Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Kodėl ydingas? Tokia realybė. Šiais laikais, kai žmonės turi pakankamai mažai laisvo laiko, o jį praleisti būdų yra tūkstančiai visokių pramogų, nereikia tikėtis, kad kas nors mokės pinigus ir žiūrės kelias valandas mėgėjų pasispardymus su kamuoliu.
    Būtent. Ir dar sėdėdamas ant sulaužyto ir šlapio suoliuko... Jau nekalbu apie stadiono infrastruktūrą - tualetai, maistas, gėrimai ir t.t.

    Comment


      „Žalgirio“ stadioną įsigijęs V.Romanovas teisme siekia, kad valstybė 3 mln. Lt sumažintų kainą

      http://verslas.delfi.lt/realestate/z....d?id=46680793

      Taip pat citata
      J. Kvedaras: "Mes infrastruktūra ypač rūpinamės. Beje, tik ką atsakiau į Vyriausybės kanclerio laišką. Kreipėsi į Andrių Kubilių Vladimiras Romanovas. Jeigu valstybė prisidės puse sumos, V. Romanovas žada perstatyti „Žalgirio“ stadioną. Klausė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) nuomonės. Atrašiau kancleriui, kad jeigu tik pastatytumėt bendromis jėgomis, futbolo bendruomenė ir visas sportas būtų „visomis keturiomis“ už tai."

      Šaltinis: http://sportas.delfi.lt/abroad/bzelk....d?id=46672239

      Comment


        Artūrą Zuoką, Vilniaus miesto merą, kalbina Eglė Markevičienė
        http://laikrastis.vz.lt/index.php?ac...ticle&id=38489

        Kokią matote Žalgirio stadiono ir Vilniaus koncerto ir sporto rūmų komplekso ateitį? Kokie savivaldybės santykiai su šių objektų savininke – Ūkio banko grupe (ŪBG)?

        Būtų logiška, kad Žalgirio stadioną perimtų savivaldybė, ir tikiu, kad dėl to susitarsime su ŪBG. Patirtis rodo, kad projektai, kai bandoma sukurti bendrą dalinę nuosavybę, kuria dalijasi viešasis ir privatus partneris, paprastai būna komplikuoti. Manome, kad čia mes galėtume pastatyti 12–15 vietų futbolo stadioną, tai kainuotų apie 70–100 mln. Lt.
        Derybų grupė dirba, tačiau kol kas ŪBG keliamų sąlygų negaliu apibrėžti, jų svarstomi trys variantai. Turto vertintojai jau įvertino, kad Žalgirio stadionas kainuotų 9–12 mln. Lt, nuo šių verčių ir galima atsispirti kalbant apie turto mainus ar panašiai.
        Nacionalinio stadiono statybų pabaigos, matyt, teks laukti, kol valstybė būtų stipresnė, nes tam reikia apie 400 mln. Lt, neskaičiuojant bankų palūkanų.

        O Sporto rūmų ateitis tebėra neaiški. Pajėgas turėtų sujungti Vyriausybė ir savivaldybė, nes tai paveldo objektas, be to, svarbu šiam pastatui rasti gerą pritaikymą.

        Comment


          Parašė negative Rodyti pranešimą
          12–15 vietų futbolo stadioną, tai kainuotų apie 70–100 mln. Lt.
          Tikriausiai ten vietoj visokių statybinių medžiagų naudos auksą
          You might surprise yourself.

          Miestai.net FB

          Comment


            /\arba statys normalų stadioną, o ne mum įprastus su viena tribūna, iš kurios trečdalis po stogu, o kitoj pusėj dar kokių 500 vietų lengvų konstrukcijų tribūnėlė.

            Comment


              Parašė Maarko Rodyti pranešimą
              Iš tiesų Lietuvoje krepšinis nėra tiek populiaresnis už futbolą kaip daug kam atrodo, stadionai atrodo pustuščiai, bet jie su salėmis palyginti didesni, todėl taip ir atrodo. Žodžiu lankomumas panašus, išskyrus Ryto ir Žalgirio rungtynes (bet tai juk Europos aukščiausio lygio komandos). Taip pat ir su čempionatais, futbolo pasaulio ar Europos čempionatai sulaukia nemažiau dėmesio nei krepšinio, nors rinktinė ten net nežaidžia, jau nekalbant apie pergales. Į rinktinės pirmo etapo atrankos rungtynes susirenka pilnas D&G stadionas. Taip, kad atsiželgiant į futbolo lygį, jis Lietuvoje pakankamai mylimas.
              Esu matęs statistiką, kad į Vokietijos *krepšinio* lygos varžybas susirenka gerokai daugiau žmonių, nei į LKL ar BBL, atmetus Ryto-Žalgirio kovas. Tad manau tai labiau tradicijų klausimas. Yra šalių, kur yra rimta arenų/stadionų tradicija, Lietuva - tikrai ne tarp jų. Daug kam neatrodo, kad už ėjimą į areną ar stadioną apsimoka mokėti papildomai, geriau žiūri per televiziją.

              O krepšinio žiūrimumas, domėjimasis juo viską sudėjus, Lietuvoje didesnis, negu futbolu. Tiesa, ne trigubai ar keturgubai. Tačiau domėjimasis futbolu labai pasiskirstęs: daug kam (jei ne daugumai sirgalių) tai - domėjimasis užsienio futbolu. Tokie Lietuvos futbolą žiūri retai, paprastai tik kai žaidžia ir žymūs užsienio futbolininkai. Krepšinio atveju bene visas srautas nukreiptas visų pirma į Lietuvos krepšinį.

              Nemanau, kad kas nors pasikeis iš esmės, čia rašau plačiau:
              http://mn.blogas.lt/kodel-krepsinink...salis-245.html
              Mano kelionių aprašymai/vadovai:
              Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
              Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

              Comment


                Parašė boo Rodyti pranešimą
                /\arba statys normalų stadioną, o ne mum įprastus su viena tribūna, iš kurios trečdalis po stogu, o kitoj pusėj dar kokių 500 vietų lengvų konstrukcijų tribūnėlė.
                Pagal jau senai matytas vizualizacijas tai turėtų būti normalus, tik uždaras stadionas.
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Parašė index Rodyti pranešimą
                  Pagal jau senai matytas vizualizacijas tai turėtų būti normalus, tik uždaras stadionas.
                  Nemanau, kad bus statomas ubigo vizualkėse seniau matytas futbolo maniežas. Zuokas kažkada minėjo, kad naujas Žalgirio stadionas turėtų būti panašus į Gdynės Arkos stadioną.
                  Aš neliūdnas - aš blaivus

                  Comment


                    Nu žiūrėsim kas čia iš šitos draugystės gausis:

                    Vilniaus miesto savivaldybė artimiausiu metu ketina perimti „Žalgirio“ stadioną iš jo savininkės – Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG). Sostinės meras Artūras Zuokas patvirtino, kad derybos su ŪBIG šiuo metu baigiamos. Kokias ŪBIG iškeltas sąlygas sutiko išpildyti Vilniaus savivaldybė, A. Zuokas neatskleidė.

                    „Sąlygų iki galo įvardinti nenorėčiau, dar vyksta derybos procesas ir mes dar stumdomės, sakykime, su vienu milijonu šen ar ten. Bet sąlygos tikrai gana logiškos, įkandamos ir netgi, sakyčiau, sąžiningos“, – IQ.lt teigė A. Zuokas. Jo teigimu, savivaldybė turėtų artimiausiu metu perimti stadiono valdymą ir įrengti čia specializuotą 15 tūkstančių vietų stadioną.

                    Šių metų pavasarį Vilniaus meras viešai buvo pareiškęs, kad į stadiono rekonstrukciją savivaldybė ketina investuoti apie 70 milijonų litų. Tada kalbėta, kad plėtoti stadiono projektą savivaldybė galėtų drauge su ŪBIG. Nors derybos dėl akcijų paskirstymo tebevyksta, savivaldybė siekia valdyti kontrolinį akcijų paketą – daugiau kaip 74 procentus akcijų.

                    Pasak A. Zuoko, tikriausiai nedidele dalį akcijų valdytų ir Lietuvos futbolo federacija. „Tai būtų mums labai reikalingas ir naudingas partneris. Gali būti, kad nedidele dalimi pačioje pradžioje tarp akcininkų išliks ir ŪBIG“, – sakė A. Zuokas.

                    Po 15 tūkstančių vietų stadionu savivaldybė svarsto įrengti kelių aukštų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Varžybų metu čia automobilius galėtų palikti žiūrovai, o likusį laiką aikštele galėtų naudotis visi miesto gyventojai.

                    ŪBIG ne kartą skelbė planus atgaivinti „Žalgirio“ stadiono ir taip pat šiai grupei priklausančių Vilniaus koncertų ir sporto rūmų teritoriją. Prieš 6 metus visuomenei buvo pristatyta italų architekto parengta stadiono ir sporto rūmų rekonstrukcijos projekto koncepcija. 2008 m. investuotojai netgi paskelbė tarptautinį konkursą architektūrinei stadiono ir sporto rūmų teritorijos daliai parengti. Tačiau nė vienas iš projektų taip ir nebuvo įgyvendintas; statyboms užkirto kelią ir įsiplieskęs tarptautinis skandalas dėl teritorijoje buvusių žydų kapinių.

                    Šių metų birželį ŪBIG kreipėsi į Vyriausybę siūlydama pusiau pasidalinti stadiono atkūrimui būtinas išlaidas.
                    Šaltinis: http://iq.lt/titulinis/%E2%80%9Ezalg...ldybes-rankas/

                    Comment


                      Kelintą kartą tą girdim kad vis ketina perimt?
                      You might surprise yourself.

                      Miestai.net FB

                      Comment


                        O ar nebūtų racionaliau visas pajėgas kreipti į "Nacionalinį" stadioną. Nei bandant aprėpti 2 objektus. Be to pardavus centre esančio stadiono žemę būtų gauta papildomų lėšų.

                        Comment


                          Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                          O ar nebūtų racionaliau visas pajėgas kreipti į "Nacionalinį" stadioną. Nei bandant aprėpti 2 objektus. Be to pardavus centre esančio stadiono žemę būtų gauta papildomų lėšų.
                          Nenutuokiat kolega ką šnekat , visų pirma, žemė ir pats Žalgirio stadionas priklauso romanovo ūbigui, todėl šią žemę reiks neparduot, o nusipirkt ir antra - nemanau, kad nacionalinis bus pradėtas judinti (tai dar nereiškia statyti) dar mažiausiai 3 metus, kai tuo tarpu po 3 metų jau būtų realu turėti Žalgirio stadioną, jei viskas sklandžiai vyks, gal dar būtų galima ir trečią pridėti, bet kol kas ir dviejų užteks
                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                          Comment


                            Tai kurių galų savivaldybė ruošiasi kišti pinigus į Romanovo turtą? Tegu "Ūbigas" ir suka galvą ką daryt su stadionu.
                            Ar čia bus taip: valdžia sukiš pinigus, kad prikelt stadioną, o per "atidarymą" nukvakusi visuomenė švilps ant Zuoko, bet plos Romanovui

                            Comment


                              Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                              Tai kurių galų savivaldybė ruošiasi kišti pinigus į Romanovo turtą? Tegu "Ūbigas" ir suka galvą ką daryt su stadionu.
                              Ar čia bus taip: valdžia sukiš pinigus, kad prikelt stadioną, o per "atidarymą" nukvakusi visuomenė švilps ant Zuoko, bet plos Romanovui
                              savivaldybė nori turėti Vilniuje europinio lygio stadioną, dėl šios priežasties bus išperkama iš ūbigo kažkokia dalis (o gal ir visas) stadiono ir žemių
                              Aš neliūdnas - aš blaivus

                              Comment


                                http://www.15min.lt/naujiena/miestas...512?pst=1#comm

                                Vilniaus „Žalgirio“ stadionui sušvito viltis atgimti: savivaldybė pirks IV UEFA kategorijos stadioną


                                Vilniaus savivaldybė apsisprendė pirkti IV UEFA kategorijos stadioną. Tikimasi, kad stadionas bus pastatytas per dvejus metus, o jame bus ne mažiau nei 10 tūkst. vietų. Tokiu būdu esą šis stadionas nekonkuruos su Nacionaliniu stadionu, kurį tikimasi pabaigti po 2014 metų.

                                Turint aukščiausios kategorijos šiuolaikišką futbolo stadioną, Vilnius turės galimybę organizuoti Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolo rungtynes, bus sudarytos sąlygos sostinės futbolo komandų treniruotėms.

                                Tokiam objektui numatytos kelios vietos sostinėje, tačiau realiausia, kad toks stadionas atsirastų „Žalgirio“ stadiono vietoje.

                                Šiuo metu miestas neturi nei vieno stadiono, kuris atitiktų IV kategorijos UEFA standartus. Numatyta, kad vieno žiūrovo vietos stadione kaina neturi viršyti 2500 eurų, išsimokėjimo už stadioną terminas – 10 ir daugiau metų. Planuojama, kad pirkimo procedūros prasidės jau šį rudenį.

                                Pagal UEFA ketvirtosios kategorijos reikalavimus, stadionas turi talpinti mažiausiai 10 000 žiūrovų, turėti 500 atskirų vietų svarbiems svečiams. Taip pat stadione turi būti įrengta 75 darbo vietos žurnalistams bei 75 vietų skaičiaus spaudos konferencijų salė, 25 vietos komentatoriams, 2 televizijos studijos, vietos 25 fotografams ir 4 kameroms. Futbolo aikštės matmenys turi būti 105 m ilgio ir 68 m pločio.

                                Nuspręsta, kad pasibaigus deryboms dėl stadiono pirkimo taryba vėl nagrinės ir tvirtins galutinę sutartį.

                                Į tarybos narių pastabas, kad galbūt savivaldybė galėtų gauti Europos Sąjungos lėšų ir pati statyti stadioną, meras Artūras Zuokas atsakė, kad tokių galimybių nėra, kadangi paraiškų teikimo laikas baigiasi. Vis dėlto taryba pritarė šiam klausimui ir bus pradėtos stadiono pirkimo konkurso procedūros.

                                Stadionas turėtų atsirasti ant prekybinių patalpų pirmojo aukšto. Prekybos centrą statytų ir eksploatuotų teritorijos savininkai. Sklypas, kur yra ne tik „Žalgirio“ stadionas, bet ir Koncertų ir sporto rūmai, neveikiantis baseinas ir daugiau statinių, priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG).

                                Jau buvau praradęs viltį. Pagaliau.
                                Nacionalinio stadiono likimas spręsis 2014 metais.

                                Comment


                                  O kur jie buvo anksčiau, kai ES lėšas buvo galima gauti?

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    O kur jie buvo anksčiau, kai ES lėšas buvo galima gauti?
                                    Klausimas lieka atviras. Bet reikia pasidžiaugti, kad reikalai juda dėl Žalgirio stadiono - ilgą laiką jis buvo tarsi juoda dėmė Vilniaus centre. Jeigu niekas nekiš pagalių į ratus, turėtų būti tvarkomas. 10.000 vietų nėra visai optimalu (sovietmečiu jame tilpdavo ir 20.000 žmonių), bet matyt tai ekonomiškiausias variantas įvertinus visas galimybes ir potencialų lankomumą.
                                    o dėl Nacionalinio stadiono tai yra neaišku. Laukiama 2014m., tada bus aiškiau. Svarbiausia čia yra tai, kad bent jau yra konkretesnių planų, o ne visiška nežinomybė. Beje, šalia Nac.Stadiono turėtų būti įrengtos kelios papildos treneruočių ir ne tik aišktės LFF iniciatyva.

                                    Comment


                                      Geriausias tai yra šitas sakinys: "Stadionas turėtų atsirasti ant prekybinių patalpų pirmojo aukšto." Taip sakant, jau ir taip beveik gyvenam prekybcentriuose, tai galim ir futbolą prekybcentry žiūrėt
                                      Aišku, čia kabinėjuosi prie detalių. Gali nors ir po žeme tą stadioną statyt, kad tik pastatytų kažką padoraus..

                                      Comment


                                        O Žalgirio stadionas ne Romanovui priklauso?

                                        Comment


                                          Kodėl savivaldybė taip ilgai delsė? juk Romanovas jau senai bandė ją įtraukti į stadiono atnaujinimą sakydamas, kad į jį investuos tolygią pinigų sumą kaip ir savivaldybė.
                                          Ir išvis tegul Romanovas parduoda tuos visus sklypus su stadiono ir investuoja į nacionalinį stadioną ir turėtume "Nacionalinį Romanovo Stadioną" ;D

                                          Comment

                                          Working...
                                          X