Parašė daktaras
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie pieno produktus
Collapse
X
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKodėl skirtingos? Mėsa, pieno produktai, žuvis, kiaušiniai yra gyvulinės kilmės maistas. Gali trūkti riebiųjų rūgščių (omega 3, 6), B grupės vitaminų, geležies. Pvz. vien kepenėlėse yra visi vitaminai išskyrūs A. Kad gauti tokį kiekį vitaminų ir maisto medžiagų iš augalinių produktų reiktų jų labai daug ir įvairių pastoviai valgyti; riešutais ir sojomis maitinantis sveikas nebūsi.
Aš niekur nesakiau, kad "maitinantis riešutais ir sojomis būsi sveikas", bet kiekvieną dieną rydamas kotletus tuo labiau. O cholesterolio yra ir svieste, ir kiaušinio tryniuose.
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimątik vat kiek to kalcio išlieka užvirintame piene nežinau, neturiu tokių duomenų, galbūt nekinta koncentracija, reiktų domėtis.
Comment
-
Yra leidžiamas mokslinis žurnalas apie pieną. Seniau jis vadinosi "Le lait" (pranc.) o dabar "Dairy Science and Technology". Priėjimas prie straipsnių nemokamas.
http://www.dairy-journal.org/
Comment
-
dar kitas punktas - pienas tikrai yra kalcio šaltinis ir nemanau, kad reikia sakyti, kad taip nėra, nes taip tikrai YRA
http://www.4.waisays.com/milk.htm
Jei pienas toks nepakeičiamas kaulų pagalbininkas, juk turėtų būti atvirkščiai.
Vienas iš daugelio straipsnių:
http://www.gorillaprotein.com/monkey_osteoporosis.html
Esmė ta, kad pieno produktai (ir mėsa) rūgština organizmą. Jei vartojama mažai šarminančių produktų (vaisiai, daržovės), organizmas mėgindamas subalansuoti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ima kai kuriuos elementus iš kaulų (pvz., kalcį). Pakankamai pieno vartoja ir italai su prancūzais, tačiau pietiečiai valgo daugiau žalumynų, todėl ir jų sveikatos reikalai geresni.
Mark Hegsted, who was a researcher at Harvard Medical School and one of the world's foremost experts on calcium in nutrition, warned us back in 1986 that osteoporosis is not due to calcium deficiency, and that in fact the populations that are susceptible to osteoporosis are the rich Western industrialized societies where people eat lots of animal protein and lots of calcium.When researchers from the World Health Organization studied the problem of osteoporosis, they came up with two different sets of recommendations: one for places like Europe and North America, where people eat a lot of animal protein and osteoporosis is common, and a different one for places like Asia and Africa, where people eat much less animal protein and osteoporosis is rare.Paskutinis taisė senasnamas; 2011.06.17, 21:42.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąJei išsivysčiusių šalių gyventojai protingiau maitintųsi, amžiaus vidurkis tikrai perliptų 100 m. Dabar išsivysčiusiose šalyse gyvenimo trukmės vidurkis sukasi apie 80 m., bet esant išvystytai medicinai tas skaičius apgaulingas (tai yra nebūtinai rodo gerą sveikatą), nes dažnai paskutinieji gyvenimo metai (arba net ir dešimtmečiai) pasižymi krūva ligų ir intensyvia medikų priežiūra. Va, jei skurdžios Afrikos šalies gyventojas netyčia sulaukia 80 m., tai jau iš tikrųjų yra geros sveikatos, nes Afrikoje daug didesnė tikimybė anksti mirti ir dėl paprastų ligų, nes medicinos pagalba daug sunkiau pasiekiama arba visai nepasiekiama.
Comment
-
Atsiprašau, neskaičiau visos diskusijos, gal kartosiuosi, info apie pieno "naudą" galite rasti čia*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Neblogas straipsnis - konkrečiai ir aiškiai: ir aknė, ir senatvės marazmas, ir vėžys, ir diabetas. Argumentų turėtų pakakti ir pieno mėgėjui Gator . Gaila, kad tokia informacija sunkiai prasibrauna iki eilinio vartotojo. Kas giliau nesidomi, tai būna tik girdėję, kad pienas kalcio šaltinis, kad jame daug mikroelementų, kitaip sakant, vos ne gyvybės eliksyras.
Ką kamuoja visokios šienligės (dabar kaip tik sezonas) ar astma pamėginkit kurį laiką išvis nevartoti jokių pieno produktų ir parašykit rezultatus .Paskutinis taisė senasnamas; 2011.06.17, 22:39.
Comment
-
Parašė Galis Rodyti pranešimąBačiulis labai jautrus maisto prekių klausimu ir pozicija su Užkalnio jau kelintas kartas nesueina, dar vienas kalafioras ir pradės tarpusavy pjautis.
O 40% grietinę apskritai reiktų uždrausti. Man visiškai neišneša smegenys, kaip galima tokį daiktą valgyti.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąO 40% grietinę apskritai reiktų uždrausti. Man visiškai neišneša smegenys, kaip galima tokį daiktą valgyti.
Comment
-
Parašė Galis Rodyti pranešimąkodėl iškart uždrausti? juk 10% ar 15 % tai valgote, čia lygiai tas pats tik vyriška versijaSvarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąČia galbūt suklydo ir neįvertino rinkos specifikos, visgi labai didelė dalis žmonių pripažįsta tik 30 proc. grietinę.
Comment
-
Pagrinde tokią grietinę perka runkeliai, kuriems geras skonis asocijuojasi tik su riebalų kiekiu.
Šiaip Lidle, bent jau kai daug žmonių, eismą stabdo tie gremėzdiški vežimai. Galėtų būti ir krepšeliai. Perkant ne šešių asmenų šeimai ir ne kelioms savaitėms, jų visai užtektų.Paskutinis taisė senasnamas; 2016.06.04, 20:06.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąGerai, kad lieso sviesto dar niekas neišrado. Yra liesesnis jo pakaitalas margarinas, bet jo sveikumo mitas seniai išgaravęs. Jį turbūt perka nebent viešo maitinimo įstaigos (nes pigiau) arba tie, kurie savęs išvis nemyli .
Comment
Comment