Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rūkymas (taip ar ne?)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Čia tai gera FOTO Labai idomi iėja.
    Parašas :)

    Comment


      tuoj mes jus dar ir saudyt pradesim...
      2006-08-08
      Europos Sąjungos teisė nedraudžia ignoruoti rūkančiųjų atrankos į darbą metu


      Nuo šiol bet kuri Europos bendrovė turi teisę nepriimti į darbą rūkančio asmens.

      Tai patvirtino Europos Sąjungos (ES) darbo ir lygių galimybių komisaras Vladimiras Spidla (Vladimiras Špidla), rašo „Verslo žinios“.

      Europarlamentarė, Škotijos leiboristų narė Catherina Stihler (Katerina Stiler) paviešino laikraščio skelbimą, kuriame Airijos klientų aptarnavimo telefonu bendrovė „Dotcom Directories“ paskelbė ieškanti darbuotojų, bet rūkančių nepageidaujanti.

      „Jeigu žmonės rūko per kavos pertraukėlę ar savo laisvu laiku, grįžę darban jie vis tiek smirdi. Mes dirbame mažose patalpose, todėl rūkaliai mūsų orą paverstų visai “nekvėpuojamu„, – radijo laidoje tikino “Dotcom Directories„ direktorius Philipas Tobinas (Filipas Tobinas).

      ES išplatintame pranešime primenama, kad ES teisės aktai draudžia bet kokią rasinę, amžiaus, seksualinės orientacijos, religinę diskriminaciją darbe ir kitose gyvenimo sferose.

      “Šios bendrovės skelbimas dėl darbo, kuriame teigiama, kad „rūkantys asmenys gali nesikreipti“, regis, neatitinka nė vieno iš nurodytų diskriminacijos atvejų„, – savo atsakyme C.Stihler rašė V.Spidla.

      2005 metų gruodį Pasaulio sveikatos organizacija tapo didžiausia tarptautine darbdave, kuri pradėjo kovoti su rūkančiaisiais ir dėl jų įdarbinimo. Ši strategija padėjo išpopuliarinti kampaniją prieš tabako gaminius visame pasaulyje.

      Comment


        Parašė Hexen
        “Dotcom Directories„
        dar taip dedamų kabučių niekur nemačiau

        Comment


          Parašė caaprius
          dar taip dedamų kabučių niekur nemačiau
          Turbūt todėl, kad jos sudėtos atvirkščiai
          Mano galerija Flickr'yje

          Comment


            Parašė samot
            Siek tiek pamastymui, bendrai parasysiu.

            Na kodel as nesu panikoje ar baisiai piktas, kad seimas prieme toki sprendima. Gi atsakymas labai paprastas, tai sprendimas uzdrausti rukyti viesose vietose, bet ne draudimas visai rukyti. O tai dideli skirtumai.
            Daug kas cia is cypajaunciau kad "labai gerai", uzduokit ir pamasykit patys sau. Kas kas jums gero, jei nesat barmenas ar padavejas, kas gi? Toks jausmas, kad jus gyvenat baruose, ten praleidziat laika 24 val. per para. Na jei taip, tai tada galiu suprasti. Bet realiai taip nera. Bare prabunat ne tiek ir daug laiko per para ar savaite. Del ko as ir esu ramus. Man nera tragedijos, del to net nesijaudinu. Paskutinis mano atveju Pizza Jazz. Ten turiu savo rezervuota vieta, kur pastoviai sedime. Ir nuo praeitos savaites, ten padaryta nerukymo zona. Na ir sedint su draugais, gerent kokteilius, alu ir kitus svaigalus, nebuvo nei vienam is musu tragedija iseiti i lauka ir parukyti.
            Nagi, ka as noriu pasakyti. Kaip jau minejau, jus negyvenat klubuose ar baruose, ten kur uzdrausta rukyti. Kiekvienas turi seima, draugus, brolius ir seseris. Vieni ar kiti ruko, tad ir toliau teks kazkur gauti ta pacia dumu doze, tiek vieni automobilyje, tiek kiti namuose, tiek kiti kazkokioje susiburimo vietoje. Kad ir budami kazkokioje atviroje erdveje, teks uostyti salia stovincio dumus. Tad sumoje, nemanau kad jums, kurie cia krykstauja is laimes, su pilnomis kelnemis, kad kazkas jums taip labai labai labai pasikeis.
            Koks siauras tavo požiūris. Juk priėmus šį įstatymą mes vis tiek uostysim mažiau dūmų.

            Nesilankau dažnau klubuose, tiesą sakant, iš viso ten retai užsuku. Bet vieną kartą buvau šokiruotas to, ką pamačiau viename Kauno klubų. Aš akivaizdžiai priklausiau nerūkančiųjų mažumai. Visi aplinkui rūkė, ventiliavimo sistema (jeigu ten iš viso tokia buvo) nepajėgė išvalyti oro. Tai tokioj situacijoj gal man reikėjo eiti į lauką pakvėpuoti grynu oru? Ar čia rūkantis turi prie nerūkančio derintis, ar atvirkščiai? Turint omeny, kad rūkymas yra savotiškas narkotikas, manau, kad pirmas variantas.

            Draudimas rūkyti klubuose/restoranuose, akvaizdžiai pagerins situaciją. Pagalvokim galų gale apie dirbančius ten žmones. Kas juos turi apginti?

            Aš tai šiaip, norėčiau, kad ir alkoholis būtų pardavinėjamas griežčiau. Man itin patinka Švedijos patirtis. Alkoholizmas tapo Švedijos problema dar 19a (panašiai kai dabar pas mus) - alkoholis buvo pigus, žmonės sunkiai dirbo miestų pramonėje - tai paskatino didelį alkoholio vartojimą. Norėdama tai sustabdyti Švedija pradėjo kurti valstybines alkoholio parduotuves. Jos dirbo tik darbo dienomis, berods iki 6 vakaro. Pasirinkimas buvo mažas, kainos (dėl didelių mokesčių, muitų) - didelės. Tokia praktika turėjo būti nutraukta tik po Švedijos įstojimo į ES (tad, visai neseniai). Nenuostabu, kad dabar jie turi žymiai geresnę padėtį, nei mes.

            Manau, kad kažkas panašaus turėtų būti ir pas mus. Kas čia per betvarkė, kai kiekvienas paauglys gali nusipirkti "bambalį" alaus kažkokiam netoli namų esančiam kioske? Ar normalu, kad Lietuvoje padaroma daugiausiai avarijų visoje ES? Žmonės nebemoka gyventi, švęsti be alkoholio, o baisiausia, kad ir paagliai perima tokius įpročius. Tokios antraštės kaip "Po 16-tojo gimtdienio - į renimaciją" jau tampa norma.

            Tai turi liautis. Jei jau negalime padaryti kažko panašaus kaip Švedijoje, turėtume padidinti mokesčius alkoholiui. 10 litų kainuojantis degtinės butelis yra PER PIGUS. Apskritai, valdžia nesiima jokių žingsnių šiai problemai spręsti. Paskutinis darbas, kurio jie ir nepabaigė daryti, buvo prekybininkų atsakomybės padidinimas. Visi prisimename kuo tai baigėsi... Atrodo, kad įstatymus priiminėja prekybos centrai. Aš nieku gyvu nebūčiau nusileidęs tai žeminančiai prekybos centrų "blokadai". Galų gale patys prekybos centrai būtų susitaikę su įstatymu, nes jų pelnas būtų tikrai sumažėjęs.
            BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

            Comment


              100% sutinku.
              Parašė Berliner
              Žmonės nebemoka gyventi, švęsti be alkoholio, o baisiausia, kad ir paagliai perima tokius įpročius. Tokios antraštės kaip "Po 16-tojo gimtdienio - į renimaciją" jau tampa norma.
              Čia ir yra viena didžiausių Lietuvos problemų - manau, kad 89-90 gimusieji (nors aš ir vienas iš jų) gali drąsiai būt vadinami prarastąja karta.

              Comment


                Parašė Berliner
                .......Aš tai šiaip, norėčiau, kad ir alkoholis būtų pardavinėjamas griežčiau. Man itin patinka Švedijos patirtis. Alkoholizmas tapo Švedijos problema dar 19a ......
                100 % sutinku su išsakyta tavo nuomone
                W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                Comment


                  90% paauglių rūko "dėl kompanijos" ir neturėjimo ką veikt.
                  Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                  Comment


                    Visiškai pritariu.

                    Comment


                      nezinau kode bet bent mano kompanijoje 80% vaikinu neruko, o merginu turbut 60%.(baisu). esu 1988 metu gimimo, manau praina mada rukyt del kompanijos...

                      Comment


                        Parašė Hexen
                        nezinau kode bet bent mano kompanijoje 80% vaikinu neruko, o merginu turbut 60%.(baisu).
                        Tarp mano pažįstamų (1982-1984 gimimo) santykis turbūt yra dar prastesnis.
                        Mano galerija Flickr'yje

                        Comment


                          Mano klasėje (1991 m.) apie 50% proc. bandžiūsių, 20% rūkančių. Dar keli žolės pavartoja.

                          Comment


                            Parašė Hexen
                            esu 1988 metu gimimo, manau praina mada rukyt del kompanijos...
                            Duok Dieve
                            Bet rūkant 'dėl kompanijos' priprantama lygiai taip pat kaip ne prie kompanijos

                            Comment


                              Skamba gan ziauriai. Net sunku patiketi, kad tai gali buti tiesa. Rukantieji tures nemazai pagrindo piktintis


                              Įsigalioja draudimas rūkyti viešojo maitinimo įstaigose
                              http://www.delfi.lt/news/daily/Healt...hp?id=11663444

                              Parašė www.delfi.lt
                              Nuo šiandienos restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose viešojo maitinimo įstaigose, taip pat klubuose bei diskotekose draudžiama rūkyti, praneša Lietuvos radijas.

                              Tokią tvarką nustatė Seimas, 2006 m. gegužės mėnesį priimdamas Tabako kontrolės įstatymo pakeitimus.

                              Rūkyti dabar bus galima tik specialiai įrengtuose cigarų ir pypkių klubuose, kuriems keliami griežti reikalavimai. Juose negalės būti valgoma, turės būti atskiras įėjimas bei itin gera ventiliacija.

                              Jeigu kavinėje ar kitoje viešojo maitinimo įstaigoje draudimo rūkyti nebus laikomasi, jos savininkui gresia bauda nuo 500 iki 5 tūkst. Lt.

                              Comment


                                Puikus sprendimas

                                Comment


                                  Pagaliau!! Kadangia s nerukantis tai kai nueini i kokia kavine ir ten sedi prirukytoj patalpoj taj galima nusinuodyti... :/

                                  Comment



                                    Siaip is esmes sutinku, nes nemegstu, kai kas nors salia manes uztraukia dumeli valgant ar geriant. Manau ilgainiui tai duos teigiama rezultata ir zmoniu sveikatai ir gyvenimo trukmei.

                                    Comment


                                      Spalio pabaigoj, gryzes po 3 menesiu is afgano, nuejau su zmona kaune pas paolo/ Tai iejes net nustebau - kazkas ne taip. Pasirodo jie jau tada uzdraude rukyti savo patalpose.

                                      Puikus sprendimas, kad nereikia traukti tos smarves i savop plaucius...
                                      Mano blogas

                                      Comment


                                        Parašė goolfietis Rodyti pranešimą
                                        Spalio pabaigoj, gryzes po 3 menesiu is afgano, nuejau su zmona kaune pas paolo/ Tai iejes net nustebau - kazkas ne taip. Pasirodo jie jau tada uzdraude rukyti savo patalpose.

                                        Puikus sprendimas, kad nereikia traukti tos smarves i savop plaucius...
                                        Tas pats Pizza Jazz jau visa gruodį

                                        Comment


                                          Viena iš priežasčių, kodėl laukiau 2007. Visiškai puiku

                                          Comment

                                          Working...
                                          X