Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Rokiškio Pieno sviestas Lidluose kainuoja €8.17/kg.
    Kaip ir sakiau, radai pačią pigiausią rūšį mažų kainų prekybos centre. Cento produktų linijoje gal irgi atrastum ką nors patrauklaus. Gal reikėtų lyginti panašios klasės produktus? Tai siūlau pažiūrėti, kiek Rokiškio sviestas kainuoja Barboroje.

    O pačioje Lenkijoje kaina dar geresnė.
    „Mlekovita“ sviesto puskilogramis parduotuvėje, mačiau, kainavo apie 13 zlotų (3,25 euro).
    Skaitykite daugiau: https://verslas.lrytas.lt/mano-pinig...tm_medium=Copy

    Lietuvoje sviesto 1 kg kaina sukasi ties 10 eurų, bet Johnas mėgina apsimesti, kad to nežino.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Kaip ir sakiau, radai pačią pigiausią rūšį mažų kainų prekybos centre. Cento produktų linijoje gal irgi atrastum ką nors patrauklaus. Gal reikėtų lyginti panašios klasės produktus? Tai siūlau pažiūrėti, kiek Rokiškio sviestas kainuoja Barboroje.
      Na gerai, lyginkim tos pačios kalsės sviestus

      Rokiškio Sviestas Barboroje: €9,95/kg
      Kažkoks aukštesnės klasės sviestas Lenkijos Auchan: €12.11/kg

      Tai va, kaip matom Lenkijoje sviesto kaina sukasi apie €12/kg


      Kaip ten su transportavimo išlaidomis, beje? Gal gali paaiškinti, kodėl kiniškos prekės Lietuvoje pigesnės, nei Kinijoje? Ar čia jau darosi nebepatogi tema?

      Comment


        Kad jau kopipeistini, tai kopipeistink viską:
        „Mlekovita“ sviesto puskilogramis parduotuvėje, mačiau, kainavo apie 13 zlotų (3,25 euro). Lietuvoje dabar gi 200 g kaladėlės kaina siekia 2,2 euro.
        Pasistengus manau ir dar brangesnio būtų galima rasti, tik kuo blogas Dvaro po 1,88 €? Tas pats lenkiškas Farm Milk po 1,63 € ? Čia standartinė kiekvienos maksimos kaina, be akcijų.

        Bet reportažas bendrai paėmus geras. Matosi, kuo maitinasi pirkėjų Lenkijoje kontingentas. Margarinas, pigiausias aliejus, konservai, pasterizuotas pienas ir pan. š.

        P.S. šitą trydą reikia perkelti į atatinkamą temą.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
          Oj, paverkime apie Lenkiją, apie visus PiS sprendimus, ypač teismų reformą, nors nei vienas ją kritikuojantis negali tiksliai pasakyti, kas ten tokio ir kodėl norima ją keisti ir kaip keisti, nes lenkiškai skaityti tai nemokama, tik "na angelski". Deja, nic nie zrobisz.
          Gerai, pasvarstykite apie kitus "nedemokratiškus" PiS sprendimus ir padiskutuokime:

          1) 75+ programa, kur pensininkams, kuriems 75 ir daugiau metų gauna nemokamai receptinius vaistus. Sąrašas didelis;
          2) Pensijų amžiaus mažinimas. Moterims į pensiją galės išeiti sulaukus 60-ies metų, o vyrai – sulaukus 65 metų amžiaus. O buvo 67 abiems.
          3) Tėvų skatinimo programa. 2016 m. vasarį PiS pradėjo programą (pradėta įgyvendinti balandį). „Rodzina 500+“, pagal kurią mažai uždirbančioms šeimoms už kiekvieną vaiką kas mėnesį mokama 500 zlotų (apie 115 eurų), o visoms kitoms šeimoms – tiek pat už antrą ir kitus gimusius šeimoje vaikus. Nors tai nėra stebuklas, bet kažkas.
          4) Lenkijos parlamentas nusprendė, kad nuo kitų metų kovo parduotuvės privalės nedirbti du sekmadienius per mėnesį, nuo 2019-ųjų – tris sekmadienius per mėnesį, o 2020 m. jos galės veikti iš viso septynis sekmadienius per metus. Lenkijoje išimtis bus taikoma interneto parduotuvėms, benzino kolonėlėms, geležinkelio stotims, vaistinėms ir gėlių parduotuvėms. Panašiai yra keliose ES šalyse, kurios gerbia savo piliečius.

          Nors daug gerų dalykų, tačiau labai žavėtis nereikėtų, nes ten blogio nemažiau nei pas mus, bet, žinoma, dažnai praleisdamas laiką Lenkijoje seniai simpatizuoju jų gebėjimui padaryti tai, ko mes nesugebam. Norint kritikuoti Lenkijos kažkokias reformas (teismų ar bet ko kito), reiktų žinoti, kodėl jos vykdomos ir koks visuomenės poreikis joms. Būdas yra kitas klausimas. Tai, kad mums senokai reikalinga teismų reforma, tai niekas nieko. Geriau į savo daržą pasižiūrėkime ir pamatysime panašias problemas, dėl kurių lenkai nori tuos teismus reformuoti.
          Tai žodžiu, nieko tokio teisminės valdžios uzurpavimas, svarbu sviestas nepabrango, ir pensijinį amžių sumažino.
          Nemanau kad reikės ilgai laukti, kol lenkų prasčiokai pradės pjauti, ką pasėjo.
          If a lion could speak, we could not understand him.

          Comment


            sankauskas kaip visad apie nieko. Eikite Jūs į laisvosios rinkos "instituto" forumą (jeigu toks jis yra) ir diskutuokite apie aukštas materijas ir idiotus praščiokus, kurie nesupranta jūsų. Ai, tiesa, ir apie ukrus, kurių jums labai reikia. Dar gal MG Baltic pafinansuos progresyvias idėjas.
            Papasakokite, vyruti, kaip PiS uzurpuos teismę valdžią ir kokia teisminė sistema yra dabar Dabar tik girdžiu aidą iš vakarų spaudos (pagal ją R. Vanagaitė yra mūsų tautos "sąžinė" (Der Spigel) ir daugiau nieko, tik kokia bloga valdžia, ai, ai, ai.
            Paskutinis taisė R.D.; 2017.11.26, 13:38.

            Comment


              Jau buvau išdėstęs visas pseudo-reformos ydas ir trūkumus.
              Galiu pacituoti
              1) Vyriausybė galės visiška savo diskrecija skirti aukščiausiojo teismo teisėjus be jokių apčiuopiamų, objektyvių indikatorių (t.y. bus skiriami tik politiškai lojalūs teisėjai)
              2) Panaikinta teisė Lenkijos National Judiciary Council nominuoti kandidatus į teisėjus - dabar vėlgi tai bus tik Vyriausybės prerogatyva atsirinkti paklusnius ir lojalius teisėjus.
              3) Tikiuosi, nereikia aiškinti, kodėl demokratinėje valstybėje yra fundamentaliai svarbu turėti politiškai nepriklausomą teismų sistemą?
              If a lion could speak, we could not understand him.

              Comment


                Turiu klausimą dėl Lenkijos teismų tiems kas įsigilinęs/skaito lenkiškai.
                Ar tas tarp eilučių liekantis pagrindinis Lenkijos teismų sistemos reformos motyvas yra desovietizacija/liustracija ar tiesiog valdžios stiprinimas?

                Comment


                  Parašė Subjektyvas Rodyti pranešimą
                  Turiu klausimą dėl Lenkijos teismų tiems kas įsigilinęs/skaito lenkiškai.
                  Ar tas tarp eilučių liekantis pagrindinis Lenkijos teismų sistemos reformos motyvas yra desovietizacija/liustracija ar tiesiog valdžios stiprinimas?
                  Teisingas klausimas. Tikrai sunku vertinti vienareikšmiškai PiS teismų reformą. Idėjų joje daug. Lenkų spaudoje diskusijų nemažiau. Vienok, vieni žiūri kritiškai, kiti - teigiamai, treti - neutraliai, tikėdami, kad niekas nepasikeis. Lenkų spauda, kaip ir visur pasaulyje, susifragmentavusi. Liberalusis flangas, toks labai stipriai išreikštas pro-es, palaikęs B. Komorowskio bičiulis, žinoma, stoja prieš. Ne tokie, galbūt labiau kritiški es dalykams, kalba apie naudą. Toje reformoje yra du dalykai. Vienas jų absoliučiai politinis, kitas - galios sutelkimo klausimas, įstatymu leidimui. Juk įstatymas skelbia, kad ~83 (jeigu gerai pamenu) aukščiausio rango teisėjai, nepaisant jų amžiaus (o tai labai svarbu), turės išeiti į pensiją. O tada šalies Teisingumo ministerija pati atsirinks, kurie iš 83 teisėjų galės dirbti toliau. Čia, žinoma, daug klausimų. Kitas šios reformos įstatymas leis parlamentui (kur daugumą turi PiS) suteiks teisę paskirti 22 iš 25 reguliuotojų, kurie skiria ir rekomenduoja teisėjus, vertina jų darbą. Žinoma, kad anksčiau teisėjai rekomendacijas dažniausiai gaudavo iš savo kolegų (sic!). Ir pagal reforma, teisingumo ministrui bus suteikiami įgaliojimai skirti paprastų teismų pirmininkus. Ką tai duoda PiS? Tai galimybė valdančiajai partijai paimti į rankas teismų valdymą, t. y. skirti žmones. Atrodo iš tiesų negerai, bet Lenkijoje yra tokios problemos: Lenkijos teismai nepatyrė rimtų reformų jau senokai. PiS iš esmės aktyviai bando apvalyti šalį nuo komunistinio palikimo įvairiose valstybės gyvenimo aspektuose, tame tarpe ir teismuose. Na, ir čia tokia problema, kad Lenkijoje teismuose sėdi tokie, kurie dar studijavo Markso veikalus ir buvo šaunūs komunistėliai. Idėja buvo išvaryti jau pensinio amžiaus aukščiausio rango teisėjus, taip apvalant teismus, nes problema ne piniguose, o žmonių galvose, jų mentalitete. Lenkijos visuomenėje yra nemažai pokštų apie teisėjus, jų amžių ir stagnaciją, o tai rimta bėda. Kažkaip pas mus dar ne taip užleistas tas klausimas. Kitas dalykas, kuris trukdo PiS, jiems kartais sunku priimti įstatymus, kai dar prie Komorowskio buvo paskirta ("rekomenduota") nemažai savos chebros, kurie dabar uoliai blokuoja valdžios ketinimus. Kai kas šitą reforma lygina su tai, ką darė Gruzijoje Sakašvilis su policija, jeigu pamenate. Principas kažkuo panašus. Problemos lyg ir nebūtų, jeigu valdančioji (absoliučiai) partija nebūtų tokia galinga ir teisėjų skyrimas nebūtų susietas glaudžiau su parlamentu. Kitą vertus, jeigu rinkėjai bus nuvilti, tai PiS nelaimės kitų rinkimų ir paprasčiausiai ateis kiti ir toji galia bus, tarkime, mišrios daugumos valioje.
                  Vienu žodžiu, kaip ir sakiau, iš dalies sunku pateisinti tai, kas daroma, bet iš kitos pusės žiūrint pasikeitimai buvo labai reikalingi. Nežinia kaip bus po šios reformos. Pažiūrėsime. Panikuoti labai nereikėtų. Sprendžiant iš liberalios spaudos, PiS yra žiauriai nepopuliari ir jiems greit bus batai, nes protestai juos suvalgys, tai po kitų rinkimų jų tiesiog neliks. O jeigu taip nenutiks, reiškias pokyčiai visgi nebuvo vien mintis sutelkti galias į savo rankas.
                  Nesu teisės žinovas, bet kaip istorijos cecho žmogus PiS veiksmus dekomunizacijos klausimu vertinu labai teigiamai ir tikiuosi, kad galbūt mes gebėsime rasti jėgų pasidaryti kažką panašaus.
                  Taip tiek, jeigu kažkiek padėjau jums susigaudyti. Iš tiesų, ten painiava ir daug tų nuomonių.
                  Paskutinis taisė R.D.; 2017.11.26, 23:25.

                  Comment


                    Geras komentaras. Aiškiau.

                    Comment


                      Kitą vertus, jeigu rinkėjai bus nuvilti, tai PiS nelaimės kitų rinkimų
                      Kai visiškai kontroliuoji teismų sistemą, pralaimėti rinkimus darosi vis sunkiau ir sunkiau.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                        Kai visiškai kontroliuoji teismų sistemą, pralaimėti rinkimus darosi vis sunkiau ir sunkiau.
                        Jeigu nevaldai žiniasklaidos, kaip pvz. Rusijoje, tai pralaimėti labai lengva, Lietuvoje teismų sistemą kontroliuojanti valdžia pastoviai pralaimi.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Jeigu nevaldai žiniasklaidos, kaip pvz. Rusijoje, tai pralaimėti labai lengva, Lietuvoje teismų sistemą kontroliuojanti valdžia pastoviai pralaimi.
                          Nebent, jei gali klastoti rinkimų rezultatus, papirkinėti rinkėjus už pinigus ir tavęs už tai neteistų.

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Jeigu nevaldai žiniasklaidos, kaip pvz. Rusijoje, tai pralaimėti labai lengva, Lietuvoje teismų sistemą kontroliuojanti valdžia pastoviai pralaimi.
                            Ir kaip Lietuvos valdžia (Seimas) kontroliuoja teismus?
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                              Ir kaip Lietuvos valdžia (Seimas) kontroliuoja teismus?
                              Taip pat kaip ir Lenkijoje, skirdama teisėjus.
                              Flickr

                              Comment


                                Klausimas visiems: Kas tavo nuomone yra geriausias ir blogiausias Baltijos šalių prezidentas?
                                Nuo 1990 metų.

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Taip pat kaip ir Lenkijoje, skirdama teisėjus.
                                  Aaa, na taip, Seimas Lietuvoje teismus kontroliuoja taip pat kaip ir (kol kas) Lenkijoje - t.y. minimaliai.

                                  Lenkijos valdžia tuo nėra patenkinta, ir nori teismus kontroliuoti tiesiogiai ir betarpiškai. Apie tai ir visa diskusija.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                    Aaa, na taip, Seimas Lietuvoje teismus kontroliuoja taip pat kaip ir (kol kas) Lenkijoje - t.y. minimaliai.

                                    Lenkijos valdžia tuo nėra patenkinta, ir nori teismus kontroliuoti tiesiogiai ir betarpiškai. Apie tai ir visa diskusija.
                                    Lietuvoje visus teisėjus skiria Seimas arba Prezidentas, koks bus Lenkijoje skirtumas nuo dabartinės Lietuvos sistemos?
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Na taip, tarkim KT teisėjus skiria Seimas, bet iš kandidatų, kuriuos pateikia AT, Prezidentas, ir Seimo pirmininkas. Renka griežtai numatytai, tik vienai 9 metų kadencijai, vyksta nuolatinė, aiškiai reglamentuota rotacija.
                                      Lenkijos Vyriausybė nori pašalinti šituos saugiklius, ir rinktis iš savų kandidatų neribotam laikui, su galimybe savo nuožiūra pašalinti nepatinkantį/nepaklusnų teisėją (jei jis pensijinio amžiaus).
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Parašė A10 Rodyti pranešimą
                                        Klausimas visiems: Kas tavo nuomone yra geriausias ir blogiausias Baltijos šalių prezidentas?
                                        Nuo 1990 metų.
                                        Manau, kad beprasmis klausimas. Nors dėl blogiausio (ne)Vilties Prezidento galima būtų sutarti

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                          Manau, kad beprasmis klausimas. Nors dėl blogiausio (ne)Vilties Prezidento galima būtų sutarti
                                          +1

                                          Comment

                                          Working...
                                          X