Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto bendrasis planas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Už tiek maksimum gali gauti trečiakursį studentą.
    O tai kas ten dirba tada? Architektų Lietuvoje tikrai ne deficitas.
    Flickr

    Comment


      Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

      o aciu, tai ko reikejo. Matau yra 6 etatiniai architektai gaunantys 687 i rankas. Idomu, kaip ten jiems su gyvenimo kokybe? Zodziu viskas blogai, kaip ir maniau. Normalus progresyvus jaunimas niekada ten neis dirbt.
      Ten nurodyti tik pagal darbo sutartis dirbantys asmenys, kurių pareigos architektas. Nebūtinai jie pilnu etatu dirba. Be šių asmenų dar gali būti ir valstybės tarnautojų atliekančių tapačias funkcijas.

      Comment


        Galbūt ne visu etatu dirba, nes 687eur ant popieriaus tai ne kažką Vilniuje.

        Comment


          Parašė Horn Rodyti pranešimą
          Galbūt ne visu etatu dirba, nes 687eur ant popieriaus tai ne kažką Vilniuje.
          687 tai as jau perskaiciavau i rankas.
          Anyway as bet kokiu atveju manau kad minimalus nezeidziantis zmogaus orumo atlyginimas Vilniuje yra tikrai daugiau nei tukstantis i rankas. Visa kita yra suvedinejimas galo su galu, jei negyveni kazkam ant sprando. O cia mes kalbame apie specialistu darba, o ne padavejo kavineje. Manau savivaldybe turetu buti darbdavys, kuris butu geidziamas, o ne tas kuris surenka nepatekusius niekur "dvojecnikus".

          Comment


            Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

            687 tai as jau perskaiciavau i rankas.
            Anyway as bet kokiu atveju manau kad minimalus nezeidziantis zmogaus orumo atlyginimas Vilniuje yra tikrai daugiau nei tukstantis i rankas. Visa kita yra suvedinejimas galo su galu, jei negyveni kazkam ant sprando. O cia mes kalbame apie specialistu darba, o ne padavejo kavineje. Manau savivaldybe turetu buti darbdavys, kuris butu geidziamas, o ne tas kuris surenka nepatekusius niekur "dvojecnikus".
            Tas pats visame valstybiniame sektoriuje. Jame algos turi būti vienos didžiausių. Bet tu tą pasakyk plačiajai visuomenei, tai turbūt man nereikia detalizuoti kokį atsakymą gausi.

            Comment


              Liutauras Stoškus: Vilniaus bendrasis planas. Apie juodų kačių gaudymą tamsiame kambaryje užrištomis akimis
              https://www.15min.lt/m/id/aktualu/nu...imis-18-981650


              "Nei vienas padarytas pakeitimas neturi likti nepastebėtas ir neaptartas bendrųjų miesto vystymo tikslų kontekste."

              "Konsultacijos su vystytojais nėra joks nusikaltimas. Tačiau tokios konsultacijos neturi būti vykdomos iki tokių konsultacijų viešo paskelbimo pradžios ir turi būti sudarytos lygios sąlygos visoms interesų grupėms. Jeigu vykdomi nesisteminiai susitikimai, tai be to, kad pats susitikimas yra paviešinamas, turėtų būti viešai deklaruojami ir teikiami bei priimti pasiūlymai. To dabar nėra ir mes nežinome, kiek teikiami bendrojo plano sprendiniai yra paveikti vystytojų interesų. O kad yra stipriai paveikti abejoti sunku. Tą rodo visiškai nepagrįstai didinama miesto drieka ir intensyvinamas užstatymas saugomose ir kitose mažai urbanizuotose teritorijose."

              "Daliniai interesai lygiai taip pat sėkmingai braunasi į viešąjį gyvenimą ir toliau. Bendrasis planas yra kaip tik toks dokumentas, kur tokie interesai gali būti nesunkiai įterpti, o anksčiau padaryti teisiniai pažeidimai legalizuoti."
              Paskutinis taisė googleLT; 2018.06.06, 02:46.

              Comment


                Gavau laišką:

                Laba diena,

                ačiū, kad teikėte savo pasiūlymus Vilniaus miesto bendrajam planui. Jūsų įžvalgos ir pastebėjimai buvo labai naudingi. Siųsti pasiūlymai, susitikimuose surinktos dalyvių pastabos ir idėjos kartu su mūsų komandos urbanistų rekomendacijomis bendrojo plano sprendiniams yra pateikiami ataskaitoje. Ataskaitą galite rasti čia

                Su visais bendrojo plano sprendiniais galima susipažinti Vilniaus miesto savivaldybės tinklapyje

                Svarbu: Jei jūsų pateiktos pastabos yra integruotos į rekomendacijų ataskaitą, tačiau norite gauti atsakymą, kaip į pastabas yra atsižvelgiama, pasiūlymus dėl bendrojo plano pakartotinai reikia pateikti raštu planavimo organizatoriui (SĮ "Vilniaus planas"), pagal oficialius reikalavimus, iki papildomo bendrojo plano sprendinių pristatymo visuomenei, kuris vyks liepos 24d. 17:00 val., Vilniaus miesto savivaldybėje. Daugiau informacijos čia

                Pagarbiai
                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                Comment


                  Pratęsus Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos Bendrojo plano viešinimą, pakartotinai pristatomi patikslinti sprendiniai

                  http://www.vilnius.lt/index.php?1142021349
                  Savivaldybės puslapyje atnaujinti brėžiniai, kam įdomu.

                  Comment


                    Parašė kutas Rodyti pranešimą

                    Savivaldybės puslapyje atnaujinti brėžiniai, kam įdomu.
                    Nes LEU planuojami biurai (taip pat iš BP 77 psl.):

                    Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                    Comment


                      Vilniaus miesto bendrojo plano koncepcijos rengimo etape buvo konsultuotasi su vietos bendruomenėmis, kurių pastabos turėjo būti išnagrinėtos ir integruotos į galutinį koncepcijos dokumentą arba motyvuotai atmestos.
                      Konsultacijų proceso pabaigoje viename dokumente pateikiamos apibendrintos diskusijų dalyvių pastabos ir ekspertinės rekomendacijos.
                      SĮ “Vilniaus planas” bendrojo plano koncepcijos pagrindu parengė Vilniaus miesto bendrojo plano (BP) detalizaciją - "Rekomendacijos Vilniaus miesto bendrojo plano sprendinių detalizacijai"
                      (tiesioginė nuoroda į leidinį *.pdf išplėtimu)

                      Taip pat primenu jog yra sukurtas Vilniaus miesto bendrojo plano 2007 ir 2018 (rengiamas) virtualus palyginimas.
                      Paskutinis taisė M1gdas; 2018.07.23, 18:49.

                      Comment


                        Ir vėl atsisakoma kadaise suplanuotų infrastruktūros projektų. Peržvelgiau tik Naujosios Vilnios dalį, bet iš karto matosi, kad kadaise ten planuotas rytinis N. Vilnios aplinkkelis panaikintas. Vietoj to turim niekur nevedančią gatvę nuo Rytų g. iki Jūrotiškių/Aukštosios g.

                        Ironiška, kad viena iš pastabų sako "Per teritoriją važiuoja daug sunkiasvorio transporto, rekomenduojama numatyti nukreipimą arba apvažiavimą." Gerbiamiejį, jūs ką tik jį panaikinote, o dabar siūlote numatyti?
                        Lietuva visiems.

                        Comment


                          lietuviškame planavime (kaip ir politikoje) nieko nėra pastovesnio už nepastovumą.

                          Comment


                            Žymus olandų urbanistas M.Biewenga – apie sovietinius daugiabučius, miestų planavimą ir sėkmės paieškas

                            Dėl to reikia bendrojo miesto plano, kurio dalyje turėtų būti kalbama apie pastatų kokybę, jame turėtų būti apibrėžta, kaip pastatai turėtų atrodyti, kad jie nekontrastuotų, o kaip tik harmoningai įsilietų į aplinką. Nyderlanduose yra vyriausybiniai komitetai, kurie vertina dizainą pagal jo kokybę, tą patį daro ir miesto architektas. Tačiau tai padeda, jei kokybę vertinantis komitetas nesivadovauja savo asmeniniais interesais, o remiasi dokumentu, kurį priėmė didelė žmonių dalis.
                            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...?copied&copied

                            Kaip suprantu musu bendrajame plane nelabai kalbama apie architektura apskritai?

                            Comment


                              Truputį kalbama. Tarkim pievose prie Lūžių parko suformuotuose sklypuose, naujajai statybai siūlo skelbti arch. konkursus būtinai.
                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                              Comment


                                Bet is esmes tai visiskai nedraudzia statyti stiklinio siltnamio prie baznycios. Nesakau ar tai gerai ar blogai, tiesiog gyventojus tai ne kiek neapsaugo, tai klausimas kam toks dokumentas, jei vistiek nezinai kas bus salia tavo namo rytoj.

                                Comment


                                  Na, viskas būtų kitaip jeigu miesto teritorijoje esanti valstybinė žemė būtų savivaldos rankose. Tada miestas galėtų suplanuoti tikslinę plėtros teritoriją mišriai paskirčiai, parinkti sklypus, suformuoti DP, parengti viešųjų erdvių ir gatvių planą ir tada skelbti arch. konkursus bei ieškoti statytojų, kurie norėtų įgyvendint. Bet problema gi pas mus ta, kad net jeigu miestas nori darželį statyti, tai turi iš valstybės bomžauti sklypo.

                                  Comment


                                    Vilniaus teritorijos bendrasis planas – finišo tiesiojoje

                                    Po daugiau nei trejus metus vykusių Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano rengimo ir derinimo su vilniečiais darbų, dokumentas jau finišo tiesiojoje – jam pritarė visos institucijos, o gavus valstybinės teritorijų planavimo statybos inspekcijos pritarimą, miesto planas artimiausiam dešimtmečiui įsigaliotų dar šį rudenį. Derinant naująjį planą didžiausias dėmesys buvo skiriamas gyvenimo kokybei gerinti, plėtros galimybėms urbanizuotoje miesto dalyje, integruotai transporto sistemai ir ilgalaikei darniai miesto plėtrai.
                                    https://vilnius.lt/lt/2019/09/18/vil...so-tiesiojoje/

                                    Comment


                                      Baigė rengti Vilniaus bendrąjį planą

                                      https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...bendraji-plana

                                      Miesto viešasis transportas (VT). Vienas iš svarbiausių bendrojo plano tikslų – sudaryti reikiamas sąlygas VT maršrutinio tinklo plėtrai ir jo pasiekiamumui, mažinant kelionės trukmę ir didinant važiavimo komforto lygį. Pagrindinės priemonės didinant VT naudojimo lygį būtų nuoseklus ir apgalvotas eismo sąlygų gerinimas: A juostų didinimas pagrindinių keleivių prastovų vietose ir greitųjų maršrutų trasose, prioritetinių eismo sąlygų sudarymas pagrindinėse miesto reguliuojamose sankryžose. Siekiant didesnio kelionių komforto, būtina atnaujinti esamą VT parką naujomis ekologiškomis (pageidautina elektrinėmis) transporto priemonėmis, iš esmės spręsti klausimą dėl naujos viešojo transporto rūšies (NVTR) įvedimo, kad galima būtų pritraukti planuojamus naujus keleivių srautus, nes esamos keleivių pervežimų tendencijos yra ne visai palankios darnaus judrumo principų įgyvendinimui. Įvertinant šiuo metu greitai besikeičiančias technologijas, NVTR nėra įvardijama ir gali būti visai netradicinė. Pagal „Investuok Lietuvoje“ atliktą naujos viešojo transporto rūšies Vilniuje galimybių studiją (2015 m.), įvertinant esamus ir perspektyvinius keleivių srautus bei susisiekimo greitį ir saugumą, efektyviausia ir ekonomiškai atsiperkanti Vilniuje buvo rekomenduojamas BRT (Bus Rapid Transit). NVTR maršrutų linijos būtų aukščiausios hierarchijos tinklas, kurį papildytų esamas traukinių maršrutinis tinklas. Šis tinklas turėtų ekologiškas didelės talpos transporto priemones, A juostas abiem kryptimis, pilną eismo prioritetą reguliuojamose sankryžose ir pėsčiųjų perėjose. Rekomenduojamos orientacinės maršrutų trasos: 1 šiaurės – pietų linija „Stotis - Santariškės“ (Stoties, Sodų, Pylimo, Jogailos, Vilniaus, Kalvarijų, Jeruzalės ir Santariškių gatvėmis); 2 rytų – vakarų linija „Pilaitė - Saulėtekis“ (Karaliaučiaus, Pilaitės pr., T.Narbuto, Konstitucijos pr., Šeimyniškių, Žirmūnų, Šilo, Antakalnio g., Nemenčinės pl. ir Saulėtekio al. gatvėmis); 3 pusiau žiedinė linija „Stotis - Santariškės“ (Stoties, Kauno, Žemaitės, Savanorių pr., Laisvės pr., Ateities, Jeruzalės ir Santariškių gatvėmis); 4 linija „Perkūnkiemis - Oro uostas“ (Ukmergės, Konstitucijos pr., A.Goštauto, V.Kudirkos, Švitrigailos, Dariaus ir Girėno, Vaitkaus gatvėmis).

                                      Brėžinys čia:
                                      https://vilnius.lt/wp-content/upload...2019-04-05.pdf

                                      Comment


                                        Baigta Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos Bendrojo plano baigiamojo etapo sprendinių derinimo stadija

                                        Sprendinių brėžiniai
                                        https://vilnius.lt/lt/miesto-pletra/...inimo-stadija/

                                        Comment


                                          Panašu, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija stabdo Bendrojo plano įsigaliojimą. Aptikta procedūrinių pažeidimų.

                                          Click image for larger version  Name:	Untitled.jpg Views:	1 Size:	36,9 kB ID:	1767153

                                          TPD Nr. K-RJ-13-16-209

                                          http://vtpsi.lrv.lt
                                          Paskutinis taisė Riedis; 2019.12.02, 23:58.
                                          Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                                          Comment

                                          Working...
                                          X