Parašė nnm
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie lytis ir lytines orientacijas
Collapse
X
-
Yra tik vienas rudimentinis dalykas šioje diskusijoje – tai būtų tamstos teksto suvokimas.
Komentuoti:
-
Parašė nnm Rodyti pranešimą
Tai ne tik socialinės, bet ir biologinės
O šiaip, kad yra toks dalykas kaip interlyčiai niekas neneigia, bet tai yra sutrikimas su visokiom rudimentinėm kitos lyties liekanom, o ne atskira lytis. Kaip ir dvyniai kur gimdoj vienas absorbuoja kitą.
Visi antropologai kurie kliedi apie gender kaip socialinę lyti, pripažysta, kad sex yra tik dvi.
Šiaip iš tavo posto galima susidaryti įspūdį, kad kas antras žmogus ir puse atkastų palaikų yra kažkokie tai moters ir vyro hibridai, kas savaime suprantama yra kliedesiai, pritempinėjimas.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąGalbūt akmuo yra ne akmuo, galbūt Kleopatra buvo Kleopatras, o jergau, kiek daug istorijos slėpinių galima atskleisti pasitelkus socialinės lyties konceptus!
Komentuoti:
-
Galbūt akmuo yra ne akmuo, galbūt Kleopatra buvo Kleopatras, o jergau, kiek daug istorijos slėpinių galima atskleisti pasitelkus socialinės lyties konceptus!
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Archeologai iškasa žmogaus griaučius, kaip nustato biologinę lytį?Paskutinis taisė nnm; 2025.01.23, 12:05.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė nnm Rodyti pranešimąTai pagal kurią biologinę savybę renkiesi lytį?
Komentuoti:
-
Nesigilinant į tas lytis/nedalytis, man Trumpo sprendimas nepriimtinas tik tuo, kad kaip taip lengvai galima nubraukti jau įsibėgėjusią sistemą, prie kurios jau tiek pritaikyta, tiek sukurta, padaryta. Ką jau kalbėti vėl apie tuos asmenis, kurie gyvena su ta gamtos išdaiga. Ir tam nebuvo iš esmės jokio realaus ar proporcingo poreikio.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Visas tas išsipi... ir kažkokie straipsniai, toks pats briedas kaip veikalai apie astrologiją pavyzdžiui. Pasakėlės vaikams prieš miegą. Kas yra lytis? Ką visi sveiko proto įsivaizduoja pirmiausiai išgirdę žodį lytis? Taip, dauginimosi organą įsivaizduoja. Taigi lytys ir skirtos dauginimuisi. Vadinasi jeigu tarp dviejų taip vadinamų lyčių dauginimasis neįmanomas, vadinasi tai viena ir ta pati lytis. Ir galutiniame rezultate pritaikę matematinę suprastinimo metodiką, kaip besuksi liks tik 2 lytys. O visa kita yra seksualinio pasitenkinimo išsi...
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Primenu, kad diskusija buvo apie lyčių kiekį. Gal nereikia nukreipinėt temos.
Tai pagal kurią biologinę savybę renkiesi lytį?
Komentuoti:
-
Tai kiek lyčių autorius pateikia?
Aš visiškai nesiginčiju, kad tam tikra žmonių dalis turi problemų su savo lytimi. Pavyzdžiui kai tarplyčiams nupjauna ne tuos organus, į kuriuos, pasirodo, jie labiau linkę. Aš diskutuoju apie lyčių skaičių, kuris mano nuomone yra baigtinis.
Komentuoti:
-
Sėsk, du. Namų darbai: žodyne panagrinėti žodį „savybė´.
Komentuoti:
-
Parašė neamos Rodyti pranešimą
Taip, skaičiau prieš kelis metus ir detalių atgaminti negaliu, bet esmę pastraipos forma pateikiau. Tai nelabai aišku, kodėl mano performuluoti autoriaus argumentai turėtų tave įtikinti, kai ryškiai tave nedomina neuromokslininko-psichiatro-nobelio laureato knyga, kuri apie šitą temą ir kalba. Šitą temą, apie kurią tu kalbi, turėdamas tik labai paviršutinišką supratimą.
Čia ne pokalbis tarp žmonių, kurie skiria socialinę lytį nuo biologinės. Čia labiau tarp žmonių, kurie be mokyklos kurso nenori nieko žinoti ar išmokti ir tų, kurie sugeba išmokti ir suprasti sudėtingesnius dalykus.
Aš visiškai nesiginčiju, kad tam tikra žmonių dalis turi problemų su savo lytimi. Pavyzdžiui kai tarplyčiams nupjauna ne tuos organus, į kuriuos, pasirodo, jie labiau linkę. Aš diskutuoju apie lyčių skaičių, kuris mano nuomone yra baigtinis.
Komentuoti:
-
Iš dviejų?
Komentuoti:
-
Nuo to, kokios lyties žmogus atrodo nesikeičia jo lytis. Ir dėl įgimtų ar įgytų lytinių požymių skirtumų papildomos žinduolių lytis neatsiranda.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
-
Nu tai papasakok kuo sudėtingiau nei XY/XX/XXY.
Ar pats perskaitei tą knygą? Galėtum trumpą pastraipą kas labiausiai patiko? Dabar atvirai sakant net nelabai žinau apie ką diskutuot. O sąrašiukas knygų paskaitymui ilgas tai galėsiu grįžt į diskusiją nebent po kelių metų.
Čia ne pokalbis tarp žmonių, kurie skiria socialinę lytį nuo biologinės. Čia labiau tarp žmonių, kurie be mokyklos kurso nenori nieko žinoti ar išmokti ir tų, kurie sugeba išmokti ir suprasti sudėtingesnius dalykus.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Kokios lyties yra žmogus, turintis XX chromosomas, bet turi vyro fenotipą? Kokios lyties jis atrodys kitiems žmonėms be papildomų modifikacijų?
Kokios lyties yra žmogus, gimęs su makštimi, bet be kiaušidžių ir gimdos? Kokios lyties jis atrodys kitiems žmonėms be papildomų modifikacijų?
Kokios lyties yra žmogus su moterišku fenotipu, bet turintis tik X chromosomą? Kokios lyties jis atrodys kitiems žmonėms be papildomų modifikacijų?
Kokios lyties yra žmogus su XY chromosomomis, bet turintis moterišką fenotipą bei neturintis lytinius hormonus išskiriančių liaukų? Kokios lyties jis atrodys kitiems žmonėms be papildomų modifikacijų?
Kokios lyties žmogus, savo klyne turintis struktūrą, kuri yra arba neišsivystęs bybis arba per daug išsivystęs klitoris, o makštis yra patologiškai labai sekli? Kokios lyties jis atrodys kitiems žmonėms be papildomų modifikacijų?
Nu ir taip toliau, dar yra visokių 20-30 variantų. Biologija gi jums patinka. Internete ir nuotraukų galima rasti.
Jei rytoj nusikirsiu koją ir pareikšiu, kad žmogaus vadinimas dvikoju yra socialinis konstruktas tai matyt atsidursiu ten kur ne tik interneto, bet ir durų rankenų nėra.
- 2 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: