Pirmoji Lidl korporacijos auka.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie prekybos tinklus Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąAha, sudorojo "smulkų" verslą .
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKodėl rašote kabutėse? Palyginus su Lidl tai tikrai smulkus.
Comment
-
Manau kad siemet LIDL Lietuva rinkos dalis pasieks ≈15%.
Idomu kad cia butu stipriai daugiausiai is visu LIDL rinku:
http://www.thegrocer.co.uk/Pictures/...europe-map.jpg
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąBet juk turėjo didesnę rinkos dalį
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąSu 4 krautuvėmis didesnę rinkos dalį? Labai abejoju, Lidlas jau apie 30 turi.
Aš čia, aišku juokauju. Truputį pasišaipiau iš ankstesnės diskusijos.
Comment
-
Kodėl rašote kabutėse? Palyginus su Lidl tai tikrai smulkus.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąBet 2016 Gegužę neturėjo.
Aš čia, aišku juokauju. Truputį pasišaipiau iš ankstesnės diskusijos.
Beje, Maxima turi tinklą Lenkijoje, ir jei jis nebankrutuoja kaip Prisma čia, reiškia Maxima nėra tokia atsilikus ir nesugebanti reaguoti į rinkos pokyčius.Paskutinis taisė Lettered; 2017.05.03, 15:48.
Comment
-
Parašė SaturnNorfos lengvai/greitai nenuims.
139 parduotuviu 2017 + planuoja atidaryti dar 12.
Virs 400M EUR apyvarta ir dar apie 400M is dukterines "Rivona".Paskutinis taisė andyour; 2017.05.03, 15:51.
Comment
-
Parašė SaturnLidl turėjo 8,4% rinkos su mažiau nei 20 parduotuvių.
Dabar turi apie 30 ir rinkos dalis manau yra 10-15% diapazone.
Kai Lidl atėjo į Lietuvą, planavo atidaryti apie 60-70 parduotuvių.
Jeigu rinkos dalis augtu proporcingai su parduotuvių skaičium, gautume 20-25%.
Lidl neturi tokios dideles rinkos dalies jokioj kitoj rinkoj, tiesa skaiciuojant Lidl+Aldi, galime gauti 20+%.
Manau sumoj bus:
1) Maxima
2) Lidl
3) Iki+Rimi
4) Norfa
5) Kiti
Vietos Norfa turetu uztekt.
Pavyzdžiui, UK, kur Lidlų tikrai netrūksta ir kur jau ne pirmus metus vyksta sparti plėtra ir šurmulys dėl discaunterių (labai plačiai nušviečiamas ir spaudos ir šiaip apkalbamas žmonių), Lidl turi tik 4.9% (kartu su Aldi 11.2%). Nepaisant to, tai yra labai svarbus rinkos žaidėjas, kurio veiksmus labai operatyviai seka ir reaguoja rinkos senbuviai.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąO kada skelbiamos tokio pobūdžio rinkos naujienos su procentais? 15% būtų LABAI daug per tokį trumpą laiką. Tiesą sakant, tai turbūt būtų beprecedentis rinkos persistumdymas.
Pavyzdžiui, UK, kur Lidlų tikrai netrūksta ir kur jau ne pirmus metus vyksta sparti plėtra ir šurmulys dėl discaunterių (labai plačiai nušviečiamas ir spaudos ir šiaip apkalbamas žmonių), Lidl turi tik 4.9% (kartu su Aldi 11.2%). Nepaisant to, tai yra labai svarbus rinkos žaidėjas, kurio veiksmus labai operatyviai seka ir reaguoja rinkos senbuviai.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąKad buvo - neužgrūsti praėjimai sandėliuojamomis prekėmis kaip maximoje.
Comment
-
Parašė spirit Rodyti pranešimąTai nes nebuvo tokios prekių apykaitos ir galėjai gaudyti vaiduoklius praėjimuose.
Comment
-
Parašė SaturnNezinau ant kiek skaicius tikslus/patikimas bet virs 8% per maziau nei puse metu laikyciau beprecedentiniu rinkos persistumdymu.AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
-
Parašė Saturn8,4% buvo skelbta. Nezinau ant kiek skaicius tikslus/patikimas bet virs 8% per maziau nei puse metu laikyciau beprecedentiniu rinkos persistumdymu.
Dar galima prideti Iki ir Rimi susijungima, bei Prisma pasitraukima ir case for unprecedented market share redistribution got much stronger.
Comment
-
Parašė booraz Rodyti pranešimąTai galima daryti išvadas, kad Lietuvos rinka buvo kažkokia išsigimusi.
Comment
-
Neblogas staipsnis apie "Prismą"
15min.lt 2017.05.03 11:32
„Prismą“ iš Lietuvos išvijo „Lidl“ ir demografiniai pokyčiai
„Kai pradėjo statyti „Ozą“, aš buvau atsakingas už nuomą ir man reikėjo kažkokiu būdu atsivesti tarptautinį prekybos tinklą. Kai nepavyko su vokiečiais, tai pavyko su suomiais, tada aš juos pasigavau Rusijoje, kai jie labai norėjo plėstis, ir įtikinau, kad jiems daug lengviau bus Lietuvoje didelę rinkos dalį greitai greitai atsikąsti. Šitaip „Prisma“ atsirado Lietuvoje“, – 15min aiškino prekybos tinklų konsultantas Laurynas Mituzas.
(...)
Skirtingai nei likusiame pasaulyje, Lietuvoje prekybos tinklai parduotuves statosi patys ar bent jau statėsi. Prekybos tinklams yra statomi centrai, ten jie užima trečdalį prekybinio ploto, ir jie tik ateina kaip nuomininkai. Tai „Prisma“ atėjo su tikslu atidaryti daug parduotuvių, su daug pinigų sąskaitoje, su labai dideliais planais, bet niekas jiems nestatė parduotuvių
http://www.15min.lt/verslas/naujiena...ima-663-791790
Dar vienas
15min.lt 2017.05.03 14:58
300 „Prismos“ darbuotojų bus išgraibstyti, o į milžiniškas patalpas jau taikosi konkurentai
„Ozo“ savininkams ši naujiena, tikėtina, buvo labai netikėta, nes nuomos sutartis dar galioja. Nežinia, kaip bus susitarta, kokiomis sąlygomis nutraukti. Bet ten galėtų įsikurti kitam tinklui priklausanti parduotuvė“,
(...)
Teritorija už Spaudos rūmų šiuo metu – viena greičiausiai augančių, čia statoma verslo centrų, daugiabučių. M.Kulbokas mano, kad čia esančioje „Prismoje“ ateityje galėtų veikti nebūtinai parduotuvė. „Šioje sostinės dalyje apsigyvena vis daugiau žmonių, tad automobilių parkavimo vieta ten taps vis didesnė. Kodėl „Prismos“ vietoje nepabandžius padaryti didelės mokamos automobilių aikštelės?“
http://www.15min.lt/verslas/naujiena...tai-663-792022
Comment
Comment