Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "Š(*d)vyturio" ir Co. piaro akcija:

    Inspektoriai: alus nei „gyvas”, nei „šviežias”
    You might surprise yourself.

    Miestai.net FB

    Comment



      O kas tiksliai blogai su tuo pranešimu?

      Comment




        Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
        http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818

        Kiekvienais metais Miunchene vykstanti tradicinė alaus šventė „Oktoberfest“ į miestą pritraukia per 6 mln. žmonių – šis festivalis tapęs ir tikru homoseksualų bendruomenės magnetu. Faktas, jog festivalio metu vyksta tokie išskirtinai gėjams ir lesbietėms skirti renginiai kaip „Rosa Wiesn“ arba „Rožinis Oktoberfest“, demonstruoja homoseksualų šiame konservatyviame regione pasiektą progresą integruojantis į visuomenę, rašo „Spiegel“.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą

          O kas tiksliai blogai su tuo pranešimu?
          Matai, susidaro toks įspūdis, kad kai nebedės ant etikečių tų "gyvas" užrašų, žmonėms bus sunkiau atskirti miltelių birzgalą nuo bent kiek kitokio alaus.
          You might surprise yourself.

          Miestai.net FB

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą


            Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
            http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
            http://www.theatlantic.com/infocus/2...t-2011/100151/
            Flickr

            Comment


              Per ta GYVO alaus buma, aš specialiai nekreipdavau dėmesio į prekiautojų viliojimos "tipo gyvo alaus", jeigu norit gyvo alaus nuvažiuokit pas bobute kuri verda alų tai gausit savo išsvajotojo "gyvo".
              Aš alų renkuosi pagal kokybės ir kainos santikį.
              Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

              Comment


                Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
                Per ta GYVO alaus buma, aš specialiai nekreipdavau dėmesio į prekiautojų viliojimos "tipo gyvo alaus", jeigu norit gyvo alaus nuvažiuokit pas bobute kuri verda alų tai gausit savo išsvajotojo "gyvo".
                Aš alų renkuosi pagal kokybės ir kainos santikį.
                Na gyvas alus reiskia tiesiog nepasterizuotas alus. Viskas teisinga.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą


                  Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
                  http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
                  Kur tik fegtonikai, ten zurnaliugos nepamirs prikept straipsniu...Kazin ar Europos krepsinio cempionate nebuvo kokio vakarelio geju klube? Labai idomu...

                  Comment


                    Kuris is lietuvisku alu nera gaminamas is milteliu?

                    Comment


                      Kuris kitas Europoje masiniu būdu alus yra gaminamas natūraliai?
                      Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                      Comment


                        Gal nustokit jūs pagaliau apie tuos "miltelius" nusišnekėt Gal kažkur ir yra naudojami dažikliai, priedai, paspartinantys fermentaciją, bet esmė visur ta pati - vanduo, apyniai, salyklas, mielės. Ir jokie ne milteliai.
                        Bet kai pagalvoji, būtų jėga, jei galėtum nuspirkt Maximoj "alaus miltelių". Kaip JUPI koks - užpili vandeniu ir pyst, putoja ant stalo puslitris "Extros"

                        Comment


                          Kai zmones kalba apie tuos miltelius tai as suprantu, kad jie kalba apie high gravity budu daroma alu.

                          Comment


                            Būtent, nors Lietuvos didieji aludariai (o gal tiksliau Danijos) atkakliai neigia High Gravity naudojimą. Kaip ten bebūtų dėl gyvo alaus manau čia būtent stambiųjų užsakymu yra smaugiami mažieji.
                            Dėl alaus skonio, šiaip jau gal 3 metai kaip verdam alų namuose, išbandėm ne vieną receptūrą, tai aš galiu jums atsakingai pareikšti, geriausias alus ir yra tas pats paprasčiausias variantas - vanduo, salyklas, apyniai (daugiausia varijuoja skonį, neskaitant koks salyklas - miežis ar kvietys). Visa kita, gurmaniški nukrypimai. Tokį paprasčiausią nusipirkti parduotuvėje galima Ponoro alų (deja kaip ir visi su laiku kažkiek suprastėja).
                            Kalbant apie Švyturį, Uteną ir t.t., na, čia sunku būt poytyviam, nes kaip ten bebūtų tai tik verslas, alų jie gamina prastą. Pirmiausia tai naudoja pigius vokiškus ar tai čekiškus apynius, o tai pirmas dalykas kuris kerta per skonį. Antra kaip bebūtų gamybos procese dirbtinai prisotina angliarūgšte. Nors ir vėlgi neigia, bet juk naudoja kad išvengt kontakto su oru pripildydami CO2 kai perpila iš fermentatorių. Ir panašiai ir taip toliau...
                            Kažkada pavydžiai žiūrėdavau į britų CAMRA iniciatyvą, bet va ėmė ir lietuvaičiai po truputį prakuto. Gal tik per daug isijautė su tuo gyvu, net didieji suodė, kad ant bangos ir patys pradėjo pilstyt. Šiaip tai žinoma, viskas skonio reikalas, gal kažkam ir š extra geras alus, bet tik kuriam tikslui, jei nusismeigt - gal, jei paskanaut - abejoju .

                            Comment


                              Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi

                              Tai būtų naudinga ir ekonomikai, ir sveikatos priežiūros sistemai. Atsirastų daugiau darbo jėgos, sumažėtų išlaidos sveikatai. Alaus virimo pramonėje sumažėtų darbo vietų, tačiau restoranams prireiktų daugiau personalo dėl pasikeitusių klientų įpročių
                              Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?

                              Comment


                                Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi



                                Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
                                Draudimais nieko nepakeisi, tuo labiau kai Suomija yra ES su laisvu prekių judėjimu. Pats kaip turintis šiek tiek "Tallink" akcijų tokiu sprendimu tik džiaugčiausi.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                  Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi



                                  Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
                                  O kaip ten ta alkoholio pramonė užspausta? Suomiai bet kokiu atveju tikrai negarsėja kaip abstinentai.
                                  Aš tai pritarčiau, nematau dėl ko reiktų labai priešintis.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Tikriausiai estai palobavo Suomijos mokslo rate, kad gautų daugiau turistų

                                    Comment


                                      Uždraus stiprų alų, padidės išgeriamos degtinės kiekiai. Ir ne Suomijoje. Vėl plauks keltais į Estiją.
                                      ______________
                                      The Division Bell

                                      Comment


                                        Kiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia . O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.

                                        Comment


                                          Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                          Kiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia . O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.
                                          Nieko čia tragiško, atsiželgiat į pajamų skirtumus, kainos dar visai nedidelės. Galėtų ir pas mus paspauti, nes girtuoklystė tai masiška, nuo vaikų iki senelių.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X