Parašė Ciurlionis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nacionalinis stadionas
Collapse
X
-
Šiuo metu laukiama Briuselio išvados, ar valstybės parama projektui yra teisėta pagalba, kuri, pagal apibrėžtus terminus, turėtų būti gauta balandį
Plačiau: https://www.vz.lt/statyba-ir-nt/2025...balandi-565379Dabar manau pradės sekt pasakas apie vasarą
- 2 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Nu va, vėl prisitriochilino Asvaldas...Dabar manau pradės sekt pasakas apie vasarą
https://youtu.be/6QZ-Dkzh5v4?si=S4AkktnSvYFVC4x6&t=29
p.s. kažkokį errorą išmetė įkėlus video su [youtube] tagais
- 1 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Nu va, vėl prisitriochilino Asvaldas...Dabar manau pradės sekt pasakas apie vasarą
"Vilniaus savivaldybės teigimu, sutarta, kad Europos Komisija išvadas pateiks iki liepos. Jei išvadų nebūtų, istorija gali virsti teismų maratonais."
Sostinės valdžia neigia, kad derasi dėl taikos sutarties su „BaltCap“ - LRT
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
Dabar terminas - liepa.
"Vilniaus savivaldybės teigimu, sutarta, kad Europos Komisija išvadas pateiks iki liepos. Jei išvadų nebūtų, istorija gali virsti teismų maratonais."
Sostinės valdžia neigia, kad derasi dėl taikos sutarties su „BaltCap“ - LRT
Baltcap paprašys atlyginti nuostolius?Aviate, navigate, communicate
Comment
-
Parašė iPhone Rodyti pranešimąO Baltcapas dar neturėtų mokėti baudų kad nėra stadiono?
- 2 patinka
Comment
-
Nacionalinis stadionas (ir ateityje sėkmingai pastatyta Šiaurinė gatvė ir įgyvendinta nauja VT rūšis) užtikrintų stabilesnę valdžią Vilniuje, panašiai kaip dabar Kaune kur Visvaldas viską stato, bet kažkaip nėra tam intereso, matyt dėl konkurencijos su provincijų elektorato dėmesiu, nes Vilnius per gerai konsoliduosis. Kaunas dėl savo dydžio matyt nekelia tiek grėsmės, bet susikonsolidavęs su Vilniumi tipo city valdžia keltų labai rimtą grėsmę politikams kurie išrenkami provincijoje.
Taip pat matom kad įgyvendinus projektus tikrasis Vilniaus centras aiškai pasislinktų ten kur dabartinė Ozo gatvė ir planuojama Šiaurinė gatvė, t. y. grubiai į šiaurę nuo Šnipiškių. Aišku tai atsitiktų dėl sprawled hell ir dab. pusiau geležinės uždangos vadinama Baltarusijos siena už 25 km, bet vis tiek tai būtų Centras arba NMC.
Vilniaus Senamiestis už keletos geresnių kvartalų deja virsta priemiesčiu, o Stotis yra kažkur Naujininkuose prie Baltarusijos sienos.
Iš teigiamos pusės, laikas vis tiek nėra provincijos pusėje ir gal užteks 10 metų kai Vilnius vis tiek konsoliduosis prieš likusią Lietuvą, padedamas kitų didžiųjų miestų. Tai gal viltis yra tik viskas lėtai ir atsiliekant nuo Warszaw'ų ir Tallinn'ų (kaip su šių metų gegužės šaltais orais).
Sąmokslo teorija, tebūnie, bet daugiau logikos čia ir nerasta.Paskutinis taisė PoDV; 2025.05.15, 16:22.
- 5 patinka
Comment
-
Virš 1,5 metų pauzės: Nacionalinio stadiono projektui – EK pritarimas
vz.lt
„Dėl koronaviruso pandemijos ir Rusijos agresyvių karo veiksmų prieš Ukrainą projekto statybų išlaidos žymiai padidėjo, todėl be papildomos paramos, kuri padengtų dalį padidėjusių išlaidų, projektas taptų finansiškai neperspektyvus. Parama taip pat bus skirta kompleksą sudarančio stadiono ir infrastruktūros įrengimo darbams, kurie nebuvo numatyti iš pradžių, bet yra būtini, kad projektas galėtų geriau atlikti savo funkciją“, – rašoma EK pranešime.
EK nusprendė, kad papildoma pagalba yra būtina ir tinkama sporto ir kultūros ekonominės veiklai, prisideda prie Vilniaus regiono ekonominės plėtros.
„Be to, Komisija nustatė, kad pagalba bus proporcinga, nes ji ribojama iki būtino minimumo ir turės ribotą poveikį konkurencijai ir prekybai tarp valstybių narių. Remdamasi tuo, Komisija patvirtino priemonę pagal ES valstybės pagalbos taisykles“, – rašoma pranešime.
- 10 patinka
Comment
-
Korumpuota ar ne korumpuota bet aš jau net buvau apsidžiaugęs kad nebus tokio stadiono.Galvojau kad tokiu atveju gerokai padidėja tikimybė kad numarinus šį projektą, vėliau pastatys normalų stadioną. Dabar bus panašiai kaip su Siemens arena, mažai vietų, biudžetinis variantas ir t.t.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąKorumpuota ar ne korumpuota bet aš jau net buvau apsidžiaugęs kad nebus tokio stadiono.Galvojau kad tokiu atveju gerokai padidėja tikimybė kad numarinus šį projektą, vėliau pastatys normalų stadioną. Dabar bus panašiai kaip su Siemens arena, mažai vietų, biudžetinis variantas ir t.t.
Aš neliūdnas - aš blaivus
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąKorumpuota ar ne korumpuota bet aš jau net buvau apsidžiaugęs kad nebus tokio stadiono.Galvojau kad tokiu atveju gerokai padidėja tikimybė kad numarinus šį projektą, vėliau pastatys normalų stadioną. Dabar bus panašiai kaip su Siemens arena, mažai vietų, biudžetinis variantas ir t.t.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Atsisakius perteklinių nereikalingų prielipų kaip muziejus, krepšinio arena, darželis, o laisvą slypo plotą pardavus tam pačiam Avuliui, išeitų padorus stadionas. Pvz. Lenkijoje Vilniaus dydžio miestai kaip Gdanskas ar Poznanė turi stadionus virš 40 tūkst. vietų, nors jie yra tik regioninės reikšmės, nevyksta jokie top grupių koncertai, svarbiausios futbolo varžybos ir pan.
- 7 patinka
Comment
-
Comment
-
Parašė Mantini Rodyti pranešimą
Tik šiti abu stadionai buvo statyti/renovuoti 2012 metų Europos čempionatui. Beje šiemiet Poznanės Lech Ekstraklasoj vidutiniškai renka virš 28k žiurovų per rungtynes, o Gdansko Lechia beveik 12k per rungtynes. Su mūsų dabartiniu futbolo lygiu 18k vietų yra per akis. Slovėnija pvz kur futbolo lygis aukštesnis turi tik 16k vietų Nacionalinį stadioną.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąKažin, ar tai reiškia, kad ne tik Vilniaus savivaldybė, Lietuvos teisėsauga ir Vyriausybė korumpuoti, bet ir EK korumpuota, kad praleido tokį korumpuotą projektą su korumpuota sutartimi ir visomis jos korumpuotomis šalimis?
Tik klausimas, o LRV jau duos pinigų?Aviate, navigate, communicate
Comment
Comment