Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šnipiškės - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ttttt Rodyti pranešimą

    Liūdniausia, kad koncepcija paruošta dar 2012, o jau 2021 ant nosies, bet nieko net arti panašaus pagal kūrybiškumą Šnipiškėse suprojektuota nebuvo.
    Va taip ir būna, kai kūrybiškumas prasilenkia su statybos ekonomiškumu. Mano žiniomis tam projektui jau suėjo moralinė senatis, įgyvendinimo mintis atmesta, šiuo metu ieškoma naujų vystymo variantų, o jei nesiseks, galimai bus naujas konkursas

    Comment


      Na isties - projektavimo metu toje vietoje buvo visiska dykyne, o projektas toks, kad turejo but jau tada kokie 2,5k uz kvadrata. Nelogiska, nes niekas nepirks. Ir Tower teko nusileist ant zemes ir kainodara tvarkyt. Turbut suprojektuos kazka Skanseno lygio ir tiek. Galbut niekur neskuba, laukia kol VMS sutvarkys infrastruktura, irengs Ruberoid Shifergarden square, tada ir Snipiskiu kainos paaugs.

      Comment


        Parašė Tadas Rodyti pranešimą
        Niekas nežinote, kokia situacija su Žalio kalno kiemu? Matau, kad projekto koncepcija paruošta dar 2012 metais, bet iki šiol jokių naujienų.
        Vien užmetus akį į vizualizacijas aišku, kad nieko net panašaus į tai nebus - tokio lygio namai su medžio apdaila ir fasadų/stogo apželdinimu būtų visai ne į temą tiek ekonomiškai, tiek psichologiškai tame dėžutiškėmis tampančiame rajone, čia jau Valakampiams ar Užupiui/senajam Žvėrynui būtų high-end pagal dabartinius standartus.

        Comment


          Geresni projektai manau čia atsiras tada, kai bus pereitas "point of no return" ir naujos statybos pastatų toje Šnipiškių dalyje taps daugiau, nei "dvasingo paveldo", ir Šnipiškės pradės asocijuotis ne su tuo "paveldu", bet su nauju centro rajonu. Ir galima pasidžiaugti, kad dabartiniais tempais tas taškas yra jau nelabai toli. Kaip jau minėjau, Daugėliškio gatve prasiėjus įstrižai rajono, naujų statybų vos ne daugiau. Įvaizdis greit keisis, ypač kai bus pabaigtos dabartinės statybos, sutvarkytos gatvės aplink jas..
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Schage sakė, kad vieną projektą pradės, kai bus pradėta tiesti Kernavės g. Apie ką tiksliai kalbėjo - sunku pasakyt.

            Comment


              schage 2007-2008 uz sklypa mokejo tiek, kad dar kainu lygis snipiskese yra per mazas, kad matematika suvaiksciotu.

              Comment


                Tai idomus sprendimas buvo pirkti sklypa uz kosmine suma kai aplink dar tik trobos ir jokiu infrastrukturos planu net nebuvo

                Comment


                  Sveiki,

                  grįžtu vėl prie geriausio varianto būsto šnipiškėse pasirinkimo klausimo, pora klausimų:

                  Pirma.
                  Kuris projektas Namai Kintai ar Naujasis Skansenas yra geresnis jūsų nuome? Namai Kintai nebėra butų į vidinio kiemo puse, visi likę į Kintų g. (vakarinė pusė) ir tai faktiškai visi pirmame aukšte (va tokia va paklausa, kai projekto pabaiga planuojama tik 2021 12 mėn.). Mano nuome, Namai Kintai geresnėje lokacijoje, gatvė siaura, bus mažiau judėjimo ir daugiau ramybės, kitoje gatvės pusėje gyvenamieji namai, kurie greičiausiai nebus pakeisti naujais daugiabučiais artimiausius dešimt metų. Statytojas Galio. Dėl Naujasis Skansenas nuomonės neturiu, bet kainų lygis ten truputi didesnis. Namai Kintai tik kad labai maži balkonai, nors man ir sunkiai suprantama balkono esmė pirmame aukšte, kai kai kurie dalyviai ir pastebėjo, jie bus žemės lygyje.

                  O kaip dėl gyvenimo pirmame aukšte, kokie niuansai? niekad nesu gyvenęs (po apačia neprapučiamas parkingas).

                  Jei renkiesi butą sąlyginai arti parkingo įvažiavimo (~10 metrų), ar labai girdėsis vibracija, garsai?

                  Kitas klausimas parkingas. Parkingo kaina nuo 12 500 EUR, kas man vis dar kosmosas, bet tai jau standartas šnipiškėms (Skansenas - 12 000 EUR, K17 - 8 600 EUR, Cloud namai - 15 000 EUR). Aš realiai automobiliu naudojuosi tik savaitgalį, išvažiuoti iš miesto ir po truputi planuoju jo atsisakyti. Jei nepirkti parkingo, ar šnipiškėse realu rasti mokamų parkavimo vietų. Klausimas kyla labiau iš samatos optimizavimo, biudžetas neguminis, norisi daryti kaip galima racionaliau.

                  Na ir gražių švenčių visiems.

                  Comment


                    Del projekto nepasakysiu, bet parkinga pirkti patarciau. Atsukus laika gal net 2 buciau emes - mokejau 8k, o dabar lengvai uz 10 ir daugiau perparduociau ar isnuomociau. Snipiskes aktyviai pleciasi, todel parkingo problema tik dides, juolab, kad nemazai butu bus perkama nuomai, o jie buna mazos kvadraturos ir parkingo neperka, todel automatiskai gatvese vieta uzimta. Siulau paziuret i linkmenu ezerus - statosi ir po zenklais ir kaip kitaip, o Paparciu namu 2 etapas dar nebaigtas, kuris irgi problema tik pagilins. Taip pat ateityje bus paprasciau parduoti buta su parkingu, ypac jei jis siek tiek didesnis.

                    k17 bus salia Snipiskiu aikstes. Vaizdas i mazaaukste statyba netoliese tai double edge sword - saules bus daugiau, bet rekuperatorius ziema tikrai nesusitvarkys su smalkem is kaminu salia. Ypac kai deginama bet kas.

                    Comment


                      Manau neverta pirkti parkingo. Tiesiog išsinuomoti kur kas geriau apsimoka finansiškai. Pasinaudokite kalkuliatorium, jei ką. Aišku, savaime suprantama, variantas "ai tai kur nors prisiparkuosiu nemokamai" turi atskristi automatiškai, nes Šnipiškėse nemokamų vietų rasti arba nepavyks arba pareigingi kaimynai labai greit išbauduos. Nors matyt nusipirkus parkingą nagų graužtis irgi nereiktų. Visada galima išnuomoti, jeigu nebereikės. Tai long term buhakteriškai gal ir nėra nuostolinga investicija. Tik 12K už parkingą Šnipiškėse man skamba gerokai per daug.
                      Paskutinis taisė John; 2020.12.25, 13:37.

                      Comment


                        Nepritariu. Ne visada rasi issinuomot - musu projekto grupej pvz daugiau skelbimu ieskanciu issinuomot vietos negu siulanciu. Va ko nepatarciau tai pirkti dvigubos vietos - nelikvidu tiek nuomai, tiek pardavimui, tiek naudojimui (kalbu kur statosi viena uz kitos). Imant su paskola parkingo imokos bus tikrai mazesnes negu nuoma, o ir equity begant metams dides.

                        Comment


                          Dėl parkingo perspektyvos, tai atėjus elektros laikams, turėt savo pakrovimą bus labai didelis pliusas.

                          Comment


                            Jei norėčiau parkingo pritaikyto elektromobiliui, kaip suprantu tai tiesiog parkingas su rozete susietas su tavo buto skaitliuku, turbūt max. 4 kw/h, tai turi damokėt 2 kEUR ir kaina jau 14 500 EUR. Tik nežinau kiek ateityje būtų problema parkingo vieta be elektros aprūpinti elektra ir kokių tam sutikimų reiktų.

                            ​​​​​​Kas dėl pirkimo/ nuomos. Nuomos kaina 50 EUR/mėn, tai perkant už 12 500 EUR ji atsipirktų per 21 metus, kas yra labai ilgai. Čia tiesa nežinau, ar parkingo turėjimas (kartu ir dalies žemės turėjimas) ne apkrauna papildomos išlaikymo išlaidom (elektra, vmi mokesčiai ir pan.). Jei vertinant, kad jo kaina tikėtina augs ir infliuos, kartu ir nuomos kaina, tai reiktu nepamiršti, kad už paskola irgi kapsės palūkanos, kas sudaro ~2 proc. metinį indeksavimą. Čia vienintelis bet, kad nėra garantijų, kad gausi savo objekte nuomą.

                            Kas dėl linkmenų ežerų, ten yra galimybė ir dabar parkingą nusipirkt, ten statant parkingus pardavinėjo po 8 500 EUR, dabar neišparduotus pardavinėja po 4 000 EUR, nebloga tokia nuolaidėlė.

                            https://m.aruodas.lt/13-31197/

                            Nebūčiau kėles šios diskusijos, tačiau konkrečiu atveju parkingą tektų pirkti iš savų, banko finansavimo dydis baigsis ties buto įsigijimu, todėl pradiniu laikotarpiu tai bus pavogtas biudžetas įrengimo kaštų sąskaita, kas reiškia ekonomiškesnius sprendimus ilgai atsiperkančio parkingo sąskaita. Jei žinočiau, kad ji galėčiau įsigyti už dviejų metų, kaina ir sąlygos būtu ne tiek svarbios.
                            Paskutinis taisė Andriejus_P; 2020.12.25, 15:31.

                            Comment


                              Na linkmenai buvo pigesnis projektas, skansenas ir namai kintai pagal kainas jau upper class. Tai nezinau ar liks parkingu. Musu objekte ne visi begavo nusipirkti.

                              o del elektros laiku per daug nepergyvenciau - ateityje nebus problemu parkinge laidus pravedziot kai tai taps aktualu daugeliui.

                              Comment


                                Dėl elektromobilio krovimo, kaip suprantu, jau dabar tiesiog susimoki ESO ir jie tavo parkingo vietoje gali įrengti krovimo stotele.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  Truputi biurokratijos ir rozetė su skaitliuku padaryta. Dabar tai neaktualu, bet po kelių metų ir 30k už parkingą neatrodys daug. Šiap dabar jei už parkingo nuomą gauni 50eur, pats geriausias nuomos verslas- jokių problemų dėl nuomininkų, brokerių, remontų, nusidėvėjimų ir t.t.
                                  Paskutinis taisė Garbanius; 2020.12.25, 18:06.

                                  Comment


                                    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                    Na linkmenai buvo pigesnis projektas, skansenas ir namai kintai pagal kainas jau upper class. Tai nezinau ar liks parkingu. Musu objekte ne visi begavo nusipirkti.

                                    o del elektros laiku per daug nepergyvenciau - ateityje nebus problemu parkinge laidus pravedziot kai tai taps aktualu daugeliui.
                                    Tai jokiame projekte nebuvo taip, kad visi norintys gavo parkingus. Dar gana ramiais 2016 Šnipiškėse, kai net nebuvo aišku, kad ten visur po poros metų prasidės toks bumas, tai buvo išskirtinė privilegija tiems, kas pradėjo rinktis ir popierius formintis labai anksti t.y. kai dauguma pačių butų dar buvo laisvi. Beje, Šnipiškių kainos dabar apskritai yra "upper class", nepriklausomai nuo projekto. Apie tai jau anksčiau lyg buvo kalbėta. "Pigesnių projektų" laikai Šnipiškėse baigėsi sulig Hanner Paparčių namų pirmu etapu ir dabar tuose pačiuose Linkmenuose ar Paparčiuose (jeigu pasiseks rasi vieną kitą Aruode, that is) be 2.3-2.5K net neverta nieko ieškoti.
                                    Paskutinis taisė John; 2020.12.25, 19:05.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą

                                      Tai jokiame projekte nebuvo taip, kad visi norintys gavo parkingus. Dar gana ramiais 2016 Šnipiškėse, kai net nebuvo aišku, kad ten visur po poros metų prasidės toks bumas, tai buvo išskirtinė privilegija tiems, kas pradėjo rinktis ir popierius formintis labai anksti t.y. kai dauguma pačių butų dar buvo laisvi. Beje, Šnipiškių kainos dabar apskritai yra "upper class", nepriklausomai nuo projekto. Apie tai jau anksčiau lyg buvo kalbėta. "Pigesnių projektų" laikai Šnipiškėse baigėsi sulig Hanner Paparčių namų pirmu etapu ir dabar tuose pačiuose Linkmenuose ar Paparčiuose (jeigu pasiseks rasi vieną kitą Aruode, that is) be 2.3-2.5K net neverta nieko ieškoti.
                                      Miesto Ritmu taip pat buvo ganetinai normalios kainos - dabar besiribojanciame skansene kazkur 900 uz kv didesnes. O del linkmenu - tai parkingu ir butus pardavus buvo like. Nes gi gatveles salia, kam cia pirkti.

                                      Comment


                                        Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                                        Miesto Ritmu taip pat buvo ganetinai normalios kainos - dabar besiribojanciame skansene kazkur 900 uz kv didesnes. O del linkmenu - tai parkingu ir butus pardavus buvo like. Nes gi gatveles salia, kam cia pirkti.
                                        Iš kur info apie likusius parkingus? Mano žiniomis jų laisvų nebebuvo ten dar daugumai butų nebūnant apgyvendintiems. Dar pagal 2016 pabaigos pirmo etapo duomenis ten nebelabai kas buvo likę ir pirkėjai rinkosi bele ką, kad tik galėtų kur nors savo mašinas laikyti.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą

                                          Iš kur info apie likusius parkingus? Mano žiniomis jų laisvų nebebuvo ten dar daugumai butų nebūnant apgyvendintiems. Dar pagal 2016 pabaigos pirmo etapo duomenis ten nebelabai kas buvo likę ir pirkėjai rinkosi bele ką, kad tik galėtų kur nors savo mašinas laikyti.
                                          Taigi ir dabar ikele katik skelbima kur pats realco dar prdavineja. O parkingu buvo like, nes likucius su akcijom - pirk 3 kambariu buta ir gauk parkinga - pardavinejo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X