Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Landsbergis prašo Prancūzijos miesto nukelti paminklą Leninui

    Grupė Europos Parlamento (EP) narių, tarp jų ir Vytautas Landsbergis, kreipėsi į Prancūzijos pietuose esančio Monpeljė miesto vadovybę, prašydami nukelti ten pastatytą paminklą Leninui.
    Tuo pačiu laišku, kurį pasirašė 70 europarlamentarų, prašoma atsisakyti planų statyti statulą Kinijos komunistinio režimo buvusiam lyderiui Mao Zedongui (Mao Dzedunui).

    „Vietos politikos veikėjas, kairuolis, pasiūlė pastatyti statulas žymiausioms praėjusio amžiaus asmenybėms, ir tarp jų atsirado ir tokios kaip Leninas ir Mao Zedongas. Jei jau taip, praėjusiame amžiuje buvo ir dar viena tokia labai garsi figūra, Hitleris“, - iniciatyvą, į vieną gretą šalia Winstono Churchillio (Vinstono Čerčilio) pastačiusią Rusijos bolševikų vadą Leniną, BNS ironiškai vertino V.Landsbergis.

    Grupės parlamentarų pasirašytą laišką parengė Latvijos atstovės Sandros Kalnietės vadovaujama neformali EP grupė, savo siekiu įvardijanti sutaikyti skirtingus požiūrius į Europos istoriją.

    Paminklas Leninui Prancūzijos pietuose pastatytas buvusiam Monpeljė merui iškėlus iniciatyva įamžinti žymiausias praėjusio amžiaus asmenybes, joms mieste pastatant paminklus.

    Šiuo metu Monpeljė jau pastatyti paminklai Leninui, W.Churchilliui, Charles'iui de Gaulle'iui (Šarliui de Goliui), Franklinui Rooseveltui (Fraklinui Ruzveltui) ir Jeanui Jauresui (Žanui Žore), planuojamos dar penki - Mahatma Gandhi, Goldai Meir, Gamalui Abdelui Nassero, Nelsonui Mandelai ir Mao Zedongui.

    Comment


      Comment


        Nieko stebuklingo. Manau, kad šiais laikais netgi Mykolas Burokevičius surinktų kokius 10% rinkėjų balsų.

        Comment


          Vilniaus politikams svarbiausios statybos

          Artėjantys savivaldybių tarybų rinkimai gali stipriai pakoreguoti sostinę valdančių politikų gretas, tačiau dabartiniai miesto vadovai planuoja būsimus darbus ir tikisi, kad jie bus atliekami ir tuomet, jei Vilniui vadovaus kiti politikai.
          "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
          Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

          Adam Mickiewicz

          Comment



            Valdžios atsisakymu pradėti derybas dėl kolektyvinės sutarties sudarymo nepatenkintos profesinės sąjungos teigia pradedančios darbuotojų balsavimus dėl streiko. <...>
            „Įstaigose ir organizacijose jau pradėti balsavimai dėl streiko, kraštuose ir rajonuose kuriami streiko valdymo komitetai. Derinama streiko plėtojimo ir eigos taktika bei strategija, streikų ir akcijų koordinavimas“, – teigiama ketvirtadienį Jungtinės profesinės sąjungos išplatintame pranešime. <...>
            „Streikas turi būti valdomas per visą Lietuvą. Čia rimtas streikas, toks kaip vykdavo Europoje, ir, jeigu mes reikalaujame derybų, aišku, turime atsakyti į klausimą, kas bus, jei bus atsisakyta jas pradėti“, – BNS teigė A.Dambrauskas. <...>
            Profsąjungos vadovo teigimu, jei susitarti su valdžia nepavyks, streikas galėtų vykti ne mažiau nei po trijų mėnesių – pavasarį, kai bus baigtas balsavimas. <...>
            www.15min.lt

            Comment


              Keista, kad profsąjungos kaltina "valdžią" (tik neaiškų kurią), o ne derasi su darbdaviais?? Kapitalizmo aušroje darbininkai buvo ir tai samoningesni - streikuodavo prie gamyklos admnistracijos ar kapitalistų rūmų.
              Pastarieji kikena ir trina rankeles, hipnozė pavyko: 'Dėl visko kaltas Kubilius, hare Kublius, hare hare Kublius..."

              Comment


                Grybauskaitė: negalime diktuoti tautoms, kokį vadovą išsirinkti

                Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, jog Vakarų pasaulio požiūris į demokratijos plėtrą keičiasi.
                Matome tendencijas, kai tautos ir žmonės nesutinka su esamais režimais, mėgina juos keisti, bet Vakarai ir pasaulis reaguoja kitaip negu reaguodavo anksčiau“, - sako D.Grybauskaitė po Miuncheno saugumo konferencijos.

                Pasak Lietuvos vadovės, pereinama prie pozicijos, jog pačios tautos turi apsispręsti, kokios valdžios jos nori, praneša Prezidentūra.

                „O mes, Vakarai, galime padėti bet kuriai tautai subręsti, padėti jai pažinti ir sustiprėti, tačiau negalime diktuoti kiekvienai tautai konkrečiai, kokią sistemą, ar kokį vadovą ji turi išsirinkti“, - pranešime cituojama prezidentė.

                „Tai liečia ir Egiptą, ir Baltarusiją, todėl labai džiaugiuosi, kad tokia branda, toks naujas požiūris buvo išreikštas tiek britų premjero Davido Camerono, tiek Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kalbose. Tai atitinka taip pat ir mano pažiūras mūsų kaimynų atžvilgiu. Taigi ši kasmetinė konferencija, kuriai jau 47 metai, išlieka aktuali ir svarbi visam pasauliui“, - po darbo sesijų kalbėjo Lietuvos vadovė.
                Gerą egzempliorių tauta išsirinko. Puiki ir mūsų Sąjunga.

                Comment


                  Toks dabar dominuojantis požiūris Vakaruose, ypač po Bush'o kaubojiškų nuotykių Irake ir Afganistane.

                  Comment


                    Labai teisingas požiūris. Ne mūsų reikalas, kur kokia valdžia ar politinė sistema dominuoja, kol tai nekenkia mums.

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Labai teisingas požiūris. Ne mūsų reikalas, kur kokia valdžia ar politinė sistema dominuoja, kol tai nekenkia mums.
                      Tai jeigu atėjo komunistas į valdžią nelegaliu keliu, bet įstatymus sufabrikavo taip, kad atrodytų tai - tautos pasirinkimas, turi būti toleruojama? Teisingas požiūris?

                      Comment


                        Parašė LC. Rodyti pranešimą
                        Tai jeigu atėjo komunistas į valdžią nelegaliu keliu, bet įstatymus sufabrikavo taip, kad atrodytų tai - tautos pasirinkimas, turi būti toleruojama? Teisingas požiūris?
                        O kas yra "legalus kelias"? Tas, kurį mes nustatėme šiuo metu ir kuris mums labiau naudingas? Iš dalies tiesa, nes visų pirma reikia paisyti savo interesų ir siekti naudos, ką, pavyzdžiui, prieš kelis metus padarė D.Britanija, nutraukdama korupcijos tyrimą dėl Saudo Arabijos ir BAE sandorio "nacionalinio saugumo sumetimais" (suprask, korupcijos paviešinimas gali sutrukdyti £43mlrd. ginklų pardavimo sandoriui) ir tai visiškai suprantama ir pateisinama. Tačiau kišimasis į kitų valstybių reikalus, kai iš to nebus akivaizdžios naudos, yra mažų mažiausiai nepamatuotas ir neatsakingas.

                        Comment


                          Europoje girdėti kažkas nauja. Jau turbūt visiems atsibodusi amerikietiška "demokratija", kuri visur be išlygų brukama kaip neginčijamai geras dalykas, nepaisant nei šalių ypatumų, nei piliečių norų. Akivaizdu, kad tokia "demokratija" labai lanksti ir pritaikoma pagal poreikius, todėl pati sąvoka tampa nuvalkiota ir bereikšmė. Kol šalies, pvz., Egipto, vadovas palaiko gerus ryšius su JAV ir Izraeliu ir daro, kas liepta, tol jokių priekaištų dėl demokratijos ar žmogaus teisių pažeidimų nesulauks. Tačiau jei šalį valdo savarankiškai ir nepaklūsta nurodymams iš išorės, šalis iškart tampa "blogio ašimi" (pvz., Iranas).
                          O tokios "demokratijos" esmė paprasta: liberalizuokit prekybą, finansus, sumažinkit mokesčius verslui, tada ateis stambios mūsų įmonės (oficialiai tai vadinama investavimu) ir "pamokys" jus dirbti bei gyventi. Kitaip sakant, stambioms įmonėms reikia naujų rinkų, kuriose būtų vienodos ir patogios veiklos sąlygos, nes išsivysčiusiose šalyse augimo galimybės iš esmės išnaudotos.
                          Mubarakui valdant Egipte buvo atlikta krūva liberalizacijų pagal visokias Pasaulio banko, Tarptautinio valiutos fondo ir panašių pasaulio standartizavimo institucijų rekomendacijas. BVP rodikliai pakilo, eksportas išaugo, atrodo, kad viskas gerai, gyvenimas turėtų gerėti. Tačiau 75 proc. populiacijos priklausoma nuo maisto kortelių, o augančios maisto kainos išgena į gatves tūkstančius.
                          Tos "korporatyvinės demokratijos" vaisiai akivaizdūs ir pačiose JAV - didelis nedarbas, sparčiai nykstanti vidurinė klasė ir didėjanti turtinė nelygybė. BVP gali augti kiek tik nori - sistema tokia, kad to rezultatus iš esmės jaučia tik ribotas skaičius turtingųjų. Globalizatoriai mąsto paprastai: šiandien uždirbau pelną JAV, rytoj uždirbsiu Egipte, tačiau turbūt neįvertina akivaizdaus dalyko, kad šiandien žmonės į gatves išėjo Afrikoj, o rytoj jau gali išeiti į gatves ir JAV. Įvykių rutuliojimosi greitis Afrikoje parodo, kaip sparčiai ir neprognozuojamai gali viskas pasisukti, nepaisant valstybių sienų.
                          Paskutinis taisė senasnamas; 2011.02.05, 22:11.

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            ..Tačiau kišimasis į kitų valstybių reikalus, kai iš to nebus akivaizdžios naudos, yra mažų mažiausiai nepamatuotas ir neatsakingas.
                            Tai gal pagaliau musu kariai griz is Afganistano...?
                            Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                            Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                            Comment


                              Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                              Tai gal pagaliau musu kariai griz is Afganistano...?
                              Mūsų karių buvimas Afganistane yra susijęs su pataikavimu JAV, kuriai tas karas yra aktualus. Elgdamiesi kitaip rizikuotume prarasti jau ir taip smarkiai sumažėjusį susidomėjimą mumis iš JAV pusės ir galimai prarasti kai kuriuos su tuo susijusius naudingus dalykus, kaip karinį bendradarbiavimą, NATO pratybų rengimą Lietuvoje ir pan. Žodžiu, tai iš esmės prieštarautų Lietuvos interesams, dėl ko ir laikome tuos kareivius Afganistane "dėl akių". O šiaip Lietuvai Afganistanas, be abejo, yra visiškai nulis emocijų ir mums nei kiek neturėtų rūpėti, kas, kodėl ir kaip ten tvarkosi. Mes ten esame tik dėl JAV.
                              Paskutinis taisė John; 2011.02.06, 17:39.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                ..Mes ten esame tik dėl JAV.
                                Čia tai aišku, bet mūsų misija vadinasi Ghoro provincijos atkurimo grupe (PAG). Ką mes ten atkurem? Kam tas atkurimas reikalingas JAV?
                                Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                Comment


                                  Kas liecia karius Afganistane, tai kiek geriau nei, kad butu jie po ruso valdzia kokioje nors Cecenijoje. Ir tie ir anie "geri"... O ka mazai saliai kaip Lietuva daryt, ypac zinant tai kad salies viduje taip truksta tvarkos ir kad mus gerbtu del kitokiu pasiekimu, tenka "dalyvaut" kariniuose zaidimeliuose.

                                  Comment


                                    Prieš mitinguojančius prekybininkus – pareigūnų desantas

                                    Prieš pirmadienį prie Seimo rūmų esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje protestuoti susiruošusius turgaus prekiautojus metamos didžiulės policijos pajėgos. Nuo pat ryto Seimas tveriamas metaline tvora, aplinkinės gatvės ir mitingo aikštė knibždėte knibžda uniformuotų policijos pareigūnų ir jų tarnybinių automobilių.
                                    "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                    Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                    Adam Mickiewicz

                                    Comment


                                      O prieš ką jie protestuoja? Prieš civilizuotą apskaitą?
                                      Paskutinis taisė oranger; 2011.02.07, 12:34.

                                      Comment


                                        Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                        O prieš ką jie protestuoja? Prieš civilizuotą apskaitą?
                                        Tiesiog kasos aparatas yra "velnio išmįslas". Galima būtų nesutinkantiems pasiūlyti alternatyvą kaip ir kitur - antspauduotas, pasirašytas sąskaitas-faktūras.

                                        Apskaita yra būtina net žaidžiant vaikišką "Monopolį"

                                        Kita vertus, net ir su aparatais galima sukčiauti.

                                        Comment


                                          Parašė Edvard Rodyti pranešimą
                                          Prieš pirmadienį prie Seimo rūmų esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje protestuoti susiruošusius turgaus prekiautojus metamos didžiulės policijos pajėgos. Nuo pat ryto Seimas tveriamas metaline tvora, aplinkinės gatvės ir mitingo aikštė knibždėte knibžda uniformuotų policijos pareigūnų ir jų tarnybinių automobilių.
                                          Suvežė šituos žalius žmogelius su antpečiais prie seimo, o kitose vietose tegul iš paprastų žmonių atiminėja pinigines ir apvogia jų butus. Kubilių - į savartiną (ne politinį, o tikrą)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X