Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

    Gal kiek atsilieku nuo madų, bet ar jau viskas, kas iškrenta už juoda-balta "skandinaviško minimalizmo" ribų yra Kazachstanas ir beskonybė? Gal ir greitai praėjau, bet spalvos pasirodė ramios, prislopintos. Balkonų langai, spėju, jau buvo skirtingi prieš renovaciją, kai gyventojai kas kaip norėjo keitė langus į plastikinius
    Praeidama sufotkinai ir prieš sukeliant į forumą aruodo watermarkus sudėjai?

    O čia labiau pavyzdys, kaip nereikia daryti.

    Comment


      O negalima pasirinkt max. dviejų spalvų fasade? Ar už tris ir daugiau pasirinktas spalvas adm. kiemą už dyką valys ištisus metus?
      Show must go von!

      Comment


        Parašė rmss Rodyti pranešimą

        Praeidama sufotkinai ir prieš sukeliant į forumą aruodo watermarkus sudėjai?

        O čia labiau pavyzdys, kaip nereikia daryti.
        Ne, tik paskutinė foto mano, kitas paėmiau iš aruodo, nes maniškės kokybė nekokia

        Comment


          Parkavimo vietos tai tikrai juokingos. Susibraižė taip, jog net dviems žmonėms prasilenkti nebūtų kaip. Absoliutus prioritetas automobiliui. Galėtų tai ir laiptinėje vienam auto vietą skirtų.

          Comment


            Nenustebsiu jei ir laiptines durys metalines nepermatomos, "seifines" ?

            Comment


              Man truputi juokinga, kai čia žmonės įsivaizduoja kad darant "renovaciją" ant pigiujų dar ir balkonų langus kasnors keičia.

              Comment


                Na nevisai taip.

                Dėl balkonų stiklinimo. Jau kelinti metai kai yra įvestas reikalavimas balkonus spręsti pagal vieningą sprendinį - arba visi įstiklinimai šalinami arba stiklinama vienodai.

                Dėl skirtingų langų likimo po renovacijos, langų nesuvienodinimo renovacijos metu. Taip, man irgi nemalonu matyti langų mišrainę, bet situacija su jais įdomi ir suprantama. Pvz. mūsų daugiabutis kai buvo renovuojamas buvo kapitalinė renovacija, kuri nemažai kainavo: viskas pašalinta, liko tik sienos ir perdangos, ir dalis langų. Kadangi visa tai kainavo nemažai, buvo daugiau nei įprasta griovimų, žmonės ir taip sutiko su gan rimta renovacija, pas kai ką buvo išgriauti įstiklinti (visai kokybiškai) balkonai dėl sprendinio suvienodinimo, tad prie viso to prašyti gyventojų dar ir langus visus lupti, kurių dalis buvo ir nesenai pakeista (nors ir skiritingom spalvom) man nebeapsivertė liežuvis (aš buvau investicinio plano koreguotojas). Greičiausia tokia pati situacija ir su aukščiau aptariamu namu. Ar sprendimas palikti tokius langus pateisino sprendimą, nesu tikras, bet esmė, kad jo priežastys pakankamai svarios.


                Dabar kai galvoju, imu linkti link to, kad reikėjo nesustoti ir visgi spausti visus langus pakeisti juos suvienodinant. Štai dėl ko:

                1. Net ir plastikiniai langai gan stipriai progresuoja savo techninėmis savybėmis, tad juos keisti būna, kad apsimoka į geresnių savybių, ypač jei langas keistas prieš 10 ir daugiau metų, - tai renovuojant juos reikia keisti be didesnių diskusijų.

                2. Renovacijos metu keičiant visus langus jie būtų montuojami naujoje vietoje - prie pat sienų šiltinimo sluoksnio. Taip išvengiama angokračių šiltinimo, rėmo uždengimo šiltinimo medžiaga, lango angos siaurėjimo. Iš vidaus irgi netikėtas laimėjimas - atsiranda plati palangė, kuri telpa lango angoje jai minimaliai išlendant iš sienos storio ribų.

                3. Dabartiniai langai atpigę. Deja, napamenu, bet skaičiavau, kad 100 kv m bute pakeisti gan didelius 5-6 viso buto langus į geros specifikacijos langus, su montavimu kainuotų kažkas lyg ir palei 5000 eur. Atmetam 30 proc. paramą ir gaunasi išvis geri skaičiai. TIk manęs necituokit dėl šito - reikia iš naujo skaičiuoti, kad būti tikram. Kas yra geri langai? Šilumos perdavimo koeficientas ne prastesnis nei 0,85 W/kv.m., trys stiklai (du iš jų selektyviniai), trys tarpinės varstomoje lango dalyje, šilti stiklo paketo rėmeliai (šalti būna tokie kur metalas matosi).

                4. Keisti langus į ne prastesnių savybių nei: Šilumos perdavimo koeficientas ne prastesnis nei 0,85 W/kv.m., trys stiklai, trys tarpinės, šiltas stiklo paketo rėmelis (šalti būna tokie kur metalas matosi). Rėmo konfiguracija irgi tikėtina bus koreguojama, nes yra namų kur pvz lango rėmas eina iki pat g/b perdengimo plokštės, o norint įsirengti pakabinamas lubas (su rekuperatoriais beje susijęs dalykas) tokia lango konfiguracija trukdys - reikia naujus langus daryti, kur arba prie lango viršutinio rėmo yra pridurta kokia 10 cm pločio papildoma rėmo dalis, arba taikomas kitoks sprendinys.
                Paskutinis taisė spekas; 2020.04.17, 18:32.

                Comment


                  Dėkui už informatyvų postą.

                  Parašė spekas Rodyti pranešimą
                  1. Net ir plastikiniai langai gan stipriai progresuoja savo techninėmis savybėmis, tad juos keisti būna, kad apsimoka į geresnių savybių, ypač jei langas keistas prieš 10 ir daugiau metų, - tai renovuojant juos reikia keisti be didesnių diskusijų.
                  Gal galima būtų daugiau informacijos apie techninių savybių pokitį? Neskaitant to, kad lietuvoje pagaliau populiarėja daugiau nei dviejų stiklų langai, kas ten taip smarkiai progresuoja? Dar teko girdėti, kad tarpinės užpildomos inertiškomis dujomis, kad sumažinti šilumos laidumą, ar tas tiesa?

                  Comment


                    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                    Dėkui už informatyvų postą.



                    Gal galima būtų daugiau informacijos apie techninių savybių pokitį? Neskaitant to, kad lietuvoje pagaliau populiarėja daugiau nei dviejų stiklų langai, kas ten taip smarkiai progresuoja? Dar teko girdėti, kad tarpinės užpildomos inertiškomis dujomis, kad sumažinti šilumos laidumą, ar tas tiesa?
                    Nesu didelis langų specialistas, tik pasirankiojau esmines lango charakteristikas, kurias išvardinau. Taip pat po ranka neturiu plastikinių langų, kurie buvo gaminami prieš 10 metų ir daugiau charakteristikų, bet manau gan neblogai pataikysiu sakydamas, kad jų charakteristikos bus dvigubai ar net daugiau prastesnės nei gero plastikinio šiuolaikinio lango (charakteristikas pavardinau). Progresuoja ir lango rėmo konstrukcija - anksčiau, kad padaryti tokio dydžio langus reikėdavo metalinių rėmų lango rėmo viduje, kad langas išlaikytų savo svorį nesideformuotų. Dabar tai sprendžiama darant specialią plastikinę konstrukciją kuri labai palengvina langą. Panašiai ir su varstymo mechanizmais - dabar jie gan ryškiai geresni nei anksčiau, ypač tai aktualu kai langas vis didesnis.

                    Tarpinės užpildomos inertiškomis dujomis? Turite mintyje ar stiklo paketus ar sandarinimo tarpines? Apie tarpinių tokius sprendinius negirdėjęs, o stiklo paketai, taip, pildomi argono ir kitomis dujomis (ar tik ne kriptono). Tai sumažina nepamenu ar iki 20 proc šilumos praradimą stiklu, bet jos išgaruoja po kiek laiko, kiek žinau, tad į jas dėmesio nekreipiu. Iš čia kyla dar viena priežastis statyti kuo geresnių šiluminio laidumo charakteristikų langus, kad kiek kompensuoti dujų netekimą.

                    Nuėjau į vonią - ten stovi plastikinis langas kuriam bus 10 ir daugiau metų. Tada palyginau su svetainėje stovinčiais langais, kurie nauji, tokių charakteristikų kaip ir aprašiau. Skirtumas - esminis. Vonios langas jau ,,rata trata'', prastai užsidaro, rėmo konstrukcija netokia stabili, prie stiklo, ypač jo kampuose, pridėjus ranką jaučiasi šaltis net ir palei 0, o svetainėje - šilta prie stiklo. Garso izoliacija irgi stipriai skiriasi. Nauji langai izoliuoja apie 47 dB lygtais... Na čia tiek greitų pastebėjimų. Ai dar vienas dalykas - vonios langas rasoja, o svetainės ne - dėl jo gerokai prastesnių savybių. Taip, beabejo, vonioje drėgmė maudantis didesnė nei svetainėje (yra reukuperatorius, kurio vienas iš oro ištraukimo kanalų yra vonioje), bet jei būtų tokių pačių savybių langas, esu tikras, kad rasojimo arba nebūtų, arba jis būtų minimalus ir labai trumpas. Vien dėl rasojimo dabar svarstau keisti vonios langą. Tai tiek, tikiuosi pagelbėjau kažkiek.

                    PS.
                    Langų montavimas. LABAI svarbu jei naudojamos putos, iš vidaus prie rėmo ir sienos klijuoti garo izoliacinę juostą, o iš išorės difuzinę (garą praleidžiančią juostą). Šita bėda tiesiog masiškai paplitusi Lietuvoje kai naudojamos tik putos, o juostos nenaudojamos. Rezultatas - suirusios putos dėl drėgmės gavimo, slėgių tarp šiltos ir šaltos erdvės neatlaikymo (jie susidaro šaltuoju laikotarpiu) ir dėl to atsiradę nesandarumai aplink langą. Galima to nedaryti jei naudojama savaime išsiplečianti trisluoksnė sandarinimo juosta. Tada reikia žiūrėti, kad trisluosknės juostos išorė būtų lauke, nesumaišyti, nes ji atlieka iš esmės tą pačią funkciją kaip ir garo bei difuzinė juostos, bei putos kartu paėmus.
                    Paskutinis taisė spekas; 2020.02.12, 22:12.

                    Comment


                      Parašė spekas Rodyti pranešimą

                      Nesu didelis langų specialistas, tik pasirankiojau esmines lango charakteristikas, kurias išvardinau.
                      Ačiū už išsamų atsakymą. Kažkada ieškojau, kas montuodamas klijuoja tas juostas. Rezultatas - 0. Ar situacija pasikeitus šiomis dienomis?

                      Comment


                        Parašė spekas Rodyti pranešimą

                        Tarpinės užpildomos inertiškomis dujomis? Turite mintyje ar stiklo paketus ar sandarinimo tarpines?
                        Dėkui už atsakymą. Taip, turėjau omenyje stiklo paketus. Sumaišiau terminą, matot koks iš manęs žinovas

                        Apie garso izoliaciją net nepagalvojau...


                        Comment


                          O ką daryt tiems, pas kuriuos langai mediniai, o renovuojant keistų į plastiką? Aš nepasirašyčiau irgi..

                          Comment


                            Parašė vaidasp Rodyti pranešimą

                            Ačiū už išsamų atsakymą. Kažkada ieškojau, kas montuodamas klijuoja tas juostas. Rezultatas - 0. Ar situacija pasikeitus šiomis dienomis?
                            Kai prieš 3.5m. ieškojau langų, tai jau užklausose nurodžiau, kad turi būt montuojama su hidroizoliacine garams laidžia juosta iš lauko (kažkas panašaus https://www.baltijosbrasta.lt/lt/sta...lta-10cm-x-30m). Siunčiau kokioms 6-8, didesnėms ir jau ilgai veikiančioms įmonėms (Gamlama, Megrame, Velansta, kt. nepamenu), tai dauguma atsiuntė pasiūlymus su juostos klijavimu.

                            Comment


                              Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                              O ką daryt tiems, pas kuriuos langai mediniai, o renovuojant keistų į plastiką? Aš nepasirašyčiau irgi..
                              Jei atitinka šiuolaikinius reikalavimus, tada galima palikti. Kaip žinot ar atitinka - paprasčiausia manau jei yra techninė specifikacija, perkant turėjo būti duota.

                              Comment


                                Tvarko:
                                Click image for larger version

Name:	8F8CC00E-F7D7-4737-8C9A-A59FC9BC4ECC.jpeg
Views:	237
Size:	263,3 kB
ID:	1795292 Click image for larger version

Name:	02FB0B4A-1523-481A-8C2C-3D8D361D91DD.jpeg
Views:	220
Size:	383,7 kB
ID:	1795293 Click image for larger version

Name:	5F7A2F2E-0A24-49FC-8DAF-045824ED1C07.jpeg
Views:	210
Size:	286,0 kB
ID:	1795294

                                Comment


                                  dar vienas update:
                                  Click image for larger version

Name:	9EB5AFCC-151D-4A07-B817-0B62BF74DB5E.jpeg
Views:	2709
Size:	291,0 kB
ID:	1796466

                                  Comment


                                    Bus renovuojama?

                                    Comment


                                      Prie tos gelsvos dalies pastoliai kuri laika stovejo ar klystu?

                                      Comment


                                        Ar egzistuoja kokios normos dėl fasadų tvarkymo? Klausimą siaurinu - jei noriu užsitaisyti bloko įtrūkimus, galiu naudoti bet kokias medžiagas, bet kokios spalvos? Kas prižiūri šitą reikalą? Pastebėjau, kad padaugėjo tokių atvejų.

                                        Click image for larger version  Name:	20200416_133354.jpg Views:	1 Size:	247,4 kB ID:	1796662

                                        Comment


                                          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                          Prie tos gelsvos dalies pastoliai kuri laika stovejo ar klystu?
                                          Stovėjo stovėjo, confirmed.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X