Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
    Beje, gal kas žino, kaip centrinė valdžia gali "sutrukdyti gauti ES finansavimą" (perfrazuoju Šimašių)?
    Skvernelis gali Šimašiui sutrukdyti maždaug taip:

    2019-07-24 Vyriausybė stadionui nebeskiria maždaug 29 mln. eurų Europos Sąjungos paramos
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...imo-56-1178638

    2020-05-06 Vyriausybė 41 mln. eurų mažina ES lėšas Vilniaus projektams
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ams-56-1313816

    Nebuvau didelis dabartinio projekto šalinininkas, nes labiau palaikiau idėją statyti daug mažesnių sporto objektų įvairiose Vilniaus vietose. Bet būtų geriau toks stadionas, negu visai jokio. Sporto terminais kalbant, Skvernelis gerai užvožė Šimašiui į žiauną ir pasiuntė į rimtą nokdauną. Džiaugiuosi, kad Šimašius neverkšlena, o atvirai kapojasi su Skverneliu.

    Comment


      Parašė Tomas Rodyti pranešimą

      Na atviri (t.y. tik pridengtomis tribūnomis) stadionai yra iš principo nesudėtingi, jokio inžinerinio haiteko nereikalaujantys statiniai.

      Bet darydamas paprastai nieko neįsisavinsi
      Visi šitie stadijonai Vengrijoje buvo/yra statomi vietinio caro Orbano aplinkos rato valdomų statybos įmonių. Ten tokie ES fondų pinigai įsisavinti, kad mūsiškiai Rubikonai verkia kamputyje.
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment



        ok
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Yra vieta, kur verkiant prašosi kažkas rimto:

          https://www.google.com/maps/place/Pu...21!4d25.215087
          Rizikinga vieta, žinant kokia sėkmė lydi šį "projektą", tai tie garažai gali sukelt sunkumų Su garažais lygtais yra buvę istorijų, kad ne vienus metus teismai vyksta dėl jų. Šiaip keista, kad jie ten dar išikę nors greta plotai užstatyti senokai.

          Comment


            Gali būti, kad reikalai pajudėjo, nes smarkiai išaugo skelbimų iš tos vietos “parduodama nusikėlimui”

            Comment


              Vieša paslaptis, kad Šimašius ir jo komada nesugeba valdyti didelių projektų. Jo visas gebėjimas ir talentas prasideda bei pasibaigia ties naujo šaligatvio ar dviračio tako nutiesimu. Toks meras tinka kaimui, bet ne sostinei.

              Kodėl Nacionalinio stadiono projektas laiku bei tinkamai nebuvo įgyvendintas ir kodėl buvo prarastos ES lėšos. Kai R. Šimašius tapo meru, buvo sustabdyti praktiškai visi buvusio mero A.Zuoko pradėti miesto projektai, tame tarpe ir šis. Buvo pakeistos projekto sąlygos suplanuojant dalyje sklypo leisti verslui statyti daugiabučius namus, bet čia laiku įsikišo STT ir planai žlugo, tačiau daug brangaus laiko buvo prarasta.

              Po to prasidėjo naujas etapas, naujas konkursas, naujos derybos ir net turint vilčių, jog ES lėšas dar bus spėta panaudoti, R. Šimašius ir jo komanda suderėjo taip, kad po statybos statytojas galėtų pasiimti visus pinigus už statybą ir pasitraukti iš projekto sumokėjęs simbolinę baudą iš uždirbto didžiulio pelno, o visas šio daugiafunkcinio centro eksploatavimas būtų tapęs miesto galvos skausmu.

              Be to, jei prie visų aukščiau esančių faktų dar nuolat loji ant Centrinės valdžios (nesvarbu kas joje bebūtų), tai nereikia tikėtis sklandaus bendradarbiavimo ir nuolankumo iš Centrinės valdžios tavo valdomo miesto atžvilgiu.

              Mano siūlymas paprastas – nustoti atsakingiems asmenims svaigti, nebegaištant laiko perprojektuoti šį objektą ir skelbti naują konkursą tik UEFA visus reikalavimus atitinkančio 20 000 – 25 000 vietų stadiono statybai su kokiomis 3 treniruočių aikštėmis šalia. Visa tai kainuotų 60-70 mln. EUR, kur Vyriausybė skirtų 80 proc., o 20 proc. reikėtų pačiam Vilniaus miestui prisidėti.

              Ir plius jokių koncesijų, nes jos dėl biurokratizmo ir valdininkų baimės dirbti kartu su privačiumi verslu yra pasmerktos žlugti.

              Šimašius sufuckapino ne tik stadiono projekta, bet ir Lazdynų baseiną, Šiaurinę gatvę (vėlavimas 3 metai), darbai prie baltojo tilto (vėlavimas 2 metai), nedaug trūko, kad būtų nuimtos ES lėšos nuo paskutinio Vakarinio aplinkėlio etapo (30 mln. EUR), Tauro kalno projektas - griovimui vietoj 0,5 mln. EUR ištaškyta 1,5 mln. EUR.

              Ir po viso to, kad Šimašius pasižiūrėtų pats į veidrodį, tai vietoj to lenda į viešumą ir kaltina verkdamas visus kitus (aplinką). Identiškai elgdavosi Paksas. Aš nesu kaltas, aplinka kalta.
              Paskutinis taisė Mantinis; 2020.05.23, 18:16.

              Comment


                Stadiona stato politikai, o ne verslininkai, todel tokia situacija

                Comment


                  Surašiau esminių etapų projekte chronologiją pagal straipsnius:

                  https://www.facebook.com/citify.eu/p...90085164370291

                  2015-11-06 Pasirodo pirmosios žinios, kad Viešojo ir privataus sektorių parnerystės komisija pritarė Nacionalinio stadiono projekto įgyvendinimui PPP (koncesijos) būdu. http://www.statybunaujienos.lt/…/Nacionalinio-stadiono…/6135 (Statybų naujienos).

                  2016-09-06 Skelbiamas atviras viešasis pirkimas projekto įgyvendinimui. Tą daro Vilniaus miesto savivaldybė, kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu. Pasirinktas modelis - "Projektuok - Statyk - Finansuok - Valdyk". Tai reiškia, kad privatus subjektas stadioną suprojektuoja, pastato, pats finansuoja, valdo, o valstybė (savivaldybė) už jį išsimoka per sutartą terminą. https://www.delfi.lt/…/skelbiamas-vilniuje-statomo-daugiafu… (Delfi)

                  2017-12-08/15 Viešai pristatomi dviejų konkurse ketinančių dalyvauti įmonių ir konsorciumų pasiūlymai:
                  1. įmonių konsorciumas "Axis Industries", "Venetus Capital", "Kauno arena", architektais "Populous" ir "Cloud architektai" - siūloma projekto vertė 79.9 mln. Eur; https://www.lrt.lt/…/vilniuje-siulo-nacionalinio-stadiono-k… (LRT)
                  2. įmonių konsorciumas "Vilniaus nacionalinis stadionas", "KAYI Insaat / Construction" (vėliau pradėję ir nebaigę rekonstruoti Kauno stadiono), "Budimex" - siūloma projekto vertė 77.886 mln. Eur. https://madeinvilnius.lt/…/pristatyta-vilniaus-nacionalini…/ (Made in Vilnius)

                  2018-01-31 Konkurso nugalėtoju išrenkamas "Axis Industries" pasiūlymas. Kitas dalyvis nepateikė pasiūlymo laiku. Jis po kurio laiko kreipiasi į teismą ginčydamas konkurso laimėtojo paskelbimą. https://www.15min.lt/…/aiskeja-kaip-atrodys-vilniaus-nacion… (15min)

                  2018-05-23 Kyla pirmasis viešas konfliktas tarp Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybės. Projekto komisijoje daugumą turinti Vyriausybė nepritaria projekto finansavimo modeliui. https://www.15min.lt/…/r-simasius-vyriausybei-nepritarus-sa… (15min)

                  2018-05-29 Projekto komisija galutinai sutaria dėl finansavimo modelio, patvirtinamas konkurso nugalėtojas. Prasideda derybos su nugalėtoju dėl projekto detalių. https://www.15min.lt/…/premjeras-ir-vilniaus-meras-uzkasine… (15min)

                  2018-10-11 Baigiamos derybos su konkurso nugalėtoju. Projekto įgyvendinimas numatomas iki 2022 metų. https://www.15min.lt/…/baigtos-derybas-del-daugiafunkcio-ko… (15min)

                  2019-02-19 Finansų ir Vidaus reikalų ministerijos pareiškia, kad Vyriausybė svarsto nebeskirti ES lėšų Nacionalinio stadiono projekto įgyvendinimui. Pranešimai pasirodo likus dienai iki svarbaus balsavimo Vilniaus miesto taryboje. Nurodomi argumentai: kilusi rizika laiku neįgyvendinti projekto. Galutinė ES lėšų panaudojimo data buvo 2023 metai. https://www.delfi.lt/…/posukis-del-nacionalinio-stadiono-vy… (Delfi)

                  2019-02-28 Premjeras patikina Vilniaus merą, kad ES finansavimas projektui lieka ir rizikos bus suvaldytos. https://www.lrytas.lt/…/valdzios-galvos-apie-nacionalinio-…/ (LRytas)

                  2019-07-06 Vyriausybė galutinai nusprendžia nuo projekto finansavimo nubraukti daugiau nei 30 mln. Eur ES lėšų ir juos perskirstyti kitiems projektams. Viena iš priežasčių - per ilgai užsitęsusios procedūros. https://madeinvilnius.lt/…/vilniaus-valdzia-nacionalinis-s…/ (Made in Vilnius)

                  2019-09-11 Vilniaus miesto savivaldybė pradeda derybas su rizikos kapitalo fondu dėl projekto dalies (žadėtos finansuoti ES lėšomis) finansavimo. Vėliau paaiškėja, kad pasirinktas fondas - "BaltCap". https://www.vz.lt/…/del-nacionalinio-stadiono-finansavimo-d… (Verslo žinios)

                  2019-09-11 Premjeras Saulius Skvernelis pareiškia, kad Nacionalinis stadionas bus ne Vilniuje, o Kaune. Vilniaus miesto savivaldybė kaltinama projekto vilkinimu ir negebėjimu tvarkytis. https://kaunas.kasvyksta.lt/…/s-skvernelis-nacionalini-sta…/ (Kas vyksta Kaune)

                  2019-10-05 Teismas galutinai atmeta "Vilnaus nacionalinio stadiono" ieškinį ir leidžia tęsti projekto įgyvendinimą ir pasirašyti sutartį su parinktu nugalėtoju. https://www.delfi.lt/…/nacionalinis-stadionas-bus-teismas-p… (Delfi)

                  2019-12-18 Vilniaus miesto taryba priima galutinį sprendimą dėl sutarties patvirtinimo ir jai pritaria. Lieka paskutinis žingsnis - galutinis pritarimas projekto komisijoje. https://www.15min.lt/…/vilniaus-valdzia-apsisprende-pritare… (15min)

                  2020-03-02 Projekto vykdymo komisija, sudaryta iš Vidaus reikalų ministerijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovų galutinai pritaria suderintai sutarčiai. Oficialiu skelbto atviro konkurso nugalėtoju paskelbiamas "Axis Industries" ir partnerių pasiūlymas. Sutarties pasirašymas numatomas po dviejų savaičių. https://madeinvilnius.lt/…/oficialu-sutartis-del-daugiafun…/ (Made in Vilnius)

                  2020-03-13 Generalinė prokuratūra kreipiasi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir ją įpareigoja stabdyti sutarties pasirašymą. Sprendimas priimamas po FNTT kreipimosi. Laukiama Viešųjų pirkimų tarnybos išvados. https://www.vz.lt/…/prokurorai-stabdo-nacionalinio-stadiono… (Verslo žinios)

                  2020-04-06 Vilniaus miesto savivaldybė kreipiasi į teismą, prašydama leisti pasirašyti sutartį su konkurso nugalėtoju. Pirmos instancijos teismas palieka galioti pirminį sprendimą, savivaldybė sprendimą skundžia Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. https://www.lrt.lt/…/vilniaus-valdzia-teismo-praso-leisti-p… (LRT)

                  2020-05-20/21 Likus vienai dienai iki teismo sprendimo paskelbimo Viešųjų pirkimų tarnyba Vilniaus miesto savivaldybei išsiunčia raštą - tyrimo išvadą - pagal kurią nurodoma, kad projektas neatitinka koncesijos modelio ir turi būti nutrauktas. Teismas nebeturi kitos išeities, kaip tik pritarti Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimui įšaldyti sutarties pasirašymą. https://www.15min.lt/…/remigijus-siamsius-valstieciai-zalie… (15min)
                  Paskutinis taisė Creatium; 2020.05.23, 18:50.

                  Comment


                    Parašė Mantinis Rodyti pranešimą
                    Mano siūlymas paprastas – nustoti atsakingiems asmenims svaigti, nebegaištant laiko perprojektuoti šį objektą ir skelbti naują konkursą tik UEFA visus reikalavimus atitinkančio 20 000 – 25 000 vietų stadiono statybai su kokiomis 3 treniruočių aikštėmis šalia. Visa tai kainuotų 60-70 mln. EUR, kur Vyriausybė skirtų 80 proc., o 20 proc. reikėtų pačiam Vilniaus miestui prisidėti.
                    Toks variantas imanomas tik turint labai stipru palaikyma is vyriausybes (mazdaug toki kaip AMB palaike Valdovu Rumus), kas nera labai tiketina artimiausiu metu. Statybininku lobizmas ne is tolo neprilygsta kelininku lobizmui del to taip neadekvaciai finansuojami viesieji pastatai lyginant su keliu infrastruktura. Lieka vienintelis realus variantas statyti tik stadiona ji finansuojant investicine zeme aplink ji + VMS lesomis.
                    Paskutinis taisė deep'as; 2020.05.23, 19:03.

                    Comment


                      Toki stato Kaune, tik ten Vyriausybe max 10 proc. pazadejo.

                      Comment


                        Parašė Mantinis Rodyti pranešimą
                        Šimašius sufuckapino ne tik stadiono projekta, bet ir Lazdynų baseiną
                        Kokiu būdu?

                        Comment


                          Gal jau baigia pagaliau su tuo Vilniaus nacionaliniu stadionu visiems laikams. Išlyginti tuos griuvėsius ir grąžinti žmonėms žemes. O tuomet jie ką norės galės statyti. Dabar ten vyksta totali pinigų plovykla. Jau net nežinau, kiek milijonų per šį stadioną išplauta ir dar jūsų dėmesiui gerbiamieji ruošiasi 338,8 mln.€ šioj pinigų plovykloj išplauti. Pažiūrėkit šį video :

                          https://m.youtube.com/watch?v=Lm0FrV...ature=youtu.be

                          Comment


                            Parašė kesukazzz Rodyti pranešimą
                            Gal jau baigia pagaliau su tuo Vilniaus nacionaliniu stadionu visiems laikams. Išlyginti tuos griuvėsius ir grąžinti žmonėms žemes. O tuomet jie ką norės galės statyti. Dabar ten vyksta totali pinigų plovykla. Jau net nežinau, kiek milijonų per šį stadioną išplauta ir dar jūsų dėmesiui gerbiamieji ruošiasi 338,8 mln.€ šioj pinigų plovykloj išplauti. Pažiūrėkit šį video :

                            https://m.youtube.com/watch?v=Lm0FrV...ature=youtu.be
                            Jau cia buvo isdiskutuotas tavo video 1000 kartu. Melas ten. Maziau tiketi reikia visokiais apsisaukeliais internete, kur bet kas gali susukti neribota kieki samokslo teoriju.

                            Comment


                              Kas nori gero skaitalo - labai pravartu paskaityti savivaldybės atsakymą. Ypač gerai atrodo išsivartymai, kad visi papildomi statiniai nėra ES lėšų įsisavinimui

                              Comment


                                Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą
                                nesikeis jokia vieta. Liks ta pati, būkit ramūs dėl to. 15min išsamesnis straipsnis yra:



                                https://www.15min.lt/verslas/naujien...es-973-1321910
                                Na ne, video pats sako

                                Labai norėtųsi, kad čia būtų stadionas, jeigu tai įmanoma, jeigu neįmanoma, mes aišku turime ir planų B, kuriuos dabar pasikeliam ir nuo rytojaus ryto pradėsime dėlioti kuriuos iš jų akytyvuoti.
                                Tai kaip ir nėra dar aišku ir negalima būt ramiais...

                                Dar man labai patiko, kad jis paklaustas ar nebus miestui tik į gerą, kad bus atsisakyta kitų beprasmiškų projektų, kurių reikėjo vien ES finansavimui gauti, dabar jau pasakė, kad jis tada dar nebuvo meras ir permėtė visą atsakomybę Zuokui, nors su šiuo projektu Zuokas tikrai neturi nieko bendro.

                                Comment


                                  Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                                  Dar man labai patiko, kad jis paklaustas ar nebus miestui tik į gerą, kad bus atsisakyta kitų beprasmiškų projektų, kurių reikėjo vien ES finansavimui gauti, dabar jau pasakė, kad jis tada dar nebuvo meras ir permėtė visą atsakomybę Zuokui, nors su šiuo projektu Zuokas tikrai neturi nieko bendro.
                                  Tai turi ar neturi? Nes va kitur rašo, kad Šimašius sufeilino šitą projektą, nes atėjęs į valdžią sustabdė viską, įskaitant šį projektą.

                                  Comment


                                    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                                    Tai turi ar neturi? Nes va kitur rašo, kad Šimašius sufeilino šitą projektą, nes atėjęs į valdžią sustabdė viską, įskaitant šį projektą.
                                    Nesuprantu apie ką klausi. Ten, kaip suprantu, rašė apie Zuoko projektą, čia Šimašius kalba apie savo projekte esančius muziejus, darželius ir etc. ir sako "nieko nežinau, dar nebuvau tada meru...". Kalbant apie Zuoko projektą, šiaip jau nebeprisimenu kokioj stadijoj jis buvo, iš grynai mano prisiminimų tuo metu jis jau seniai buvo miręs, dėl ko aš nebuvau per daug nusiminęs, nes stadionas su bėgimo takais yra žiauriai prastas variantas futbolui.

                                    Comment


                                      O kaip atrodė Zuoko projektas? Klausiu, nes aš realiai nežinau.

                                      Comment


                                        Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                        O kaip atrodė Zuoko projektas? Klausiu, nes aš realiai nežinau.
                                        Na tai tas, kurio griaučiai tebestovi?

                                        Paskutinis taisė ttttt; 2020.05.24, 13:15.

                                        Comment


                                          Imbraso ne Zuoko

                                          Comment

                                          Working...
                                          X