Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Nors tema ne apie vyną, bet paklausiu, gal kas žinote, iš kur vyne sulfitai??? Juk ant kiekvieno butelio rašoma. Atsakysiu - iš konservanto natrio sulfito, kuris yra elementarus fiksatorius, naudojamas fotografijoje. Ir jis yra stiprus alergenas. Taip kad galvokite, kokį myžalą geria vyno mėgėjai. Nėra vyno rinkoje be to priedo, nes kitaip rūgimo sustabdyti neišeina ir į butelius supilstyti neįmanoma.
    Sulfitai vyne sudaro 3 kartus mažesnį kiekį nei leidžia įstatymai.
    Sulfitų kontrolė - labai griežta. Įsivaizduok, jei kas nutiktų, ir Bordo regionui tai būtų didelis smūgis. Ypač reputracijai ir kokybės standartams. Beje, man atrodo, kad sulfitai vyne nėra natrio sulfitai...
    Be to, sulfitai blogai tik jiems alergiškiems žmonėms.

    Parašė tadux Rodyti pranešimą
    Nemanau kad konservantai yra butini. kaip taisykle jie naudojami prastesnes kokybes produktuose. Kita vertus vyna reikia laikyti ne parduotuves lentynos salygomis. Tad jei vynas kazkada ir buvo geras, bet lentynoje prastovejo pora metu tai abejoju ar jis bera vertas savo kainos. Gal jis ir nebus sugedes ir netinkamas vartoti, bet skonio savybes visai kitos.
    Iš tikrųjų, sulfitų yra ir labai brangiuose ir aukštos kokybės, didelio žinomumo vynuose. Nesvarbu, ar tai pigus, ar brangus vynas - jame bus sulfitų. Priešingu atveju, turėtume vyną koks jis buvo prieš 150metų atsiduotų actu.

    Vyną riekia laikyti pagal tam tikras taisykles. Jei sumokėsi už butelį 200lt., tačiau jį laikysi šiltoje patalpoje, apšviestoje saulės - jis suprastės. SKonio savynės nebebus tokios, kokios būtų jį laikant pagal tam tikras taisykles.

    Comment


      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
      Ne pilnai pasakyta tiesa. Rūgimą stabdo ir taip pat plačiai naudojamas natrio benzoatas, chem. formulė NaC6H5CO2.
      Natrio benzoatas populiariai šnekant užmuša rūgimo bakterijas, todėl maistas (dažniausiai gėrimai) neprarūgsta.
      Tamstos žiniai natrio sulfitas yra konservantas E221, naudojamas ir vyno konservavimui. Tamstos žiniai, konservantas E220 naudojamas (dažniau nei E221), vyno konservavimui yra sieros dioksidas SO2, kuris reaguoja su vandeniu ir susidaro rūgštis (jonas SO3 - sulfitas).

      Parašė dr. Rodyti pranešimą
      Tamstos žiniai iki 10 mg/l sulfitų vyne atsiranda natūraliai. Maiste esantys sulfitai sveikam žmogui nesukelia sveikatos sutrikimų išskyrus atvejus, kai žmogus alergiškas sulfitams: gali pasireikšti įvairaus sunkumo alerginės reakcijos. Kartais alergija vynui dažnai iš tikro būna alergija jame esantiems sulfitams.

      Taip, sulfitai yra alergenas sulfiui jautriems asmenims. Braškės yra alergenas joms jautriems asmenims. Žiedadulkės yra taipogi alergenas. Braškių, augalų nenaikiname, tie, kas jiems jautrūs, turi jų vengti. Negali mėgautis vynu- nesimėgauk, negali valgyti pomidorų- nevalgyk. O kurie galite- mėgaukitės, aišku, nepamirškite saiko
      Tuo tarpu likusi dalis sulfitų yra konservantai. Ir jų daugiau nei eile daugiau nei natūralių sulfitų.
      Braškė yra natūralus gamtos "produktas". O vyne sulfitai atsiranda žmogaus pagalba. Galėtų jų ir nebūti. Bet gi tuomet visas vyno biznis žlugtų.

      Parašė D.P Rodyti pranešimą
      Sulfitai vyne sudaro 3 kartus mažesnį kiekį nei leidžia įstatymai.
      Sulfitų kontrolė - labai griežta. Įsivaizduok, jei kas nutiktų, ir Bordo regionui tai būtų didelis smūgis. Ypač reputracijai ir kokybės standartams. Beje, man atrodo, kad sulfitai vyne nėra natrio sulfitai...
      Be to, sulfitai blogai tik jiems alergiškiems žmonėms.
      Per didelė sulfitų koncentracija niekam gero neduoda, nekalbant jau apie alergiškus žmones. O leistinų normų neviršijimo neįmanoma sukontroliuoti, sukčių visur yra. Ypač pigių vynų, kurie ir sudaro didžiausią rinkos kiekį, gamintojų tarpe.
      Paskutinis taisė Al1; 2012.03.16, 20:07.

      Comment


        Pigių vynų - turi omenyje spirituotus vynus - t. y. "rašalą"?
        ______________
        The Division Bell

        Comment


          Pigus vynuogių vynas. Tas, kurio butelis nuo mažiau nei 10 Lt iki maždaug 30 Lt. Bet nėra jokios garantijos, kad ir brangesni kitokie.

          Comment


            Sulfitų deda į visus vynus, nes kitaip jie tiesiog labai greitai sugestų. Ir jie nėra kažkoks blogis, jei nesi jiems alergiškas. Kaip nėra kažkoks baubas ir nemažai visų kitų konservantų, nors eiliniam sąmokslo teorijų prisiklausiusiam žmogui jie visi yra "chemija" ir "nuodai".
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Pigus vynuogių vynas. Tas, kurio butelis nuo mažiau nei 10 Lt iki maždaug 30 Lt. Bet nėra jokios garantijos, kad ir brangesni kitokie.
              20-30litų intervale vynas laikomas geru, jei vertinsime kainą tokia neoficiali su vynais dirbančių žmonių nuomonė.
              Šiaip nesureikšmink tų sulfitų - jų kiekis labai mažas, 3 kartus mažesnis nei leistinas, be to, jei kalbėsime apie Europos vyndarius, tai jų kontrolė labai griežta. Tiesa, pasidomėjus galima isšgirsti kritikos naujojo pasualio vynams.
              Jei žmogus alergiškas - jis vyno ir negers. Jei būtų taip nuodinga, jau pusė Italijos/ispanijos/Prancūzijos išmirę būtų

              Dėl pigaus stalo vyno yra sunku pasakyti. Prie progos pasidomėsiu tų, kurie tai išmano.

              Comment


                Apie vynus reiktų diskutuoti vyno temoje.

                O aš turiu klausimą alaus mėgėjams. Kur Vilniuje galima nusipirkti užsienietiško alaus buteliuose su pakankamai geru pasirinkimu? Nebūtinai kokio ypatingai reto ar įdomaus, bet kad ir tiesiog populiarių Europos ar Azijos šalių lagerių? Ar apskritai yra tokių parduotuvių? O jei ne, tai gal kuris nors didelis supermarketas turi didesnį pasirinkimą, nei kiti? Kiek pamenu, bent jau seniau būdavo ir tailandietiško (Singha) ir kinietiško (Tsingtao) alaus net Maximose ir Norfose.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Apie vynus reiktų diskutuoti vyno temoje.

                  O aš turiu klausimą alaus mėgėjams. Kur Vilniuje galima nusipirkti užsienietiško alaus buteliuose su pakankamai geru pasirinkimu? Nebūtinai kokio ypatingai reto ar įdomaus, bet kad ir tiesiog populiarių Europos ar Azijos šalių lagerių? Ar apskritai yra tokių parduotuvių? O jei ne, tai gal kuris nors didelis supermarketas turi didesnį pasirinkimą, nei kiti? Kiek pamenu, bent jau seniau būdavo ir tailandietiško (Singha) ir kinietiško (Tsingtao) alaus net Maximose ir Norfose.
                  Didesnėse maximose alaus pasirinkimas gana neblogas (tradicinių europietiškų lagerių net ir mažesnėse yra). Pastaruoju metu jose išvis visokios egzotikos atsirado. Įvairių belgiškų, netgi britiškų ale.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Apie vynus reiktų diskutuoti vyno temoje.

                    O aš turiu klausimą alaus mėgėjams. Kur Vilniuje galima nusipirkti užsienietiško alaus buteliuose su pakankamai geru pasirinkimu? Nebūtinai kokio ypatingai reto ar įdomaus, bet kad ir tiesiog populiarių Europos ar Azijos šalių lagerių? Ar apskritai yra tokių parduotuvių? O jei ne, tai gal kuris nors didelis supermarketas turi didesnį pasirinkimą, nei kiti? Kiek pamenu, bent jau seniau būdavo ir tailandietiško (Singha) ir kinietiško (Tsingtao) alaus net Maximose ir Norfose.
                    Yra parduotuvėlių. pavyzdžiui, Beer Barrel turi didelį pasirinkimą, yra ten ir pvz., indiško alaus. Taip pat yra dar kelios specializuotos parduotuvėles, kuriose nemažas europietiško alaus pasirinkimas. Kai kuriose Vilniaus baruose gali įsigyti pilstomo alaus, tiesa, lietuviško. Maximose irgi visko galima rasti.

                    Comment


                      Nusprendžiau, kad gal kokį kartą pabandysiu palikti nuošaly politines pažiūras ir pabandžiau rusiško alaus Nevskoe Klasičeskoe Pivo, Alc. 5% vol.
                      (galima nusipirkti Rimi ir, tikriausiai, kituose supermarketuose).




                      Išvada: birzgalas.
                      Paskutinis taisė John; 2012.03.22, 22:01.

                      Comment


                        /\


                        Visos trys rūšys? Alaus rusai niekada gaminti nemokėjo, bet daugelį jų alaus daryklų, kaip ir pas mus, perėmė Vakarų stambiosios alaus daryklos. Ką rašo etiketeje?
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          Parašė enigma Rodyti pranešimą
                          Alaus rusai niekada gaminti nemokėjo
                          Keista, bet man patinka kai kuris jų alus. Pvz.: Старый мельник, Сибирская корона, золотая бочка.

                          Comment


                            Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
                            Keista, bet man patinka kai kuris jų alus. Pvz.: Старый мельник, Сибирская корона, золотая бочка.
                            Yra gerų rūšių, gal tiesiog John pateko nekokios kokybės rūšys.
                            ______________
                            The Division Bell

                            Comment


                              Tikrai, pasiknaisiojus tarp rusiško alaus rūšių galima būtų atrast ir neblogų. Vienintelė gamykla, kurios produkcijos tikrai 100% nerekomenduočiau, tai Клинское. Kažkoks spirirtuotas gėrimas su burbuliukais, o ne alus ten pas juos daromas.
                              You might surprise yourself.

                              Miestai.net FB

                              Comment


                                Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                Tikrai, pasiknaisiojus tarp rusiško alaus rūšių galima būtų atrast ir neblogų. Vienintelė gamykla, kurios produkcijos tikrai 100% nerekomenduočiau, tai Клинское. Kažkoks spirirtuotas gėrimas su burbuliukais, o ne alus ten pas juos daromas.
                                Prieš kelerius metus ši alaus rūšis buvo ypatingai reklamuojama per visus Rusijos kanalus. Aišku, kad nieko gero....
                                Paskutinis taisė enigma; 2012.03.24, 22:28.
                                ______________
                                The Division Bell

                                Comment


                                  Enigma, nuo to tos gamyklos alus geresniu tikrai netapo
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    iš rusiško tai staryj melnik tikrai neblogas. Kartą ragavau baltarusišką Lydos alų, žigulinį Nestebuklas, bet turistinėje kelionėje kai kurie vyresni vyrai teigė,jog primena senąjį skonį
                                    Šiaip dėl to, jog apie 80proc. rusų alaus gamyklų priklauso užsienio kapitalui, daug kas pritraukiama prie vakarietiško skonio, tad kažkio tai išskirtinumo nėra. tokia alaus globalizacija panašiai yra ir Lietuvoje, jei lyginsime stambiųjų gamintojų produkciją, tačiau pas mus alaus tradicijos gyvesnės ir vartotojai matyt reiklesni, o mažoje rinkoje - nemaža konkurencija.

                                    Comment


                                      Jo, pamiršau Жигулевское alų, atrodo Norfoje pirkau, visai patiko

                                      Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                      T Vienintelė gamykla, kurios produkcijos tikrai 100% nerekomenduočiau, tai Клинское. Kažkoks spirirtuotas gėrimas su burbuliukais, o ne alus ten pas juos daromas.
                                      Reikės išbandyti
                                      Paskutinis taisė grustnyj; 2012.03.25, 21:43.

                                      Comment


                                        Turbūt vieni geriausių yra rusų Baltika gaminami.
                                        Baltika no 6, ne kartą pripažintas geriausiu Baltic Porter kategorijoje pasaulyje.
                                        P.

                                        Comment


                                          Kaip teigia Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas, „high gravity” technologija yra taikoma visame pasaulyje ir ji niekaip neišskiriama jokiais reglamentais, tokių produktų nereikalaujama specialiai ženklinti.
                                          O ženklinti sakyčiau vertėtų, kur pagreitintas alus, o kur narmaliai fermentuotas

                                          Skaitykite daugiau: http://verslas.delfi.lt/business/abe...#ixzz1qIFDVENm
                                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X