Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Marihuanos legalizavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šviesėju nuo kiekvieno tavo sakinio. Rytoj jau eisi pirkti narkotikų, ir lauksiu tikrojo nušvitimo. Ypač didelį įspūdį paliko šios tavo eilutės:

    Nepriklausomai, kiek laimingas nieko nevartojantis žmogus, jis visviena bus n kartų laimingesnis su didesniu kiekiu dopamino ir seratonino neurotransmiterių savo neuronų sinapsėse. Čia jau nebe moralė, o tiesiog biochemija

    Ačiū, kad apšvietei ir iki šiol vaikščiojęs patamsiais galėsiu pajusti tikrąją šviesą ir laimę. Visi kas iki šiol nebuvot normaliai apduję, žinokite, kad jūs gyvenate beprasmius gyvenimus ir esate nepajėgūs pajusti tikros laimės.

    Comment


      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
      Nereikia pamiršti, kolegos, kokiais laikais gyvename. Citatų galime prirankioti visokių, rašančių vienaip ir čia pat visiškai priešingai. Moksliniai žurnalai? Nebėra grynų mokslinių žurnalų, didžioji dalis jų yra pačių įvairiausių korporacijų ir fondų finansuojami. Galime prisiskaityti apie naujus stebuklingus vaistus gydančius įvairiausias ligas, o praėjus kuriam laikui apie tuos pačius vaistus skaityti triuškinančius straipsnius, kaip nuo tų stebuklingųjų žmonės virsta dar didesniais ligoniais. Kai medicina tapo nebe gydymu bet paslaugų teikimu, visa sistema griuvo tapusi perdėm komercializuota. Taip yra su viskuo, su vaistais, su maistu su visuomenės gyvenimo būdo formavimu ir tt.
      O kas finansuoja studijas, rodančias LSD ar MDMA bei marihuanos potenciaią naudą? Bemaž Kinijos PMK aliejaus gamintojai? Ar LSD laboratorijų savininkai? Kokios dar buvo rimtos studijos, lyginančios narkotikų žalą, kurios paneigtų wavefunction arba kitus anksčiau čia jau n kartų publikuotus tyrimus?

      Užgriuvus lavinai stiprių kontrargumentų, nereiktų sukti uodegos ir pradėti nepagrįstai kritikuoti mokslines studijas ir tyrimus. Prašom, klok tas "kitokias" studijas. Bus įdomu paskaityti. Tiesa, buvo studijų, rodančių, kad MDMA "negrįžtamai pažeidžia smegenis". Tik kad jos buvo suklastotos (tyčia, ar ne, niekas nežino), panaudojant visiškai kitą cheminę medžiagą. Būtent ta studija (atlikta kažkada, berods, 80's) ilgą laiką buvo anti-drugs propagandistų vėliava.

      Jei turi kokių legitymių peer reviewed tyrimų, klok viską čia. Skaitysim ir diskutuosim. Bliovimas kuo garsiau ir neigimas yra not good enough.
      Paskutinis taisė John; 2015.07.06, 22:05.

      Comment


        Bliovimas kuo garsiau
        Čia man atrodo kad forume tėra vienas neišauklėtas ir bliaunantis. Be to dar pažeidinėjantis forumo taisykles - prikaišiojantis reikia ar nereikia kažkokių svetimų kalbų žodžių. Čia išprusimą norim parodyt, ar kaip? O tokia primityvi mintelė kartais neužklįsta galvon, kad forume gali būti žmonių kurie mokėsi, sakykim, prancūzų kalbą?

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          O kas finansuoja studijas, rodančias LSD ar MDMA bei marihuanos potenciaią naudą?
          Tai kad tos naudos nėra.

          Comment


            Parašė wavefunction Rodyti pranešimą
            Ech, netgi užsiregistruoti teko, po tikriausiai daugiau kaip 5 metų lurk'inimo. Kur, ponas, intelektualinis sąžiningumas?
            Na, bet ne visi akademijoj trinas, ar moka po akademines duombazes kapstytis, tad prašau (30 minučių darbo)..:

            1. (Apie klasikinių psichadelikų žalą/naudą mentalinei sveikatai)
            Psychedelics and Mental Health: A Population Study


            Ištraukos:
            "Data drawn from years 2001 to 2004 of the National Survey on Drug Use and Health consisted of 130,152 respondents, randomly selected to be representative of the adult population in the United States."
            "We calculated weighted odds ratios by multivariate logistic regression controlling for a range of sociodemographic variables, use of illicit drugs, risk taking behavior, and exposure to traumatic events."

            Results:
            "21,967 respondents (13.4% weighted) reported lifetime psychedelic use. There were no significant associations between lifetime use of any psychedelics, lifetime use of specific psychedelics (LSD, psilocybin, mescaline, peyote), or past year use of LSD and increased rate of any of the mental health outcomes. Rather, in several cases psychedelic use was associated with lower rate of mental health problems."


            2.Classic psychedelic use is associated with reduced psychological distress and suicidality in the United States adult population

            Results: "<...> These findings indicate that classic psychedelics may hold promise in the prevention of suicide, supporting the view that classic psychedelics’ most highly restricted legal status should be reconsidered to facilitate scientific study, and suggesting that more extensive clinical research with classic psychedelics is warranted.
            "

            3. Psilocybin occasioned mystical-type experiences: Immediate and persisting dose-related effects

            Results:"<...> One month after sessions at the two highest doses, volunteers rated the psilocybin experience as having substantial personal and spiritual significance, and attributed to the experience sustained positive changes in attitudes, mood, and behavior, with the ascending dose sequence showing greater positive effects. At 14 months, ratings were undiminished and were consistent with changes rated by community observers. Both the acute and persisting effects of psilocybin were generally a monotonically increasing function of dose, with the lowest dose showing significant effects."
            Conclusions: "Under supportive conditions, 20 and 30 mg/70 kg psilocybin occasioned mystical-type experiences having persisting positive effects on attitudes, mood and behavior. Implications for therapeutic trials are discussed.".


            4. (MDMA psichoterapijai)

            Bouso JC, Doblin R, Farre M, Alcazar MA, Gomez-Jarabo G (2008) MDMA-assisted psychotherapy using low doses in a small sample of women with chronic posttraumatic stress disorder. J Psychoactive Drugs 40: 225-236

            5.(LSD ir psilocibinas gydyti cluster headaches - teigiamas fizinis poveikis)

            Sewell RA, Halpern JH, Pope HG, Jr. (2006) Response of cluster headache to psilocybin and LSD. Neurology 66: 1920-1922

            Visos nuorodos tiesiai į mokslinius (peer review) straipsnius iš žinomų tarptautinių mokslinių žurnalų. Ir tų straipsnių yra gerokai, gerokai daugiau, tik noro savišvietai reikia...


            Kažko lengvesnio? Prašau:
            1. "Dropping acid may help headaches" http://www.nature.com/news/2006/0609...060911-05.html
            2. "Benefits of 'magic mushroom' therapy long lasting" http://www.nature.com/news/2008/0807....2008.934.html
            3. http://www.nature.com/news/lsd-helps...holism-1.10200

            Tikriausiai nereikia aiškinti, kodėl nature.com tai ne Delfi.lt?

            P.S. Kodėl dekriminalizuoti ir legalizuoti? Argumentų daug; vienas iš jų, manau gan svarus- tai, kad kol klasikinės, žinomos (reiskia žinomas saugumo profilis ) medžiagos draudžiamos, cheminės sintezės decentralizacija leidžia pačiam prikept kokių tik nori cheminių pusbrolių...: https://medium.com/matter/the-drug-r...p-19f753fb15e0
            Daugiau neturiu nei laiko, nei noro - internetas atviras visiems norintims šviestis. O nenorintiems? Tyla gera byla.

            P.S. Ar vartoju narkotikus? Žinoma - kavos (kofeino LD50 apie 5-10g/individui ir TAIP, nuo kofeino mirštama) ir kvietinio alaus pavidalu.
            Š vertas mokslas. Tokie pat "tyrimų" pakaka ir įrodančių alkoholio, tabako naudą, GMO "nekaltumą" ir homoseksualizmo "normą". Jau randasi įrodinėjančių apie pedofilijos "normalumą". Negi sunku suvokti, kad mafija, kuri žarsto trilijonus dolerių, nuperka bet ką, policiją, teismus, advokatus, o mokslininkus tai jai nieko nereiškia. Tuo tarpu ant tų mokslininkų, kurie įrodo priešingai, sušoka ir sutrypia su š, prieinama ir iki fizinio likvidavimo.

            Comment


              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
              Nereikia pamiršti, kolegos, kokiais laikais gyvename. Citatų galime prirankioti visokių, rašančių vienaip ir čia pat visiškai priešingai. Moksliniai žurnalai? Nebėra grynų mokslinių žurnalų, didžioji dalis jų yra pačių įvairiausių korporacijų ir fondų finansuojami. Galime prisiskaityti apie naujus stebuklingus vaistus gydančius įvairiausias ligas, o praėjus kuriam laikui apie tuos pačius vaistus skaityti triuškinančius straipsnius, kaip nuo tų stebuklingųjų žmonės virsta dar didesniais ligoniais. Kai medicina tapo nebe gydymu bet paslaugų teikimu, visa sistema griuvo tapusi perdėm komercializuota. Taip yra su viskuo, su vaistais, su maistu su visuomenės gyvenimo būdo formavimu ir tt.
              Tai kad sitas tavo argumentas yra butent naturaliu narkotiniu medziagu naudai. jos yra vartojamos tukstantmecius kai nebuvo jokios komercijos, zmones mate nauda. dabartiniai zmones irgi mato nauda. tokios medziagos buvo uzdraustos be jokiu priezasciu ir ilgai buvo draudziama jas tirti.

              Comment


                Aleksio ir panašaus tipo publikai nesiūlau, bet J.U. ir kitiems bent krislą sveiko proto ir logikos turintiems narkotikų oponentams rekomenduoju pažiūrėti šitą trumpą Sam Harris pašnekesį apie psichadelikus (įskaitant MDMA, kuris paprastai nėra klasifikuojamas, kaip psichadelikas). Labai gerai apibūdina, ką reiškia psichadelikai "eiliniam žmogui". Nesekantiems Sam Harris, yra vienas iš high-profile mokslo pasaulio veidų ir balsų šiuo metu pasaulyje. Harris'as yra neuroscience Ph.D

                Paskutinis taisė John; 2015.07.06, 23:20.

                Comment


                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                  Š vertas mokslas. Tokie pat "tyrimų" pakaka ir įrodančių alkoholio, tabako naudą, GMO "nekaltumą" ir homoseksualizmo "normą". Jau randasi įrodinėjančių apie pedofilijos "normalumą". Negi sunku suvokti, kad mafija, kuri žarsto trilijonus dolerių, nuperka bet ką, policiją, teismus, advokatus, o mokslininkus tai jai nieko nereiškia. Tuo tarpu ant tų mokslininkų, kurie įrodo priešingai, sušoka ir sutrypia su š, prieinama ir iki fizinio likvidavimo.
                  Jeigu taip būtų, tai demokratija būtų panaši į Rusijos banditizmą.

                  Comment


                    Parašė tadux Rodyti pranešimą
                    Tai kad sitas tavo argumentas yra butent naturaliu narkotiniu medziagu naudai. jos yra vartojamos tukstantmecius kai nebuvo jokios komercijos, zmones mate nauda.
                    Tais laikais žmonės nežinojo apie narkotikų žalą, kuri yra n*k kartų didesnė už taip vadinama nauda.

                    Comment


                      Apie alkoholio žalą žinojo.

                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      Jeigu taip būtų, tai demokratija būtų panaši į Rusijos banditizmą.
                      Ta tavo demokratija ir yra banditizmas. Ir nereikia čia bliauti apie Rusiją. Vakarai užkariavo ir kolonizavo visą pasaulį, išskerdė iki milijardo žmonių ir toliau čiulpia syvus iš viso pasaulio, visą planetą ant globalios ekologinės katastrofos slenksčio atvedę. Kad lengviau būtų mases valdyti, reikia jas durninti. Narkotikai tam puiki priemonė. Kad ir Kinijos okupacija ir opiumo karai. Kitaicai to neužmiršta (100-200 milijonų aukų) ir britai žiauriai už tai sumokės. Atpildo laikas jau netoli, Vakarams žlungant teks atsakyti.
                      O už narkotikų propagandą reikėtų šaudyti, kaip ir už jų platinimą bei vartojimą.

                      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                      Nereikia pamiršti, kolegos, kokiais laikais gyvename. Citatų galime prirankioti visokių, rašančių vienaip ir čia pat visiškai priešingai. Moksliniai žurnalai? Nebėra grynų mokslinių žurnalų, didžioji dalis jų yra pačių įvairiausių korporacijų ir fondų finansuojami. Galime prisiskaityti apie naujus stebuklingus vaistus gydančius įvairiausias ligas, o praėjus kuriam laikui apie tuos pačius vaistus skaityti triuškinančius straipsnius, kaip nuo tų stebuklingųjų žmonės virsta dar didesniais ligoniais. Kai medicina tapo nebe gydymu bet paslaugų teikimu, visa sistema griuvo tapusi perdėm komercializuota. Taip yra su viskuo, su vaistais, su maistu su visuomenės gyvenimo būdo formavimu ir tt.
                      Retas atvejis, kai galiu tau pritarti.
                      Paskutinis taisė Al1; 2015.07.07, 00:18.

                      Comment


                        Narkotikai yra asmenybės pakaitalas. Kaip rodo praktika, jauni žmonės, ypač menininkai ar šiaip humanitarai, pabandę pakaifuot, pradeda tikėti, kad tos vizijos ir haliucinacijos padės kūrybai, įkvėps, atvers naujas čiakras ir kitokį mėšlą... O iš tikro nieko gero iš narkomano kūrybos nėra. Gal ir buvo keletas išimčių, bet...

                        Iš esmės man labiausiai ir gaila to pradingstančio kaife žmogaus potencialo.
                        Gal prieš žolę ir nesu labai jau priešiškai nusiteikęs, bet visa kita yra blogis.

                        Comment


                          Parašė oranger Rodyti pranešimą
                          Narkotikai yra asmenybės pakaitalas. Kaip rodo praktika, jauni žmonės, ypač menininkai ar šiaip humanitarai, pabandę pakaifuot, pradeda tikėti, kad tos vizijos ir haliucinacijos padės kūrybai, įkvėps, atvers naujas čiakras ir kitokį mėšlą... O iš tikro nieko gero iš narkomano kūrybos nėra. Gal ir buvo keletas išimčių, bet...

                          Iš esmės man labiausiai ir gaila to pradingstančio kaife žmogaus potencialo.
                          Gal prieš žolę ir nesu labai jau priešiškai nusiteikęs, bet visa kita yra blogis.


                          Comment


                            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                            Ta tavo demokratija ir yra banditizmas. Ir nereikia čia bliauti apie Rusiją. Vakarai užkariavo ir kolonizavo visą pasaulį, išskerdė iki milijardo žmonių ir toliau čiulpia syvus iš viso pasaulio, visą planetą ant globalios ekologinės katastrofos slenksčio atvedę. Kad lengviau būtų mases valdyti, reikia jas durninti. Narkotikai tam puiki priemonė. Kad ir Kinijos okupacija ir opiumo karai. Kitaicai to neužmiršta (100-200 milijonų aukų) ir britai žiauriai už tai sumokės. Atpildo laikas jau netoli, Vakarams žlungant teks atsakyti.
                            O už narkotikų propagandą reikėtų šaudyti, kaip ir už jų platinimą bei vartojimą.
                            O ar ne tu pats visą laiką dėl Rusijos bliauni? Vakarai kolonizavo, o Rusija ir toliau kolonizuoja. Rusija su degtine durnino liaudį tiek, kad pilni kalėjimai asocialų.

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą
                              O ar ne tu pats visą laiką dėl Rusijos bliauni? Vakarai kolonizavo, o Rusija ir toliau kolonizuoja. Rusija su degtine durnino liaudį tiek, kad pilni kalėjimai asocialų.
                              Necituokit, prašau, šio bepročio...

                              Comment


                                Man net keista, kad apie narkotikus neigiamai atsiliepi, kai iš pranešimų atrodo, kad nuolat po kaifu sėdėtum.

                                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                O ar ne tu pats visą laiką dėl Rusijos bliauni? Vakarai kolonizavo, o Rusija ir toliau kolonizuoja. Rusija su degtine durnino liaudį tiek, kad pilni kalėjimai asocialų.
                                O gal reikia pavardinti, ką JAV su ES vien per XXI a. kolonizavo ir lygino su žeme? Puikus pavyzdys - Afganistanas. Beje, ir su narkotikais tampriai susijęs. Po JAV demokratizacijos ten narkotikų gamyba išaugo kartais,
                                http://www.globalresearch.ca/the-spo...eroin-trade/91
                                "eksportas" su JAV armijos priežiūra taip pat.
                                Narkotrafiko babkės netgi gelbėjo nuo finansų krizės JAV: http://www.theguardian.com/global/20...n-cfief-claims

                                Ir apie kalėjimus mažiau bliauk, JAV sėdi kalėjimuose apie 2 milijonus, ir tai daugiau nei Kinijoje skaičiuojant tiek absoliučiai, tiek ir 1000 gyventojų, o su Rusija net lyginti nekorektiška - ten zonose kur kas mažiau nei JAV sėdi. Atspėk, kiek dėl narkotikų ir visko, kas su tuo susiję sėdi JAV?
                                http://www.drugwarfacts.org/cms/Pris....r7rV4McA.dpbs
                                Paskutinis taisė Al1; 2015.07.07, 07:15.

                                Comment


                                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                  Ir apie kalėjimus mažiau bliauk, JAV sėdi kalėjimuose apie 2 milijonus, ir tai daugiau nei Kinijoje skaičiuojant tiek absoliučiai, tiek ir 1000 gyventojų, o su Rusija net lyginti nekorektiška - ten zonose kur kas mažiau nei JAV sėdi. Atspėk, kiek dėl narkotikų ir visko, kas su tuo susiję sėdi JAV?
                                  http://www.drugwarfacts.org/cms/Pris....r7rV4McA.dpbs
                                  Čia labai gerai, kad banditai Rusijoje ne tik nesėdi kalėjime, bet dar ir valstybei vadovauja? Rusijoje bet kokiu atveju žymiai blogesnė situacija su narkotikais nei bet kurioje kitoje šalyje, tiek skaičiuojant pagal mirčių skaičių, tiek pagal sergančių ŽIV, lytinėmis ligomis ir t.t. Žodžiu visiška moralinė degradacija.

                                  Russia has the largest population of injecting drug users (IDUs) in the world — an estimated 1·8 million people. More than a third have HIV; in some regions, the proportion is nearer to three-quarters. Astonishingly, an estimated 90% of Russian IDUs have hepatitis C, and most patients co-infected with HIV and tuberculosis in Russia are drug-dependent.

                                  - See more at: http://www.drugwarfacts.org/cms/Russ....6hcBYKX7.dpuf
                                  Paskutinis taisė Lettered; 2015.07.07, 08:34.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Narkotikai turi ir vieną nemažą pliusą, reikia tą pripažinti. Sparčiau nei natūraliu procesu nyksta nestabilios psichikos, nesugebantys protauti ir numatyti pasekmių, gyvenantys šia diena žmonės.

                                    Comment


                                      Na tikrai, meth is a hell of a drug. Bet žmogus vartojantis koksą ar kokią žolytę taip neatrodo.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          Na tikrai, meth is a hell of a drug. Bet žmogus vartojantis koksą ar kokią žolytę taip neatrodo.
                                          Geriau nei vartojantis heroiną, bet irgi nekažkas.

                                          https://upload.wikimedia.org/wikiped...of_Cocaine.png
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X