Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Futbolas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
    ir kas liecia sauguma stadione, tai rasho kad vos tik p[amate stadiona suprato kad bus riauses. Lietuviai patys provokavo nepastate grotu
    Atsiprašau, bet kas jie ir mes - gyvuliai? Tai gal tada visur gatvėse aptveriam "gardus", kad užtikrint saugumą - neprovokuot. Čia panašiai kaip šuo: jei bėgsi - vysis, o čia jei nėra "tvoros" - reikia veržtis, bėgt.
    Paskutinis taisė inz1K; 2007.07.10, 18:52.

    Comment


      Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
      O tau neatrodo kad butent tai ir paskatino lenkus dar labiau siaust kai jie pamate, kad policija pasimete ir visiskai nieko nedaro? Be to ar kitose salyse irgi taip elgiamasi, leidziama kam nori isbegt i stadiono aikste, nutraukt rungtynes ir viska gadint ir siautet, vardan kazkokiu neva liudnesniu pasekmiu? Juokdarys.

      nieko jie cia labai nesiaute ..tiesiog pamete akmenis ir tiek ... jei policija butu puojus tai butu buve ishklaidyti ,o lenkai to ir lauke. pasiziurek i kai kuriu lenku veidus ir sudejima. kai kurie matosi kad ne pirma kart dalyvave ir zhino kaip elgtis.
      KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

      Comment


        Parašė inz1K Rodyti pranešimą
        Atsiprašau, bet kas jie ir mes - gyvuliai? Tai gal tada visur gatvėse aptveriam "gardus", kad užtikrint saugumą - neprovokuot. Čia panašiai kaip šuo - jei bėgsi, tai vysis, o čia jei nėra "tvoros" - reikia bėgt.
        na tiesiog neturim mes pas save futbolo... butu rimtas cempionatas tai visai kita supratima turetumem. daugumoj saliu ,kur yra stadionai( pas mus tokiu nera) , ten sveciu sektoriai aptverti grotom ar stiklinem uzhtvarom ( pvz San siro) , arba paliekamas didelis tarpas tarp tribunu.
        KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

        Comment


          /\ aš tai siūlau mūsų komandos vartus minų lauku aptvert

          Tas sakinys, kad pas mus nebuvo grotų ir kad taip mes išprovokavom lenkų riaušes ir man atrodo kvailas. Žmones už grotų reikia laikyt, kai jie būna psichiškai nesveiki. Manau, kad tokie į mūsų šalį nė neturėtų būt įleidžiami.

          Kadangi lietuviai, berods, problemų su psichika neturi, tai ir grotų statyti nematau reikalo. Lenkai, jei jau papuolė į mūsų šalį, tegul atsiveža savas. Dar būtų neblogai, jei jų sirgaliai ne tik patys atsitvertų save nuo normalaus pasaulio, bet ir pasirūpintų tramdomaisiais marškiniais. Tai galėtų būti nauja jų komandos fanų apranga, iškart visur juos atpažintų, ar gi ne šaunu. Jei jau siekt idiotų įvaizdžio, tai siekt iki galo.

          Tačiau visa tai skirčiau tik visoms toms „ultroms“ (lietuviškai - nevykėliams). Matosi, lenkai gailisi to, kas įvyko. Ir aš ant jų perdaug nepykstu, aišku, norėčiau, kad tie 72000 litų žalos būtų jų atlyginti. Tačiau 2500 idiotų neatstovauja visos šalies. O toks reiškinys sporte, kaip „ultros“, išvis turėtų būt naikinamas. Yra fanų klubai, bet „ultros“ man iš karto asocijuojasi su smurtu ir komandos palaikymu, pagrįstu agresija. Ko komandai iš tokio palaikymo daugiau, žalos ar naudos, dar klausimas. Kaip ir tai, ar tikras sirgalius siektų savo komandai nemalonumų. Ne vieną „netyčinį“ kartą, bet eilę kartų, puikiai žinodamas kuo tai baigsis. Tokių „fanų“ nelabai ir fanais vadinti galima.
          Paskutinis taisė ; 2007.07.10, 19:21.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            /\
            Nemaišyk ultrų su chuliganais.

            Comment


              Parašė rat Rodyti pranešimą
              /\
              Nemaišyk ultrų su chuliganais.
              Ne aš tai darau, „ultros“ pačios „susimaišė“ Taip, ne visada, bet jei kas nors būna agresijos smaigalyje, tai dažniausiai būtent „ultros“. Nesakau, kad visų komandų. Nors kas ten žino, kaip būtų, jei Lietuvos komandos turėtų tokias sirgalių armijas. Nemanau, kad mūsų mentalitetas labai nuo lenkų skiriasi.

              Aš nesu prieš fanų klubus, bet kam reikalingas tas žodis „ultros“? „Šūstriau“ skamba? Jei fanai nedeklaruoja tokių vertybių, kaip chuliganizmas, tai kam jiems reikia to pavadinimo, kuris tai simbolizuoja, jų pačių dėka? Tiesiog būkit fanų klubu. Sirgaliais. Ar čia jau „neskamba“, taip sakant?

              Neseniai netyčia buvau radęs visų Lietuvos „ultrų“ forumą (kažkaip panašiai jis ir vadinas). Tai ten pagrindinės diskusijos ne apie ką kitą, bet būtent apie smurtą (ne jų pačių, bent jau kiek skaičiau) Kaip pasiklosi, taip išsimiegosi. Kokį pats įvaizdį formuosi, taip apie tave ir galvos/kalbės.

              Beje, tai mano naujas darbalaukio fonas:
              http://jp85.pl/galeria/pintertoto/08...%20440.jpg

              Kažkaip gerai emocijas perteikia
              Paskutinis taisė ; 2007.07.10, 19:43.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                O tu rimtai nemaišyk ultrų su chuliganais, tai ne tas pats. Ultros neatmeta smurto galimybės, tačiau neturi tikslo provokuoti riaušes prieš kitos komandos ultras ar policiją. Svarbiausia ultroms yra palaikyti savo komandą, o smurtas atsiranda tada, kai priešininkų komandos chuliganai išprovokuoja (įžeidinėja juos pačius ar jų komandą). Deja, priešprieša atsiranda ne taip ir retai, kadangi egzistuoja natūralus nusistatymas prieš varžovų komandą ir jos fanus. Taigi, kad neprasidėtų įvairios riaušės ir reikalingos įvairios tvoros ir atskiri sektoriai stadionuose, atskiriančios "priešininkus". Štai keletas pavyzdžių, dabar neieškosiu kokiuose konkrečiai stadionuose:





                Va taip va.

                Comment


                  Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                  O tu rimtai nemaišyk ultrų su chuliganais, tai ne tas pats. Ultros neatmeta smurto galimybės, tačiau neturi tikslo provokuoti riaušes prieš kitos komandos ultras ar policiją. Svarbiausia ultroms yra palaikyti savo komandą, o smurtas atsiranda tada, kai priešininkų komandos chuliganai išprovokuoja (įžeidinėja juos pačius ar jų komandą).
                  Ir priešininkų „chuliganai“ būna jų „ultros“

                  Aš neneigiu tavo keleto pavydžių, bet juk aš galiu pats duoti keletą pavyzdžių. Ir vieną labai jau neseną Pasikartosiu, ne visų komandų „ultros“ propaguoja agresiją. Bet neretai jie būna ten, kur ji pasireiškia. Ir neretai jie būna jos pradininkai O Rytų Europai tas gana būdinga.

                  Taigi, kad neprasidėtų įvairios riaušės ir reikalingos įvairios tvoros ir atskiri sektoriai stadionuose, atskiriančios "priešininkus".
                  Tvoros stadionuose reikalingos tada, kai žmonių smegenyse jų nėra (nėra proto, kitaip sakant, to, kas sustabdytų nuo tokių dalykų)
                  Paskutinis taisė ; 2007.07.10, 20:46.
                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                  Comment


                    Parašė Rodyti pranešimą
                    Ir priešininkų „chuliganai“ būna jų „ultros“
                    Nu pabandysiu dar kitaip paaiškint Chuliganas - žmogus, užsiimantis nusikalstama veikla, sąmoningai (arba nelabai) pažeidžiantis įstatymus, viešąją tvarką, kito žmogaus teises.

                    "Ultra" - žmogus visur visada ir įvairiais būdais palaikantis savo komandą. Tai tarsi profesija, gyvenimo būdas.

                    Taigi, iš esmės, negalima nesutikti, kad "ultra" negali būti chuliganu, tačiau lygiai taip pat chuliganu gali tapti ir advokatas, mokytojas ar gaisrininkas, bet juk niekas nesako, kad visi mokytojai - chuliganai, ar ne? Taigi, lygiai taip pat "ultrų" negalima tapatinti su chuliganais.

                    Knisantis giliau būtų galima išvesti atskirą exkstremistinę futbolo fanų apraišką - "futbolo chuliganai", kurių tikslas ir būtų būti chuliganais, prisidengiant, ar pasinaudojant palankia terpe per futbolo rungtynes. Bet čia jau kita istorija. Visur yra visokių idiotų, kaip serijinių žudikų, ar gatvės ekstremalų, lektyniaujančių per raudoną šviesoforo šviesą.

                    PAPILDYMAS:

                    Parašė
                    neretai jie būna ten, kur ji (agresija) pasireiškia. Ir neretai jie būna jos pradininkai O Rytų Europai tas gana būdinga.
                    Žinai, viską galima suvest maždaug į tai - kur kvepia fanatizmu, ten lauk bėdos. Manau, visiems pasitaiko, kai ant ko nors taip įsiunti, kad daug negalvojęs eitum ir duotum į galvą Tai va, gerai, kai ta energija išsilieja per skanduotes ir dainas, blogai - kai pereina į fizinį smurtą. Bet tokia priešprieša, bent jau kol kas, neišvengiama ir smurtui užkirsti kelią turi policija ir stadiono infrastruktūra.

                    Apskritai, siūlau pažiūrėti keletą filmų, kurie padės susidaryti vaizdą apie "ultras" ir futbolo chuliganus: "Green street hooligans" ir "football factory". Nors kita vertus, jei pats nesi savo kailiu to patyręs ir filmai nepaliks įspūdžio, tai vistiek viskas atrodys kaip viena didelė "tuštybės mugė"...

                    Comment


                      Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                      "Ultra" - žmogus visur visada ir įvairiais būdais palaikantis savo komandą. Tai tarsi profesija, gyvenimo būdas.

                      Taigi, iš esmės, negalima nesutikti, kad "ultra" negali būti chuliganu, tačiau lygiai taip pat chuliganu gali tapti ir advokatas, mokytojas ar gaisrininkas, bet juk niekas nesako, kad visi mokytojai - chuliganai, ar ne?
                      O ar kas nors sako, kad visi „ultros“ chuliganai? Aš tik sakau, kad neretai būna būtent taip ir kad jie patys suformuoja tokį įvaizdį Ne vien savo elgesiu, bet ir tuo, kaip jie save išreiškia, kad ir savo interneto forumuose. Dar kartą pakartosiu - ne visi.

                      Ir sakau, kad dėl to, kokį įvaizdį kuria „ultros“, man priimtiniau, kad tai išvis nebūtų propaguojama, kaip reiškinys. Man būtų priimtiniau, jei sirgaliai ir liktų tiesiog sirgaliais, fanais.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        Parašė Rodyti pranešimą
                        O ar kas nors sako, kad visi „ultros“ chuliganai? Aš tik sakau, kad neretai būna būtent taip ir kad jie patys suformuoja tokį įvaizdį
                        Bet iš tiesų tas įspūdis yra klaidingas. Ir kai kurios Lietuvos "ultrų" grupuotės gan tikslingai veikia, norėdamos tą įspūdį ištaisyti. Tai rodo narių skaičiaus tribūnoje didėjimas, tame tarpe visiškai nelinkusių į chuliganizmą jaunų moksleivių ar moteriškos lyties atstovių.

                        Parašė Rodyti pranešimą
                        Ne vien savo elgesiu, bet ir tuo, kaip jie save išreiškia, kad ir savo interneto forumuose.
                        "ultrų" interneto forumas yra skirtas ultroms, o ne eiliniams prašalaičiams. Kita vertus, jei Lietuvos policija būtų atidžiai išsinagrinėjusi bent jau tą vieną iš nedaugelio ir viešai visiems prieinamą (!) Lietuvos ultrų forumą, ojojoj kiek patirties būtų turėję ir garantuotai "Legijos" chuliganų būtų laukę kur kas geriau pasiruošę.

                        Parašė Rodyti pranešimą
                        Ir sakau, kad dėl to, kokį įvaizdį kuria „ultros“, man priimtiniau, kad tai išvis nebūtų propaguojama, kaip reiškinys. Man būtų priimtiniau, jei sirgaliai ir liktų tiesiog sirgaliais, fanais.
                        Demokratinėj valstybėj gyvenam, tskant Taigi, reikėtų susitaikyti su įvairiais reiškiniais, tame tarpe ir "ultrizmu".

                        Comment


                          Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                          Demokratinėj valstybėj gyvenam, tskant Taigi, reikėtų susitaikyti su įvairiais reiškiniais, tame tarpe ir "ultrizmu".
                          Demokratija yra paremta tam tikrais įstatymais, užtikrinančiais žmonių teises. Teisę nebūti sumuštam ir t.t. Tad jei „ultrizmas“ neturės nieko bendro su chuliganizmu, aš prieš jį nieko neturiu. Bet, kaip buvo lenkų atveju, matėme kitą situaciją. Tikiuosi, kad Lietuvos „ultros“ propaguos kitas vertybes (o jei jau ir būtų chuliganizmas, tai tebūnie jis bent jau tik savyginai ar kitų gynimui skirtas ir tai nepamirštant žmogiškumo)
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            Parašė Rodyti pranešimą
                            Demokratija yra paremta tam tikrais įstatymais, užtikrinančiais žmonių teises. Teisę nebūti sumuštam ir t.t. Tad jei „ultrizmas“ neturės nieko bendro su chuliganizmu, aš prieš jį nieko neturiu. Bet, kaip buvo lenkų atveju, matėme kitą situaciją. Tikiuosi, kad Lietuvos „ultros“ propaguos kitas vertybes (o jei jau ir būtų chuliganizmas, tai tebūnie jis bent jau tik savyginai ar kitų gynimui skirtas ir tai nepamirštant žmogiškumo)
                            Na, kaip šiek tiek besisukantis visoje toje "virtuvėje" galiu užtikrinti, kad Lietuvoje nuėjęs į "A lygos" rungtynes pažiūrėti futbolo, pasidžiaugti savo mėgstamos komandos pergale, ar šiaip išgerti alaus, NIEKADA nebūsi užpultas ar išgąsdintas lietuvos "ultrų". Kur kas labiau turėtum bijoti kokio girto budulio, kuris, tarkim, būdamas iš Vilniaus ir pamatęs tave su Kauno Žalgirio marškinėliais nuspręs "paaiškinti, kad Kaunas mėšlas ir Žalgiris gaidys, o tu iš viso lochas ir nusipelnai gaut į snukį". Nu čia į krepšinį suvedžiau, bet su futbolu analogiška situacija. Lietuvos "ultros" niekada nelies ir neprovokuos eilinių futbolo mėgėjų ir žiūrovų.

                            Comment


                              Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                              <...> Kaunas mėšlas ir Žalgiris gaidys, o tu iš viso lochas ir nusipelnai gaut į snukį <...>
                              visada agitavau už nuoširdų ir atvirą (ne tiek, kad įžeistum kitą) bendravimą. Ačiū tau už atvirumą (žinai, kad tik juokauju)

                              Aš suprantu, kokia dabar situacija Lietuvoje, kad ji nėra bloga. Tačiau man įdomu, kaip būtų, jei lietuviai turėtų tokias gausias armijas sirgalių, kaip lenkai. Aš nemanau, kad esam šventesni už juos (lenkai itin religingi, bent jau taip skelbiasi). Manau, kad ir mūsų mentalitetas tiek pat sovietinis, kiek ir lenkų (nesakau, kad jis aplamai sovietinis, sakau, kad jis tiek pat sovietinis). Negaliu vienareikšmiškai sakyt, kad vyktų tai, kas vyko Vilniuj, bet ir nesu tikras, kad to nebūtų Dabar galbūt tą mūsų situaciją ir gelbėja tik tai, kad „ultrų“ gretos yra santykinai negausios
                              Paskutinis taisė ; 2007.07.10, 21:33.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

                              Comment


                                Parašė Rodyti pranešimą
                                visada agitavau už nuoširdų ir atvirą (ne tiek, kad įžeistum kitą) bendravimą. Ačiū tau už atvirumą (žinai, kad tik juokauju)
                                Nuoširdžiai pritariu atviram bendravimui ir džiaugiuosi, kad supratai mano jumorą

                                Parašė Rodyti pranešimą
                                Aš suprantu, kokia dabar situacija Lietuvoje, kad ji nėra bloga. Tačiau man įdomu, kaip būtų, jei lietuviai turėtų tokias gausias armijas sirgalių, kaip lenkai. Aš nemanau, kad esam šventesni už juos (lenkai itin religingi, bent jau taip skelbiasi). Manau, kad ir mūsų mentalitetas tiek pat sovietinis, kiek ir lenkų (nesakau, kad jis aplamai sovietinis, sakau, kad jis tiek pat sovietinis). Negaliu vienareikšmiškai sakyt, kad vyktų tai, kas vyko Vilniuj, bet ir nesu tikras, kad to nebūtų Dabar galbūt tą mūsų situaciją ir gelbėja tik tai, kad „ultrų“ gretos yra santykinai negausios
                                Ką gali žinoti "kas būtų jeigu būtų". Kol kas yra kaip yra. Galbūt po tokių lenkiškų pamokų visi, tiek "ultros", tiek teisėsauga pasimokys ir, augant "ultrų", kaip ir eilinių žiūrovų skaičiui stadionuose (o aš neabejoju, kad taip ir bus), bei apskritai futbolui progresuojant, tam bus atitinkamai pasiruošta ir padarytos išvados. Tikėkimės, kad mes esam kur kas kultūringesni nei lenkai ir tokių nesamonių niekada nekrėsim. Nu viskas, ačiū už pokalbį, reik eit miegot

                                Comment


                                  Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                                  Ką gali žinoti "kas būtų jeigu būtų".
                                  Teisybė. Bet aš bandau užbėgt įvykiam už akių darydamas išvadas iš užsienio (labiausiai taikytina Rytų Europai) „ultrų“ elgsenos ir Lietuvos „ultrų“ forumo turinio specifikos. Suprantu, kad forumas dar ne viskas. Bet būčiau kur kas ramesnis, jei į jį užėjęs, būčiau pamatęs kalbant apie taiką ir draugystę tarp komandų, o ne atvirkščiai. Belieka tikėtis, kad viskas bus taip, kaip tu sakai - Lietuvos „ultros“ parodys kitiems garbingą pavyzdį. Teisti juos (Lietuvius), kol dar tam nėra konkretaus pagrindo, nebūtų teisinga. Bet, vis dėl to, mano abejonės nėra visiškai nerealios, aš sakau, labai tikiuosi, kad suklysiu

                                  Tikėkimės, kad mes esam kur kas kultūringesni nei lenkai ir tokių nesamonių niekada nekrėsim.
                                  Amen

                                  Nu viskas, ačiū už pokalbį, reik eit miegot
                                  Ačiū ir tau, labos nakties
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    /\ Nieko gero nebūtų, būtų bandos jausmas, išlįstų "krutiakai", prasidėtų hierarchijos aiškinimasis. Apie Vilniaus derbius patyliu, jei rinktųsi po 3000 žmonių, tai aiškintųsi santykius mieste. Jei sugebėjo pratrūkt kauniečiai ir skarbonkes kašėj mėtyt, tai panašiai ir ten būtų.

                                    Iliustruoju:

                                    Čia tai tip top kaip Vėtra buvo, tik žmonių daugiau.



                                    Na ne taip pat, nes policijos daugiau, bet esmė ta pati (tvorų jokių, arkliukai, suimta 38)
                                    Paskutinis taisė rat; 2007.07.10, 22:44.

                                    Comment


                                      Aš čia biškį ne į temą... Mačiau kaip Vienoj, policija po, greičiausiai, futbolo varžybų, lydėjo kokį tūkstantį sirgalių iki metro stotelės, ir neleido nuklysti, kad nesusimuštų su kitos komandos sirgaliais gal jie visi iš kito miesto, valstybės buvo atvažiavę... Tad štai kaip stengiasi kitur...

                                      Comment


                                        /\ o kiek buvo tų lydinčiųjų (iš akies)? 220? Arba sirgaliai tikri pacifizmo grynuoliai, arba policininkų buvo bent pusė tiek, kiek sirgalių

                                        Nežinau, kokie yra Vilniaus policijos ir spec. dalinių žmogiškieji resursai. Manau, kad jie menkesni nė Lenkijoje ar Austrijoje. Taip pat tokios riaušės Lietuvoje nėra dažnas reiškinys, iki šiol to tokiu mastu gal net nebuvo buvę (arba buvo sovietiniais laikais). Aišku, visada reikia užbėgt už akių ir numatyt įvykius. Bet vis dėl to, Lietuvoje manau mes dar neturim tokių galimybių, ne vien žmogiškųjų išteklių, bet ir ekipiruotės atžvilgiu.

                                        Beje, gal yra kaip nors paskaičiuota, kiek vidutiniškai reikia spec. būrio policininkų, pavyzdžiui, šimtui agresorių sutramdyti?
                                        Paskutinis taisė ; 2007.07.10, 22:39.
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          Parašė Rodyti pranešimą
                                          /\ o kiek buvo tų lydinčiųjų (iš akies)? 220? Arba sirgaliai tikri pacifizmo grynuoliai, arba policininkų buvo bent pusė tiek, kiek sirgalių

                                          Nežinau, kokie yra Vilniaus policijos ir spec. dalinių žmogiškieji resursai. Manau, kad jie menkesni nė Lenkijoje ar Austrijoje. Taip pat tokios riaušės Lietuvoje nėra dažnas reiškinys, iki šiol to tokiu mastu gal net nebuvo buvę (arba buvo sovietiniais laikais). Aišku, visada reikia užbėgt už akių ir numatyt įvykius. Bet vis dėl to, Lietuvoje manau mes dar neturim tokių galimybių, ne vien žmogiškųjų išteklių, bet ir ekipiruotės atžvilgiu.

                                          Beje, gal yra kaip nors paskaičiuota, kiek vidutiniškai reikia spec. būrio policininkų, pavyzdžiui, šimtui agresorių sutramdyti?
                                          Visko mes turim pakankamai. Jūs dar nepamirškit, kad tą pačią dieną Vilniuje vyko dainų šventė, kurioje vien dalyvių buvo virš 30 tūkstančių
                                          Parašas :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X