Tai, žodžiu, barų scena Rygoje mane smarkiai šokiravo. Kažkoks šūdinas vibe visur, kur buvau. Pirmame bare kažkokie rusakalbiai teenageriai garsiai riaugėjo, o atsiskaityti buvo galima tik grynais, kažkoks keistas bandymas laužti "cool" atmosferą stalų paviršiams naudojant senas duris. Antrame bare išvis tuščia ir nelabai aišku, ar tas baras veikia, atsiskaitymas irgi tik grynais. Trečiame bare lyg ir viskas ok, bet gana tuščia, groja kažkokia šūdina live muzika, kuri kažkodėl Latvijoje labai populiari baruose. Prie baro trinasi kažkokie pavargę vidutinio amžiaus užstrigę backpackeriai, kalbinantys barmenę, like it was the 90s. Ketvirtame bare pora vidutinio amžiaus amerikonų vėl labai intensyviai kalbina barmenę, o šalia baro trinasi baisios kaip karas į šavalkas panašios pripūstomis lūpomis kažkokios karvės. Žodžiu, kažkoks visiškas šlykštus late 90s/early 2000s Stag do vėmalų dvokas visur, kur tik užeisi. O ėjom tik į top rated barus tiek ant Google Maps, tiek ieškant kitur, kur tokie dalykai kaip nors reitinami. Atrodo, kad Rygos barai taip ir nesuprato, kad dabar nebe 1998 metai ir kad gero baro supratimas turbūt net Minske yra labiau Europietiškesnis ir civilizuotas. Nu ok, gal ne Minske, bet Vilnius su savo barais, kabokais ir gėryklomis yra ne dešimt, bet kokį tūkstantį šviesmečių priekyje. Rygos ir su Kaunu negalima lyginti, nes Kaunas šitoje srityje krauna Rygai like there is no tomorrow. Rygą pagal barus galima lyginti nebent su Klaipėda. Gal. Ir tai tik todėl, kad Rygoje yra Labietis, kuris labai smarkiai Rygą gelbėja nuo absoliutaus ir visiško pravalo ir atsidūrimo pačiame dugne žemiau už Šiaulius ir Panevėžį.
Taipogi, tiek pačiame Senamiestyje, tiek aplinkinėse Centro vietose Šeštadienio vakarą gana tuščia, jokio judesio gatvėse, nesimato žmonių, kurie eitų out ir šiaip kažkaip tamsu ir tylu visur. Weird af viskas atrodo, ir nelabai supratau, kodėl. Gal tiesiog Vilniuje viskas labai gerai su tuo, o prie gero greit priprantama? Man kažkaip net mintis nebūtų atėjusi, kad Rygos centre negalėčiau nueiti į kažką panašaus, kaip Local Pub/BeLike, Gringo, Pahonia, Peroną ar krūvą kitų vietų, kur galima normaliai pasėdėti normalios miesto publikos apsuptyje ir pagurkšnoti alaus ar vyno.
Rygos bar-hoppingo vakaras baigėsi tuo, kad, supratus liūdną realybę, teko staigiai kviestis Boltą ir varyti į Labietį, kur pavyko užbaigti vakarą išgėrus kelis alaus daugmaž normalioje aplinkoje, su normalia publika ir galimybe atsiskaityti kortele. Nu kaip ir bet kuriame padoriame ir daugiau 4.0 įvertintame bare Vilniuje ar Kaune, kurių ten yra dešimtys. Tai buvo labiausiai šokiruojantis ir turbūt liūdniausias mano "atradimas" Rygoje šitą apsilankymą, po kurio vis dar negaliu atsigauti

Čia vienas iš barų Distillery. Labai gražus interjeras ir skliautai, bet baras pustuštis, pradėjo groti kažkokia apyšudinė ir liūdna live muzika ir šiaip labai creepy is sad vibe. Tiesiog liūdna

Kitas baras The Armoury Bar. Artilerijos ir ginklų tematika. Nu kažkas, kas galbūt galėjo barą padaryti "cool" prieš kokius 30 metų

Labietis, kur pagaliau pavyko pasijusti biškiuką ramiau

Visiems, buvusiems Rygoje, pažįstama Labiečio liustra

Šiaip gal kas nors irgi bandė lankytis Rygos girdyklose paskutiniu metu? Gal aš tikrai dar kažko ten neįkirtau? Būtų įdomu išgirsti daugiau įspūdžių.
Komentuoti: