Turiu ir aš kelias nuotraukas, teritorija iš tiesų yra milžiniška, gan žymiai didesnė nei Quadrumo, todėl man net šiek tiek keista kad tik 55 000 m2. Quadrumas tankiau užstatė savo sklypą. Akivaizdu kad užsistačius tokiai teritorijai gan smarkiai pasikeis NMC. Net ir skyline prasme nemažai keisis, ypač pasikeis vaizdas leidžiantis nuo Šeškinės Ukmergės gatve, iš to kampo daug masės įneš.
Įžymaus butaforinio medinio namuko pamatai:
Teritorija išvalyta nuo pastatų, yra likęs tik vienas namukas, nežinau ar ten kažkam kitam priklauso, nesusitarė dėl pardavimo, ar tiesiog laikinai kažkas gyvena.
Kaip ne keista skambetu, man visai patiko pasirinkimas. Pilnai sutinku. Solidus, pakankamai ekspresivus, plastiskai turtingas, sudetingas siluetas, kvartalinis uzstatymas, viskas labai gerai. Reikiaa lakiti figuss, kad tradiciskai realizojant nesupaprastetu.
Mane labai nustebino, kad Art'eco yra Natkevičiaus darbas, nes na maksimaliai ne jo stilius. Net tas geltonas Trumpo tower'is nors ir yra nesąmonė, bet gali suprasti kodėl taip yra, nes tokios paprastos dėžės ir kampai yra Natkevičias trademark'as, o iš visų pusių suapvalintas Art'eco atrodo kaip kažkas, prieš ką Natkevičius jau daug metų aktyviai ir principingai kovoja.
Pas Natkevičių dabar tik kas 3 projektas yra geras, visgi konvejeriu viskas vyksta.
Man Natkevičius jau toks po truputį nusibezdantis senis. Kažkada buvo įdomus, bet dabar jau ima lįsti chaltūra ir kartojimasis. Labai gera iliustracija: Landsbergienei statytas darželis Kaune, atrodantis liūdniau nei jo Kėdainių krematoriumas.
O su tuo Art'Eco, tai akivaizdu, kad ne itin daug darbo buvo įdėta ir tiek.
Nelabai suprantu kaip ir patys architektai tai vertintų, kai iš tavo vieno stiliaus projekto, tarkim Watermark, išmeta pagrindinį jo akcentą ir įkiša vieną bokštą iš pvz Summit.
Realiai nutiko atvirkščiai, bet vistiek nesuprantu tokių sprendimų ir kam to reikėjo. Tai dabar 2 projektų architektai dirbs kartu, kad bendras vaizdas dėrėtų, ar kaip? Ar tiesiog vystytojas ims ir pats darys kaip nori (nes ten konkurso sąlygose kaip ir buvo tokių užuominų)? Bet bent jau labai smagu, kad pagrindas bus Summit'o, o ir bokštas visai landmarkinis. Tik dar manau per anksti galutinai vertinti, reiktų palaukt bendro vaizdo, nes kaip suprantu dar daug kas gali pasikeisti.
Komentuoti: