Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Knygų rekomendacijos

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Išpuolus kelioms laisvesnėms dienoms, nusprendžiau knygą į rankas paimti. Besikuisiant po lentyną aptikau prieš porą metų gautą dovanų knygą, kurios dar nebuvau perskaitęs. Taip į mano rankas pateko Kurt'o Vonnegut'o "Čempionų pusryčiai". Labai juokinga satyra apie karą, seksą, rasizmą, politiką. Labai patiko, rekomenduoju.
    Dabar nekantrauju įsigyti šio autoriaus "Skerdykla Nr.5", kuri laikoma Vonnegut'o kūrybos viršūne.
    No one really knows
    Which way the wind blows

    Comment


      Parašė adebisi Rodyti pranešimą
      Išpuolus kelioms laisvesnėms dienoms, nusprendžiau knygą į rankas paimti. Besikuisiant po lentyną aptikau prieš porą metų gautą dovanų knygą, kurios dar nebuvau perskaitęs. Taip į mano rankas pateko Kurt'o Vonnegut'o "Čempionų pusryčiai". Labai juokinga satyra apie karą, seksą, rasizmą, politiką. Labai patiko, rekomenduoju.
      Dabar nekantrauju įsigyti šio autoriaus "Skerdykla Nr.5", kuri laikoma Vonnegut'o kūrybos viršūne.
      Rekomenduoju visas išleistas Vonneguto knygas. Iš esmės kiekviena yra aukšto kalibro ir išlaiko tą savotišką vonegutišką stilių. Gerą įspūdį paliko bene paskutinioji šio rašytojo knyga "Žmogus ir tėvynė".

      Comment


        Parašė rat
        Atvaizdas


        Birželio 22-oji: katastrofos anatomija. Mark Solonin

        Teko pavartyti. 2010 m., apie 250 psl. Su šiokia tokia statistika, tankų palyginimu, berods ir strategijom, taktikom. Keliolika ar pan. nuotraukų, prieduose keli spalvoti žemėlapiai.
        Nesidomintiems ši knyga gali būti per sunkoka dėl detalių analizių ir faktografijos. V.Suvorovo stilius gerokai lengvesnis.

        Comment


          Šį kartą pasiėmiau iš bibliotekos tikrai vertą dėmesi ir keista, kad dar Lietuvoje menkai pagarsėjusią knygą - Kaune gyvenančio čečėno musulmono Deni Muchammad, vadinasi "Šiandien! Rytoj bus vėlu!". Labai gerai atskleistos šiandieninės Lietuvos problemos, susijusios su seksualiniu palaidumu, netvirtomis šeimomis, materialistiniu ir egoistiniu gyvenimo būdu, ko pasėkmė - tragiškas gimstamumo lygis ir emigracija. Su tokiais rodikliais tauta pasmerkta išnykti, ir pats autorius stebisi, kodėl Lietuvoje tiek daug šnekama apie politikų intrigas, visokių mergšių klyno reikalus, blzgučius, o tiek mažai dėmesio skiriama tautos išlikimo problemai - gimstamumas, emigracija. Kaip problemos sprendimas, siūloma grįžti prie tradicinių krikščioniškų vertybių, stiprių šeimų ir bendruomeniško, o ne individualistinio požiūrio. Apie krikščionybę ir islamą kalbama nemažai, šiaip besidomintiems senai aišku, kad tai tas pačias šaknis turinčios ir tas pačias vertybes išpažįstančios monoteistinės religijos, praktiškai tai vienos didelės religijos dvi atšakos, besiskiriančios tik apeigomis, bet ne esme. Žodžiu, tikrai verta didelio dėmesio knyga.
          Paskutinis taisė Tomizmas; 2016.05.20, 02:05.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Perskaičiau, imho, labai dėmesio vertą knygą tiems, kam įdomi Kiniją (ypač ekonominė ir biznio pusė)

            The End of Cheap China: Economic and Cultural Trends That Will Disrupt the World (240 psl., hardcover)
            by Shaun Rein



            Knyga apie tai, kaip keičiasi (visų pirma, brangsta) Kinija ir kokią įtaką tai turės pasauliui. Esminis dalykas, kad knyga palyginus mažos apimties ir grieit perskaitoma. Galima sakyti, vienas didelis klausimų-atsakymų rinkinys apie tai, ką daryti, ko nedaryti, ką žinoti, į ką kreipti dėmesį ir kaip elgtis Kinijos verslo pasaulyje.

            Iš viso yra 10 skyrių, kurie gali būti skaitomi bet kokia tvarka. Kiekvienas skyrius nagrinėja atskirą temą ir pateikia įvairios susijusios statistikos, tyrimų, autoriaus asmenines patirtis, case studies ir patarimus/rekomendacijas "dos & don'ts" stiliumi.

            Nagrinėjamos temos kaip sprogstamai greitai besirandančios Kinijos nouveau riche klasės kilimas (tie, kurie Šanchajuje, Pekine, Shenzhene ir kitur važinėja Bentliais, Ferrariais ir panašiomis mašinomis) ir paaiškinama iš kur tokie atsirado.

            Kalbama apie pokyčius, kurie vyksta Kinijos vidaus rinkoje ir kaip keičiasi pirkėjų prioritetai (vietoj "pigaus" prieš 15 metų, šiandien dauguma ieško "good value" ir kokybės) ir ką tai reiškia savo prekes gaminančioms ir parduodančios vietinėms ir užsienio kompanijoms Kinijos rinkoje. Aiškinama brandingo ir marketingo svarba bei pateikiami sėkmingi ir nesėkmingi pavyzdžiai bei patarimai, kaip elgtis. Ne mažiau svarbu, aptariama, ką reiškia Kinijos brangimas likusiam pasauliui (visų pirma JAV), kuomet iš pigių prekių sweatshopo, kurio pačiame pike buvo prieš gerus 15 metų, Kinija tampa aukštesnės vertės prekių gamintoja. Ir ką reiškia ypač greit kylantis vietos darbo užmokestis net menkai kvalifikuotiems darbininkams.

            Nagrinėjama moterų padėtis. Įdomus faktas, kad moterys Kinijoje uždirba daugiau, kaip 50% namų ūkių pajamų, o migrantų darbininkų sluoksniuose moterys dažnai uždirba 2-3 kartus daugiau, negu jų vyrai. 55% prabangos prekių Kinijoje nuperka moterys.

            Apibūdinama (ir smarkiai kritikuojama) Kinijos maisto tiekimo grandinė bei ten esančios didelės problemos (maisto kokybė, neleistinų chamikalų naudojimas ir t.t.) ir kodėl Kinijoje KFC, McDonaldas ar Pizza Hut yra laikomi "sveiko" maisto vietomis, kur valgo tie, kas rūpinasi savo sveikata, o ne atvirkščiai, kaip yra Vakaruose. Kita vertus, paaiškinama, kodėl kai kurie vietoje gaminami maisto produktai turi gerą vardą ir žmonės pasiryžę už juos mokėti daugiau dėl geros kokybės.

            Vienas svarbiausių chapterių, kaip veikia Kinijos valdžios sistema ir kokias esmines klaidas daro Vakarų žiniasklaida, apibūdindama tenkykščius įvykius (pavyzdžiui, visuomenės protestus, nukreiptus prieš korumpuotus vietos valdininkus), paaiškinama, koks yra santykis tarp centrinės Pekino valdžios ir vietos valdžių bei kokia lanksti ir nevienalytė sistema tai yra. Neapsieinama be žmogaus teisių temos bei kardinaliai skirtingo šio termino suvokimo Kinijoje ir Vakaruose, dėl ko atsirado "Žmogaus teisių problemų Kinijoje" mitas.

            Autorius pakankamai griežtai kritikuoja Kinijos švietimo sistemą ir tuo pačiu prideda apie dažnai nelabai vykusius Kinijos bandymus gerinti savo įvaizdį pasaulyje, bei siūlo priemones, kuriomis to būtų galima siekti efektyviau.

            Galų gale kalbama apie paskutiniu metu dažnai linksniuojamą tikro ar tariamo Kinijos NT burbulo temą ir paaiškinama, ko šitoje sferoje dažnai nesupranta Vakarų žiniasklaida ir "ekspertai" kaip N.Roubini ar J.Chanos, kurie dažnai pasisako šia tema, nors neturi tam pakankamai žinių ir principinio Kinijoje vykstančių tos srities procesų bei niuansų suvokimo. Pavyzdžiui, pirkėjas, pirkdamas pirmąjį namą/butą, turi įdėti 30% vertės "up front" vien tik tam, kad galėtų prašyti paskolos. 50% antram būstui, o daugiau, kaip dviejų, apskritai negali pirkti. Kitaip tariant, Kinijoje NT perka tik tie, kas iš principo tai gali sau leisti ir turi tam pinigų (jei reikia, kad ir grynais). Prie to paties pridedama, kad dauguma kinų gyvena blogomis sąlygomis ir neišgali nusipirkti pakenčiamo būsto, dėl ko valdžia pradėjo pigaus būsto statymo programą. Nors pigių butų reiktų kur kas daugiau, nei jų žadama.
            Paminima ir transporto infrastruktūros plėtra bei paaiškinama, kodėl tai yra absoliuti būtinybė. Paaiškinama, kodėl negalima Kinijos infrastruktūros plėtros lyginti su neefektyvia Japonijos infrastruktūros plėtra ir "tiltais į niekur", kurių Japonija prisistatė į valias ir kuriuos kai kurie "ekspertai" šiandien kiša kaip blogą pavyzdį, kalbėdami apie Kiniją.


            Knyga pradedama nelabai formaliai, kur aprašoma autoriaus patirtis 1998 metais nelabai žinomame industriniame Changchun'o (Šiaurės Rytų Kinija) mieste esančiame viešbutyje darbo kelionės metu. Kažkam pasibeldus į viešbučio kambario duris, autorius jas atidaręs išvysta įspūdingo grožio merginą, kuri galėtų būti ant bet kurio mados žurnalo viršelio. Ji netrukus paaiškina, ką ji gali pasiūlyti už 20USD. Ir ką už 25USD.

            Knyga baigiama panašiai, bet po 13 metų: 2011 Spalį. Autorius vakare po darbo dienos eina Šanchajaus Nanjing Road prekybos gatve, kur stebi po prabangias parduotuves bevaikštančius pirkėjus, nešinus pilnais maišais pirkinių. Prie jo prieina nebe visai pirmos jaunystės, nelabai išvaizdi moteriškė su matomomis raukšlėmis veide ir daug makiažo. "Hey Handsome!" Ir paaiškino, ką ji siūlo už 100USD.

            Išvada: Kinija labai pasikeitė nuo tos nakties Changchuno viešbutyje prieš 13 metų. Knygos tikslas, paaiškinti, kas, kodėl ir kaip pasikeitė ir kodėl svarbu tai žinoti kalbant apie Kiniją.


            Shaun Rein'as yra China Market Research Group valdytojas, besibazuojantis Šanchajuje, kur gyvena jau 14 metų, kalba vietos kalba ir turi gana išskirtinį Kinijos rinkos suvokimą bei kontaktų aukštuose verslo ir net politikų sluoksniuose. Rašo straipsnius ir yra cituojamas daugelio biznio žiniasklaidos kanalų. Imho, vien dėl to verta įsiklausyti į jo nuomonę, nes praktiškai visi kiti Kinijos tema rašantys "ekspertai" tiesiog neturi tokių pozicijų. Jie paprastai ten negyvena, nemoka kalbos ir nebendrauja su reikiamais žmonėmis jų kalba. O savo požiūrį bazuoja išskirtinai ant Vakarų šaltiniuose ir dažniausiai tik anglų kalba (nes kitokios nemoka) pateikiamos informacijos, kurią interpretuoja iš savo kultūrinės ervės ir akademinių žinių perspektyvos. Kai kuriais atvejais, tokie ekspertai net nėra ten buvę (pvz., gerai žinomas China bear'as Jim Chanos'as).

            Imho, labai smarkiai verta paskaityti tiems, kas domisi Kinija, bet nenori apsiriboti "ekspertų" nuomonėmis ir dažniausiai paviršutiniškais mainstreaminės Vakarų žiniasklaidos straipsniais apie tai, kas ten vyksta.
            Paskutinis taisė John; 2012.10.11, 16:00.

            Comment


              Čia gal reikėtų rekomenduot ne tik tiems kas domisi Kinija, o kas bendrai ekonomika, nes ši šalis sunkiai atsiejama nuo pasaulinės ekonkmikos ir jos svarba vargu ar ateityje ims mažėti :-). Užsibookmarkinau.

              Comment


                ebookas mono kindle!
                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                - George W. Bush President of the USA

                Comment


                  Leidyklos ar pardavineja savo knygas tiesiogiai? Dabar skaitau straipsniuka tai raso, kad pvz lknyga leidykloje kainuojanti 20Lt knygyne kainuoja jau kokius 44Lt. Butu dziugu isigyti pigiau, nes kai pamatai knyga uz 50-70Lt tai pagalvoji, kad gal geriau nepriksiu...
                  Tuo paciu galit kazka is pigesniu knygu parekomenduot? Siame puslapyje rekomenduotas Kurtas vonegutas matau kainuoja 15-20Lt uz ivairias jo knygas, tokia laikau gera kaina

                  Comment


                    [QUOTE=Gator;682738]Leidyklos ar pardavineja savo knygas tiesiogiai? Dabar skaitau straipsniuka tai raso, kad pvz lknyga leidykloje kainuojanti 20Lt knygyne kainuoja jau kokius 44Lt. Butu dziugu isigyti pigiau, nes kai pamatai knyga uz 50-70Lt tai pagalvoji, kad gal geriau nepriksiu...
                    Tuo paciu galit kazka is pigesniu knygu parekomenduot? Siame puslapyje rekomenduotas Kurtas vonegutas matau kainuoja 15-20Lt uz ivairias jo knygas, tokia laikau gera kaina [/QUOTE]

                    Aš esu leidykos "kitos knygos" gerbėjas. Jei nori lengvo ir linsmo skaitalo - dėdulė Charles Bukowski. Kultinis rašytojas, imho

                    Comment


                      Tas tiesa - Charles Bukowski, nemėgstu žodžio "kultinis", bet puikus rašytojas. Negali atsitraukti nuo jo knygų...
                      ______________
                      The Division Bell

                      Comment


                        Parašė enigma Rodyti pranešimą
                        Tas tiesa - Charles Bukowski, nemėgstu žodžio "kultinis", bet puikus rašytojas. Negali atsitraukti nuo jo knygų...
                        Jis turi šarmo - atrodo paprastas tekstas, galvos sukti nereikia, lengvai skaitose, na temos tradicinės - sex and drugs - bet vis dėlto, jis kažkuo veža. Jis yra kultinis už jūrų marių, bet ir Lietuvos skaitytojų auditorijai atrodo, tapo mėgstamu.
                        Pastebėjau įdomų dalyką - net ir visiškai knygų neskaitantys mano pažįstami, po Bukovskio - pradėjo skaityti

                        Comment


                          Parašė D.P Rodyti pranešimą
                          Aš esu leidykos "kitos knygos" gerbėjas. Jei nori lengvo ir linsmo skaitalo - dėdulė Charles Bukowski. Kultinis rašytojas, imho
                          Kuriuo romanu rekomenduotum pradet pazinti su siuo rasytoju?

                          Comment


                            Tai tik liudija jo naudai. Nelengva skaitytoją palenkti savo naudai. Talentas, nors ir sex ir drugs, galėtų būti prieš jo naudą, bet jis tiesiog atitaikė į savo laikmetį. Čia jau genijaus sugebėjimai.
                            ______________
                            The Division Bell

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Kuriuo romanu rekomenduotum pradet pazinti su siuo rasytoju?

                              Kad ir "Skaitalas", "Paštas" - pirmosios į LT kalbą išverstos Ch.Bukowskio knygos. Šiaip siulyčiau paskaityti pries įsigyjant ar kitaip gaunant jo knygas, recenzijas, atsiliepimus - galbūt tiesiog nepatiks Kaip ir minėjau, tai gana lengvas rašytojas ir kaip enigma teisingai pastebėjo - jis atitiko savo laikmetį. Leidyklos tinklapyje gali rasti pirminės info apie jį.

                              Comment


                                Visiškai pritariu D.P
                                ______________
                                The Division Bell

                                Comment


                                  Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                  Kad ir "Skaitalas", "Paštas" - pirmosios į LT kalbą išverstos Ch.Bukowskio knygos. Šiaip siulyčiau paskaityti pries įsigyjant ar kitaip gaunant jo knygas, recenzijas, atsiliepimus - galbūt tiesiog nepatiks Kaip ir minėjau, tai gana lengvas rašytojas ir kaip enigma teisingai pastebėjo - jis atitiko savo laikmetį. Leidyklos tinklapyje gali rasti pirminės info apie jį.
                                  Paskaiciau atsiliepimu, pirksiu, bet kaip tik leidyklos puslapyje sios dvi knygos be kainos, tai turbut jau nebeturi? Knygynuose kazin ar bus, visgi leidimas 2004 metu Pasto...

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                    Paskaiciau atsiliepimu, pirksiu, bet kaip tik leidyklos puslapyje sios dvi knygos be kainos, tai turbut jau nebeturi? Knygynuose kazin ar bus, visgi leidimas 2004 metu Pasto...
                                    Manyčiau knygynuose tikrai rasi. Ypač mažesniuose. Tiesa, kiek pamenu, buvo išleisti ir "kišeniniai" šių knygų variantai. Tiražas neturėjo būti pasibaigęs.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Labai linksma ir, tuo pačiu, labai naudinga knyga

                                      How an Economy Grows and Why It Crashes, parašyta P.Schiff'o

                                      Youtube video

                                      Internete galima susižvejoti "dykai".

                                      Įdomiasuia dalis tikriausiai ta, kad viskas pateikta su karikatūromis ir linksmomis iliustracijomis, kurios iliustruoja ekonominius ir finansinius modelius ir situacijas.
                                      Kaip tik dabar turiu progą paskaityti. Austrų ekonomikos mokyklos teorija lengvu stiliumi (Skaitosi daug paprasčiau nei Mises ar Hayek'o darbai).
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Ar kas nors planuoja įsigyti https://www.facebook.com/pages/Vilko...49646381835922 ?
                                        Kažkaip labai suintrigavo.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Ar kas nors planuoja įsigyti https://www.facebook.com/pages/Vilko...49646381835922 ?
                                          Kažkaip labai suintrigavo.
                                          Kaip tik šiandien irgi pamačiau Ir kaip tik naujas avataras Būtų gerai elektroninė versija.
                                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X