Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiaip mūsų supratimas apie Turkijos rolę šiame konflikte ir turkų visuomenės požiūrį yra toks romantiškas. Turkija žaidžia savo partiją ir ta partija labai specifinė: taip nenori Erdoganas rusų pergalės, bet nenori (ir gal net labiau) akivaizdžios ukrainiečių pergalės (tai jų supratimu yra JAV ir Europos pergalė). Mes pamirštame , kad 33 proc. turkų dėl karo kaltina Rusiją, bet net kiek daugiau nei 50 proc. kaltina ... JAV ir NATO. Turkams, kaip ir visiems to regiono gyventojams, dažnai yra būdinga meilė visokiems strongmenams ir putleris susilaukia simpatijų. Be to osmanizmo požiūris į rusišką imperializmą irgi toks specifinis: vena vertus aršūs konkurentai, bet linkę sudarinėti taktines sąjungas, nes osmanistų sąmonėje Vakarai yra didesnė grėsmė nei rusai. Beje šiandien lyg tyčia dieną gerą reportažą apie turkus rodė dabar jau iš Rygos veikianti rusiška Dožd televizija, tokia faina gruzinų kilmės žurnalistė Kotrikadzė. Ir čia vakare lyg tyčia dar ir sirgaliai.

    More notable for Western policymakers, perhaps, should be the attitude of ordinary Turkish citizens, pro- and anti-Erdoğan alike, to the war: When asked in a survey by prominent Turkish pollster Metropoll whom they held responsible for the war, only 33.7 percent actually blamed Moscow. Nearly half of respondents, on the other hand, blamed the United States and NATO.

    Why would so many more people polled in Turkey, a NATO member since 1952, blame the alliance and the United States for the war instead of the obvious aggressor, Russia?

    Some analysts have pointed to a longstanding “Russophilia” in Turkey to explain the poll results. Many Turkish people are indeed enamored with Russia. Particularly for secular liberals with a penchant for European culture but resentment of Western arrogance, the Russian fine arts are not only admirable in their own right but also as a politically palatable alternative to their Western counterparts. This same attitude could apply to Russian foreign policy, prompting an image of Russia in Turkey not as an imperialist aggressor but as a plucky underdog. This is why even those Turkish people who in fact oppose Russian adventurism can nevertheless view it as an understandable response to encroaching U.S. influence in Russia’s—and Turkey’s—neighborhood, which they oppose equally, if not more.
    ...
    Of course, Erdoğan’s decades-long “West-bashing,” as other Turkey watchers have emphasized, has been a much stronger factor in shaping contemporary public opinion. Facing a steep economic crisis ahead of a cut-throat election next summer, Erdoğan now sees Turkey’s Western allies—and their riches—as a quick fix to his political conundrum.
    ...
    For most Turks, who hold deep-seated fears of Kurdish secession from Turkey, the U.S. military interventions in Iraq and Syria, which empowered Kurdish nationalism in both places, are examples of dangerous U.S. meddling in other countries, including in Turkey’s backyard. For the Kurds, conversely, Western support for successive Turkish governments that have denied basic rights to Kurdish citizens is proof of U.S. and NATO double standards on democracy and human rights. When Erdoğan’s media machine promotes anti-Western rhetoric and conspiracy theories, these underlying misgivings help those narratives find an audience well beyond the president’s ideological loyalists.

    Comment


      Ačiū. Nors kažkas normaliai parašė.

      Comment


        Parašė digital Rodyti pranešimą
        O neatrodo, kad tie "diktatoriai" yra visuomenės iškelti, o ne atvirkščiai? Gal maišai su kokia nors Baltarusija (nors bendrai ir ten tas pats)?
        Lukašenka, Orbanas ir Erdoganas visi jie, skirtingai nei Putleris, laimėjo demokratiškus rinkimus, dėl to taip, galima sakyti, kad juos iškėlė visuomenė, tačiau visi jie atėjo ant populizmo bangos, o nuo populizmo iki konspiracijos teorijų yra tik vienas žingsnis ir visi jie, populizmo ir konspiracijų pagalba, užvaldė valdžią. Norint užvaldyti valdžią - reikia susikurti priešą, dažniausiai netgi nematomą, apie deep state, valdančią vakarus ir pan. nesąmones. Kaip ir daugumoje kitų atvejų Europoje ir ne tik, radikalių populistų ir konspirologų geriausias draugas yra Putinas, Rusijos visuomenę maitinantis panašiomis konspiracinėmis nesąmonėmis. Dėl to manęs visiškai nestebina, kad turkai, primaitinti konspiracijos teorijų, palaiko ne ukrainiečius, o rusus, kaip ir nestebintų, jeigu aš tą patį pamatyčiau Vengrijoje.

        Comment


          Vengrijoje dar netgi didesnė tikimybė, nes UA "skriaudžia" vengrų mažumas, liepia mokytis ukrainietiškai.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            O neatrodo, kad tie "diktatoriai" yra visuomenės iškelti, o ne atvirkščiai? Gal maišai su kokia nors Baltarusija (nors bendrai ir ten tas pats)?
            Pastebiu tendenciją, kad kai tik koks politikas išsiskiria iš mainstream globalizmo politikos idėjų, tai daug šansų, kad nurašomas kaip diktatorius. Spėju ir bolsonaro pvz diktatorius jam būtų ir tt.

            Comment


              Visoki Orbanai ir Lukašenkos yra iškelti neišsilavinusios darbo liaudies. Tai neturi nieko bendro su globalizmu.

              Comment


                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                Pastebiu tendenciją, kad kai tik koks politikas išsiskiria iš mainstream globalizmo politikos idėjų, tai daug šansų, kad nurašomas kaip diktatorius. Spėju ir bolsonaro pvz diktatorius jam būtų ir tt.
                Diktatoriai yra tie, kurie šalyje neapsiriboja vien tik politika ir skverbiasi ir į kitas sritis, pirmiausiai bando užvaldyti žiniasklaidą, pavergti teisėsaugą, teismus, visokius reguliuotojus ir t.t. ir pan. Populistas konspirologas, ale 'antiglobalistas', nebūtinai turi būti diktatorius, bet aišku tai, kad jo ir diktatorių bazinis elektoratas yra vienas ir tas pats - mažiausiai išsilavinusi visuomenės dalis, tikinti visokiomis konspiracinėmis nesąmonėmis, juk užvaldyti šalį lengviausia būtent per šitą publiką. Tiek Putinas, tiek Lukašenka, tiek Erdoganas, tiek ir Orbanas, užvaldę žiniasklaidą, dar labiau mulkina ir kvailina savo žmones skatindami tas konspiracines teorijas ir kurdami išorės priešus tam, kad sustiprinti savo valdžią. Būtent dėl to tokie žmonės, visokie šeimų maršo dalyviai, Lietuvoje yra patys pažeidžiamiausi Kremliaus propagandai. Štai, viena tokia, jau išvyko į Rusiją saulės parvežti. Kalba visos tautos vardu, nes Lietuvos valdžia tai nėra jokia tautos atstovybė, o kažkokios tamsiosios jėgos iš vakarų, pakeiktų globalistų - kapitalistų. Va prie Sovietų Sąjungos tai buvo gerai - buvom vizitinė kortelė, o dabar kas? Visokie gėjai ir augančios kainos!

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Populistas konspirologas, ale 'antiglobalistas', nebūtinai turi būti diktatorius
                  Tavo problema yra, kad tu nesuvoki, kad pasaulyje gali būti daugiau negu viena politikos kryptis. Kas ne pagal ją, tas populistas ir konspirologas
                  Net nekalbant, kad populistas = darantis ką dauguma jų valstybėje mėgsta, kas natūraliai ir turėtų būti daroma. Bet taip, jei tam nepritaria WEF ir kitos globalios organizacijos, tai yra blogis.
                  Paskutinis taisė Gator; 2022.07.28, 13:42.

                  Comment


                    Šiaip tai čia yra tiesiog diktatorystės pirmoji pamoka kaip ilgai išsilaikyti valdžioje ir turėti tam paaiškinimą. Yra didelis ir galingas priešas ir jeigu ne aš, tai mūsų šalis neatsilaikys ir sugrius. Tuo ir gyvena Putinas, Lukašenka, Erdoganas ir iš visų jėgų bando įgyvendinti Orbanas.

                    Tuo pačiu žaidimu bando valdžioje kuo ilgiau išbūti ir lietuvos konservatoriai, tiek, kad jie žaidžia pagal taisykles, neužvaldė žiniasklaidos monopolio, teismai vis dar nepriklausomi ir pralaimėję rinkimus sugeba užleisti valdžią.

                    Dėl Bolsonaro, tai yla iš maišo išlįs, kai ateis laikas palikti postą, tai ar padarys tą geruoju ar ne. Aišku gali būti, kad gal ir nenorės, bet tiesiog demokratiniai institutai bus stipresni Brazilijoje ir atsilaikys nuo bandymų juos užvaldyti kaip pvz USA 2020 - 21.

                    Comment


                      Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
                      Tuo pačiu žaidimu bando valdžioje kuo ilgiau išbūti ir lietuvos konservatoriai, tiek, kad jie žaidžia pagal taisykles, neužvaldė žiniasklaidos monopolio, teismai vis dar nepriklausomi ir pralaimėję rinkimus sugeba užleisti valdžią.
                      Įdomu, ką tokio konservatoriai padarė? Nes va valstiečiai praeitą kadenciją bandė pakeisti rinkimų taisykles, bandė sumažinti praeinamą procentą, bet gerai, kad berods prezidentas vetavo. O ką konservai?

                      Comment


                        Na pvz. darugas Xi sako, kad jis už globalizmą. (Kas šiaip jau nenuostabu, žinant marksistinę doktriną)

                        P.S. kažkaip visai į off-topą nusivažiavom.

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą

                          Net nekalbant, kad populistas = darantis ką dauguma jų valstybėje mėgsta, kas natūraliai ir turėtų būti daroma. Bet taip, jei tam nepritaria WEF ir kitos globalios organizacijos, tai yra blogis.
                          šiaip jei visi tokia logika vadovautųsi Lietuva jau seniausiai nebeegzistuotu. beje Saudo Arabijos princai, Irano lyderiai ar Putinas irgi populistas = darantis ką dauguma jų valstybėje mėgsta. jie irgi kovoja su globalizmų ir visko ko jus nemėgstat. Galit drąsiai užsidėti putiną vietoj Trumpo sau vietoj avataro užsidėti.

                          Comment


                            Parašė Gator Rodyti pranešimą

                            Tavo problema yra, kad tu nesuvoki, kad pasaulyje gali būti daugiau negu viena politikos kryptis.
                            Tikrai nelabai suvokiu kas yra tas 'gali būti ne viena politikos kryptis'. Aš suvokiu, kad yra politinės pažiūros, kaip kad liberalai, konservatoriai ir t.t., suvokiu, kad yra politinės idealogijos, o kas yra ta politinė kryptis?

                            Net nekalbant, kad populistas = darantis ką dauguma jų valstybėje mėgsta, kas natūraliai ir turėtų būti daroma.
                            Dauguma valstybėje mėgtų, jei valdžia imtų ir nuo rytojaus 10 kartų pakeltų visiems algas ir pensijas. Problema su tuo būtų ta, kad per pora mėnesių valstybė bankrutuotų ir tos algos pasidarytų ne 10 kartų didesnės, o 10 kartų mažesnės. Populistai yra tie, kurie naudojasi labiausiai neišsilavinusios visuomenės nepamatuotais norais ir nesusigaudymu situacijoje, ne tam, kad jų tuos nrus įgyvendintų, kas yra neįmanoma, o tam, kad patektų į valdžią. Priedo dažnai susikuriami kažkokie gąsdinantys baubai, kaip kad 'elitas', 'deep state', 'auksinis milijardas', 'žydomasonai', 'globalistai', ;sorosai', 'kapitalistai' ir t.t., prieš kuriuos neva reikia kovoti, nes kitaip jie užvaldys pasaulį ir visus mus suvalgys. Tai tėra įrankis pasinaudojant žmonių kvailumu užgrobti kuo daugiau valdžios, o ne 'daryti ką dauguma mėgsta', kaip kad tu teigi.

                            Comment


                              Populizmas iš dalies yra kaip kultas. Daug visokio tikėjimo, nepasigilinus kaip veikia mechanizmai.

                              Pilna puikių žmonių, kurie aiškinasi kokie šalį veikiantys mechanizmai ir siūlo savo idėjas jas pagerinti, vyksta diskusijos ir t.t.
                              Kai prasideda biesomasonai, tai toli nenueisi, nebent turėsi savo kultą.

                              Šiaip visuose Vakaruose stebimas didelis kaimas vs. miestas susiskaidymas. Tas vis tik neramina, kad stebimas didžiausias nesiklausymas ir susiskaidymas nuo senų laikų pvz. Le Pen stiliaus radikalai vs. biurokratinė centristų pelkė, kurio net paaiškinti padoriai beveik neįmanoma. Ar čia permainiška būsena ir miesto pažiūros užvaldys šalis, ar kažkas nenumatyto įvyks ir viskas keisis, lieka neaišku.
                              Paskutinis taisė PoDV; 2022.07.28, 14:56.

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Įdomu, ką tokio konservatoriai padarė? Nes va valstiečiai praeitą kadenciją bandė pakeisti rinkimų taisykles, bandė sumažinti praeinamą procentą, bet gerai, kad berods prezidentas vetavo. O ką konservai?
                                Konservatoriai daug norėjo su tiesioginiu mero rinkimų įteisinimu praktiškai panaikinant merus. Bet gavosi tik apsunkinti rinkiminių komitetų gyvenimą. Nu ir įteisinti neaiškios kilmės finansavimą partijoms per „analitinius centrus“

                                Comment


                                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                  Konservatoriai daug norėjo su tiesioginiu mero rinkimų įteisinimu praktiškai panaikinant merus. Bet gavosi tik apsunkinti rinkiminių komitetų gyvenimą. Nu ir įteisinti neaiškios kilmės finansavimą partijoms per „analitinius centrus“
                                  O tai "skandalas" su merų rinkimu nesusijęs su šituo:
                                  Nepakoregavus Konstitucijos tiesioginiai merų rinkimai Lietuvoje nebegalės būti rengiami – Konstitucinis Teismas (KT) pripažino juos prieštaraujančiais galiojančioms Pagrindinio šalies įstatymo formuluotėms. Toks KT sprendimas oficialiai įsigalios po poros metų, kad nebūtų teisiškai kvestionuojami dabartinių tiesiogiai išrinktų merų įgaliojimai.

                                  Comment


                                    Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                    O tai "skandalas" su merų rinkimu nesusijęs su šituo:
                                    KT sprendime pabrėžė, kad piliečiai labai palaiko tiesioginius mero rinkimus. Dėl to rekomendavo sutvarkyti įstatyminę bazę, kad viskas būtų teisiškai teisingai, paliekant tiesioginius rinkimus. Vietoj to prasidėjo diskusijos apie mero išmetimą iš tarybos su taryboje renkamu tarybos pirmininku. T.y. iš principo sukeičiant pavadinimus ir dabartinį merą renkant kaip senais laikais prieš tiesioginius rinkimus.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                      Tavo problema yra, kad tu nesuvoki, kad pasaulyje gali būti daugiau negu viena politikos kryptis. Kas ne pagal ją, tas populistas ir konspirologas
                                      Dar pasaulyje gali būti daugiau nei viena geografijos kryptis. Nes dabar kas ne pagal meinstryminę geografiją, tas plokščiažemininkas

                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Ką forumas mano apie Landzbergiui suteiktą vadovo statusą?
                                        Kūris nuo 36min turi rimtų argumentų kodėl tai buvo ne faktas:

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                          Ką forumas mano apie Landzbergiui suteiktą vadovo statusą?
                                          Kūris nuo 36min turi rimtų argumentų kodėl tai buvo ne faktas:
                                          jei Adolfas Ramanauskas laikomas valstybės vadovu, tada jau tikrai mentalinė gimnastika tokiu nelaikyti Landsbergio.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X