Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė rat
    Taip... paslaugų centre kūrybiškumas liejasi per kraštus. O tai ko ne pas savo draugus estus įsisteigė, rado kur pigiau?
    NA Lietuvoje yra vienas kitas tipiškas paslaugų centras, kuriuose po kelių metų buvo pradėtos tiekti labai rimtos paslaugos tų įmonių/grupių mastu, vadinasi, esame pakankamai kūrybiški. Kaina, aišku, vaidina savo vaidmenį, tačiau nepamirškime ir to, kad turim filologų, teisininkų ir ekonomistų perteklių. Tad yra gera galimybė juos sukišti kažkur už pakankamai padorius Lietuvos mastu atlyginimus. O žmonės eina ten ne dėl šiltos vietelės.
    Bet svarbu yra motyvacija, produktyvumas, efektyvumas. Paslaugų centruose tas sustyguota tokiu griežtumu, kad chebra dirba iir išsijuosę ir efektyviai, noriai ir produktyviai. Be to paslaugų centrai ypač karjeros pradžioje daug kam yra gera startinė pozicija.

    Comment


      Teisingai, formuojasi paslaugu klasteris globalioje darbo rinkoje. Mano manymu globali sistema i panasi i paskirstyta skaiciavimu tinkla, tai klasteris/nodas atlieka tam tikrus uzdavinius, Nu matyt taip jau nuspresta, kad Vilniaus regioninis klasteris orentuotas i tam tikra sfera paslaugu. pagal toki modeli tik naudos gavejai sujungia ir sustrateguoja galitini siekiama rezultata. nepamirskite, kad nodai/klasteriai gali dubliuotis, kad uztikrinti stabilesni ir patikimesni veikima. uztat isvystytas greitas sviesolaidinis internetas.

      Comment


        Marijampolėje investuoja „Velux“ gamintoja: 100 mln. Eur, 1.000 darbo vietų
        Danijos langų ir durų gamybos lyderė „Dovista“ per artmiausius 10 metų Marijampolės LEZ investuos per 100 mln. Eur ir sukurs apie 1.000 darbo vietų. Tai viena didžiausių užsienio investicijų Lietuvoje į apdirbamąją pramonę per pastaruosius du dešimtmečius.

        „Marijampolę pasirinkome dėl regione sukauptų inžinerinių kompetencijų ir puikiai įrengtos Marijampolės LEZ infrastruktūros. Be to, didelę reikšmę priimant sprendimą vykdyti projektą Marijampolėje turėjo profesionali Ūkio ministerijos ir „Investuok Lietuvoje“ pagalba bei kompetentinga ir į rezultatą orientuota Marijampolės LEZ valdymo bendrovės komanda. Gerą įspūdį paliko ir Marijampolės savivaldybės darbuotojai. Šie specialistai puikiai reprezentavo Lietuvą, su tokiais žmonėmis mes norime dirbti“, – teigia Stigas Romlundas, „Dovista“ gamybos vadovas.

        http://vz.lt/sektoriai/pramone/2016/...ciju-lietuvoje
        p.s. Investuok Lietuvoje buvo viena iš 2 įstaigų, kuriomis pirmiausia "užsiėmė sutvarkyti" AtVėsaitė kai tapo kažkurios ministerijos ministre, pati tiksliai nežinodama kurios.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          „Investuok Lietuvoje“ per pusmetį pritraukė 19 užsienio projektų
          Užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ per pirmąjį šių metų pusmetį pritraukė 19 tiesioginių užsienio investicijų projektų, kurie per trejus metus planuoja sukurti apie 1800 naujų darbo vietų. Palyginimui, per pirmąjį 2015 metų pusmetį agentūra pritraukė 12 tiesioginių užsienio investicijų projektų, kurie planavo sukurti 1426 naujas darbo vietas.

          „Ūkio ministerija ir „Investuok Lietuvoje“ nuolat dirba kartu inicijuojant užsienio investuotojams svarbius teisės aktus ir gerinant investicinį klimatą šalyje. Šių metų pirmojo pusmečio pasiekimai yra konstruktyvaus dialogo ir bendro siekio vystyti ne tik sostinės, bet ir regionų ekonomiką rezultatas“, – teigia Ūkio ministras Evaldas Gustas.

          „Tiesioginių užsienio investicijų projektų prasme pirmąjį šių metų pusmetį galime laikyti klasterių kokybinio stiprėjimo laiku. Tai ypač ryšku paslaugų centrų ir kibernetinio saugumo klasteriuose. Šių sektorių bendrovės šalies specialistams patikėjo ne tik iki tol Lietuvos rinkoje naujas funkcijas, bet ir naujų produktų vystymą“, – teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

          Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius Vilniuje kurtis nusprendė Suomijos plieno milžinės „Outokumpu“ ir „Swedbank“ paslaugų centrai, plėtėsi „Nasdaq“ paslaugų centras. Be to, Lietuvoje vystyti kibernetinio saugumo produktus nusprendė trys investuotojai: Vilniuje – Kanados bendrovė „Arc4dia“, Kaune – plėtrą vykdžiusi JAV kompanija „Zenedge“ ir vienas perspektyviausių pasaulio startuolių „Cujo“.

          „Šis pusmetis buvo sėkmingas ir gamybos investicijų aspektu. Marijampolėje kursis, ko gero, didžiausia plyno lauko investicija Lietuvos istorijoje. Marijampolės laisvojoje ekonominėje zonoje langų ir durų gamyklą statys Danijos bendrovė „Dovista Group“, planuojanti sukurti didžiausią gamybos bazę Lietuvoje. Taigi atrodo, kad pagaliau pavyko pasiekti ilgai lauktą proveržį gamybos investicijų srityje“, – pastebi M. Katinas. Prekės ženklus „Velfac“ ir „Rationel“ valdanti Danijos langų ir durų gamintoja „Dovista“ per artimiausius ketverius metus planuoja investuoti iki 50 mln. eurų ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų, o iki 2026 metų – ne mažiau nei 100 mln. eurų ir sukurti bent 1000 darbo vietų. Skaičiuodama veiklos rezultatus „Investuok Lietuvoje“ įtraukia tik per pirmus trejus metus investuotojo planuojamų sukurti darbo vietų skaičių ir investicijų sumą.

          Pernai metais agentūra pasiekė geriausią rezultatą per visą veiklos istoriją. Užsienio bendrovės nusprendė Lietuvoje įgyvendinti 31 investicinį projektą, per artimiausius trejus metus tai leis sukurti 2647 darbo vietas.

          http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...o-projektu.htm
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Daugiau nei 200 darbuotojų Lietuvoje turinti „Coca-Cola“ uždaro gamyklą Alytuje


            „Coca Cola“ nėra pirmoji bendrovė, kuri 2016 m. nusprendė iškelti savo gamybą iš Lietuvos. Rugpjūčio pabaigoje apie sprendimą nutraukti „Estrella“ traškučių gamybą Kaune paskelbė ir bendrovė „Estrella Baltics“. Jos teigimu, akcininkai nepanoro investuoti į gamybą Lietuvoje ir vietoje to pasirinko gamyklą netoli Vroclavo. Apie gamybos iškėlimą iš Lietuvos šių metų kovo pradžioje paskelbė ir Kaune kečupus gaminanti įmonė „Suslavičius – Felix“. Nuo ateinančių metų pradžios šių pomidorų padažų gamyba bus perkelta į Švediją, Austriją ir Latviją.

            Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/verslas/naujiena...uje-663-676857
            Matyt, neapsimoka turėti daug smulkių gamyklų.

            Comment


              Parašė andyour Rodyti pranešimą
              Matyt, neapsimoka turėti daug smulkių gamyklų.

              Čia ne smulkume esmė, o, turbūt, mokesčiuose ir valstybės reguliavime, nes tai jau yra ne pirmas kartas pastaruoju metų kai koks stambus vardas praneša apie pabėgimą. Ir pagal straipsnį tai panašu kad čia bus ne pabaiga.
              You might surprise yourself.

              Miestai.net FB

              Comment


                /\ mokesčiai pas mus ir taip maži, nėra kur mažinti. Jei dar mažinti, tai tektų uždaryti ligonines, universitetus, mokyklas ir t.t.
                Daug smulkių gamyklų turės didesnius kaštus nei kelios didelės.
                Paskutinis taisė andyour; 2016.09.01, 11:29.

                Comment


                  Kaip ir rašiau kažkada, šiuo metu turime investicijų krizę. Kokiais 2010 buvo tikimasi, jog investicijos išgelbės ekonomiką, bet deja, jos čia pabuvo, suprato kaip ir kas bei pradeda priiminėti sprendimus. Dar vasarą nemažai dirbau ir bendravau su recruiteriais, tai jie pasakojo, kad praktiškai nebėra užklausų iš užsienio įmonių dėl darbuotojų paieškų, be to nemažai per juos ieškomų pozicijų buvo atšaukta ir grąžinta atgal į įmonės šalį. Čia daugiausia iš IT srities. Dar viena įdomi detalė - lietuvių darbo kokybė nėra vertinama labai gerai, kaip dažnai kalba spaudoje įmonių atstovai. Realiai daugmaž vidutiniškai. Plius kiek buvau nustebęs kai sužinojau, jog lietuviai labai sunkiai sugyvena su intelektine nuosavybe. Pasirodo nemažai atvejų buvo kai lietuviai vienos įmonės sukurtas programas ar technologijas perneša į kitą įmonę kai pakeičia darba, vagia programų licencijas ir pradeda jas naudot asmeniškai, dalina draugams ir net išneša į kitą įmonę kai pereina dirbti. Kelios užsienio IT įmonės netgi svarstė įvest darbo tvarką kaip Indijoje - ofise negali turėti jokių asmeninių daiktų, telefonų, kompiuterių, net namų raktų ir pan. Viską sudedi į savo dėžutę ir tada įleidžia tave į ofisą. IT įmonės pastaruoju metu nors ir deklaruoja plėtrą, bet dauguma pereina prie žemos kvalifikacijos darbo vietų ir plečiasi būtent tokiomis. Taip pat plečiamasi ten, kur didelė darbuotojų kaita ir imama į rezervą. Aukštos kvalifikacijos darbuotojai pradedami samdyti trumpalaikėmis sutartimis. Taigi, ženklai labai ne kokie, labai ne kas būtų, jei po 1-2 metų išgirstume, jog pradeda trauktis viena ar kita didesnė įmonė..
                  Paskutinis taisė dr-rox; 2016.09.01, 11:30.

                  Comment


                    /\ tik ne dėl IT reiktų jau pergyventi Atlyginimų augimui gal ir turės įtakos. Realiai, užtenka pavaikščioti po darbo pokalbius ir pamatysi kaip visiems labai trūksta gerų specialistų. Kas iš to, kad IT į vieną darbo vietą pretenduojančių 100, bet nei vieno neatsirinksi tinkamo.
                    Paskutinis taisė andyour; 2016.09.01, 11:33.

                    Comment


                      Lietuva yra maža šalis su mažai žmonių ir tie likę emigruoja. Tai nėra ko norėti, kad čia atsiras daug kompanijų. Kokioje pvz. mažytėje Danijoje gal ir yra biznio kelis kartus daugiau, nes anksčiau buvo sienos. Kapitalui nebuvo taip lengva pabėgti, teko kažkaip suktis vietoje.

                      Comment


                        Ir dar geri specialistai po truputį pradeda prašyti 60-80% atlyginimo dydžio, kaip originaliojoje šalyje. Tokiais atvejais ieškomas ne outsourcintas žmogus, o jau vietoje. Plius labai daug žmonių padirba kokiam nors IT centre, įgauna patirties ir emigruoja iškart. Labai sunku įdarbinti ne ES žmones Lietuvoje, įstatymai padaryti taip, kad kiekvienas užsienietis iš kart prilyginamas šnipui ir turi belekaip įrodyt, kad toks nėra

                        Comment


                          /\ dėl imigracijos politikos pilnai sutinku.

                          Comment


                            Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                            Kokiais 2010 buvo tikimasi, jog investicijos išgelbės ekonomiką, bet deja, jos čia pabuvo, suprato kaip ir kas bei pradeda priiminėti sprendimus.
                            Apie ką čia kalbi jei tiek estrella, tiek coca cola, tiek suslavičiaus felix čia gaminami jau antrą ar net trečią dešimtmetį. Tavo pasakymas tiktų įmonmėms, kurios tik ką prieš 2010 m. atvyko ar panašiai.

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą
                              /\ mokesčiai pas mus ir taip maži, nėra kur mažinti. Jei dar mažinti, tai tektų uždaryti ligonines, universitetus, mokyklas ir t.t.
                              Daug smulkių gamyklų turės didesnius kaštus nei kelios didelės.
                              Darbo apmokestinimas pakankamai didelis, todėl Lietuvoje nelabai apsimoka investuoti į gamybą ar paslaugų kūrimą, kur didelę produkto savikainos dalį sudaro atlyginimai.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                Apie ką čia kalbi jei tiek estrella, tiek coca cola, tiek suslavičiaus felix čia gaminami jau antrą ar net trečią dešimtmetį. Tavo pasakymas tiktų įmonmėms, kurios tik ką prieš 2010 m. atvyko ar panašiai.
                                Aš apie 2010 IT paslaugų bumą ir kad jo laukia panašus likimas kaip ir gamybininkų.

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                  Darbo apmokestinimas pakankamai didelis, todėl Lietuvoje nelabai apsimoka investuoti į gamybą ar paslaugų kūrimą, kur didelę produkto savikainos dalį sudaro atlyginimai.
                                  Pakankamai vidutiniškas ES mastu, o jei įvertinus bendrai gross darbo užmokestį tai išvis vienas mažiausių, tad jei Lietuvoj nelabai apsimoka (ES mastu) tai kokioje 20-25 ES valstybių dar labiau neapsimoka.

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Darbo apmokestinimas pakankamai didelis, todėl Lietuvoje nelabai apsimoka investuoti į gamybą ar paslaugų kūrimą, kur didelę produkto savikainos dalį sudaro atlyginimai.
                                    Ko galėtum atsisakyti, kokios valstybės paslaugos? Tada galima mažinti mokesčius nors iki nulio.
                                    Armijos savo neturime. Biudžeto penktadalį sudaro ES parama. Galima padaryti mokamą švietimo sistemą, kurį nebepajėgtų konkuruoti su užsienio universitetais. Nutraukti visas socialines paramas. Nors to niekad nebus, kol valdžioje socdemai. Turime per daug kelių, kaip tokiai skurdžiai valstybei. Keliai turėtų būti mokami. PVM'ui didinti dar yra vietos. Taip pat akcizus didinti, kurie ir taip pagal ES jau turėjo būti daug didesni.
                                    Didinant šiuos mokesčius galime kartu mažinti mokesčius darbo jėgai. Liaudis labai nenusimins, jei darbo užmokestis padidės.
                                    Paskutinis taisė andyour; 2016.09.01, 12:26.

                                    Comment


                                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                      Armijos savo neturime.
                                      Kurios dar neturi?

                                      Comment


                                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                        Armijos savo neturime.

                                        Turime per daug kelių, kaip tokiai skurdžiai valstybei.
                                        Ką?
                                        You might surprise yourself.

                                        Miestai.net FB

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                          Kurios dar neturi?

                                          Atvaizdas
                                          Oro erdvę saugo Karlsonai?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X