Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mažesni komercinės ir biurų paskirties projektai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Man pats projektas irgi gražus ir patrauklus, tačiau bėda tame, kad jis yra užkampyje, t.y. nėra ant pagrindinių transporto arteritų. O tai reiškia, kad jo nematys nei miestiečiai, nei miesto svečiai, nei turistai. Stovės gražūs pastatai, kurių niekas nematys, su gražiomis viešosiomis erdvėmis, kuriomis niekas nesinaudos, nes yra užkampis ir nėra tranzitinių arterijų. Tereikėtų pakeisti projekto vietą, kad jis man atrodytų tobulas
    Dėl to tai taip. Vieta ten tam tikrai netobula. Kitas dalykas, kad Šnipiškėms jis gal kiek per mažas ir ten reiktų palikti teritoriją aukštiems pastatams.

    Šiaip čia būtų idealus kairiojo Neries kranto projektas, kur nors aukštutiniame Naujamiestyje ar vietoje kokios Seimo stovėjimo aikštelės.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Stovės gražūs pastatai, kurių niekas nematys, su gražiomis viešosiomis erdvėmis, kuriomis niekas nesinaudos, nes yra užkampis ir nėra tranzitinių arterijų. Tereikėtų pakeisti projekto vietą, kad jis man atrodytų tobulas
      Siaip tai tas griaunamas pastatas yra salia pacios judriausios Vilniaus transporto arterijos, pro sali pravaziuoja tukstanciai automobiliu per para. Gyvenamiesiems ten tikrai ne vieta.

      Comment


        Dar viena nebloga vizualizacija:


        http://vz.lt/article/2015/4/8/vp-des...eryne#fprubric

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          Aš labai tikiuosi, kad iki pensijos sulauksiu modernaus Vilniaus NMC tačiau tam reikėtų, kad miestas būtų protingai planuojamas. Šiuo metu Vilniuje sparčiai kyla ofisų pastatai, tačiau taip tikriausiai visą laiką nebus ir reikia tik tam tikrio ofisų kiekio tokio dydžio miestui kaip Vilnius. Kadangi Vilnius yra po sovietmečio, su modernių ofisų trūkumu ir su neužstatytų centru - tai viskas yra daroma nuo nulio, ant švaraus lapo. Kad gautųsi gerai, naujus ofisus reikėtų statyti šalia pagrindinių gatvių. Ofisų pastatai paprastai yra daug patrauklesni ir gražesni už daugiabučius, beto intensyvus mašinų srautus šalia jų jiems netrukdo, o tik padeda. Dėl to ofisų pastatus reikia statyti prie pagrindinių gatvių, paprastai pagrindinėse gatvėse nebūna kur statyti - bet tikrai ne Vilniuje Vilniuje jos apytuštės, vien Konstitucijos prospekte dar tilptų apie 10 tokių kaip K29 ar Quadrum, o tokių Vilniuje pastatomas tik vienas per metus. Vadinasi vien Konstitucijos prospektui reikėtų 10 metų jo užstatymui, tačiau tik tokiu atveju, jeigu per tuos 10 metų išliktų aukšta ofisų paklausa ir jie būtų statomi Konstitucijos prospekte o ne kur kitur.
          Vilniuje yra pilna teritorijų, kurios ofisams tiktų daug labiau, nei pastaroji. Pvz. kad suvirškinus tokio dydžio teritoriją kaip prie Seimo ir ten apstačius ofisais, Vilniaus ofisų poreikis būtų patenkintas veikiausiai dešimtmečiui į priekį ir ta teritorija ofisams daug tinkamesnė, nei kad tarp Panoramos ir Baltic Hearts. Arba teritorija vietoj Žalgirio stadiono. Tiesą sakant teritorijos, puikiai tinkančioms ofisams, užimą konę visą centrinę Vilniaus dalį - palei Konstitucijos, Lvovo, Žalgirio gatves, teritorija palei Neries upę, palei Kalvarijų ir būsimą Kernavės gatves. Centrinėje miesto dalyje yra labai nedaug vietų, kur ofisų pastatai yra netinkami ir vos ne visos likusios vietos, kurios ofisų tiesiog prašyte prašosi. Gaila, kad yra daroma atvirkščiai. Miesto plano sudarytojai tą teritoriją turėjo priskirti gyvenamąjai statybai, bet aš turiu vilties, kad ta linkme galiausiai viskas ir pakryps, galbūt bus apsieita su vienu 10k. kv. m. ofisų pastatu.



          Man pats projektas irgi gražus ir patrauklus, tačiau bėda tame, kad jis yra užkampyje, t.y. nėra ant pagrindinių transporto arteritų. O tai reiškia, kad jo nematys nei miestiečiai, nei miesto svečiai, nei turistai. Stovės gražūs pastatai, kurių niekas nematys, su gražiomis viešosiomis erdvėmis, kuriomis niekas nesinaudos, nes yra užkampis ir nėra tranzitinių arterijų. Tereikėtų pakeisti projekto vietą, kad jis man atrodytų tobulas
          Pritariu, bet su šiuo projektu bus matyt užbaigta tam tikra dalis rajono, kuris yra kaip įvadinė dalis į K.prospektą, plėtra ar renovacija. Nepamirškime, kad be šio projekto, kitoje gatvės pusėje planuojami mažiausiai du verslo centrai - vienas islandų architektų darbas, kitas - kiek old skulinis.

          Comment


            /\ kad kitoje gatvės pusėje Panoramos prekybos centras Kurioje gatvėje tie du ofisų pastatai yra planuojami? Mano supratimu jeigu ten bus 10.000 kv. m. ofisai, tai nieko tokio, bet jeigu 60.000 kv.m. - tai tada Vilnius kelių metų ofisų potencialą išnaudos ne tose plantacijose, kurioms tiesiog verkiant reikia užstatymo, o kažkur užkampyje, kur niekas nesilanko. Panašiai ne toje vietoje buvo pastatytas ir verslo trikampis, kuris jeigu dabar stovėtų NMC, tai galbūt jau turėtumėm padorų centrą, o ne centrą su bulvių laukais Šiuo metu Verslo trikampį pamatome tik pravažiuojant pro šalį, dar neblogai matosi ir plaukiant upe, tačiau šitas projektas išvis bus nulis, nes nei prie upės, nei prie gatvės, nei prie kažkokių arterijų. Niekas jo nematys, o specialiai į tokias vietas, kaip į kokį verslo trikampį, niekas neina. Dėl to ir gaila to dviejų metų Vilniaus ofisų potencialo, nors tikrai pripažįstų, kad projektas patrauklus ir prie Baltic Hearts labai tiktų, tik tiek, kad mažai kas tai matytų.

            Comment


              /\ Pastatai keičia gatves . Vien kokios gyvybės įneš į Saltoniškių g.

              Vienareikšmiškai pritariu, kad tokių pastatų reikia NMC. Bet, matyt, yra kur kas pigiau aukcione nupirkti senus sklypus su tokio dydžio pastatais, nei kažkokią platininę bakūžę su lauko tualetu NMC
              Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

              Comment


                Kad Saltoniškių gatvė būtų ofisų - tai tas visai gerai būtų, jinai kažkiek tranzitinė, netoli NMC ir joje esantys pastatai tikriausiai figuruos NMC panoraminėse nuotraukose. Didesnio užstatymo ypač reikia aplink senajį žaliąjį hanerį. Tačiau tokia gatvė kaip Pieninės, kuri eina išilgai Panoramos 'užpakalio', tai tenais pati blogiausia vieta ofisams įrengti miesto atžvilgiu. Miestas nuo to nieko nelaimi, nes žmonės ten lankysis tik darbo reikalais, o praranda labai daug - dviejų metų ofisų rinkos užpildymo potencialą, kur ofisų pastatai (Quadrum / K29 / Green Hall 2 / Premium / Uniq / Baltic Hearts etc.) realiai formuoja miesto veidą, nes stovi matomose vietose. Kažin ar mes šituos pastatus iškeistumėm į šitą nematomoje vietoje statomą projektą, nes jų bendra kvadratūra tai panaši (atmetus Quadrum'ą). O problema čia ne verslininkų, kurie galvoja kaip verslą padaryti, problema čia valdininkų, kurie toje Pieninės gatvėje bendrąjame plane teritoriją priskyrė ofisams.
                Paskutinis taisė Eidvis; 2015.04.08, 16:59.

                Comment


                  Visai smagiau aišku būtų, jei būtų nugriovę šitą reikalą ir vietoj jo tą ofisą padarę. Beje, kas ten - iš vienos pusės garažai kažkokie atrodo, iš kitos kaip sandėlis ar pan?



                  Iš tikro ten nurėžus dešinį ABB bei tą neaiškų seną pastatą, būtų neblogas modernus rajoniukas, plius gerai matomas.



                  Daugiabučiams čia per triukšminga vieta.

                  O šalia Panoramos vietoj kepyklos daugiabučiams.. na gal, ten nuo Baltic Hearts pastatyt pvz ofisą, kuris uždengtų tą gatvę ir tada gyvenamus.

                  Aš irgi norėčiau tankaus modernaus centro, bet deja, kažkas kažką praleido kuomet Konstitucijos g. tapo NMC ir turim ką turim - auksines bakūžes. Realistiškai mąstant, ar nebus taip, kad dauguma aukštesnės klasės ofisų bursis Saltoniškėse, palei Hannerį, gal kas seimo užstatys aikštelę laukuose, o Konstitucijos prospekui ir Šnipiškėms paskui net nebereiks statyti nieko, nes ofisų paklausa bus patenkinta ir liksim su skylėtu centru

                  Comment


                    Man atrodo, kad Konstitucijos prospektas pildysis, tiesiog jis pildosi lėtai. Quadrum'as yra tikriausiai didžiausias ofisų kompleksas Baltijos šalyse, jo kvadratūra siekia sudėjus visų kitų statomų Vilniaus ofisų kvadratūrą ir tai tik 17 aukštų. Konstitucijos prospektui reikia didelių gabaritų, o didelių gabaritų dažnai nepasitaiko. Bet pasitaiko Yra viešbučio projektas šalia Forum Palace, buvo ir vietoj kolegijos, tarp Forum palace ir galerijos (SEB ). Statybininkų laukia ir arfos daugiabutis bei iškasta Teo pastato duobė. Jeigu šitie projektai buvo judinti, vadinasi yra pagrindo, kad ankščiau ar vėliau kažkas vistiek bus realizuota, yra nemažai pagrindo manyti, kad ir kitose laisvose vietose rasis projektų, o tų laisvų vietų, pievų ir mašinų aikštelių Konstitucijos prospekte tikrai netrūksta. Tiesiog tam reikia laiko ir poreikio ofisams Dėl to nesinorėtų, kad kelių metų ofisų potencialas būtų nusiurbtas į šoną.

                    Comment


                      Problema, kad beveik visas NMC yra prie pagrindinių gatvių, kur intensyvus transportas ir kur labiau tiktų ofisų pastatai

                      Comment


                        NMC prie pagrindinių gatvių yra tik išorėje. Viduje nėra jokių pagrindinių gatvių. Ateityje planuojama Kernavės g., bet ir ta nebus super pagrindine. Tad nors Konstitucijos pr. ir turi būti apstatytas biurais, tačiau viduje tikrai turėtų būti maišyta paskirtis.

                        Comment


                          Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                          Visai smagiau aišku būtų, jei būtų nugriovę šitą reikalą ir vietoj jo tą ofisą padarę. Beje, kas ten - iš vienos pusės garažai kažkokie atrodo, iš kitos kaip sandėlis ar pan?...
                          Ten termofikacinė siurblinė, tai kol kas ne viskas taip paprasta.
                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                          Comment


                            Dar 3 burę pamiršot ir Lvovo g. bei Giedraičių g. kampą nors tai ir viduj, bet vaizdas vis vieną pildysis.

                            Comment


                              Gal kas turit informacijos kaip ten su Porsche centru ties Dariaus ir Girėno viaduku?

                              Comment


                                Vyksta darbai, pats pastatas lyg ir į pabaigą, aplinką pradėda tvarkyti (aikštelę ir pan.) tiek spėjau pamatyti praitą savaitę pravažiuodamas.

                                Comment


                                  Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                                  Lvovo ir Krokuvos gatvese pilna mediniu budu kuriu savininkai arba niekur nesikels arba nori 'melejonu'. Saltoniskes parankesnes vystimui nes dominuoja pramoniniai pastatai. Nesutikciau kad Krokuvos ar Lvovo gatves yra priskiriamos pagrindinems miesto gatvems. Kai Saltoniskes issivystys bus zymiai jaukesnis ir gyvybingesnis miesto rajonas nei Snipiskes.
                                  +1. Po trijų metų Saltoniškės bus tikras Vilniaus NMC.

                                  O Šnipiškės juo taps ne anksčiau, kaip po 10 metų.

                                  Manau Saltoniškės jau ir atskiros temos nusipelno - iš tikrųjų joks tikras vilnietis 'Žvėrynu' tos vietos niekad nevadino. 'Pieno kombinatu' ar 'Pergale' - taip ... O 'Saltoniškių' autobusų sustojimas visada buvo kultinis vardas
                                  Paskutinis taisė nomad; 2015.04.09, 23:03.
                                  There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    kur keturi skirtingi metų laikai aplinką kas tris mėnesius nudažo skirtingomis spalvomis.
                                    Eidvi, šito epizodo analitika mane priveda prie kelių prielaidų, arba:
                                    - tau 14 metų;
                                    - tau 74 metai;
                                    - esi moteris;
                                    - esi laiko mašina čia teleportuotas iš 19 amžiaus pradžios
                                    Paskutinis taisė nomad; 2015.04.09, 23:06.
                                    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                    Comment


                                      /\
                                      Reikės kiek daugiau variantų O dar kažkiek nukrypstant į lyriką, tai man patiktų, jeigu visas NMC rajonas būtų pavadintas kokiu nors nauju pavadinimu. Nes dabar koks nors Green Hall'as skaitosi žveryne, nors NMC rajonui tinka daug labiau. Dar Saltoniškes atsiras. Tada Šnipiškės. Ką tos špiniškės išvis reiškia kažin, man tai kažkaip kaip spnipiczkij skamba. Vienas bendras normalus pavadinimas visam rajonui būtų tikrai neprošal, nemanau, kad gerai būtų NMC skelti į kelias dalis ir visas priskirti skirtingiems rajonams. Ribos kažkur ties Žalgirio gatve, Žvėrynu ir Žirmūnais galėtų būti ir tai tiktai nebūtų labai didelis rajonas, dauguma rajonų yra didesni.

                                      Edit: dėl baltos spalvos, tai teko katik kambarius persidažyt ir persidažiau į baltą, nes prigooglinau, kad jinai tinka prie visų kitų spalvų. O Vilniuje dabar kažkaip baltų pastatų manija, dėl to ir darau tokias prielaidas, kad mūsų klimatui tokia pastatų spalva visai tinka Jinai labai gerai žiemą atrodo, dera ir kitais metų laikais. Nes kai buvo NMC madinga oranžinė - tai jinai šiek tiek tragiška. Neseniai viena architektė panašiais klausimais mintis išsakė.
                                      Paskutinis taisė Eidvis; 2015.04.10, 00:11.

                                      Comment


                                        Problema, kad NMC yra daugiau dirbtinis biurokratinis darinys, o ne istorinis. Istoriškai - jis susideda iš daugelio mažų rajonėlių, kurie Vilniuje buvo vadinami kaip 'Žalgirio', 'Dzeržinskio/Kalvarijų', 'Šeimyniškių', 'Univermago', 'Pieno kombinato', 'Pedagoginio žiedo' rajonais ir pan.

                                        Šiaip jau, 'Šnipiškės' niekada nebuvo plačiai naudojamas vardas tarp vilniečių. Jo nickname'as 'Šanchajus' - taip, visada buvo populiarus, bet kažkodėl nunyko per paskutinius 10 metų.

                                        'Saltoniškės', beje, labai geras ir istoriškai analogiją turintis mažos ir aiškiai atskirtos NMC dalies pavadinimas, mano nuomone.
                                        Paskutinis taisė nomad; 2015.04.10, 00:18.
                                        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                        Comment


                                          Taip, NMC turime visokių rajonėlių su savo atskirais paveldėtais pavadimais, nes ankščiau nebuvo nieko kas juos vienytų ir tai buvo daugiau mažiau atskiri rajonai. Tačiau žiūrint į ateitį pats NMC, kaip vienas darinys, turėtų turėti kažkokį pavadinimą ir į jį turėtų įeiti visas modernusis Vilniaus centras. Į jį įeitų ir mažesni rajonėliai, panašiai kaip koks Šiaurės miestelis Žirmūnuose. Tačiau labai gaila bus, jeigu mes savo centrą vadinsim Šnipiškėmis ar išvis jį suskaldysim į keletą atskirų rajonų, gabalą numetant žvėrynui, gabalą Žirmūnams ir t.t. Dar tragiškiau būtų, jeigu tai pavadintumėm kokiu nors 'Nauju miesto centru', nes jau turim centrą, tada padarėm Naujamiestį, tada naujininkus, tai tuoj visas Vilnius bus vien tik 'naujas'.
                                          Paskutinis taisė Eidvis; 2015.04.10, 00:22.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X