Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos ir pramogų centras „OZAS“

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Laurmit
    replied
    Pats as joks verslininkas, apie pateiktus faktus esu tik girdejes is bobuciu kalvariju turgavieteje, taigi jei as klystu, tai Jus jau man atleiskit, norejau tik pasirodyt mandras [/QUOTE]

Nieko bendro su lojalumu. Man tiesiog patiko šitas diskusijų šou nes sąlyginai nedaug Delfi tipo nihilistinių vertinimų, kylančių iš nesupratimo apie vertinamą objektą.

Centrai gyvena ne tiesiogiai iš lankomumo, o iš to kiek tie lankytojai išleidžia pinigų. Jei matote pilną žmonių prekybcentrį, kuriame nešmėžuoja prekių maišeliai dar toli gražu ne viskas tvarkoje. Todėl vertinti prekybinio ploto kiekį tūkstančiui gyventojų ar lyginti EU kontekste neįvertinant perkamosios galios arba centru apyvartos dalies mažmeninėje rinkoje yra primityvoka.

Komentuoti:

• Laurmit
    replied
    Parašė Katana Rodyti pranešimą
    Gerbiamoji Laurmit,

man labai dziugu skaityti nuosirdaus Ozo patrioto pasisakymus, nors visi tikriausiai suprantame, ta sake ir ECE project management, ta sake ir kiti, kas supranta apie prekybos centrus, ta pati sako ir dauguma zmoniu, nesvarbu kokio issilavinimo, socialinio sluoksnio ir pan. Ozas tai dar vienas prekybos ventras ant bedugnes krasto, as netikiu, kad nesubankrutuos Ozas, kaip ir Panorama jam is paskos. Ir Lenku kinas ar nemokamai vandeniuku uzpiltas parkingas, kad paciuozinet pigiai cia tikriausiai vargiai pades..
    Aštrus pareiškimas. Kad šiuo metu visai prekybai yra sudėtinga, sutinku. Per paskutinius metus prekybos apimtys sumažėjo beveik dvigubai, o prekybiniai plotai ne tik neužsidarė, bet dargi išsipūtė. Ne kas kitas kaip staiga pasikeitusios konkurencijos sąlygos. Vienintelis kelias, kad viskas susibalansuotų yra uždaryti pusę Vilniaus parduotuvių. Klausimas, per kiek laiko tai įvyks, nes 2008 metų prekybos apimtys tikėtinos tik po dešimt metų. O čia dar krūva užsienio prekybos tinklų su dideliais plėtros biudžetais ir lašiniais padidino raumenų koncentraciją kai kuriose konkrečiose vietose.

Jei kuris centras subankrutuos greičiausiai lankytojai pastebės tik tuo, kad pasikeitė savininkai ir smarkiai suaktyvėja jų veikla. Pvz kokie nors švedai Steem&Strom arba CityCon gali pagelbėti savo SEBrams ar Swed ir sanuoti neseniai pastatytus, "nupirkus" kokį H&M, Cubus, KappAhl, perstartuoti. Jie tą gerai moka. Uždaryti centrą statytojui yra brangiau nei už kapeikas parduoti vos gyvą.

Vokiečiai su 115 centriukų patys sanuoja nelaimėlius, todėl tikrai išsikapstys.
    Paskutinis taisė Laurmit; 2009.12.10, 19:13.

Komentuoti:

• Katana
    replied
    Parašė amiko
    Gali nekalbėt nesąmonių, nes Lietuvoj didesniems prekybos centrams bankrotu nė nekvepia Jiems net nesvarbu, kiek žmonių ten apsilanko - juk pajamos yra už plotų nuomą.

Gerbiamas Amiko, jei taip manote, tai gana stipriai esate paklydes, prekybos centrai gyvena is nuomos, tai tiesa, nuomos kaina tiesiogiai priklauso nuo zmoniu praeinamumo, t.y. kiek zmoniu lankosi prekybos centre, taigi, jei niekas neina i PC, jis nebesugeba issilaikyti, nes nuoma "neklesti".
    Panorama buvo pastatyta uz 400mln. iskart po atidarymo statytojas ir pagrindinis akcininkas ja ieskojo kam parduoti uz varganus 250mln.
    o del to dziugesio, tai prasau atkreipti demesi, as nesidziaugiu, kad kazkam nesiseka verslas, as dziaugiuos, kai insider'iai taip nuosirdziai ir patriotiskai kalba apie savo prekybos centra, tai rodo, kad darbuotoju lojalumas neisnykes, o lojalumas yra svarbus versle.

Pats as joks verslininkas, apie pateiktus faktus esu tik girdejes is bobuciu kalvariju turgavieteje, taigi jei as klystu, tai Jus jau man atleiskit, norejau tik pasirodyt mandras

Komentuoti:

• c2h5oh
    replied
    Gerbiamoji Laurmit,

man labai dziugu skaityti nuosirdaus Ozo patrioto pasisakymus, nors visi tikriausiai suprantame, ta sake ir ECE project management, ta sake ir kiti, kas supranta apie prekybos centrus, ta pati sako ir dauguma zmoniu, nesvarbu kokio issilavinimo, socialinio sluoksnio ir pan. Ozas tai dar vienas prekybos ventras ant bedugnes krasto, as netikiu, kad nesubankrutuos Ozas, kaip ir Panorama jam is paskos. Ir Lenku kinas ar nemokamai vandeniuku uzpiltas parkingas, kad paciuozinet pigiai cia tikriausiai vargiai pades..
    O koks tikslas džiaugtis kažkieno verslo nesėkmėm?

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Gali nekalbėt nesąmonių, nes Lietuvoj didesniems prekybos centrams bankrotu nė nekvepia Jiems net nesvarbu, kiek žmonių ten apsilanko - juk pajamos yra už plotų nuomą.
    Patinka man tokie "perliukai"

Komentuoti:

• JlL
    replied
    juk pajamos yra už plotų nuomą.
    Taip, tik šiuo metu visur tos pajamos nuderetos iki nulio ar beveik nulio, o koks ozas didesniems net primokejo kad ateitu. O paskolas tai aptarnauti reikia ...

Komentuoti:

• praeivis
    replied

Bankrotu kvepia toms nedidelems parduotuvems ,urios ten nuomuojasi prekybinius plotus. Bet tai nera gera tendencija ir paciam prekybos centrui.

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Gerbiamoji Laurmit,

Komentuoti:

• Rimas_OK
    replied
    Parašė Laurmit Rodyti pranešimą
    Ant stogo vietoj parkingo į Ozo g pusę
    Šita būsima čiuožykla labai teigiamas dalykas. Nors prie Megos sakė maža, nemokama ir sausakimša.

Komentuoti:

• Katana
    replied
    Gerbiamoji Laurmit,

Komentuoti:

• Laurmit
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Šiandien "Laisvalaikyje" užmačiau didelę reklamą, kviečiančią į nemokamą OZO čiuožyklą nuo gruodžio 13 d. Tai norėjau paklaust kurioj vietoj ta čiuožykla bus?
    Ant stogo vietoj parkingo į Ozo g pusę

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Šiandien "Laisvalaikyje" užmačiau didelę reklamą, kviečiančią į nemokamą OZO čiuožyklą nuo gruodžio 13 d. Tai norėjau paklaust kurioj vietoj ta čiuožykla bus?

Komentuoti:

• vap
    replied
    Nežinau Analitikui, tai gal buvo trūkumas, o man privalumas, kad galima pažaisti futbolą
    T.y. galiu lengvai, nesistumdydamas apsipirkti Prismoje, nes prekės tos pačios.

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Parašė Laurmit Rodyti pranešimą
    Tokia jau ta krizinė Lietuva. Į prekybos centrus žmonės daugiausia eina tik pasižvalgyti ir užmušti laiko. O kadangi nėr už ką pirkti, susierzija, pradeda matyti tik trūkumus ir viešai komentuoti. Tie kurie į centrus ateina pirkti, grįžę namo džiaugiasi pirkiniais ir vėl ko prireikus grįžta. Kadangi Oze dėl modernaus interjero ir naujų prekinių ženklų gausos nejauku biedniems slankiotojams, jis atrodo tuštokas.

Atsidaryti per ekonominį sunkmetį yra tikras iššūkis, tačiau jei ne didžiausia Europos prekybos centrų kompanija už nugaros, vienoje judriausių Vilniaus vietų ateinantiems mažiausiai penkiems metams turėtume betoninius griaučius tinkamus tik vidutinio nuotolio šaudyklai (300m).

Galiu užtikrinti, kad nežiūrint į sparčiai naikinamus trūkumus (po poros savaičių atsidaro bankas, kitų metų pradžioj Multikino, iki metų pabaigos nebeliks konteinerių ir pan.), Oze yra būrys tarptautinių prekybininkų su kuriais kainomis lietuviški tinklai nelabai gali konkuruoti. Tik lietuviai sunkiai atpranta nuo įprastų apsipirkimo vietų, a la Gariūnai.

Lenkai su mažesne perkamaja galia nei Vilniečiai vardan modernių centrų išstūmė mažiau civilizuotas prekybos formas, todėl klausimas kada tai padarys lietuviai.
    Tamtyč reiks užsukt į Ozą, kai lankysiuos Vilniuj. Gal rasiu ką padoraus už blaivią kainą. Nes vaizdas Akro ar Megoj graudus.

Komentuoti:

• Laurmit
    replied
    Pasak Cushman&Wakefield 2008 metais apie 60% stambių Lenkijos miestų mažmeninės prekybos buvo vykdoma prekybos centruose. Jei sudedu Akropolio ir dar kelių didesnių Vilniaus centrų apyvartas, gaunu apie 20%. Dėl rinkos dydžio Lenkus užpuolė stambūs investuotojai ir centrais išstūmė turgus. Kita istorija Lietuvoje. Vienas užsienio investuotojas, ir tas smigo į krizę. Lenkijoje pavienių parduotuvių yra velniškai daug, tačiau mažai iš jų džiaugiasi, kad dar yra gyvos.

Pusė Ozo ploto yra tarptautiniai prekybininkai: Prisma, Peek&Cloppenburg, Douglas, NewYorker, Forewer18, Saluks vaistinė ir pan. Be to apie 30 naujų Lietuvai prekinių ženklų. Sunku nepastebėti.

Dėl banko nedidelė paslaptis - nei vienas Lietuvoje veikiantis.

Komentuoti:

• Analitikas PlėtRa
    replied
    ojojoj, insideris Ozo prabilo? "iššūkis", "biedni slankiotojai", "a la gariūna".. bet dėl vieno Jūs tikrai teisi, kiti lietuviški tinklai negali konkuruoti kainomis su Ozu.. nes jiems to ir nereikia.. ir tamsta matyt nėra buvus Lenkijoj ir nematė kiek ten yra smulkaus verslo ir mažų parduotuvėlių, kaip mirga marga gatvės nuo iškabų, priešingai nei pas mus kur visur tos pačios diodinės, "iš**derastintos" didžiųjų tinklų ar lyderiaujiančių n brandų valdančių mažmeninkų iškabos.. O ir kažkokių ypatingų žemų kainų "beslankiodamas" nemačiau.. Net ir tas pats KFC ir Pizza Hut sąlyginai (lyginant su Vakarų Europos jų taškais) gan prašmatnios valgyklos.

Beje, labai paslaugios pardavėjos ir Flagmane ir G9 pasidarė, nes tikrai joms liūdna, nes dažniausiai algos pririštos prie pardavimų, o už minimumą nepragyvensi Vilniuje. Toks gyvenimas, toks darbas..

P.S. gal galit išduoti paslaptį, kurie bankai įmerkė pinigus į Jūsų projektą? man labai smalsu.. SEB ar SWED, ar jų sindikatas?

Komentuoti:

• Laurmit
    replied
    Tokia jau ta krizinė Lietuva. Į prekybos centrus žmonės daugiausia eina tik pasižvalgyti ir užmušti laiko. O kadangi nėr už ką pirkti, susierzija, pradeda matyti tik trūkumus ir viešai komentuoti. Tie kurie į centrus ateina pirkti, grįžę namo džiaugiasi pirkiniais ir vėl ko prireikus grįžta. Kadangi Oze dėl modernaus interjero ir naujų prekinių ženklų gausos nejauku biedniems slankiotojams, jis atrodo tuštokas.

Atsidaryti per ekonominį sunkmetį yra tikras iššūkis, tačiau jei ne didžiausia Europos prekybos centrų kompanija už nugaros, vienoje judriausių Vilniaus vietų ateinantiems mažiausiai penkiems metams turėtume betoninius griaučius tinkamus tik vidutinio nuotolio šaudyklai (300m).

Galiu užtikrinti, kad nežiūrint į sparčiai naikinamus trūkumus (po poros savaičių atsidaro bankas, kitų metų pradžioj Multikino, iki metų pabaigos nebeliks konteinerių ir pan.), Oze yra būrys tarptautinių prekybininkų su kuriais kainomis lietuviški tinklai nelabai gali konkuruoti. Tik lietuviai sunkiai atpranta nuo įprastų apsipirkimo vietų, a la Gariūnai.

Lenkai su mažesne perkamaja galia nei Vilniečiai vardan modernių centrų išstūmė mažiau civilizuotas prekybos formas, todėl klausimas kada tai padarys lietuviai.

Komentuoti:

• c2h5oh
    replied
    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    aš irgi neseniai pagaliau apsilankiau šitame stebukle.. ir buvau šokiruotas. Tiek Prismos, tiek pačio PC pompastika ir tuštumu (penktadienio vakarą!),
    Aš tai pastebėjau, kad Oze parduotuvių pardavėjams taip nuobodu, kad jie netgi laukia pirkėjo ir užėjus iškart ima siūlyti pagalbą (parodyti, paaiškinti, ištraukti ir panašiai). Tai gana neįprasta - nes Lietuvoje dažnai pasitaiko drovūs pardavėjai Bet patogu, jeigu ko nors ieškai ir nori įdėmiai apžiūrėt daug variantų.

Komentuoti:

• Analitikas PlėtRa
    replied
    aš irgi neseniai pagaliau apsilankiau šitame stebukle.. ir buvau šokiruotas. Tiek Prismos, tiek pačio PC pompastika ir tuštumu (penktadienio vakarą!), kad net galima futbola žaist ten. Prisma man apskritai priminė universalines Misnke. Restoranų aukšte gyvybė randama tik KFC, visur kitur liūdesys.. Vienu žodžiu, epic fail, pasikartosiu.. Nežinau, kas jo laukia..

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
    Todel,kad daugelis zmoniu elgiasi stereotipiskai. As irgi pirma karta neradau tos prismos ir stai kiek jau laiko neprisiverciu ten nuvaziuoti dar karta. Gal dabar jau ir yra kokios nuorodos,bet atminty yra islike tai,kad prismos neimanoma rasti-ir viskas. Bloga ivaizdi istaisyti labai sunku.
    Tikrai taip. Aš po pirmo karto jau ir užmiršau apie tą Prisma ir tikrai nesiruošiu ten vėl važiuoti, nors jie ir iškabintų plakatą, matomą dar nuo Grigiškių ar Nemenčinės.

Manau, jie manė, kad lietuviai kaip kokie alkani afrikiečiai puls ieškoti tos Prismos vien dėl to, kad ji yra būtent tokia, kokia yra

Nuvažiuočiau į "Ozą" vėl tik dėl naujo kino. Tikiuosi, pirmiausiai po atidarymo surengs Kiesliowskio ir Waidos retrospektyvą

Komentuoti:

Working...
X