Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Radisson Blu viešbučio plėtra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Architekto komentaras:
    "Džiaugiamės, kad tenka sudalyvauti naujojo modernaus Vilniaus urbanistinės kalvos formavime. Kol kas jos vienalytės kaip ir nėra, tik atskiri fragmentai, bet pamažu tarpai pildosi, iš aukštybinių ir žemesnių pastatų formuojamas miesto planuotojų nupieštas naujosios sostinės veidas. Ši vieta išskirtinė dar ir tuo, kad naujas pastatas yra papildomas esamo viešbučio pastatas, o juk "Lietuva" projektuota brolių Nasvyčių ir yra nuo seno vienas labiausiai atpažįstamų Vilniaus urbanistinio silueto objektų. Sąlytis su tokiu ikoniniu pastatu mus taip pat įpareigojo", - sakė naujo aštuonių aukštų pastato architektas Saulius Mikštas. Kartu su kompanija "Forma" (Šarūnas Verbus, Andrius Mockaitis, Andrius Zanevičius) rengdami projektinius pasiūlymus ne kartą diskusijai kvietėsi legendinį architektą Algimantą Nasvytį. "Šiaip tokio pastato tūrį lemia užsakovo pateikta programa, jis negali būti nė mažesnis, nė didesnis. Yra aiškiai pateikta, kiek ir ko statytojai bei investuotojai pageidauja. O viešbučių architektūrinė tipologija yra pakankamai kieta, didelei plastikai nepasiduoda, tad iš paprastos programos ir paprastų tūrių turėjome sugalvoti kažką nepaprasto. Ieškojome sprendimų, kurie atitiktų programą, bet kartu būtų išskirtini, o objektas taptų atpažįstamas ir įsimintinas", - portalui lrytas.lt sakė S.Mikštas.

    Skaitykite daugiau: http://bustas.lrytas.lt/architektura...tm_medium=Copy
    Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad vizualiacijos atrodė truputį geriau ir greičiausiai projekto įgyvendintojai Linstow truputį pataupė.



    Paskutinis taisė Lettered; 2018.05.22, 14:45.
    Flickr

    Comment


      Aš irgi norėjau įdėti šį Radisson Blu viešbutį Kopenhagoje, kaip pvz., kad mūsų architektai niekur nepasistūmėjo nuo 70's, max 80's (kaip dauguma šia grupę vadina talibais).
      Palyginimui, Radisson Blu Plaza Hotel Osle, pastatytas 1990 m., geriau atrodo, su naudotomis tokiomis pačiomis medžiagomis, negu šiuolaikinis LT variantas.
      Attached Files
      Paskutinis taisė RokasLT; 2018.05.22, 14:39.

      Comment


        Vizualizacijos atrodo visada graziau. O siaip labai daug zmoniu neturi skonio. Blogiausia kai tokiu zmoniu rankuose atsiduria pinigai ir galimybe priimti sprendimus.
        Tomizmas, kai aplinkinis kontekstas yra vientisas, smagu kad pastatas is jo neissiskirtu. Taisykles aisku tam kad jas lauzyt, tad issiskirt pastatas gali. Bet jei jis issiskiria, jis gali buti toks vienas. Kai prie jo atsiranda antras o paskui trecias ir jie visi savaip issiskiria, o aplinkiniai pastatai daugumoj yra kokiu 120-80 metu amziaus, gaunasi makalyne ir beskonybe.
        Kai aplink viskas ir taip prifarsiruota skirtingu ir neypatingai istoriskai vertingu stiliu konstrukciju - nuo sovietu iki visisko stiklo, sitas naujas priestatas niekuom stilistiskai ir neissisoka.
        Cia galime kalbeti vien apie tai ar jis gavosi grazus/negrazus. Asmeniskai man jis baisus.

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Architekto komentaras:

          "Džiaugiamės, kad tenka sudalyvauti naujojo modernaus Vilniaus urbanistinės kalvos formavime. /naujosios sostinės veidas. /Ši vieta išskirtinė / O viešbučių architektūrinė tipologija yra pakankamai kieta,/ iš paprastos programos ir paprastų tūrių turėjome sugalvoti kažką nepaprasto. Ieškojome sprendimų, kurie būtų išskirtini/ o objektas taptų atpažįstamas ir įsimintinas".
          Jis tiki tuo ką sako?
          Aviate, navigate, communicate

          Comment


            Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

            Jis tiki tuo ką sako?
            Nenustebčiau, kad jis iš tikro taip galvotų ir jam kokia padailinta dėžutė yra architektūros viršūnė. Dėl to tokiems vietiniams šūdarankiams ir išmuša saugiklius pamačius iš tikro įdomią ir išsiskiriančią architektūrą.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Specializuojamės viešbučių, automobilių centrų, sporto objektų projektavime.
              http://www.for.lt

              Na UAB Forma nėra kažkokie kūrybingi vizionieriai, pažiūrėjus jų projektus, aiškiai matyti, kad užsiima neypač exciting veikla - valgo duoną iš pakankamai nuobodžių funkcionalių praktiškų pastatų projektavimo.
              Mano manymu, kaltė krenta Radissonui, nes puikiai žinojo, ką renkasi įgyvendinti savo užsakymą, turbūt to ir tikėjosi, ką gavo.
              Bet dėl vienareikšmiškos kvalifikacijos „šūdarankiais", tai... viešbutis „Pacai" irgi šūdarankizmas? (architektas tas pats Saulius Mikštas).

              Comment


                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                http://www.for.lt

                Na UAB Forma nėra kažkokie kūrybingi vizionieriai, pažiūrėjus jų projektus, aiškiai matyti, kad užsiima neypač exciting veikla - valgo duoną iš pakankamai nuobodžių funkcionalių praktiškų pastatų projektavimo.
                Mano manymu, kaltė krenta Radissonui, nes puikiai žinojo, ką renkasi įgyvendinti savo užsakymą, turbūt to ir tikėjosi, ką gavo.
                Bet dėl vienareikšmiškos kvalifikacijos „šūdarankiais", tai... viešbutis „Pacai" irgi šūdarankizmas? (architektas tas pats Saulius Mikštas).
                Pacai dabar atrodo kaip rusiškas kičas. Tai nekoks pasiekimas renovuojant namą.

                Comment


                  Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                  Pacai dabar atrodo kaip rusiškas kičas. Tai nekoks pasiekimas renovuojant namą.
                  Šiaip jo, interjerą turbūt kūrė ne jis. O aukštint stogą ir iškraipyti istorinį rūmų barokinį vaizdą yra nuodėmė.

                  Bet reikia pripažinti "būdelės" kiemo viduje gavosi neblogos, gal pasimokyta iš klaidų lipdant Radissoną?
                  Aviate, navigate, communicate

                  Comment


                    Parašė Darius_ Rodyti pranešimą

                    Na, ponas Saulius Mikštas yra Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus valdybos narys

                    http://www.architektusajunga.lt/stru...niaus-skyrius/
                    Saulius Mikštas talibas confirmed.

                    Lietuviai pajuto kietą Latvijos paveldosaugininkų ranką
                    Aušra Pocienė, Dienraštis "Lietuvos rytas", 2006 06 07

                    Nusipirko saugomą paminklą
                    „Įsivaizduokite, jeigu latviai Vilniuje nusipirktų didikų Chodkevičių rūmus ir ketintų ten atidaryti viešbutį. Visuomenės, paveldo specialistų dėmesys būtų toks pat, kokį jautėme visus tuos trejus metus Rygoje, įrengdami viešbutį garsių tarpukario Latvijos turtuolių Benjaminių šeimos rezidencijoje“, – prisimindamas naujojo „Europa Royale Riga“ viešbučio atsiradimo istoriją pasakojo viešbučių tinklo „Europa Group“ generalinis direktorius Martynas Kačiulis. Šis prabangus keturių žvaigždučių viešbutis Latvijos sostinėje buvo atidarytas vos prieš kelis mėnesius. Jame yra įrengta 60 kambarių, prezidentiniai apartamentai, penkios restoranų ir banketų salės, konferencijų salė, sauna bei sporto centras. Dar šių metų vasarą viešbutyje bus atidarytas vienas ištaigingiausių Rygos kazino. Apsistoti standartiniame vienviečiame ir dviviečiame kambaryje naujame „Europa Royale Riga“ viešbutyje parai kainuoja 501-588 litus, liukso kambariuose – 588-657 litus, apartamentuose – 1382 litus, o karališkuosiuose apartamentuose – 3456 litus. „Europa Royale Riga“ įsikūręs pačiame miesto centre, šalia centrinio Rygos Vermanio parko, ištaigingame XIX amžiaus pastate, kuris yra vienas žymiausių Rygos architektūros paminklų. Penkių aukštų pastatas 1876 metais pastatytas pagal įžymių to meto vokiečių architektų Vilhelmo Beckmanno ir Hermanno Ende projektą. Šie architektai suprojektavo ir garsųjį Berlyno zoologijos sodą. Vėliau šiame pastate veikė Latvijos rašytojų, kompozitorių bei dailininkų sąjungos, o po Nepriklausomybės atgavimo įspūdingame statinyje ketinta įrengti laikinąją Latvijos prezidento rezidenciją. Gausiai ir prabangiai viduje dekoruotas statinys viešbučių tinklo savininkams atiteko kartu su gana gerai išsilaikiusiomis įspūdingomis interjero detalėmis – medžio raižiniais puoštais židiniais, Venecijos stiklo sietynais, vitražais ir lubų lipdiniais.
                    Rado saliamonišką sprendimą
                    Tokią istorinę ir architektūrinę vertybę nusipirkę viešbučio savininkai greitai pajuto, ką turi įsigiję, kai teko derinti naujo korpuso projektą. Mat sėkmingai komercinei viešbučio veiklai reikėjo daugiau ploto. „Mus apėmė panika, nežinojome, ką daryti, kai modernios architektūros antstato projektą, kuriam pritarė Latvijos architektų ir paminklosaugos specialistų taryba, atmetė aršūs senamiesčio autentikos saugotojai“, – pasakojo viešbučio rekonstrukcijos projektą kartu su žymiu Latvijos architektu Juriu Puoga rengęs vilnietis architektas Saulius Mikštas. Buvo išbandyta daugybė įvairiausių variantų. Kadangi būsimo antstato fone buvo šalia stovinčio pastato ugniasienė, architektas siūlė net maskuojamosios architektūros idėją – naująjį korpusą apauginti augalais. Tačiau tas sprendimas taip pat neįtikino latvių. Tuomet S.Mikštui kilo geniali savo paprastumu idėja, sužavėjusi ir griežtuosius Latvijos paminklosaugininkus. „Tuomet pagalvojau – tegul lieka ugniasienė, ir naujojo korpuso apdailai pasiūliau naudoti tokias pat netinkuotas senovines plytas. Kad į antstatą patektų šviesa, sieną supjaustėme vertikaliais šiek tiek į priekį atsikišusiais ruožais. Daugumai latvių kolegų labai patiko toks saikingas, senosios architektūros nedarkantis sprendimas, o tie, kuriems nepatiko, turėjo pripažinti, kad pasielgėme taip gudriai, jog nėra kaip tokio sprendimo atmesti“, – juokėsi S.Mikštas.
                    Griežtumas išėjo į naudą
                    Kitas latvių bekompromisis reikalavimas, anot S.Mikšto, viešbučiui taip pat išėjo tik į gera. Palėpėje atsirado unikalūs numeriai, kurie dabar viešbutyje yra patys populiariausi. „Palėpėje nebuvo langų, tik nedidelės tarsi šaudymo angos. Bandėme siūlyti stoglangius, tačiau buvo griežtai pasakyta, jog Rygos stogai yra aklini ir negali būti subadyti stoglangių. Tokia griežta nuostata išėjo tik į naudą. Palėpės kambariuose liko senos stogo konstrukcijos, kurios dabar kai kur natūraliai pataiko į vonios kambario vidurį ar išnyra kitoje netikėtoje vietoje. Tai – autentiškos situacijos padiktuotas šio viešbučio išskirtinumas. To specialiai nesukursi“, – sakė S.Mikštas.
                    http://www.mediaclub.lt/res_zinpr_det.php?id=3334
                    Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.05.23, 06:27.

                    Comment


                      Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                      Pacai dabar atrodo kaip rusiškas kičas.
                      Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

                      Šiaip jo, interjerą turbūt kūrė ne jis.
                      Su tokio tipo ir panašiais moderniais interjerais, tai viskas vyksta 3 pakopų eiga:
                      1. Atsidarai Pinterestą;
                      2. Susirenki ten gerą kolekciją vizualinių pvz;
                      3. Įgyvendini realybėje, ką matei Pintereste.

                      Tai nžn, kažkas gal ne per geriausiai pabrowsino Pinterestą.
                      Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.05.23, 06:37.

                      Comment


                        Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

                        Šiaip jo, interjerą turbūt kūrė ne jis. O aukštint stogą ir iškraipyti istorinį rūmų barokinį vaizdą yra nuodėmė.

                        Bet reikia pripažinti "būdelės" kiemo viduje gavosi neblogos, gal pasimokyta iš klaidų lipdant Radissoną?
                        Sutinku, stogas atrodo labai jau milžiniška ir neproporcingas, tačiau tos būdelės yra pati baisiausia dalis. Žaliai daliai išvis trūksta žodžių...Geriausiai atrodo pirmo aukšto gotikinės detalės.

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          Click image for larger version

Name:	BFAEFD21-44A3-4289-BB79-C941D79C8F05.jpeg
Views:	118
Size:	324,2 kB
ID:	1642910
                          Man su pastoliais atrodė geriau...

                          Comment


                            Parašė artexs Rodyti pranešimą

                            Man su pastoliais atrodė geriau...
                            nes pastoliai slėpė visą bjaurumą.

                            Comment


                              Normaliai užpildė tą erdvę. Taip, ne stebuklas, bet nėra toks blogas kaip visi čia panikuoja. Kaip nuotraukos įrodo pastatas atrodo kaip Radisson kitose šalyse. Sutvarkys aplinką, atsiras žmonės/kavinės aplink. Pagyvins. O dar labiau pasikeis vaizdas kai bus K18 šalia, bus tikrai dar vienaa NMC centrinė ašis.
                              Paskutinis taisė taimis; 2018.05.24, 07:39.

                              Comment


                                Mazas netiksklumas: *atrodo kaip Radisson kitose salyse statyti pries 40metu

                                ​​​​​​

                                Comment


                                  Ten tie apatiniai stiklai, norisi manyt, yra plėvelė. Nes kame logika būtų 90% stiklų dėti tamsiais rėmais, o likusius - baltus?

                                  O dėl pastato, tai laikausi panašios nuomonės, kaip taimis : pastatas puikiai pridėjo tankumo prospektui, sukurė keletą uždarų erdvių (tarp seno ir naujo), o greta iškilus K18 (ne K29, kaip rašyta aukščiau), į šį niekas dėmesio nekreips ir greitai pamirš. Puikus foninis mažaaukštis pastatas, nekelsiantis konkurencijos Libeskindo darbui.

                                  Comment


                                    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                    Ten tie apatiniai stiklai, norisi manyt, yra plėvelė. Nes kame logika būtų 90% stiklų dėti tamsiais rėmais, o likusius - baltus?
                                    Manau tie rėmai liks balti. Nematęs dar baltų plėvelių ant langų. Čia bus architektūrinis sprendimas, nes panašu ir patys stiklai apatinėje dalyje yra išskaidrinto stiklo (kuris beje yra brangesnis) ir bandoma išgauti baltumo+skaidrumo efektą.
                                    Aš pats dar tikiuosi, jog su apšvietimu bus gražiai sužaista ir gal naktį jis atrodys gražiai. O šiaip visą dėmesį pasiims šalia būsimas pastatas ir viskas bus ok su šiuo.

                                    Comment


                                      Ta vieta tikrai prašėsi užstatymo ir tai yra vienintelis šio pastato pliusas, kad bus užstatytas laukas. Kitas menkas pliusas galėtų būti, kad tai yra 'fonas' NMC, bet tiesą sakant man netgi foną jis gadina, kaip kad šioje nuotraukoje, kur jis atrodo praščiau ne tik už pastatus statytus prieš 15 metų, bet ir už tą patį sovietinės architektūros Radisson viešbutį.

                                      Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                                      Click image for larger version  Name:	DSC00573_sm.jpg Views:	1 Size:	302,3 kB ID:	1636746
                                      Vieta tarp Swedbanko ir Libeskindo projekto atrodytu pati savaime turėtų padiktuoti kokybės kriterijų. Bet čia tos kokybės ne tik nėra, bet jinai netgi duoda minusinį efektą ir netgi lyginant su sovietiniu paveldu. Aš tikrai galėčiau nepagailėti kritikos NMC stovintiems pastatams, tokiems, kaip Vilniaus savivaldybės, bet skirasi laikotarpiai, kada jie yra statomi. 2018-aisiais turėtų būti kiek kiti standartai.

                                      Comment


                                        Parašė artexs Rodyti pranešimą

                                        Man su pastoliais atrodė geriau...
                                        o, tai jau pastolius nuėmė?

                                        Comment


                                          Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                          Ten tie apatiniai stiklai, norisi manyt, yra plėvelė. Nes kame logika būtų 90% stiklų dėti tamsiais rėmais, o likusius - baltus?
                                          Neseniai ėjau pro šį naują šedevrą, tai galiu nudžiuginti baltų rėmų fanus: ne, ten tikrai ne plėvelė, ten balti rėmai. Plėvelė vietomis yra nenuplėšta (pagrinde and durų), bet ji yra pilka. O rėmai balti, ir langų, ir durų. Taip kad karoče, viskas čia afigienai, chebra nesustūmė dūros ir įstatė labai kliovus langus.

                                          O pats pastatas savo grožiu labai primena Narbuto 5.
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X