Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto bendrasis planas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Terminas pasiūlymams teikti jau praėjo. Į laiku pateiktus pasiūlymus atsižvelgta, planas pakoreguotas ir todėl jį dabar reikalaujama pakartotinai viešinti. Jeigu būtų kitaip - susidarytų infinite loop. Paviešini, gauni pasiūlymus, atsižvelgi, vėl paviešini ir taip begalo. Turint omeny, kad yra eilė suinteresuotų žmonių, norinčiu suspėti su projektais iki naujo plano įsigaliojimo, atsirastų piktybinis vilkinimas

    Comment


      Parašė dr.pienas Rodyti pranešimą
      Terminas pasiūlymams teikti jau praėjo. Į laiku pateiktus pasiūlymus atsižvelgta, planas pakoreguotas ir todėl jį dabar reikalaujama pakartotinai viešinti. Jeigu būtų kitaip - susidarytų infinite loop. Paviešini, gauni pasiūlymus, atsižvelgi, vėl paviešini ir taip begalo. Turint omeny, kad yra eilė suinteresuotų žmonių, norinčiu suspėti su projektais iki naujo plano įsigaliojimo, atsirastų piktybinis vilkinimas
      Tai dėl to savivaldybė ir kritikavo reikalavimą iš naujo viešint. Koks tada apskritai tikslas liepti viešint iš naujo, jeigu nebegalima teikti naujų pasiūlymų? Visi sprendiniai po patvirtinimo juk ir taip būtų vieši.

      Kitas klausimas ar į siūlymus savivaldybė atsižvelgs. Norėdama greičiau patvirtinti, turbūt ne.

      Comment


        Jei gerai suprantu, tai čia užsiraizgė teisinė sistema. Formaliai turėtų būti loop'as, o tai - įstatymo spraga. Todėl dabar bandoma eiti „sveiko proto“ keliu, savaip interpretuojant

        Comment


          Savivaldybė taip pat žada peržiūrėti transportinę dalį. Neaišku apie kokią apimtį kalbama. Bet transporto dalyje yra daug problemų, pagrinde su gatvių kategorijomis.

          Comment


            tai nesukėlė ar aš tiesiog nerandu?

            Comment


              Supažindinimo tvarka: visuomenė gali susipažinti su Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano sprendiniais nuo 2020 m. vasario 5 d. iki 2020 m. kovo 6 d. Savivaldybės interneto svetainės www.vilnius.lt skilties „Miesto plėtra“ puslapiuose „Teritorijų planavimo viešumas“, „Bendrasis planas“ ir Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje (www.tpdris.lt).
              Vieša ekspozicija – Vilniaus miesto savivaldybėje, Konstitucijos pr.3, II – o aukšto vestibiulyje nuo 2020 m. vasario 14 d. iki 2020 m. kovo 6 d. darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Informacija teikiama Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Vyriausiojo miesto architekto skyriuje (Konstitucijos pr. 3 Vilnius), kreiptis į Jolitą Bernatavičienę, Audronę Noskaitienę arba Savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ (Konstitucijos pr. 3, Vilnius), kreiptis į projekto vadovą Mindaugą Grabauską).
              Viešas susirinkimas, kurio metu bus viešai supažindinta su bendrojo plano sprendiniais, įvyks 2020 m. kovo 6 d., 17:00 val., Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje, Konstitucijos pr. 3 (II aukštas).
              Pasiūlymų teikimas: pasiūlymus dėl bendrojo plano pateikti raštu planavimo organizatoriui - Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui adresu Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius ir (ar) el. p. savivaldybe@vilnius.lt ir (ar) Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje (TPDRIS) www.tpdris.lt teisės aktų nustatyta tvarka iki viešo susirinkimo pabaigos (2020 m. kovo 6 d.).

              Comment


                jau yra: https://vilnius.lt/lt/teritoriju-pla...ano-viesinima/

                Comment


                  Pagaliau ledai laužiami ir Lietuvoje. Riebus pliusas "Vilniaus Planui":

                  Vilniaus miesto susisiekimo sistemos plėtros modelis formuojamas pagal atskirų miesto zonų teikiamus prioritetus:
                  1 senamiesčio branduolio zona, izoliuota nuo tranzitinio transporto eismo. Susisekimas pėsčiomis, dviračiais, elektromobiliais, vidutinės ir mažos talpos elektriniais autobusais;
                  2 centro zona su automobilių eismo ir parkavimo apribojimais, aptarnaujama viešuoju transportu, elektromobilių ir dviračių dalijimosi sistemomis, pėsčiomis;
                  3 miesto branduolio zona aptarnaujama visų rūšių viešuoju transportu (greitieji autobusai, NVTR), elektromobilių ir dviračių dalijimosi sistemomis, automobiliais;
                  4 periferinė miesto zona be transporto eismo apribojimų (išskyrus gyvenamuosius rajonus), aptarnaujama įprastiniu miesto ir priemiesčio (įskaitant traukinius) viešuoju transportu, kombinuotos kelionės su Park & Ride aikštelėmis.
                  Show must go von!

                  Comment


                    2020 03 06 Bendrojo plano sprendinių pristatymo viešo susirinkimo protokolas

                    Comment


                      Gal yra žinoma, kada planuojama tvirtinti naująjį Vilniaus BP?
                      Penkis metus jau rengiamas, ir niekaip...
                      Dabar galiojantis BP ("iki 2015m."), berods, buvo suderintas ir patvirtintas per pusantrų metų.

                      Comment


                        "Suderintas", kai niekas nekreipė dėmesio į visuomenės komentarus.

                        Dabar gi "derinimas" vyksta taip: gaunamas komentaras > pritariama > naujas viešinimas > gaunamas komentaras > pritariama > naujas viešinimas.

                        Savivaldybė jau kuris laikas į naujus komentarus tiesiog atsifutbolina, kad nereikėtų naujai viešint plano. Tada tie, kurie gavo neigiamus atsakymus, juos skundžia inspekcijai, ta pritaria, tada savivaldybė turi pritarti tiems siūlymams, tada pradėti viešinimo procedūrą iš naujo (tą liepia daryt inspekcija)... žodžiu biurokratijos daugėja.

                        Comment


                          Rašiau komentarą dėl dviračių tako Grigiškėse - atrašė, kad nėra galimybių - ir tiek žinių.

                          Ir aš suprantu tai. Nesąmonė kreipti dėmesį į smulkmenas, sudarant svarbų miesto gyvenimo planą keliems dešimtmečiams.
                          Paskutinis taisė Sula; 2020.07.14, 11:22.

                          Comment


                            Pasiūlymus galima teikti iki viešo svarstymo ir jo metu. Jeigu pavėlavai, tada į inspekciją. Bet tai nereiškia, kad inspekcija lieps iš naujo rengt viešas procedūras ir būtinai įrašyt tavo pasiūlymą. Jie gana kreivai žiūri į viešų procedūrų kartojimą. Blogas bendras planas jei piešia dviračių takus kiekvienoj pakampėj. BP turi numatyti apskritai dviračių takų plėtros gaires ir reikalingą parengti spec. planą šiuo klausimu.
                            Show must go von!

                            Comment


                              Pasiūlymą daviau dar berods 2017 m. (dar buvo galimybė kažką rezervuoti bedarant apvažiavimą per Vokę)

                              Tai jeigu iš kalbų lygio neišeinama per 5 metus, tai kiek laiko turėtų užimti realūs darbai - dešimtmečius ar net šimtmečius?

                              Konkrečiai dėl dviračių tako, tai čia kaip tik kažkas gali būti numatyta, nes tai trasa palei A1 Grigiškėse ir iki miesto tikrai formuoja tinklą (toliau yra galimybė į Lentvarį, Trakus, kur teoriškai yra tarptautinė trasa) - kažkaip turėtų būti įvertinta, ar ne taip? Ar nereikia darnaus susisiekimo?
                              Kai pasižiūri kitus pasiūlymus tai dažnas jų iš viso mažareikšmis, tačiau svarstoma rimtu veidu.
                              Juolab, aš niekur ir neskundžiau atsakymo, suprasdamas, kad bendras reikalas svarbiau. O kitiems - dzin?

                              Comment


                                Tai ką aprašei, taip, turėtų būt vertinama jau Bendrojo plano lygiu. Arba bent įrašyta, kad šį klausimą būtinai reikia spręsti parengus studiją iki 2025 m. (galbūt velniams reikalingas tas tavo takas), paskui kokį spec. planą, kuris aiškintusi kokia trasa bus, kitu atveju aiškiai turi būti parašyta, kad mums dviratininkų iš Lentvario nereikia, nes jie trukdys miesto plėtrai todėl ir todėl.
                                Kitas blogas dalykas iš tavo situacijos, tai skirtingos savivaldybės. Klausimas tada, ką ten Trakai prisipaišę dėl tų dviračių. Ar suderintos pozicijos su Vilniumi. O gal nederino, nes vilniečiai nori pavogt visą Lentvarį
                                Show must go von!

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Naujame BP netgi padidintas aukštingumas nuo 20 iki 35 metrų.
                                  Tai kas konkrečiai negerai? Ar tiesiog šiaip nepatinka?
                                  Tai, kad ne, nepadidintas.

                                  Click image for larger version

Name:	Screenshot 2020-10-20 145305.jpg
Views:	4339
Size:	57,5 kB
ID:	1833471
                                  Attached Files

                                  Comment


                                    Pakalnis savo prezentacijoje minėjo, jog skatins žmones kurtis prie pagrindinių viešojo transporto linijų ir esu beveik tikras, jog čia bus viena tų teritorijų, kur savivaldybė skatins tankesnę plėtrą ateityje. Čia pakanka sutvarkyti gatvę iki Santariškių ir pratęsti 1g ir rajonas iš probleminio taps pavyzdiniu, kai visokie Balsiai užprogramuoti likti miesto plėtros rakštimi daugybei metų.

                                    Aišku mums būtų smagiau, jog visos statybos vyktų centre, bet yra paklausa būstui ir kitose miesto vietose, svarbu tik kad tai vyktų ne chaotiškai, o atsižvelgiant į miesto plėtros planą.

                                    Už centro kaip suprantu bus teikiamas prioritetas Pilaitei, Santariškėms, teritorijai aplink Šiaurinę g., Žemiesiems Paneriams (tolimoje ateityje, turbūt pabaigus Šnipiškių ir stoties rajono kovnersijas), ir lygtais yra kažkokie planai teritorijai tarp Tarandės ir Vakarinio aplinkkelio (bet dėl šito galiu ir klysti).


                                    Click image for larger version  Name:	vilnplet.png Views:	0 Size:	495,0 kB ID:	1833473

                                    Paskutinis taisė themanual; 2020.10.20, 15:00.

                                    Comment


                                      Pakalnis apie naujas architektūros taisykles ir šiaip bendrai apie Vilnių (žinių radijas)

                                      https://youtu.be/ZGZX9mbRNGE

                                      Comment


                                        Pažiūrėjau 8 minutes ir kažkaip nebematau prasmės žiūrėt toliau ir bendrai kreipt dėmesį į jo pasakojimus. Na šiandien vėl pakalbėjo adekvačius dalykus, kuriuos iš esmės sako jau kelis metus ir kas toliau? Rytoj gi toliau išdavinės leidimus tradiciniams Vilniui projektams su parkingais tarp gatvės ir pastatų arba su parkingais vietoje pirmojo aukšto, kaip jau tai daro kelis metus. Pašveplavo gražių ir teisingų dalykų, bet gaila jie neturi nieko bendro su realybe...

                                        Comment


                                          Taigi pas mus visos statybos yra "senu projektu". Nes 10 metų stalčiuje laikęs projektą vis tiek gali statyti šūdą ir niekas tavęs netikrins.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X