Parašė Kitas Džiugas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-RU. Lietuvių - rusų santykiai
Collapse
X
-
Buvo ir taip, ir kitaip. Nežinau, kodėl.Parašė manometras Rodyti pranešimą
Nebuvo taip palikta, nes 1992 metais lietuviškuose pasuose vyriškoms pavardėms buvo pridedamos lietuviškos galūnės.
- 1 patinka
Comment
-
Gal todėl, kad ne etniniai lietuviai išdavė tuos pasus? Bet man keista, kad nuo pat pradžių nebuvo vieningų taisyklių (maniau, kad kalbos komisija kontroliavo).Parašė Sula Rodyti pranešimą
Buvo ir taip, ir kitaip. Nežinau, kodėl.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Buvo pasirinkimas pagal tam tikras taisykles.Parašė manometras Rodyti pranešimą
Gal todėl, kad ne etniniai lietuviai išdavė tuos pasus? Bet man keista, kad nuo pat pradžių nebuvo vieningų taisyklių (maniau, kad kalbos komisija kontroliavo).
Savo laiku tūkstančius pasų peržiūrėjau
Comment
-
Matyt priklausė nuo pačių asmenų pasirinkimo/pageidavimo. Apie 2000 metus, kai dar buvome paaugliukai, vienam mano draugeliui lenkui tėvai oficialiai dokumentuose perrašė vardą ir pavardę pridėdami lietuviškas galūnes, nes atseit "darbas, karjera, ateitis" (dabar tas atrodo naiviai - lyg kas kreipia į tai dėmesį).Parašė Sula Rodyti pranešimąBuvo ir taip, ir kitaip. Nežinau, kodėl.
Esu dirbęs su dviem broliais lenkais, vienas dokumentuose pridėjęs lietuviškas galūnes, kitas ne.
Dar vieną žinau - oficialiai dokumentuose Darjuš, bet žmonėms prisistato ir visokiuose Facebookuose užsirašęs kaip Darius.
Kai lietuvė teka už ruso, tai irgi labai įvairūs pasirinkimai - vienos susilietuvina -ovienė, kitos -ovė, o yra net tokių kurios kaip rusės palieka -ova (bet man tai visiškai nedera prie jų lietuviškų vardų).Paskutinis taisė Tomizmas; Vakar, 22:42.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Aš žinau. Nes buvo (ir yra) leista pasirinkti - ar tu Ivanovas, ar Ivanov. O, pvz., latviai neleido, ir ten visi yra Ivanovs.Parašė Sula Rodyti pranešimąBuvo ir taip, ir kitaip. Nežinau, kodėl.
Comment
Comment