Norėjau pasiteirauti, gal kas yra girdėti apie naujas Lidl statybas prie Tilžės ir Aukštosios gatvių sankryžos? Ar taip šis ankščiau minėtas projektas vis dar nėra patvirtintas?
Anksčiau ar vėliau statybos turėtų prasidėti. Informacija apie projektą buvo paviešinta 2014 m. rugsėjį, po to 2015 m. gruodžio 29 d. Toje miesto pusėje jau kurį laiką nebuvau, gal ten kas nors ir judinama....
Visuomenės informavimas apie visuomenei svarbaus statinio statyba Tilžės g. 217, Šiauliuose.
Informuojame apie numatomo didmeninės prekybos paskirties pastato Tilžės g. 217, Šiauliuose projekto rengimą bei apie parengtus projektinius pasiūlymus.
Staybos adresas: Tilžės g. 217, Šiauliai.
Statinio paskirtis: prekybos paskirties pastatas.
Projektinius pasiūlymus parengęs projektuotojas: UAB "Siena".
Prie Šiaulių sporto gimnazijos išdygs sporto salė už 3 milijonus eurų
Šiaulių sporto gimnazija, kaip tikimasi, mažiau nei po dvejų metų turės šiuolaikišką universalią sporto salę. Mažiausiai 3000 kvadratinių metrų salėje galės treniruotis daugelio sporto šakų atstovai. Planuojama, kad projektas kainuos iki trijų milijonų eurų. Artimiausių dvejų metų Valstybės investicijų programoje šio salės statyboms numatyta apie 2 mln. eurų, Šiaulių miesto savivaldybė prisidės beveik milijonu. Tikimasi, kad pirmieji statybų darbai prasidės jau šių metų pabaigoje.
Šiemet iš miesto biudžeto šiam projektui bus atriekta 200 000 eurų, mat pirmieji darbai prasidės jau netrukus.
Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas sako, kad mažiausiai 3000-ių kvadratinių metrų naujoji salė bus moderni ir niekuo nenusileis profesionalioms užsienio šalių sporto salėms, kokias mato Šiaulių Sporto gimnazijoje besimokantys vaikai, dalyvaudami aukšto lygio varžybose užsienyje. Pasak Gintaro Jasiūno, tokios permainos Sporto gimnazijai buvo būtinos. Išplėtus sporto bazę, pavyktų pritraukti daugiau jaunų perspektyvių sportininkų, o svarbiausia – būtų pagerintos jų ugdymo sąlygos.
Tikimasi, kad pirmuosius statybos darbus pavyks pradėti jau šį rudenį. Optimistiniu variantu, naujoji sporto salė prie gimnazijos galėtų išdygti jau 2017-ųjų pabaigoje.
Norėjau pasiteirauti, gal kas yra girdėti apie naujas Lidl statybas prie Tilžės ir Aukštosios gatvių sankryžos? Ar taip šis ankščiau minėtas projektas vis dar nėra patvirtintas?
Ir administracija, ir politikai nė nebesvarsto rekonstruoti Dainų pėsčiųjų bulvarą. Jį atnaujinti gyventojams žadėta net kelias kadencijas. Ar reikės laukti, kol bulvaro būklės tyrimą atliks konsultantai?
„Dėl Dainų pėsčiųjų tako jokio tyrimo nereikia, reikia tik apsisprendimo, bet jis dar kybo ore“, – teigė Miesto ūkio ir plėtros komiteto pirmininkas T. Petreikis.
G. Mendoza Herrera „Šiaulių kraštui“ patvirtino, jog Dainų bulvarui rekonstruoti lėšų šiemet neplanuojama. „Techninis projektas seniai parengtas, jis labai brangus, daug visko priplanuota, – sakė ji. – Mano nuomone, reikėtų projektą rengti iš naujo.“
Šiame sklype šalia Tilžės g. viaduko per geležinkelį turbūt niekas taip ir nevyks. Dar praėjusias metais plotas buvo išvalytas, aptvertas, bet nieko daugiau.
Ir dar du Lyros g. 5A statybų kadrai per tvorą iš kiemo pusės (tvora trukdo šiek tiek daugiau nei tikėjausi, bet bendrą vaizdą susidaryti galima).
WOW,
labai originalus pastatas,
man patinka,
gal provincialiam žvilgsniui kiek neįprastas, bet man labai patinka,
primena ankstyvajį modernizmą - konstruktyvizmo ir bauhauzo architektūrą,
ar net britišką "art noveau" (Charles Rennie Mackintosh).
Išsiskiria iš aplinkos ir primena svetimkūnį turbūt dėl to, kad aplinkoje daug š-do pristatyta (excuse my french). Kaip antai ta šalimais stovinti 90-ųjų mafijinė "pilaitė" su geltonu bokšteliu...
Taip, dėl aplinkos turiu sutikti , bet galėtų bent šiek tiek labiau prisitaikyti.
Galbūt kitoje vietoje ir nebūtų toks jau neįprastas, bet jis ganėtinai smarkiai išsiskiria iš jį supančių pastatų, todėl šiek tiek primena "svetimkūnį".
Išsiskiria iš aplinkos ir primena svetimkūnį turbūt dėl to, kad aplinkoje daug š-do pristatyta (excuse my french). Kaip antai ta šalimais stovinti 90-ųjų mafijinė "pilaitė" su geltonu bokšteliu...
Pritariu Juliui - pastatas labai įdomus. Džiaugiuosi, kad vaiduoklis buvo nugriautas, ir atsirado toks originalus pastatas, tuo labiau kad jis man beveik prieš langus.
P.S. Dėl karinio miestelio - belieka laukti ir tikėtis
Tai, kad jis nebuvo visiškai nugriautas. Senieji griaučiai buvo tik "apkarpyti". O dėl įdomumo - skonio reikalas.
Pritariu Juliui - pastatas labai įdomus. Džiaugiuosi, kad vaiduoklis buvo nugriautas, ir atsirado toks originalus pastatas, tuo labiau kad jis man beveik prieš langus.
P.S. Dėl karinio miestelio - belieka laukti ir tikėtis
WOW,
man patinka,
Galbūt kitoje vietoje ir nebūtų toks jau neįprastas, bet jis ganėtinai smarkiai išsiskiria iš jį supančių pastatų, todėl šiek tiek primena "svetimkūnį".
Bet jokiu būdu negalima skųstis, nes tai yra šimteriopai geriau už ten metų metus stovėjusį vaiduoklį.
Šio pastato statybos iš esmės baigėsi jau praėjusiais metais, bet taip ir neprisiruošiau nufotografuoti....Gal atrodo ir geriau nei vaiduoklis, bet tikrai ne gražuolis.
WOW,
man patinka,
Komentuoti: