Na va, taip ir buvau atsiminęs, kad tą parkingą prie gatvės planuoja užstatyt, tad kažkaip nelabai tikiu, kad mokykla nusprendė nuomotis patalpas su statybų grynai po langais perspektyvomis. Statybomis, kurios dar ir pilnai uždengs tą mokyklą... Dar 100% nėra taip, kad jie sudarė sutartį tik 2-3 metams, nes tai nėra kažkokia kavinė ar barelis, tad manau logiška, kad teritorijos vystymo Lords neplanuoja. Ir šiaip, manau tai jau pasenę ir nelabai vykę planai, nes švaistoma labai tau aukso vertės žemės. Jeigu dabar planuotų vystyti šitą teritoriją, senas pastatas tikrai būtų griaunamas, nes užima labai didelę sklypo dalį, vietoje jo būtų maksimalaus aukštingumo pastatai, o Juozapavičiaus gatvė būtų užstatyta visu perimetru.
Matomai tai reiškia, kad apie prieš porą metų planuotą šitos teritorijos visai įdomią konversiją galime pamiršti... Labai keistas sprendimas, ypač matant kaip sparčiai vystosi aplinkinės teritorijos ir kiek potencialo turi šita vieta.
nz kazkaip LT priprate viska daryti pigiai.Galetu bent tarpais kokiu klijuojamu klinkerio plyteliu iterpti ar dar kazka del grazesnio vaizdo, o ne tik apdeti sienas putplasciu ir nudazyti.
O čia viskas teisėta? Galima sugalvoti taip ateiti ir paimti žemę kažkokiam eiliniam pastatui? Kodėl savivaldybė tiesiog nenuperka to sklypo? Aš suprantu, kad tokia žemės paėmimo procedūra taikoma keliui tiesti, nes kelias turi eiti būtent čia ir niekur kitur. Bet darželis gali stovėti bet kuriame iš šimto aplinkinių sklypų. Todėl savivaldybė turėtų pirkti sklypą rinkoje.
Jeigu rinka neparduoda, o darželis yra visuomeninės paskirties pastatas - galima paimt. Plius paėmimą organizuoja ne savivaldybė, o valstybė. Už paėmimą yra kompensuojama įvertinta kaina.
O čia viskas teisėta? Galima sugalvoti taip ateiti ir paimti žemę kažkokiam eiliniam pastatui? Kodėl savivaldybė tiesiog nenuperka to sklypo? Aš suprantu, kad tokia žemės paėmimo procedūra taikoma keliui tiesti, nes kelias turi eiti būtent čia ir niekur kitur. Bet darželis gali stovėti bet kuriame iš šimto aplinkinių sklypų. Todėl savivaldybė turėtų pirkti sklypą rinkoje.
Šitaip atrodys Licėjus. Tikėjaus bus įdomesnė spalvų kombinacija ir renovuos ne putplasčiu, kad po 5 metų vėl neatrodytų prastai, bet bus iš putplasčio. Iš kitos pusės, su spalvom galėjo būti ir žymiai blogiau, tad gal dar ir pasisekė:
Komentuoti: