Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos ir pramogų centras „OZAS“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • P`q
    replied
    Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
    Jis gan tiksliai pažymėjo ozo buvimo vietą. Išsiaiškinau, kad ten nieko nebus. Tik dabar, kur Akropolis pastatė naują viaduką per Ozo g. vėliau bus sujungtas su Šiaurine g. Tad mtas plotas liks kaip ozo draustinis.
    Tai bus ta jungtis ar ne?

    Komentuoti:


  • Sinouku
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Anot tavęs, ne man vienam reikia geografija papildomai domėtis:
    Jis gan tiksliai pažymėjo ozo buvimo vietą. Išsiaiškinau, kad ten nieko nebus. Tik dabar, kur Akropolis pastatė naują viaduką per Ozo g. vėliau bus sujungtas su Šiaurine g. Tad mtas plotas liks kaip ozo draustinis.

    Komentuoti:


  • mindakas
    replied
    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    O tu bent esi buvęs tam Tymo turgelį
    Vakar (šeštadienį, 16 val.) praėjau pro tą nerealųjį Tymo turgelį: 0 prekybinkų, 0 žmonių.

    Kad toks gudrus, tai pradėk smulkų verslą ir pabandyk patekt į prekybos centrą.
    Į Akropolį ar į kokią Europą gal ir nepatekčiau, o į kitus - drąsiai. Jei jau Ozo savininkai po Gariūnus vaikštinėja, tai jau ekologiškom daržovėm vietos irgi jame liktų... Manau bet kuriam prekybcentriui mokus nuomininkas šiai dienai - neįkainojama vertybė.

    Prekybos centrai drain'ina žmonių srautus iš miesto gatvių, kur ir kuriasi smulkūs versliukai, /.../ , o miesto centras ir smulkus verslas bandantis ten įsikurti merdi.
    Manau pačiam smulkiąjam verslui visiškai vienodai kur būt - svarbiausia daryti apyvartą. O šiuo atveju susirūpinimas miesto centro ir Senamiesčio patalpose įsikūrusiu verslu man tapatus susirūpinimui centre ir Senamiestyje esančių patalpų savininkais, kuriems mažėja nuoma arba visai išeina nuomininkai. O pačiam smulkiąjam verslui, manau svarbi ne pati vieta: o žmonių srautas ir tų žmonių pinigai, išskyrus gal kokius menininkus...

    Komentuoti:


  • Analitikas PlėtRa
    replied
    O tu bent esi buvęs tam Tymo turgelį, ar bet kokiam kitam dabar smarkiai populiarėjančiam žemės ūkio gėrybių turgely, kad sakai, kad jis tuščias? Ir kiek daug tu smulkaus verslo pavyzdžių galėtum išvardinti, kurie yra prekybos centruose? Kad toks gudrus, tai pradėk smulkų verslą ir pabandyk patekt į prekybos centrą. Prekybos centrai drain'ina žmonių srautus iš miesto gatvių, kur ir kuriasi smulkūs versliukai, ir visas vartojimas, o šiais laikais net ir gyvenimas sutelpa į tas niasdešimt tūkstančių kv. m dėžes, kur visi perka maximos, aprangos, armitanos ir kitų užsienio prekių fuflo, valgo čiliako, mambo ir kitą junk food'ą, o miesto centras ir smulkus verslas bandantis ten įsikurti merdi. Tai ką, negi visus plynus laukus reik užstatyt prekybos centrais? Ir iš viso, pas mus jų jau per daug yra, Ozas geriausias to pavyzdys.

    Komentuoti:


  • mindakas
    replied
    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    ir smulkaus verslo skatinimas,
    Parašė Golumas Rodyti pranešimą
    kur dėsis mažasis verslas
    Įdomu, ką turit galvoje, kad prekybos centrai trukdo "smulkaus verslo" vystymuisi? Tai negi juose trūksta patalpų, kad smulkus verslininkas galėtų pradėti savo verslą? Kaip smulkiam verslui padės plyni laukai? Pasistatys palapinę su miesto savivaldybės leidimu ir prekiaus Ozo laukuose? Aš kaip tik suprantu, kad dideli žmonių srautai prekybcentriuose gali padėti išsukti smulkųjį verslą ten pradedant savo veiklą, o ne kokiam visada tuščiam Tymo turgely ar žole apaugusiuose laukuose...

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
    Nesupratau... Juk toje vietoje ne ozas eina. Pasidomėti siūlau geografija tada. Ozas yra šalia ,,Akropolio", galima tarti, jog dalis to PC ir stovi ant jo. O ta teritorja niekados net nebuvo ozu
    Anot tavęs, ne man vienam reikia geografija papildomai domėtis:

    Komentuoti:


  • Sinouku
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Kategoriškai nepritariu. Šeškinės ozas yra unikalus Lietuvoje gamtos paminklas, jam gal net savotiškai nepasisekė susiformuoti dabartinės sostinės ir didmiesčio teritorijoje. Ozas jau nukentėjo pokaryje, kai dalis jo buvo nukasta (buvo žvyro karjeras iki ~1956m.). Pritarčiau nebent papildomos atšakos nutiesimui, sujungiančiai Ozo ir Gelvonų gatves, nes visada ilgam 53 maršruto autobusui nėra labai lengva pasukti šioje sankryžoje dešinėn.
    Nesupratau... Juk toje vietoje ne ozas eina. Pasidomėti siūlau geografija tada. Ozas yra šalia ,,Akropolio", galima tarti, jog dalis to PC ir stovi ant jo. O ta teritorja niekados net nebuvo ozu

    Komentuoti:


  • Golumas
    replied
    Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Būtų gerai, jei kalbėdamas apie puodus, kiekvieną įvardytum konkrečiai. Aš nesu vilnietis, tad man tie tavo bliūdo formos apskritimai nieko nereiškia. Bet susidomėjau ir laukiu tikslumo Pasigedau iš tavęs argumentų, o ne "ir t.t. ir t.t."
    Kur tai yra draudžiamas ir kas yra "už miesto"?
    Raudonas burbulas - nacionalinis stadionas
    Mėlynas burbulas - akropolis
    Pilkas burbulas - Ozas
    Žydras - Akua parkas
    Geltonas - Siemensas
    Punktyras - Ozo parkas, kaip suprantu (neužstatyta teritorija)

    Pagrindinė problema yra, kad Ozo gatvė yra pagrindinė jungtis tarp rytinio ir vakarinio Vilniaus. Tad tokie stambūs objektai tik komplikuoja padėtį. Kiek žinau yra projektai praplėsti akropolį su dangoraižiniais ofisais (gal jau uždraudė) ir gyvenamuoju kvartalu Ozo parke... Kitos problemos: koncentruota konkurencija(kur dėsis mažasis verslas), labai dideli žmonių srautai, netoliese esantys Ozo parkas, senamiestis, bet dėl šitų galima ginčytis ar tai gerai ar ne. Svarbiausia yra kamščių problema.

    Parašė Tomizmas
    Vilnius yra ypatingas tuo, kad jis yra nesukoncentruotas, smarkiai išsiplėtęs ir išmėtytas, kai kur tarp rajonų laukai, lygiai taip pat buvo ir Ozo, Akropolio, Siemenso ir kitų objektų atveju - nelogiška juos statyti už miesto, kai vos ne centre tokie didžiuliai tušti plotai.

    Vilnius ir yra pirmiausia ypatingas savo tuščiom erdvėm, miškais ir laukymėm. Jis unikalus - vienas žaliausiu miestų Europoje. Tad kokia gali būt kalba apstatyti šias teritorijas tokiais stambiais objektais kaip Ozas ar akropolis.
    Parašė toshas
    Gal ir gerai būtų, jei urbanistai turėtų kažkokios lemiamos įtakos, o politikai atstovautų visų pirma miesto interesus.
    Visiškai sutinku. Tą ir norėjau pasakyt jums. Ozas ar tas visas kvartalas su granzdioziniais užmojais yra urbanistų, miesto planuotojų ar politikų klaida, dėl netinkamos vietos ir neapskaičiuotų padarinių.

    Komentuoti:


  • Ametistas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Vilnius yra ypatingas tuo, kad jis yra nesukoncentruotas, smarkiai išsiplėtęs ir išmėtytas, kai kur tarp rajonų laukai, lygiai taip pat buvo ir Ozo, Akropolio, Siemenso ir kitų objektų atveju - nelogiška juos statyti už miesto, kai vos ne centre tokie didžiuliai tušti plotai. Juos senai reikia užstatyti. Vilniuje kamščių ir taip daug, kas dar būtų pastačius tokius mallus už miesto, kai visi į juos pradėtų važinėti? Vakaruose daugumos miestų centrai užstatyti, ir tokie objektai statomi užmiestyje, nes daugiau nėra kur. Be to, iš dalies ir patogu, kai daug tokių shopinimosi ir pramogų objektų yra vienoje vietoje. Kas dėl Ozo gatvės apkrovimo - deja, pritariu... Vilniui būtinai reikalinga ta planuojama šiaurinė gatvė, ir kuo greičiau tuo geriau, bet kol kas ji dar tikrai nesišviečia.
    Keista tavo logika. Juk centrus statant priemiestyje, mašinų srautai skirstytųsi didesniame plote. Dabar centrai statomi mieste ir nedideliame plote koncentruojasi daug mašinų srautų, dėl ko ir yra spūsčių. Tavo manymas, kad reikėtų kuo labiau užpildyti esamus tuščius miesto plotus neteisingas, nes tada dar labiau padidėtų mašinų koncentracija mažame plote, o jei miestas plėstųsi į šonus, jungdamasis su priemiesčiais, tada mašinų srautai nesikoncentruotų miesto centrinėje dalyje.
    Būtų idealu, jei ir miestas plėstųsi, ir prekybos centrai būtų statomi priemiesčiuose įvairiose miesto šalyse. Žinoma, reikalingas ir gerai išvystytas VT.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Na, kas dėl paveldo išsaugojimo, tai šie visi objektai yra per daug toli nuo Senamiesčio, kad darytų jam įtaką. Ar Šnipiškių šiaurinė dalis su privačiais gyvenamaisiais namais, Žirmūnų, Šeškinės ar Baltupių komiblokai - tai jau architektūrine prasme reikšmingas paveldas? Kamščių problema būtų išspręsta, nutiesus visas reikalingas gatves, visų pirma šiaurinę.

    O smulkus verslas, deja, pas mus buvo, yra, ir matyt dar labai ilgai bus skatinamas tik žodžiais, o ne darbais, bet tai jau visai kita tema.

    Komentuoti:


  • Analitikas PlėtRa
    replied
    Oj, Tomizmai, vėjus kalbi.. joks save gerbiantis Vakarų miestas tokių nesąmonių nestatytų miesto centre, net jei ten ir hektarų šimtais laisvų būtų.. yra daugybė priežasčių tam, ir tie patys kamščiai, ir smulkaus verslo skatinimas, ir miesto architektūros saugojimas ir t.t. Nors paskutinėje prekybcentrių vystytojų tarptautinėj Europos konferencijoj buvo užsiminta, kad laikas grąžinti prekybcentrių plėtrą į miestų centrus ir taip juos atgaivinti, bet ir čia kalba tikrai neina apie 70,80 ar 100k kv. m monstrus, kaip kad mes turim. Tiesa pasakius, bent jau iki šiol aš analogo neradau, mes esam unikalus miestas Europoje, maždaug 1-2 km spinduliu turintis tiek vartojimo kulto monstrų miesto centre, netoli senamiesčio..

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė Golumas Rodyti pranešimą
    Tai nesiginčyju - Ozo gatvė ir pataps pramogų ir šopinimosi gatvė. Bet kur matyta, kad tokie dideli objektai (plius nacionalinis stadionas, akropolis) stovėtų miesto centre. Kiek žinau, tipologai išvis pataria statyt supermarketus ir stadionus toliau už miesto arba miesto ribose. Žinoma, yra išimčių, bet tikrai ne tokiam skaičiui objektų... Juk mes net neturim tokių gerų apylankų.. juk Ozo gatvė yra pagrindinė gatvė jungianti Šeškinę su Žirmūnais ir t.t. ir t.t.
    Vilnius yra ypatingas tuo, kad jis yra nesukoncentruotas, smarkiai išsiplėtęs ir išmėtytas, kai kur tarp rajonų laukai, lygiai taip pat buvo ir Ozo, Akropolio, Siemenso ir kitų objektų atveju - nelogiška juos statyti už miesto, kai vos ne centre tokie didžiuliai tušti plotai. Juos senai reikia užstatyti. Vilniuje kamščių ir taip daug, kas dar būtų pastačius tokius mallus už miesto, kai visi į juos pradėtų važinėti? Vakaruose daugumos miestų centrai užstatyti, ir tokie objektai statomi užmiestyje, nes daugiau nėra kur. Be to, iš dalies ir patogu, kai daug tokių shopinimosi ir pramogų objektų yra vienoje vietoje. Kas dėl Ozo gatvės apkrovimo - deja, pritariu... Vilniui būtinai reikalinga ta planuojama šiaurinė gatvė, ir kuo greičiau tuo geriau, bet kol kas ji dar tikrai nesišviečia.

    Komentuoti:


  • Blaze
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Šitą problemą išspręstų ilga atskira juosta sukantiems į dešinę į Gelvonų gatvę. O ozas jau šiaip ar taip sudarkytas Ozo, Geležinio vilko gatvėmis, taip pat Rubikono kvartalu. Beje, per ozą eis gatvė-jungtis Akropolio su Šiaurine g.
    Ne, pats Ozas nesudarkytas (nebent šiek tiek darželio tvoros). Ozas labai siauras (nedaugiau 30m), bet apie kilometro ilgio. Pavaikščiojus ta teritorija jis labai aiškiai matomas, o aplink kartu saugomi ir paprasčiausi laukai/krūmynai.

    Čia pažymėta pusė ozo, kita dalis pasuka į šiaurę. Įdomi detalė ta, kad planuojama gatvė iš Akropolio kerta ozą maždaug per vidurį

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Pritarčiau nebent papildomos atšakos nutiesimui, sujungiančiai Ozo ir Gelvonų gatves, nes visada ilgam 53 maršruto autobusui nėra labai lengva pasukti šioje sankryžoje dešinėn.
    Šitą problemą išspręstų ilga atskira juosta sukantiems į dešinę į Gelvonų gatvę. O ozas jau šiaip ar taip sudarkytas Ozo, Geležinio vilko gatvėmis, taip pat Rubikono kvartalu. Beje, per ozą eis gatvė-jungtis Akropolio su Šiaurine g.

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
    Man atrodo, jog ta geltona punktyrine linija apvesta tuščia teritorija gali būti(bent dalis) naudojama transporto žiedui formuotis.
    Kategoriškai nepritariu. Šeškinės ozas yra unikalus Lietuvoje gamtos paminklas, jam gal net savotiškai nepasisekė susiformuoti dabartinės sostinės ir didmiesčio teritorijoje. Ozas jau nukentėjo pokaryje, kai dalis jo buvo nukasta (buvo žvyro karjeras iki ~1956m.). Pritarčiau nebent papildomos atšakos nutiesimui, sujungiančiai Ozo ir Gelvonų gatves, nes visada ilgam 53 maršruto autobusui nėra labai lengva pasukti šioje sankryžoje dešinėn.

    Komentuoti:


  • Sinouku
    replied
    Man atrodo, jog ta geltona punktyrine linija apvesta tuščia teritorija gali būti(bent dalis) naudojama transporto žiedui formuotis.

    Komentuoti:


  • Ametistas
    replied
    Parašė Golumas Rodyti pranešimą
    Tai nesiginčyju - Ozo gatvė ir pataps pramogų ir šopinimosi gatvė. Bet kur matyta, kad tokie dideli objektai (plius nacionalinis stadionas, akropolis) stovėtų miesto centre. Kiek žinau, tipologai išvis pataria statyt supermarketus ir stadionus toliau už miesto arba miesto ribose. Žinoma, yra išimčių, bet tikrai ne tokiam skaičiui objektų... Juk mes net neturim tokių gerų apylankų.. juk Ozo gatvė yra pagrindinė gatvė jungianti Šeškinę su Žirmūnais ir t.t. ir t.t.

    Atvaizdas


    Padariau maža schemutę pavaizduot kiek dabar yra ten tų objektų...Visi reikalaujantys didelių mašinų srautų. Jau net kai nebuvo Ozo buvo dideli kamščiai. O kas bus kai sugalvos apstatyt punktyru pažymėtą vietą? Urbanistų darbas tokius išplanavimus tvarkyt..
    Būtų gerai, jei kalbėdamas apie puodus, kiekvieną įvardytum konkrečiai. Aš nesu vilnietis, tad man tie tavo bliūdo formos apskritimai nieko nereiškia. Bet susidomėjau ir laukiu tikslumo Pasigedau iš tavęs argumentų, o ne "ir t.t. ir t.t."
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Kai kur Europoje draudžia statyti supermarketus (t.y. žmonių traukos taškus) už miesto.
    Kur tai yra draudžiamas ir kas yra "už miesto"?

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Parašė Golumas Rodyti pranešimą
    Tai nesiginčyju - Ozo gatvė ir pataps pramogų ir šopinimosi gatvė. Bet kur matyta, kad tokie dideli objektai (plius nacionalinis stadionas, akropolis) stovėtų miesto centre. Kiek žinau, tipologai išvis pataria statyt supermarketus ir stadionus toliau už miesto arba miesto ribose.
    Kai kur Europoje draudžia statyti supermarketus (t.y. žmonių traukos taškus) už miesto.

    Komentuoti:


  • toshas
    replied
    Parašė Golumas Rodyti pranešimą
    Padariau maža schemutę pavaizduot kiek dabar yra ten tų objektų...Visi reikalaujantys didelių mašinų srautų. Jau net kai nebuvo Ozo buvo dideli kamščiai. O kas bus kai sugalvos apstatyt punktyru pažymėtą vietą? Urbanistų darbas tokius išplanavimus tvarkyt..
    Punktyru tavo pavaizduota vieta - ozas, pakankamai unikalus gamtinis darinys, "žalioji zona" kuri negali būti užstatinėjama, bent pagal galiojantį Vilniaus bendrąjį planą.
    Tuo tarpu kiti burbulai - "teritorijos visuomenės poreikiams, specializuotos ir kompleksų teritorijos", pagal Vilniaus BP. O kaip jau investuotojas savo darže tvarkosi - jau jo reikalas. Gal ir gerai būtų, jei urbanistai turėtų kažkokios lemiamos įtakos, o politikai atstovautų visų pirma miesto interesus.

    Komentuoti:


  • Golumas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Na logika šiokia tokia yra - Ozo gatvė turi tapti pramogų ir shopinimosi gatve. Juk Ozas, Siemensas ir Vichy yra taip vadinamo pramogų parko teritorijoje.
    Tai nesiginčyju - Ozo gatvė ir pataps pramogų ir šopinimosi gatvė. Bet kur matyta, kad tokie dideli objektai (plius nacionalinis stadionas, akropolis) stovėtų miesto centre. Kiek žinau, tipologai išvis pataria statyt supermarketus ir stadionus toliau už miesto arba miesto ribose. Žinoma, yra išimčių, bet tikrai ne tokiam skaičiui objektų... Juk mes net neturim tokių gerų apylankų.. juk Ozo gatvė yra pagrindinė gatvė jungianti Šeškinę su Žirmūnais ir t.t. ir t.t.



    Padariau maža schemutę pavaizduot kiek dabar yra ten tų objektų...Visi reikalaujantys didelių mašinų srautų. Jau net kai nebuvo Ozo buvo dideli kamščiai. O kas bus kai sugalvos apstatyt punktyru pažymėtą vietą? Urbanistų darbas tokius išplanavimus tvarkyt..

    Komentuoti:

Working...
X