Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Galys Rodyti pranešimą

    Kodėl naikinti prezidento instituciją, jei va atsiranda tokie žmonės, kaip Grybauskaitė, kuri savo nuobodžiame poste sugeba 56 mandatus laimėjusiai partijai prakišti 4-5 ministrus į vyriausybę (anot kaikurių politologų)?
    Čia jau gaunasi funkcijų dubliavimas, kažin, ar prezidento intitucija reikalinga tik tam, kad spręstų vyriausybės problemas, kai ji neranda tinkamų ministrų.
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Čia jau gaunasi funkcijų dubliavimas, kažin, ar prezidento intitucija reikalinga tik tam, kad spręstų vyriausybės problemas, kai ji neranda tinkamų ministrų.
      Žinant vidutinį Lt rinkėjo IQ tai reikia džiaugtis, kad prezidentei atsiranda noro ir iniciatyvos pastatyti bent kiek rimtesnius žmones.

      Comment


        Parašė rat
        Kodėl jūs, москвичка, zonduojat Lietuvos žmonių nuomonę kaip koks KGB agentas?
        Pas mus KGB archyve dingo Magnolijos bylutė. Neseniai darėm bylučių pardavimus, prasukom bizniuką, bet pamiršom kopijas pasidaryti.
        Miestai.net daug visažinių žiniuonių, tai tai dabar bandom susirinkti informaciją kurią pametėm. Gal kas Chodorkovskij pažįstat?
        Ir šiaip mes miestai.net aktyviai sekam, nes čia dalyvajančių 10 žmonių nuomonė mums pati svarbiausia.

        Comment


          Parašė москвичка Rodyti pranešimą

          Ir šiaip mes miestai.net aktyviai sekam, nes čia dalyvajančių 10 žmonių nuomonė mums pati svarbiausia.
          Parašė москвичка Rodyti pranešimą
          Forume dabar naršo apie 300 žmonių.
          Ką, visi bijo parašyti ar kame reikalas?

          Comment


            Parašė москвичка Rodyti pranešimą
            Mano pažįstamų rate ja arba "dievina" arba beveik nekenčia. Nėra per vidury. Įdomu kaip kitur. Ką manai apie Grybauskaitę?
            Tas ratas -- tai MKAD?

            Comment


              Parašė r08n Rodyti pranešimą

              Tas ratas -- tai MKAD?
              Neblogas šitas

              Comment


                Parašė москвичка Rodyti pranešimą
                Pas mus KGB archyve dingo Magnolijos bylutė. Neseniai darėm bylučių pardavimus, prasukom bizniuką, bet pamiršom kopijas pasidaryti.
                Miestai.net daug visažinių žiniuonių, tai tai dabar bandom susirinkti informaciją kurią pametėm. Gal kas Chodorkovskij pažįstat?
                Ir šiaip mes miestai.net aktyviai sekam, nes čia dalyvajančių 10 žmonių nuomonė mums pati svarbiausia.
                Norėjau paklausti, kiek maždaug aktyvių neetatinių KGB agentų dar turi Lietuvos teritorijoje?

                Comment


                  Iš pastarųjų dienų aktualių apie KGB viešinimus:

                  Genocido centro vadovė pasakė, kas jai darė spaudimą dėl KGB agentų sąrašo
                  https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktu...araso-4188798/

                  Arvydas Anušauskas: Graužianti praeitis, kurios nenorime girdėti
                  https://www.15min.lt/naujiena/aktual...deti-18-908734

                  Comment


                    Ta tema protingiausiai rašė V. Valiušaitis (Facebook). Kam naudinga valstybės šimtmečio proga pamazgomis apipilti žymius asmenis? Kvepia dvigubais standartais (liustruojami arba mirę, arba neįtakingi). Apskritai Lietuvoje madinga tendencija apdergti bet kokias žymesnes praeities asmenybes (iš įvairių laikotarpių).

                    O man vis dėlto atrodo, kad tuo būdu, kuriuo dabar yra viešinami tikri ar tariami KGB agentai, pirmiausiai kerta per paties Genocido ir rezistencijos centro reputaciją bei patikimumą.
                    Kodėl? Todėl, kad strapalioti ant mirusiųjų kapų gali ir zuikis. Bet štai parodyti balsą prieš gyvuosius, pilančius paplavas ant Lietuvos, iškraipančius istorinius faktus ir šmeižiančius mūsų šalį, privengiama. O šitas Centras kaip tik turėtų būti rezistencinio fronto avangarde. Kodėl taip nėra?Neapibendriniu. Yra sąžiningų to Centro istorikų, daug padariusių ir tebedarančių reikšmingus darbus. Tačiau Centro, kaip institucijos vaidmuo, vykdomo informacinio karo akivaizdoje, yra palyginti menkas, turint galvoje potencialą, kuriuo jis disponuoja. O šiuo konkrečiu atveju, mano įsitikinimu, yra aiškus šūvis sau į koją.Kuo skiriasi p. Vanagaitės tvirtinimas, kad A. Ramanauskas-Vanagas buvo KGB agentas nuo p. Burauskaitės aiškinimų, kad kard. V. Sladkevičius buvo "užverbuotas", bet galbūt kaip nors atsitiko, kad agentu paskiau jis nebuvo? Jeigu p. Vanagaitės išsisukinėjimus po susimovimo dar galima aiškinti jos "nepatirtimi" dirbant su archyvine medžiaga, tai p. Burauskaitei tuo pasiteisinti negalima. Jeigu jums patiems nėra aišku, mieli ponai, kodėl jūs tuomet taip neatsakingai elgiatės, lyg provokuotumėte ir kiršintumėte žmones? Ir tai - Lietuvos valstybės šimtmečio išvakarėse?
                    Arvydas Anušauskas, žinoma, bando gelbėti padėtį, norėdamas bent kiek išsaugoti savo buvusios darbovietės veidą: čia tik sąrašas, kurio patikimumas kelia daugiau klausimų negu atsakymų. Ir tai tiesa. Tačiau klausimas, kodėl Genocido ir rezistencijos centras elgiasi būtent šitaip - man yra pats rimčiausias.Gal į tą klausimą atsakymą turi Istorinės atminties komisijos pirmininkas LR Seimo narys Arūnas Gumuliauskas? Arba Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Vytautas Bakas? Ar tie mirusieji - kard. V. Sladkevičius, dirig. Saulius Sondeckis, akt. Donatas Banionis, - kurių nuopelnų Lietuvai pristatinėti nereikia, yra padarę ir tiek pat ar net daugiau blogo - išdavę kitus prapulčiai, pražudę žmones, sugriovę jų gyvenimus ir pan., - kad dabar jie keliami iš numirusių ir kalami prie gėdos stulpo? Ar tai daroma tik "dėl įdomumo", "sportiniais sumetimais", pasižiūrėti "kas iš viso to išeis"? Kad matytųsi, jog "ir Centras dirba"? Kodėl apie tikrus galvažudžius, kankintojus ir išdavikus, atsakingus už dešimčių tūkstančių žmonių mirtis ir šimtų tūkstančių ištrėmimą iš Lietuvos, per 27-erius nepriklausomybės metus ne tik nesugebėjome parengti dokumentuotų enciklopedinių leidinių, su išsamiomis jų biografijomis, bet neturime nė jų sąrašų? Tarsi genocidinio masto nusikaltimus darė kažkokie bevardžiai anonimai. Juk buvo konkretūs žmonės, kurie sudarinėjo sąrašus, kurie vyko areštuoti, kurie konvojavo, kurie pasirašinėjo arešto orderius, tardė, teisė, rašė nuosprendžius, etc. Kai viso to neturime, tada "didžiausiais nusikaltėliais" patogu vaizduoti tikrų nusikaltėlių užterorizuotas, įbaugintas ar kitaip palaužtas aukas - į nelaisvę pakliuvusius ir kankinimų neatlaikiusius partizanus, trėmimų pabūgusius literatus, kolaboravimu su okupaciniu režimu savo talentą bandžiusius gelbėti menininkus ar kitus inteligentus.
                    Tačiau svarbiausias dalykas yra kitas. Tokia medžiaga, su kuria į viešumą šiandien išėjo LGGTC, pasitarnauja ne kam kitam, o tik tos pačios KGB reputacijos "atskalbinėjimui". Jeigu Sondeckis, Banionis, Sladkevičius buvo "KGB agentai" ergo "Lietuvos priešai", vadinasi, tie kabėbistai buvo "fain vyrai", jie į savo draugiją rinko "gerą kompaniją". Reikšminga dalimi tokių "kagėbistų" dėka Lietuva atgavo nepriklausomybę (prisiminkime kardinolo Sladkevičiaus priesaką Katdros aikštėje istorinio lūžio momentu "mokėkime augti ir laukti") ar Lietuvos vardas plačiai skambėjo užsienyje (Sondeckio ir Banionio dėka; Sąjūdžio žmonės absoliučia dauguma buvo "no name'ai").
                    Todėl dar sykį pasikartosiu: LGGTC, neatsakingai paleidęs viešumon abejotino patikimumo informaciją, šovė sau į abi kojas. Diukovas jam, be abejo, ploja. Tuo metu Rusijos žiniasklaida pasirūpins apgarsinti, kad "fašistų" valdžia Lietuvoje "KGB agentais ir Lietuvos priešais" apšaukė pasaulinio garso menininkus ir pirmąjį Lietuvos kardinolą.

                    Comment


                      Nors paprastai sutinku su V. Valiušaičio išlaikyta ir pasverta pozicija įvairiais istorijos klausimais, bet šiuo atveju jo visiškai nepalaikau. Klausiausi jo kalbos "Žinių radijuje", kur Anušauskas argumentų prasme atrodė solidžiau. Galima būtų daug rašyti šituo klausimu, tačiau problema yra ne tai, ką istorikai daro, o problema yra visuomenės nebrandume.

                      Comment


                        Visas sitas kipisas del KGB veiklos yra bjauri deme Lietuvos istorijoje. Estai isviesino viska pirmais nepriklausomybes metais, uztai dabar nera nesibaigiancio spelioniu sleifo - ar tas bendravo ar ne. Mes vis dar speliosime 73 metus. Kas man asmeniskai labiausiai atgrasu sitame reikale - tai kad uz islaptinimo pratesima balsavo konservai susikukave su lspd:
                        Balsavimo rezultatai pagal frakcijas

                        Darbo partijos frakcija DPF 13 5
                        Frakcija "Tvarka ir teisingumas" TTF 7 4
                        Liberalų sąjūdžio frakcija LSF 8
                        Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija LLRAF 8
                        Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija LSDPF 22 2 4
                        Mišri Seimo narių grupė MG 4 2 2
                        Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija TS-LKDF 26 2

                        Comment


                          Parašė rat
                          Nemokama verslo idėja. Panašu, kad leis reklamą užsienio leidiniuose. Siūlau forumo valdytojams leisti Latvijoj ar Estijoj registruotą žurnalą apie automobilius, papus ir sportą anglų/rusų/lenkų kalbomis - kas antras puslapis alchocholio reklama. V pasledstvije čego gaunam da***ja babkių iš alchocholio gamintojų, o prapisionalai gauna špygą taukuotą. Man galit pervesti 10 centų nuo žurnalo.
                          O kam dar smulkintis kitoms kalboms? Aš siūlyčiau leisti žurnalą "gasterbaiteris" lietuvių kalba, skirtą Anglijos, Norvegijos ir kitoms tikslinėms rinkoms.

                          Comment


                            Čia Lietuvos politinio gyvenimo stiliukas prireikus išsitraukti KGB kortą norint ką nors pašantažuoti arba apšmeižti. Vieša paslaptis, kurie politikai tai mėgsta. Pati Genocido centro direktorė pripažįsta, kad toks paskelbimas buvo klaida, kad ji atostogavo, kad spaudė politikai.

                            L. Jakimavičius, FB
                            Valio, Draugai,
                            pasveikinkim vieni kitus su sėkminga liustracijos pabaiga.
                            KGB bendradarbių agentūrinis Sąrašas uždaromas. Džiaukimės, iššaukim šampano salvę. Liustracija Banionio, Sondeckio ir Sladkevičiaus skambiu "tritaškiu" yra BAIGTA. Visi, ko nėra paviešintame sąraše - švęskime. Visi švarūs kaip krištolas.
                            Nebuvo daugiau kagebistų. Ales. Nebuvo nei Mokslų Akademijoje, nei Vilniaus Universitete ir kitose aukštosiose mokyklose, nei ministerijose, nei kūrybinėse sąjungose, nei rimtų teisininkų, nei šlovingų LTSR žurnalistų, nei “Tėviškės” ir “Gimtojo krašto” stukačių. Jei netikit, įsiskaitykit, ką kalba Liustracijos komisijos vadovas: “Dienraščiui „Lietuvos žinios“ A. Urmonas teigė, kad galutinį tašką šiame procese pradėti turėtų tas, kas ir pradėjo – Seimas. „Praėjo visi protingi terminai, daugiau nieko vertinga nerasime“, – sakė komisijos, vertinančios duomenis apie slaptą asmenų bendradarbiavimą su Sovietų Sąjungos specialiosiomis tarnybomis, vadovas A. Urmonas.”
                            Estai isviesino viska pirmais nepriklausomybes metais, uztai dabar nera nesibaigiancio spelioniu sleifo - ar tas bendravo ar ne.
                            Išvada peršasi paprasta: Lietuvoje per daug su tuo susijusio elito (su papudruotom biografijom), kad būtų normaliai viskas atlikta ir paviešinta. Tai ir vyksta periodiškas pasidrabstymas pagal dvigubus standartus atseit vykdant teisingumą.
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2018.01.11, 09:28.

                            Comment


                              Parašė rat

                              O ką Ūkuose irgi uždraudė alchogolio reklamą? Šiaip įdomu, jei Lietuvoje pardavinėjamas koks žurnalas rusų kalba ir jame reklamuoja vodką, tai irgi leis alchogolio reklamą? Nes gi užsienietiškas leidinys.
                              Nesupratai. Leidi Ūkuose, lietuviškai, ir didžiąją tiražo dalį eksportuoji į mažąją tėvynę.

                              Comment


                                Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                Nesupratai. Leidi Ūkuose, lietuviškai, ir didžiąją tiražo dalį eksportuoji į mažąją tėvynę.
                                Kompanija „Ikea“ pristatė itin originalią reklamą: populiariame Švedijos žurnale moterims „Amelia“ ji įdėjo savo reklamą-nėštumo testą. Moterys raginamos nusišlapinti ant reklamos, o jei atsakymas teigiamas, atnešti ją į „Ikea“ – tuomet joms pritaikoma nuolaida vaikiškam lopšiui.

                                Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/m360/naujausi-s....d?id=76867791
                                Dar geresnis būdas apeiti įstatymą: Devyniolikamečiams - išleisti laižomus žurnalus t.y. puslapiai būtų išbrinkinti kokioje vodkoje. Svarbu, kad kas neįdėtų tų puslapių išbrinkintų Švedijoje.

                                Comment


                                  Parašė rat

                                  Bet jis tada būtų skirtas Lietuvos rinkai, nes lietuvių kalba leidžiamas. Gal yra kažkoks žmogus turintis ryšių su prapisenalų valdžia, kad galėtų įstatymo raidę paaiškint.
                                  Ar žurnalų "Sad svoimi rukami", "Modnoe rukodelie" ar "Meine Nahmode" skaitytojai prasigers, nes matys "Kremliovskaja Vodka" ar "Carslberg" reklamą? Tuo metu Vacka iš Biržų visiškas blaivininkas stipraus alaus nė lašo neimantis, nes jis išvis neskaito. Aš neskaitau užsienio kalbomis ar nepažeidžiamos mano teisės? Ar tai reiškia, kad regionai, kuriuose tautinės mažumos perka užsienietiškus žurnalus nepritaikytus Lietuvos rinkai prasigers, o visi kiti išblaivės? Ką apie tai mano prapisenalai?
                                  Yra labai konkreti rinka - lietuviai gyvenantys Ūkuose ir Norgėje. Čia netyčia nemaža dalis tiražo išvažiuoja kitur. Nors su Verygos logika, gal jo įstatymai galioja visiems lietuvių kilmės asmenims, nesvarbu kokia gyvenamoji vieta ar pilietybė.

                                  Comment


                                    Gerą temą apie KGB skandinat smirdančioje degtinėje. Eikit svaigintis į alkoholio temą .

                                    Comment


                                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                      Nors paprastai sutinku su V. Valiušaičio išlaikyta ir pasverta pozicija įvairiais istorijos klausimais, bet šiuo atveju jo visiškai nepalaikau. Klausiausi jo kalbos "Žinių radijuje", kur Anušauskas argumentų prasme atrodė solidžiau. Galima būtų daug rašyti šituo klausimu, tačiau problema yra ne tai, ką istorikai daro, o problema yra visuomenės nebrandume.
                                      Nesu šios sferos specas, bet esu bendravęs su gana aukštais buvusiais KGB pareigūnais. Ir jie patikino, kad tikrųjų agentų sąrašų niekas artimiausiu metu nepamatys ir mūsų archyvai jais nedisponuoja, nebent stalinizmo metų, ir tai ne viskuo.

                                      Comment


                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                        Nesu šios sferos specas, bet esu bendravęs su gana aukštais buvusiais KGB pareigūnais. Ir jie patikino, kad tikrųjų agentų sąrašų niekas artimiausiu metu nepamatys ir mūsų archyvai jais nedisponuoja, nebent stalinizmo metų, ir tai ne viskuo.
                                        Na, aš irgi ne XX a. istorikas, bet daug pažįstamų dirba ties tom KGB bylom. Tiesa ką sakote. Iš tiesų, yra daug labai to, ko mes vargu ar kada turėsime. Dėl to, kas liko šiand, ir yra publikuota. Tikrinant jų gyvenimus, nes kiekvienas publikuotas buvo tikrinamas. Kai kada pavykdavo rasti užuominą ar patvirtinimą, kad toks bendradarbiavo iš kitų šaltinių, tačiau tuo pat metu nemažai publikuotų asmenų bendradarbiavimo laipsnis nežinomas. Čia galima pasimauti lygiai taip pat, kaip kad Vanagaitė, kuri apšaukė Ramanauską-Vanagą KGB agentu skaitydama jo tardymo bylą, bet jo asmeninės bylos, saugumo, ji neskaitė, kur pasakyta, kad jis tiesiog nebendarbiavo ir dingo iš saugumo akiračio.
                                        Stalininio laikotarpio agentai yra aprašomi knygoje "Sovietinis saugumas Lietuvoje 1940–1953 metais" (Truska, Anušauskas, Petravičiūtė), kur yra netoli 800 biografijų.

                                        Comment


                                          Kiek skaičiau, 1990 m. viskam keičiantis bardako netrūko ir kas priėjo, tai įvairius dokumentus galėjo išsinešti. Kas turi vertingos informacijos apie kitus, tas ir valdo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X