Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus kiemų atnaujinimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Robyla, formuoti sklypą verta vien dėl to, kad jūsų butas (-ai) nestovėtų „ore“, o ant nuosavos (nuomojamos) konkrečiam daugiabučiui priskirtos žemės sklypo. Nesuformavus sklypo tam tikrais (ekstremaliais) atvejais gali kilti didelių problemų būstų savininkams.

    Comment


      #22
      Klausimas: ar turime tokį precedentą, konkrečiai daugiabučiui? Gal galite pateikti pavyzdžių? Žmonės, kurie vertina galimas rizikas, draudžia būsta ir turtą. Tai gerokai saugesnis variantas, nei turėtį butą ant nuomojamos žemės be draudimo. Ar ne taip?

      Comment


        #23
        spekas esat didelis šaunuolis, kad imat iniciatyvą ir kariaujat su tais beviltiškais debilais

        Asmeniškai aš jau nuleidau rankas ir nematau prasmės su jais turėt kažkokių reikalų, na nebent retkarčiais kažką pabandau, bet 9 iš 10 kartų baigiasi maždaug taip.

        Paskutinį kartą norėjau padėt giminaičiams gyvenantiems sovietiniame daugiabutyje, išsiaiškinti kodėl jų kiemą jau nuo 2018 kasmet įdeda į "Šiais metais rekonsktuojamų" sąrašą, bet veiksmo nulis. Man prireikė darbo savaitės skambinimo į VMS (specialiai paskaičiavau - 4 valandos pokalbių telefonų), kol jie futbolino mane iš vieno činūšos pas kitą, bandydami atsikratyti atsakomybės, sakydavo paskambinti kitą dieną ir t.t. siekiant kad aš pagaliau atstočiau, o galiausiai nufutbolino pas patį visos tos šaraškino kontoros vadovą (sorry, nebeprisimenu pavardės, bet šiaip ne kartą buvo minimas forume ir tikrai ne geruoju žodžiu), kuris į klausimą "Tai kodėl jau tiek metų kasmes žadat sutvarkyt, bet nesutvarkot" atsakė "Nū tai darysim šiais metais, visi nori čia ir dabar, bet reikia realistiškai žiūrėt į situaciją..."

        Ta prasme jūs patys sudarot tuos sąrašus, jūs patys žadat žmonėms tai, ko nesugebat įgyvendint, o kalti yra žmonės, kad rimtai vertina jūsų debilų paistalus

        Bet čia dar buvo ne viskas, paklausiau:

        - Gerai, įsivaizduokime, kad šiais metais jūs nesumelavot ir tikrai pradėsit tvarkyt, tai koks bus projektas, kur su juo galima susipažinti?

        - Jokio, darysim be projekto, bus taip, kaip ir buvo, tik viskas nauja.

        - Jūs suprantat, kad tokiu atveju tiesiog sukišat mokesčių mokėtojų pinigus į senas sovietines klaidas?

        - Kokias klaidas? Kuo blogas tas kiemas? Kokios ten problemos? Jūs galvojate projektuodami namus architektai nežinojo ką daro? (ir jaučiasi, kad kalba nerimtai, o tiesiog vaidina durnelį)

        - Jūs dabar rimtai? Jūs gyvenate 2022 ar 1970, kai tą namą projektavo? Tikrai nematot jokio skirtumo ir neįsivaizduojat kokios gali būti problemos 2022 metais tvarkyt kiemą pagal 1970 projektą?

        - Nū aš tai nematau, o tai ką jūs siūlot?

        - Padaryti kiemo rekonstrukcijos projektą, kurį suderintumėt su visuomene ir statytumėt 2022 aktualijas atitinkantį kiemą, o ne kištumėt pinigus į 1970 klaidas.

        - Nū tai gerai, padarykit projektą ir atsiųskit man į paštą, tada gal pažiūrėsim ko jūs ten norit, nes šiaip mes tokiems dalykams neturim laiko...

        Ir tokius dalykus sako ne kažkoks Grindos darbininkas klojantis trinkeles, o už visų kiemų atnaujinimą atsakingas skyriaus vadovas

        Na ir kaip pastebėjot, jau 2023 metai - jokio kiemo sutvarkymo nebuvo, laukiam 2023 tvarkomų kiemų sąrašo ir net neabejoju, kad šiais metais "vėl tvarkys", jau šeštus metus iš eilės

        Comment


          #24
          Galvoju, nereikia mums net tos rekonstrukcijos, tiesiog užtaisykit duobes, pakeiskit ištrupėjusias plyteles, ten kur susmegusios – iš naujo perklokit tas pačias ir bus gerai. Na tokį visiškai minimumų minimumą. Bet tikėtis to iš dabartinės VMS - kaip tikėtis stebuklo. Man kartais norisi pačiam nupirkt šaligatvio plytelių iš Senukų ir sukloti jas ten, kur sovietinės į žvyrą pavirto.Gal šiais metais rasiu bent kelis bendraminčius kaimynus ir taip ir padarysiu. Dar planuoju pušelių atvežt ir pasodint su seniūnijos leidimu, kad nevažinėtų kaimynai per pievą su savo X5-ais.
          Paskutinis taisė abruo; 2023.02.01, 11:15.
          Lietuva visiems.

          Comment


            #25
            Nereikia pasiduoti ir nuleisti rankų, ypač sovietinių kiemų tvarkymui, kai vykdomas paprastasis remontas be projekto. Sovietiniai kiemai yra visiškai nepritaikyti šiuolaikiniams poreikiams ir ne tik apie avtamabilistus eina kalba. Yra labai daug neracionalių ir neišbaudotų dalykų - aikštelių kampai, apželdinimas, tarp šaligatvių išminti takai, sena apšvietimo infrastruktūra, nesaugūs objektai, daug kas prieštarauja STR ir t.t. Aišku, įstatymas atgal negalioja, bet, reikia spaudimo, kad jeigu kažką daro per 40 metų, reiškia turi būti padaryta maksimaliai stengiantis pritraukti prie šių dienų aktualijų, nes patikėkite, jei kažką pakraštys, ateityje neperdarys. Aišku buvo tokie pasakymai, kad nesirūpink, parašysi, Grinda perdarys. Anaiptol.
            Man visa tai užtruko tris metus, bet bombinau visais įmanomais kanalais - VMS, Seimo kontrolieriai, Seniūnija, prokuratūra, policija, prezidentūra ir t.t., ėmiau seniūnijos darbuotjus už rankos, vedžiojau po rajonus, kol nepasiekiau savo.
            Daug esu gavęs visokių neigiamų atsakymų, tačiau ir tuos pramušiau. Buvę atvejai, kai atsistoji prie rangovo, tuo metu skambini į VMS ir online derini savo pageidavimus, kurie taip pat online piešiami planšetėje ir kitą dieną įgyvendinami. Numatyti darbai ir pokyčiai nebuvo sugulę į projektą, bent aš mačiau tik PPT vizulkes. Rangovas buvo apakęs, kad tiek dedame pastangų ir pasakė, kad mes jums padarysime viską ko jūs čia prašote, svarbiausia užtektų skirtų lėšų. Kad po to turėjo atsirasti projektas, turbūt tiesa, bet noriu pasakyti, kad reikia turėti konkrečius argumentus, kuo vadovaujantis jūs keliate tokius reikalavimus. Aš prisidengiau ne tik sena infrastruktūra, bet buvo daromos iškarpos iš mero pažadų konrečiam rajonui, pasitelktos kitos sudarytos perspektyvos, kaip įtakojama gyventojų būsena ir kaip visa tai prieštarauja garsiai deklaruojamose VMS nuostatose. Pavyko įrodyti, kad VMS savo veiksmais arba neveikimu, kardinaliai blogina situaciją.
            Per pastaruosius 6 mėnesius buvo parengti dar 3 papildomi raštai dėl atsisakymo įrengti vaizdo stebėjimo kameras, nes buvo gauti atsakymai, kad neįrenginės arba bendra tvarka, kažkada. Rezultatas: vakar baigė įrengti 7-ą vaizdo stebėjimo kamerą.
            Aišku, kaip spekas sako, tai reikalauja ne tik atskiro etato, bet ir krūvos nervų. Patys neišsireikalausime, neprisidėsime, tai ir neturėsime. Nebus taip, kad tokios iniciatyvos imsis bent 1/3 gyventojų, nes daugumai nusišvilpt kokioje jie aplinkoje gyvena, svarbu linksmas savaitgalis netolimoje perspektyvoje.
            Mane asmeniškai purto nuo sovietinio infrastruktūros palikimo. Deklarjuojame apie naujas paslaugas, naują VT, naujus prekybos centrus, naujus biurus, o aplinka visa dar laukia geresnių laikų ir panašu, kad ne tik nauji gatvių standartai reikalingi, kai už tos gatvės visiški šabakštynai. Yra labai geras posakis: "kas, kad fasadas naujas, kai šachta sena"...


            Comment


              #26
              Parašė Robyla Rodyti pranešimą

              Čia ne tai, kad negali nustatyti, bet niekas, nei VMS, nei žemėtvarka nenurodo galimų sklypo ribų, kuriomis vadovaujantis, būtų aiškumas ar imtis projekto. Procesiškai atrodė taip: kreipiesi į VMS, nieko neatsako, nieko nežino. Tada kreipiesi į žemėtvarką, kuri nurodo WWW, kuriame registruoti prašymą su "papieštu" norimu sklypu, kurį jie įvertins, pritars arba ne ir persiųs į VMS pastaboms. Galvoju, kad čia visiška kreiva procedūra, paskambinau į žemėtvarką, gavau konsultaciją, parekomendavo pasisamdyti architektą, vadovaujantis tam tikra metodika pasiskaičiuoti sklypo ribas ir pateikti prašymą per anksčiau minetą portalą. Vyksta vertinimas, ar gerai viskas paskaičiuota, siunčiama į VMS pritarimui. Kai prašymas patvirtinamsas, rengiamas sklypo projektas ir turint patvirtintas ribas, galima tą sklypą stumdyti pagal galimą naudą namui, t.y. į parkingo pusę, ar kokią kitą vietą. Mūsų atveju tas sklypas neapėmė jokio naudingo ploto, išskyrus šlaitą ir kelis metrus žalios vejos.
              Aš nelabai pritarčiau, dėl būtinybės sklypui. Viskas priklauso nuo aplink esančios situacijos ir ką apimtų galimas sklypas. Jeigu jis apima tik po tą 1,5 - 2 m nuo namo pamatų, tai nematau reikalo jo formuoti.
              Nenoriu suklaidinti. Seniai buvo. Bet jei maždaug prisimenu, mes bendrija nusamdėme geodezininką ir jis viską tvarkė nuo A iki Z. Tai yra ir sklypo ribas be abejo nustatinėjo koregavo ir panašiai. Mes tik berods dokumentus pridavėme kur reikia, nes berods pagal tvarką tiesiog geodezininkas to daryti negalėjo. Na ir suformavom sklypą ir turim.

              Comment


                #27
                ttttt, abruo,
                vat dėl to ir sakau, kad darysiu viską, kad su biurokratais nieko bendro nebeturėčiau. Net nereikia su jais reikalų turėti norint kiemą sutvarkyti. Nusamdote architektą, paruošiat projektą, gauna SLD, susirandate rangovą ir pirmyn.

                Tą krūvą laiko kurį teko sugaišti bent mano atveju buvo bene geriau naudoti ieškant papildomų uždarbio šaltinių, vystyti verslą ir tuomet už uždirbtus pinigus pačiam daryti. Nes net jei viską už biurokratus padarysi - nėra garantijų, kad jie vien dėl savo psichavimo nesusabotuos darbų. Na tieisog pvz nepasirašys ko nors ar ko ir liksi pakibęs ore. Jie neprognozuojami. Jau geriau skirti tą laiką bendrai su kaimynais ieškoti kaip gauti lėšas ir daryti patiems, kontrolę turint savo rankose, o ne ją perduodam kažkokiems nedakvatiems, nei neribotam laikui įsivelti į rizikas, kurios yra nei pasveriamos, nei planuojamos. Galimas net atvejis, kad pvz sugaišti su biurokratais 5 metus ir šast panaikinama programa. Na ir ką - lieki ant ledo sugaišęs tiek metų, su išbrangiusiais darbais ir išvaistyto laiko mariomis. Laikas yra brangiausias.

                Kad ir mūsų atveju - nu ir kas kad gausime (tikiuosi) 18 900 eurų. Per sugaištus 2 metus darbai išbrango apie 40%. Tai nuo jų lieka 11340 eurų. Mes kaip bendrija per metus surenkame apie 3500 eurų. Būtume pvz padidinę dvigubai kaupiamąsias ir tuos 27 700 eurų būtume surinkę per 4 metus...

                Comment


                  #28
                  Tokia situacija yra puiki iliustracija kodėl siūlau beveik visiems biurokratams panaikinti fiksuotus atlyginimus ir uždarbį padaryti komisinį: gauni procentą nuo užbaigto projekto. Pvz už atliktą kiemo atnaujinimą gauni 10% nuo sąmatos. Mūsų atveju gautų apie 2800 eurų. Jei normaliai dirbi - gali vidutiniškai kas du mėnesius pabaigti maždaug 1 kiemą. Mūsų kiemas yra mažas ir atliekama tik dalis numatytų darbų ir tai suma 27 700. Yra galybė didesnių kiemų, kurių sąmatos prasideda nuo 50 000. Skaičiuokite. Visi neadekvatai išsibėgiotų, o ateitų žmonės norintys užsidirbti. Jie ir procesus optimizuotų. Ir kiemai būtų atnaujinti. Visi būtų patenkinti, na išskyrus gal tik lodarius sabotuotojus.

                  Comment


                    #29
                    Lyg tai veiktų. Bus atskiri projektai:
                    • Šaligatvio tvarkymas prie 16-o namo pirmos laiptinės
                    • Šaligatvio tvarkymas prie 16-o namo antros laiptinės
                    ir t.t..

                    Comment


                      #30
                      Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
                      Lyg tai veiktų. Bus atskiri projektai:
                      • Šaligatvio tvarkymas prie 16-o namo pirmos laiptinės
                      • Šaligatvio tvarkymas prie 16-o namo antros laiptinės
                      ir t.t..
                      Koks skirtumas kiek projektų prigeneruosi? Atlyginimas priklauso nuo sąmatos sumos ir procento, kurį gauni nuo tos sumos. Atlygį gausi tik tada kai statybos darbai bus priduoti. Kuo daugiau generuosi projektų, tuo tik daugiau darbo sau prisidarysi. O kai tavo atlygis priklausys nuo darbo rezultatų - būsi suinteresuotas ne generuot tuščią darbą lygioj vietoj, o kaip tik procesus optimizuot.

                      Kaip neišpūsti sąmatos? Skelbti atvirus viešuosius pirkimus, kaip pavyzdys.

                      Comment


                        #31
                        Greitos trumpos naujienos.

                        Na štai, dar viena detalė, kuri padeda nupiešti tam tikrą bendrą vaizdą kaip kas vyksta. Jau praėjo mėnuo nuo paskutinio rangos konkurso pabaigos. Dabar jau mėnesį sako, kad gal sekančią savaitę paskelbs naują - vis kažkokia komisija peržiūrinėja kažką, nes matai pasikeitė viešųjų pirkimų įstatymas ir tt.. Gal tame yra tiesos, bet aš jau seniai jais nebetikiu, nes kai tai girdi maždaug jau 3-4 metus, na tai reikia pasidaryti išvadas.

                        Mano spėjimas - kai paskelbs konkursą, neatsiras rangovas ir reikės kainą kelti. Vėl reikės balsuoti ir panašiai... Tikiuosi klystu.

                        Comment


                          #32
                          Greičiausiai neklystate, yra taip buvę ir kaina išaugo beveik dvigubai, istorija žodis į žodį (...kai paskelbs konkursą, neatsiras rangovas ir reikės kainą kelti).

                          Comment


                            #33
                            Parašė spekas Rodyti pranešimą


                            Kaip neišpūsti sąmatos? Skelbti atvirus viešuosius pirkimus, kaip pavyzdys.
                            Viešieji pirkimai nevisiškai apsaugo nuo didesnės sąmatos. Labai dažnai, ypač jeigu mažiau dalyvių, vyksta paprastas susitarimas, kai sutariama kas duoda žemiausią, kas duoda vidutinę ir kas aukščiausią kainą. Kaip taisyklė, tiek pirma, tiek antra vietos neatitinka kvalifikacinių reikalavimų ir pirkimą laimi kas?... Teisingai, aukščiausią kainą ir kvalifikaciją atitinkantis tiekėjas.

                            Comment


                              #34
                              Tai bus ta korupcija. Skirtumas tik tas, kad darbai bent vyktų.

                              Comment


                                #35
                                Trumpos naujienos.
                                Paskutinis rangos darbų pirkimas pasibaigė sausio 10. Kas savaitę skambinėju Atnaujinkime Miestui ir klasuinėju kame reikalas, kad iki šiol nepaskelbtas naujas pirkimas. Vis gaunu atsakymą, kad kažkokia, kaip suprantu VMS, komisija kažką vis svarsto. Šia savaitę skambinau ir prašiau, kad paskatintų tą komisiją greičiau veikti, nes kaip jau ir nusibodo (švelniai pasakius) būti šioje Kaimynijų programoje nuo 2018 10. Kaip jau norisi užbaigti pagaliau. Tai sakė paprašys paskubėti...
                                Vat taip vat vyksta ta Kaimynijų programa...

                                Comment


                                  #36
                                  Mes 2017 pabaigėm daugiabučio renovaciją. Maždaug 2018 irgi pamačiau skelbimą apie kaiminijų programą. Pasikalbėjau su kaimynais. Nusprendėme dalyvauti. Kreipiausi į Atnaujinkime miestą. Parašiau prašymą. Bet netrukus gavau atsakymą, kad programos įgyvendinimas labai sudėtingas ir jeigu mums tiktų paprastas remontas, tai savivaldybė tai padarytų nemokamai. Mums kaip ir tiko. Bent jau šaligatvius aplink namą susitvakėme. O želdynus galima ir patiems susitvarkyti.

                                  Turiu klausimą. Ar susiformavus žemės sklypą neatsitinka taip, kad turi pradėti mokėti žemės mokestį?
                                  Paskutinis taisė Perfect; 2023.02.20, 14:15.

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                                    Turiu klausimą. Ar sisiformavus žemės sklypą neatsitinka taip, kad turi pradėti mokėti žemės mokesčio?
                                    Gerai nepamenu, bet lyg tai panauda ilgam terminui neatlygintinai, bet už tai reikia už savo pinigus viską tvarkytis (elementarius dalykus).

                                    Comment


                                      #38
                                      Per paprastą remontą VMS bando stumti šią programą, nes tada beveik nieko nereikia derinti - atvažiuoja Grinda ir remontuoja. Yra tik esminis niuansas, kad tuomet jiems jokios įtakos negali daryti kas ir kaip bus daroma bei bus atnaujinama esama padėtis, jokių keitimų. O tai reiškia, kad visas sovietinis ir ar disfunkcinis infrastruktūrinis briedas bus atnaujintas ir paliktas...

                                      Mes suformavome žemės sklypą ir jį išsinuomavome. Nieko nemokame už sklypo nuomą.
                                      Paskutinis taisė spekas; 2023.02.20, 13:44.

                                      Comment


                                        #39
                                        Katik kalbėjau telefonu su Kaimynijų programos konsultacija ir gavau dar vieną saldainiuką - sako jūsų bendrijos bendradarbiavimo sutartis su mumis baigiasi už kelių dienų tad reikia šį dokumentą atnaujinti, peržiūrėti, suderinti ir visa kita : D. Aš konsultantei sakau: tai yra dar vienas eilinis pavyzdys kas būna kai biurokratinės girnos sugaišina laiko, per kurį pasibaigia terminai ar kas pasikeičia, tuomet reikia vėl iš naujo eiti per biurokratines girnas ir taip susidaro nesibaigiantis ratas.
                                        Sako, taip pilnai su jumis sutinku. Ir tai atsakė biurokratas su kuriuo mes kariaujame bent kelis metus. Matomai net ir jam trūko kantrybė ir jau nebekariauja bent šiuo metu su mumis, o mums pritaria. Taip pat sakė, kad nedelsiant dar papildomą raštą rašys VMS komisijai, kad ši pasispartintų ir pagaliau galėtume paskelbti rangos konkursą.
                                        Kosmosas : D

                                        Comment


                                          #40
                                          Kaip minėjau, jei būčiau žinojęs ką reikės patirti, būčiau nedalyvavęs programoje.

                                          Jau geriau pvz kaupamąsias lėšas pasididinti iki pvz 25 centų už kvadratą (pas mus šiuo metu toks tarifas) arba net iki kokių 50 centų ir už tuos pinigus viską pačiam daryti. Arba pasiskolinti iš gyventojų ar dar ko. Taip per kelis metus galima sukaupti reikiamą sumą.

                                          O dabar biurokratų sugaištas mūsų laikas - nuo 2018 10 esame programoje - mums ir statybos darbus išbrangino ne mažiau 30% tad tai prarasti pinigai. O viską darant pačiam procesą galima padaryti maždaug per 1,5 metus. Mes būtume spėję iki didžiojo statybos darbų brangimo...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X