažėja. Tačiau kartais atrodo, kad tai – tik Lietuvos lenkų ar, tiksliau, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos problema, nes kitų tautinių mažumų Lietuvoje atstovų nesigirdi. Ką apie pokyčius mokyklose, kuriose mokoma tautinių mažumų kalba, mano Lietuvos rusai? Apie ugdymo proceso pokyčius tautinių mažumų mokyklose IQ politikos redaktorius Tomas Janeliūnas kalbėjosi su Vilniaus Lukiškių vidurinės mokyklos, kurioje dėstoma rusų kalba, direktoriumi Vladimiru Dobryginu.

                                Comment


                                  Lietuvybę propagavęs M.Murza tuokiasi su Rusijos grafaite



                                  "- Kuo juos patraukė Z.Rapova?

                                  - Visų pirma tuo, kad mūsų idėjinė pasaulėžiūra yra vienoda. Mums nereikės dėl to pyktis. Juk yra šeimų, kuriose vienas sutuoktinis svarbiausiais klausimais tempia į vieną pusę, o kitas – į kitą. Tai šituo politiniu požiūriu mes esame bendraminčiai.

                                  - O kokios sužadėtinės būdo savybės jums imponuoja?

                                  - Tai - žmogus, kuris laikosi duoto žodžio.

                                  ...Būsimos žmonos pavardė taps dviguba – ji išsaugos kilmingą savo protėvių Rapovų pavardę, bet prie jos bus pridėta Murzienės pavardė."



                                  foto: lrytas.lt
                                  Paskutinis taisė oranger; 2011.11.09, 22:17.

                                  Comment


                                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                    Puikiai suprantu, kad dėl to, ką dabar pasakysiu, būsiu užblokuotas šiame forume. Keli paskutiniai komentarai tik patvirtina tą faktą, kad Lietuva yra durnių, vagių ir korupcionierių kraštas. Todėl taip ir gyvena. Ir todėl neturi jokios ateities.
                                    Yra dalis žmonių, kurie elgiasi ir galvoja kitaip. Bet jų nedaug ir tai tiesiog paraleliai pasauliai.
                                    Sudie.
                                    Ai nereikia tik, Lietuvoj tiesiog pesimizmą ir nekonstruktyvią saviplaką maskolių režimas įbruko ir šis veši. Plius, tinginių per daug. Džiugu tik, kad bent grietinėlė išvažiuoja (ką labai gerai parodo vaizdelis pigiuose skrydžiuose).

                                    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                    Šrioderis žinojo, kad be rusiškų dujų Vokietijai bus nelabai. Todėl Putinui vieną vietą ir bučiavo. Lietuva gi nesupranta, kad Lenkija yra jos vartai į Europą ir vis kliedi apie kažkokius tai želigovskius, pilsudskius, srodkova litva...
                                    Čia jau Lenkijos bėda, kad nemato, jog dalis iškilių lenkų kilę iš Lietuvos, tegu patys pasižiūri kur jų šaknys.
                                    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                    Comment


                                      Rusijos propaganda piešia apakalipsiškus vaizdus apie vargstančią Pribaltiką, svajojančią grįžti į Sovietijos glėbį:

                                      Kalbant apie šildymą daug meluoti nereikia - tik sutirštinti spalvas, kad būtų įkalti, kokie kvaili tie pribaltai, pabėgę nuo matuškos Rosijos:
                                      Отопительный сезон в Прибалтике: Зерно вместо дров в Литве, "зеленое золото" Латвии и "ядерная" зима в Эстонии / Šildymo sezonas Pribaltikoje

                                      Если среднестатистический европеец тратит на коммуналку и отопление жилья около 8% от потребительских расходов, то в Литве расчеты за эти же услуги могут доходить до 70% зарплаты
                                      (...)
                                      Тем же, у кого они [долги] копятся, придется с тревогой прислушиваться к шагам на лестничной клетке. А вдруг это судебный исполнитель звонит в вашу дверь, чтобы изыскать деньги для монополистов из тепловых хозяйств?

                                      http://regnum.ru/news/realestate/1469060.html

                                      Čia imperinė propaganda išvis nusikalbėjo:

                                      Страны Прибалтики должны выйти из ЕС, чтобы вновь объединиться с Россией
                                      Baltijos šalys turi išeiti iš ES, kad galėtų susivienyti su Rusija

                                      В Балтийских странах вообще и в Латвии в частности происходит переоценка произошедших 20 лет назад событий.
                                      Об этом говорят и факты. В частности, результаты опроса телезрителей Латвии в передаче "Без цензуры" на русскоязычном телеканале TV5 поразили самих организаторов. Оказывается, жители Латвии считают, что если бы государство присоединилось к России, а не к Евросоюзу, то жизнь в стране была бы лучше. Почти 88% опрошенных считают, что нужно исправить ошибки прошлого и присоединить Латвию к России.

                                      Atpasakojimas: Baltijos šalyse pervertinami 20 metų senumo įvykiai. Latvijoje gyventojai mano, kad jei jei būtų Rusijos, o ne ES sudėtyuje, gyventų geriau. Pvz, atlikus latvijoje rusiško TV5 žiūrovų apklausą, net 88% apklaustųjų mano, kad reikia ištaisyti praeities klaidas ir prisjungti prie Rusijos

                                      http://smi2.ru/fedor_zalessky/c783558/#1806841331

                                      Comment


                                        /\ labai gresmingas signalas is Rusijos imperijos puses.
                                        Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                        Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                        Comment


                                          Šitie signalai skamba nuo pat Putino atėjimo į valdžią laikotarpio. Nieko naujo.
                                          DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                          Comment

                                          Working...
                                          X