Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Žiūrėkite: yra 2 pagrindiniai būdai keliauti į darbą: socialinis transportas/nuosavas automobilis. Kur didesnė tikimybė užsidirbti pirmąjį protokolą gyvenime - ar kad neva "per vėlai pažymėjai bilietą" ar kad viršysi greitį/atsistosi kur negalima ir panašiai?
    Pvz. aš pasipildęs vilniečio kortelę nauju mėnesiniu bilietu, iš anksto apsižiūriu, ar sekančioje stotelėje nėra kontrolės, tuomet grįžtu atgal, priglaudžiu ją prie komposterio-atsižymiu, ir tuomet pavažiavęs tą vieną stotelę, išlipu. O normaliai važinėti po miestą pradedu tik po kokių 2-3 dienų, kai duomenys apie mano bilieto galiojimą tampa matomi ne tik transporte esančiame aparate, bet ir interneto savitarnoje. Jei spėju, iššoku toje pačioje stotelėje vos pasižymėjęs, pakol per tas kelias dienas informacija suvaikščios visur, kur reikia.

    Comment


      o tu noretum buti verbuojamas? Idomu, koks jausmas buna tuo metu

      Comment


        Nemanau, čia AšNeRobotas daugiau pakomentuotų gal šiuo klausimu.

        Žiūrėkite, liutass, kaip manote, kokiai Vilniaus miesto sankryžai, kaip jos himną, parinkau šią dainą? Su kuo tai sieju (iš savo asmeninio gyvenimo)? Pabandykite susieti dainos vertimą į lietuvių kalbą ir strateginę sankryžos lokaciją bei reikšmę miestui ir didžiajai daliai Lietuvos valstybės?

        https://www.youtube.com/watch?v=_F47BUz5wJc

        P.S. duosiu užuominą - tai sankryža, esanti prie objekto, kurio vietovardis plačiai žinomas visoje šalyje. Tam net nereikia būti vilniečiu, tai objektas, kuris man asocijuojasi su dulkėmis ir skurdu, bet iš tikrųjų pasirodo, kad tai - bizniuko darymo vieta, tiesa, jau kiek atgyvenusi, išsikvėpusi savo prasme. Ne per seniausiai, dar rodos šiais metais ten įvyko mūšis, pavadintas tokiu pačiu pavadinimu.

        Comment


          Gariūnų!

          Comment


            Taip. Dainos pavadinimas "Aš noriu ištrūkti" tai sieju su 2017 m. pavasariu, kuomet baiginėjau Pagrindinio ugdymo programą (10 kl.), ir jau priešmet išvažinėjęs visą Vilnių, bebaiginėjąs sudoroti kone visus Vilniaus r. apylinkių maršrutus, jau žvalgiausi į tarpmiesčio maršrutų tinklą. Ir kažkurią dieną nusprendžiau pastovėti pastebėti tą Gariūnų sankryžą, ir man teko pėsčiam pereiti ją. Tai reiškia, kad aš su savo bATAis perėjau per tarpmiestinių autobusų rATAi. T.y. pereidamas per šviesoforinę vieno lygio sankryžą aš su savo kojomis, tikėtina, užmyniau ant vietos, per kurią rieda autobusų, sugrįžtančių iš tokių tolimų Lietuvos miestų kaip Skuodas, Šilutė, Šilalė, Tauragė, Plungė, Kybartai, jau nekalbu, apie Kauną, padangos (ratai). T.y. ant savo batų į namus parsinešiau po nematomą gabalėlį šių miestų. Ir tuomet galvoju - jei su savo kojomis užminti, pereiti per vietą, per kur jie rieda - galiu nesunkiai, kodėl negalėčiau pats įsėsti į vieną iš tų maršrutų ir nudardėti į kitą šalies galą. O kadangi ta sankryža yra paskutinis šviesoforas miesto pakrašty prieš išskrendant į plačiuosius automagistralės vandenis, pravažiavus jį galima sakyti tu padarei "Break-Free", t.y. pralaužei paskutinį stabdį ir dabar gali nors kelis šimtus kilometrų iki pat atokiausio Žemaitijos kaimo lėkti nestabdomas kokių šviesoforų ar pėsčiųjų perėjų.
            Pirmas mano ištrūkimas pro tą sankryžą buvo netolima kelionė iki Elektrėnų.

            Comment


              Kaip kiekvienas žmogus turi savo lubas (pvz. Šimonytė kaip buvo finministrė, ji labai gerai tvarkėsi), bet va iki prezidentės pareigų kiek pritrūko. Taip ir aš - mano lubos yra tarpmiestiniai maršrutai, o štai į tarptautinius - jau ne mano jėgoms. Sakau, kai jokia užsienio kalba nešneku taip gerai...
              O dabar jūs man pasakykite, kokiose situacijos, nutinkančiose tam tikrose srityse, buvo tam tikri veiksmai-judesiai-garsai, kuriuos mintyse mano smegenys užrašė taip:

              a) žemės ūkio
              1. SUMUŠU-SUMUŠU!
              2) važь, važь (t.y. tuoj aš suvAžinsiu čia jum)

              b) tolimojo susisiekimo autobusų
              1) ...bim birim bim, bim-birimbimmbim! ("Labai jau užkaitęs nuo seniai mano variklis", .. "taip nelauktai šį saulėtą rytą")
              2) Ei, ei, nu palaukit, man reikia nuvažiuoti aplankyti pusę lavono, aš jum sumokėsiu centukais! - džiūūūūgšt, ūūūūūūūgšt!

              c) mokyklose
              1) farapapfyrim-firypfypfyriririririririm!

              Comment


                bet puiku, kai zmogus zino savo lubas ir nesistengia pasokti auksciau bambos

                a1 plaka sviesta
                a2vaziuoja su nuleista sliauka (padanga)

                b1 autobusa lenkia motoroleris (pyrda)
                b2 alchasha ismete is autobuso?

                c cia sunkiausia. Gal nuleido koki zasina nuo laiptu?

                Comment


                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                  bet puiku, kai zmogus zino savo lubas ir nesistengia pasokti auksciau bambos

                  a1 plaka sviesta
                  a2vaziuoja su nuleista sliauka (padanga)

                  b1 autobusa lenkia motoroleris (pyrda)
                  b2 alchasha ismete is autobuso?

                  c cia sunkiausia. Gal nuleido koki zasina nuo laiptu?
                  Sėsk, du! Nepateikėte nei vieno teisingo atsakymo.

                  a1 - ne, sumušimas čia ne sviesto, o situacija, kuomet vikšrinis traktorius DT-75 su akėčiomis baigęs darbus, nori iš lauko išvažiuoti į pagrindinį kaimo vieškelį, kuris yra žymiai aukštesniame lygyje už lauką - tuomet traktoristas turi panaudoti maksimalią galią, kad nuo žemiau iššoktų į aukščiau - tuomet su vairalazde gerai davęs gazo jis tarytum pašoka į viršų, tuomet jo vikšrų priekis bambteli ant keliuko ir jis sukdamasis slysta į šoną savo metaliniais vikšrais žvyrkelyje išmuša (t.y. sumuša) tokias duobutes.
                  a2 - ne, čia tas žolės smulkinimas su tuo smulkintuvu-dumalaku, kuris labiau ne nupjauna, bet tik nulenkia tą aukštą žolę tokiomis juostomis. Tų juostų padarymas ir yra suvažinimas.
                  b1 - ne, čia momentas, kuomet tolimojo susisiekimo autobusas pasiekia miesto prieigas - atrodo jau labai seniai, prieš kelias valandas jis užkūrė variklį kitame Lietuvos gale, paskui drožia skersai per visą šalį su tomis pačiomis padangomis, ir štai jau kiek pakaitęs variklis suka paskutinius apsisukimus, tuos beįriedant į miestą. Čia kalbu apie maršrutą M-909 Marijampolė-Vilnius per Kalvariją, Alytų. Tai man 2016 m. rudenį bestovint miesto prieigose aš matydavau tą autobusą, o tuo metu man mintyse skambėdavo grupės Lemon Joy daina "Kažkada", kurioje yra žodžiai "Taip nelaukta šį saulėtą rytą". Labiausiai šiuos žodžius susieju su momentu, kai tas autobusas išlaipindavo ką nors Vaduvos stotelėje ir tuomet tik mirkt, mirkt kairį posūkio lemputę ir jau į stotį.
                  b2 - nepavykęs bandymas įsiprašyti, kad tarpmiestinis autobusas pavežtų mieste - pvz. jeigu tamsta stovės Kaune esančioje K. Petrausko st. ir norės dasigauti iki stoties, ir joje sustos tolimasis autobusas Visaginas-Kaunas, jūs juo važiuoti iki stoties negalite - jis ten sustoja tik išlaipinimui. Tai tie vrūūmšt, brūūūgššt! - tai autobuso įsibėgėjimo judant iš stotelės, garsas, kuomet vairuotojas pasakė griežtą ne, užkirto duris, įjungė pirmą pavarą ir pradėjo judėti. Tuomet apsiverkusi moteris su ašaromis akyse palydi tą tolstantį autobusą, į kurį žiaurusis vairuotojas atsisakė priimti, nors ji mirtinai skuba pas ligonį .
                  c - mokyklinių pertraukų garsas bendrai.

                  Comment


                    durnas as

                    Comment


                      Izbaniuėn-foreniuėn, didifūū legaaaa-an!
                      Izbaniuėn - foreniuen - reniuen te lou. Reniuen telou...


                      Gal kas iš skambesio nutuokiate, kokia tai daina? Man ji asocijuojasi su tuo, kaip gal man būnant 1-oje klasėje su močiute ėjome į Šeškinę pasveikinti jos brolį su gimtadieniu, tai mums degė žalia, mes pereidinėjome Laisvės prospektą, o prie raudono signalo skersa kryptimi laukė trumpas KAROSA markės autobusas, 55 maršruto.

                      Comment


                        Pozvonite pozvonite radi boga?

                        https://youtu.be/cLWL32hNZAM?si=QpP_B0YTbn6MOS5x

                        Comment


                          Kad ten labiau anglų kalba turėtų būti, tikrai ne slaviškas akcentas kiek pamenu.
                          Žiūrėkite, ten kur jūsų klausiau, nuo kur pradėtumėte dirbti tą mūsų lauką, tai ten kur braižiau su rodyklėmis, sakėte, kad įvažiavęs keliuku varytumėte staigiai į dešinę. O štai aš daryčiau va taip: pirmiausia apvaryčiau ratais ten, kur raudona, paskui pabaigčiau ten kur geltona tą kvadratinį lopinėlį ir tą siaurąjį "Suvalkų koridorių", kuris sujungia raudonai užbrūkšniuotą ruožą su geltonu (tam siauram ruoželiui užtenka gal 3 reisų KUHN smulkintuvu). O tamsta galėtumėte papaišyti, kokia eilės tvarka jūs varytumėte lauką? Aš suprantu, kad ne linijomis viena šalia kitos iškart, bet ratais, tačiau kaip? Gal turite galimybę žymekliu pažymėti, kaip jūs susidalintumėte lauką, nuo kur pradėtumėte ir kaip baigtumėte? Kiekvienas ūkininkas varo skirtingai pagal savo supratimą, kaip kiekviena šeimininkė skirtinga muša kiaušinį.
                          Galiu įkelti dar vieną, švarų žemėlapį su mūsų sklypo dirbamos/šienaujamos žemės planu?
                          Attached Files

                          Comment


                            As pjauciau tiesiai ir per daug negalvociau o kol traktoriukas važiuoja, kalciau alaus kokias dvi ar tris
                            Attached Files

                            Comment


                              Dabar toks linksmesnis nutikimas 11 klasėje:
                              Anglų kalbos mokytoja, kuri per pamoką su mumis bendraudavo tik angliškai (lietuviškai prabildavo tik galutinai pratrūkdama), pasakė, kokia tema kitą savaitė reikės kalbėti. Vieną iš 3 savaitinių pamokų mes skirdavome vadinamam "topic`ui". Ir ji sako, kad kitai savaitei tema: "Mass media: press, radio, TV". Tai klasiokė Veronika nesupratusi klausia:
                              - Mast media?
                              - Mass media
                              - Mast?
                              - Mass.
                              - Must media?
                              - Mass.
                              -Must ar mas?
                              -... Oj, vaikai, jūs kartais mane varot į neviltį...

                              Comment


                                Gal kas žinote, koks krovinys gali būti vežamas tokio tipo "puspriekabėse"? MedinisStrazdas , m? Į degalų cisterną nelabai panašu, tos būna taisyklingai apvalios formos, o čia kažkokia pusiau kampuota... Gal čia tokiose lavonai vežami sukūrenimui į kogeneracines jėgaines, kaip siūlė forumo narys rat (Trydenis), kai prasidėjo pandemija?

                                https://www.google.com/maps/@45.8829...8192?entry=ttu
                                Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.13, 00:33.

                                Comment


                                  laukiu kol kas nors pasibaigs

                                  Comment


                                    O ten kur iš karo Ukrainoje dažnai platinami video (yra ir šiame forume), jie būna nuorodose, pavadinimu t.me. Kas tas .me? Nejaugi tokia rimta svetainė naudoja Juodkalnijos kodą? Man pvz. iš Balkanų regiono šalių Šiaurės Makedonija patinka žymiai labiau.
                                    Ir gal numanote, ką reiškia frazė "Šlapimas į galvą trenkia"? Atsimenu 9 klasėje mūsų matematikos mokytoja, supykusi, kad negebame įsisavinti jos teikiamų žinių, išsireiškė būtent taip. Dar kartodavo "Man pinigėliai sukapsėjo, o jau ar jūs išmoksite...".

                                    Comment


                                      t.me ra rusu Telegram kanalas pilnai prienamas KGB

                                      edit: del slapimo tai nieko nezinau, musu laikais taip nesakydavao, cia kazkas is siu laiku

                                      Comment


                                        O žodis "profsajunga" man nuo mažens asocijavosi su kažkuo priešiško, blogo, amoralaus. Ir dabar panašu, kad nelabai klydau. Tik tiek, kad tai nėra antikonstitucinės, įstatymų uždraustos organizacijos. Kaip suprantu, jų paskirtis - ginti tam tikros srities darbuotojų teises. Man čia kvepia kažkuo diktatorišku, panašiai kaip Rusija tipo "gina rusakalbių teises" užsienyje. Realiai mažų mažiausiai kenkia, kelia chaosą. Tai tos profsąjungos yra stabdis, pvz. va iš Naujosios Vilnios psichiatrinės pabėgo 70 medikų. Net moksleiviai turi savo sąjungas. Tai taip išeina, kad tie 70 medikų dirba ne todėl, kad nori nuoširdžiai padėti pasveikti, išgyti tiems psichams, o dirba tik dėl pinigų ir reikalaudami geresnių sąlygų demonstratyviai atsisako išeiti į darbą ir taip kyla pavojus ligoniams, kad jais niekas nebepasirūpins. Vien frazė "noriu kad man pakeltų algą" man skamba ekstremistiškai. O tos profesinės sąjungos man dar atrodo/skamba kaip kažkoks komunistinis palikimas, nes būtent kosmonautai kaip vieną prioritetų kėlė "darbuotojų teises".

                                        O Makedonija man patinka, nes tai šalis, kuri Eurobasket2011 ketvirtfinalyje Kaune rezultatu 67:65 eliminavo Lietuvą iš kovos dėl medalių. Lietuvai tai buvo tokia tragedija, kad dar susimąsčiau, kažkaip keista, kad Lietuva keršydama nepanaudojo karinės atakos prieš tą šalį.
                                        liutass , tai kokiame mieste mūsiškiai pra*iko tas rungtynes ir kas paskutinę sekundę bandė gelbėti lietuvių ataką?

                                        Comment


                                          tai prasiko, Siauliuose, berods?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X