Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Karaliaus Mindaugo komercijos ir apartamentų centras

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ Butu labai saunu kad testusi "waterfrontinis" uzstatymas.

    Comment


      Nepanasus jis jum i sandeliuka?
      Atrodo kazko truksta, gal, kad tie statramsciai vienodo plocio ar vienodesnese vietose butu.
      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

      Comment


        Žmonių kaulai laiko prabangius apartamentus

        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=12608157

        Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

        --------------------------------------------------

        Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

        Comment


          Kaip Edd ir nuspėjo, turėtume sulaukt ir šio pastato kaimyno.



          Mano galerija Flickr'yje

          Comment


            dar reikėjo įtraukti reklaminį stulpą ant kurio parašyta: parduodami Karaliaus Mindaugo apartamentų pastatas

            Comment


              Berods 15min skaičiau, kad čia bus biurų pastatas

              Comment


                Bus tiriama, ar apartamentai kyla ant žydų kapinių

                Seimo Užsienio reikalų komitetas ketvirtadienį priimta rezoliucija paragino iki galo ištirti, ar statybos Vilniuje prie Karaliaus Mindaugo tilto vyksta buvusių Šnipiškių žydų kapinių teritorijoje.

                Komitetas mano, kad Lietuvoje ir užsienyje statybų sukeltą atgarsį lėmė objektyvių istorinių faktų vertinimo nebuvimas.


                Rezoliucija išreikštas griežtas nepasitenkinimas Kultūros ministerijos, Kultūros paveldo apsaugos departamento ir Vilniaus miesto savivaldybės veiksmais. Teigiama, kad šios institucijos sudarė sąlygas pradėti statybas ginčytinoje teritorijoje, o dėl to daroma žala Lietuvos tarptautiniams santykiams.

                Nors premjero dar gruodį sudaryta darbo grupė, turėjusi nustatyti Šnipiškių žydų kapinių ribas, dar nėra pateikusi išvadų, tai nesutrukdė į darbo grupę įėjusiems minėtų institucijų atstovams išduoti leidimą statyboms. „Viena ranka jie dirbo darbo grupėje, kita ranka išdavė leidimą“, - piktinosi komiteto vicepirmininkas Audronius Ažubalis.

                Ministerijai, departamentui ir savivaldybei pasiūlyta skubiai suburti autoritetingiausius Lietuvos archeologijos ir istorijos specialistus, pasitelkti pripažintus užsienio ekspertus, kad jie paruoštų savo išvadas premjero sudarytai darbo grupei. Ši turėtų operatyviai parengti objektyvią ir diskusijų nebekeliančią išvadą dėl buvusių kapinių teritorijos.

                A.Ažubalis pabrėžė, kad statybas gali uždrausti tik teismas, o ne Seimo komitetas.

                Kaip DELFI sakė rezoliucijos iniciatorius parlamentaras Emanuelis Zingeris, istorija dėl statybų galimai kapinių teritorijoje apnuodys Vilnių – Europos kultūros sostinę 2009. Anot jo, minėtais veiksmais Lietuva parodo savo vertybinio vertinimo kriterijus ir įrodo turinti gilių sovietinių bruožų.
                įdomu, ar dėl Lietuvos tariamai pažeisto prestižo priverstų savivaldybė verslininkus šitą pastatą nugriauti?..

                Comment



                  po galais, juk prieš tai stovėjo baseinas, ir jei kapinės ir buvo, tai seniai buvo sudarkytos. iš to kas šnekama, nemačiusiems Vilniaus gali tikrai pasirodyt, kad šiuo metu varto žydų paminklus ir kaulelius savivarčiais veža.
                  siūlyčiau kad veikėjai , sukėlę ažiotažą butų patraukti atsakomybėn už šmeižtą ir dezinformaciją, kad ir kokiai "išrinktųjų" tautybei priklausytų.

                  Comment


                    2007 04 14

                    Mano galerija Flickr'yje

                    Comment


                      Jie ten vietoje betoną daro?
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Kaip sakė vienas gerai žinomas politikas: Kas paneigs tikimybę, kad šio kvietimo negalima traktuoti kaip savotiškos kyšio formos? o gal ir ne.......




                        Vilniaus miesto meras priėmė Izraelio ambasadorių

                        2007-05-17


                        Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas priėmė Izraelio ambasadorių Chen Ivri. Penktas iš eilės Izraelio ambasadorius Lietuvai domėjosi Vilniaus plėtros planais, daug dėmesio skyrė statybų Šnipiškių rajone, kur, kaip manoma, buvo senosios žydų kapinės, klausimams.
                        Kalbėdamas apie Vilnių, meras pabrėžė darnios miesto plėtros būtinybę, tačiau saugojant ir puoselėjant senąjį miesto kultūros paveldą, pažymėjo miesto plėtros derinimo svarbą su specialistais, istorikais, archeologais, taip pat būtinybę įsiklausyti į miesto bendruomenės nuomonę. Sostinės vadovas pasiūlė sulaukti šiuo klausimu Premjero sudarytos ekspertų komisijos rezultatų ir tik tuomet pateikti atitinkamas išvadas ir priimti visoms pusėms geriausius sprendimus.
                        Ambasadorius Chen Ivri papasakojo apie kasmet Jeruzalėje vykstantį tradicinį pasaulio sostinių merų susitikimą, į kurį atvyksta per 500 miestų vadovų. Susitikę pasaulio sostinių merai dalinasi patirtimi, bendrauja neformalioje aplinkoje, dalyvauja įdomioje kultūrinėje programoje.
                        Izraelio ambasadorius Chen Ivri pakvietė Vilniaus merą Juozą Imbrasą dalyvauti šių metų rudenį Jeruzalėje vyksiančiame 25-ame pasaulio sostinių merų susitikime.
                        Parašas :)

                        Comment


                          2007 05 20



                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            Žydų kapų Vilniuje paieškos gali tęstis teisme

                            Joana Lapėnienė, www.lrt.lt
                            2007 gegužės mėn. 21 d.



                            DELFI
                            Premjero sudaryta darbo grupė nepriėmė sprendimo siūlyti Vyriausybei, kaip to reikalavo žydų ekspertai, stabdyti Vilniaus centre šalia Sporto rūmų vykdomas prabangių apartamentų statybas, pranešė LTV naujienų tarnyba.

                            Žydų bendruomenė dėl šių pastatų statybų reiškia pretenzijas, teigdama, kad po jų pamatais gali būti žydų senkapės.

                            Praėjusią savaitę lietuvių ir žydų ekspertai taip ir nepatikslino senųjų Šnipiškių žydų senkapių teritorijos ribų, nenustatė, ar po vadinamųjų karališkųjų apartamentų pamatais buvo žydų kapavietė.

                            Šių statybų užsakovas neįsileido virgules pasiruošusių rabinų. Į statybvietę įleistas tik geotechnikos inžinierius Arienas Kleinas. Pasipiktinę rabinai pagrasino skųsią Lietuvos vyriausybę, praneša LTV „Panorama“.

                            Išvykdami žydų ekspertai pareiškė, „kad statybvietė beveik neabejotinai iš dalies patenka į kapinių teritoriją“.

                            Žydai reikalauja ištirti visą ginčijamą teritoriją: prižiūrint rabinams ir pasitelkus Istorijos instituto darbuotojus, kurie prieš keletą mėnesių ir iškėlė skandalą sukėlusią hipotezę, jog šie apartamentai Vilniaus centre stovi ant žydų kapų.

                            Pirmadienį darbo grupė nesiryžo vyriausybei pateikti savo išvadų ir kreipėsi į Teisingumo ministeriją, kad ši išaiškintų, kaip įvykdyti žydų ekspertų reikalavimą nutraukti statybų ir kasimo darbus.

                            Šiuo metu vienas apartamentų korpusas baigtas, pradėtas antrasis. Darbo grupės vadovas sako, kad nesvarsto galimybės siūlyti nugriauti pastatą, po kuriuo, kaip spėjama, galėjo būti žydų kapavietė.

                            2004-siais, išduodant leidimą statyboms, to paties Istorijos instituto archeologas, tyrinėjęs būsimosios statybvietės teritoriją, tvirtino, kad čia žydų laidojimo vietų nėra.




                            Paryškinta mano.
                            Parašas :)

                            Comment


                              2007-07-21

                              Comment


                                Sostinės Savivaldybėje aptarti buvusių žydų kapinių ir statybų Šnipiškėse klausimai
                                2007-07-30


                                Vilniaus mero pavaduotojas Algirdas Paleckis praeitą savaitę susitiko su Lietuvos ir užsienio žydų atstovais. Susitikimo metu svečiai išreiškė susirūpinimą dėl vykdomų Karaliaus Mindaugo komercinio ir apartamentų centro statybų bei domėjosi galimybėmis šias statybas stabdyti, taip pat informavo apie tarptautines protesto akcijas, nukreiptas prieš minimas statybas.

                                Susitikime dalyvavo A. Klein – inžinierius geotechnikas, R. E. Schlesinger – Žydų kapinių Europoje išsaugojimo komiteto Rabinų valdybos primininkas, S. Gurevičius – Lietuvos žydų bendruomenės vykdantysis direktorius ir Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas.

                                Sostinės vicemeras A. Paleckis svečius informavo, kad pagal Lietuvos statybos įstatymą ne Vilniaus miesto savivaldybė, bet tokie viešojo administravimo subjektai kaip Vyriausybės atstovas, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos arba Apskrities viršininko administracija gali kreiptis į teismą su prašymu panaikinti statybos leidimą ir nuo prašymo dėl leidimo panaikinimo pateikimo teismui dienos iki teismo sprendimo priėmimo gali sustabdyti leidimą.

                                Taip pat buvo paaiškinta, kad minėtiems viešojo administravimo subjektams kreipimuisi į teismą bus reikalingos pasirašytos ir oficialiai pavirtintos 2007 m. Lietuvos istorijos instituto atliktų tyrimų „Žydų kapinės Šnipiškėse: ribų lokalizacija“ išvados. Kol šios išvados nebus tinkamai įformintos, jos negali būti laikomos teisiniu įrodymu. Susitikimo metu buvo nuspręsta kreiptis į Lietuvos istorijos institutą su prašymu pateikti Vilniaus miesto savivaldybei ir Apskrities viršininko administracijai pasirašytas ir oficialiai patvirtintas minėtas tyrimų dėl Šnipiškių kapinių teritorijos ribų išvadas.
                                Parašas :)

                                Comment


                                  Paveldosaugininkai siūlo dalį Karaliaus Mindaugo apartamentų nugriauti
                                  http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=14209361

                                  Be komentarų.
                                  Mano galerija Flickr'yje

                                  Comment


                                    Parašė Mantas Rodyti pranešimą
                                    Paveldosaugininkai siūlo dalį Karaliaus Mindaugo apartamentų nugriauti
                                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=14209361

                                    Be komentarų.
                                    Aš nesuprantu, kodėl tos žydų kapinės taip visiems rūpi? Šiaurės miestelyje buvo didžiulės prancūzų kareivių kapinės, tačiau viskas jau užstatyta. O čia, už 300m nuo realiai egzistavusių kapinių (kurios dabar, sprendžiant iš senų nuotraukų yra po Kultūros ir sporto rūmais) nori pusę pastato griauti? Tie žydai kartais persistengia besirūpindami savo kapinėmis,
                                    Paskutinis taisė molotov_47; 2007.08.29, 16:30.

                                    Comment


                                      Ir dar. Kol stovėjo Žalgirio baseinas, jokiems žydams jis netrukdė. Kai tik nugriovė ir pradėjo apartamentus statyti, pradėjo triukšmaut. Čia juos nuramintų tik pinigai.
                                      Paskutinis taisė arturiux; 2007.08.29, 16:38.

                                      Comment


                                        Parašė arturiux Rodyti pranešimą
                                        Ir dar. Kol stovėjo Žalgirio baseinas, jokiems žydams jis netrukdė. Kai tik nugriovė ir pradėjo apartamentus statyti, pradėjo triukšmaut. Čia juos užčiaupti galėtų tik pinigai.
                                        Žalgirio baseinas užėmė gerokai maženį plotą nei KMA. Nekalbant jau apie KMA su priestatu.
                                        Iš kitos pusės kapinės buvo apnaikintos dar prie caro, o "damuštos" statant sporto rūmus, tad nelabai bėra ką ten gelbėti.
                                        Kaip po dykumą blaškiausi

                                        Comment


                                          Parašė molotov_47 Rodyti pranešimą
                                          Aš nesuprantu, kodėl tos žydų kapinės taip visiems rūpi? Šiaurės miestelyje buvo didžiulės prancūzų kareivių kapinės, tačiau viskas jau užstatyta. O čia, už 300m nuo realiai egzistavusių kapinių (kurios dabar, sprendžiant iš senų nuotraukų yra po Kultūros ir sporto rūmais) nori pusę pastato griauti? Tie žydai kartais tikrai peržengia ribą, neveltui jų Europoje nemėgo.
                                          žydų kapinės rūpi patiems žydams. nejau jie turėtų nesirūpinti kapinių likimu vien dėl to, jog kažkas nesirūpino prancūzų kapinėmis. Skamba nelogiškai. Tai yra jų reikalas rūpintis savo kapinėmis ir jiems nerūpi, ar kas nors kitas rūpinasi savo kapinėmis taip pat kaip jie.

                                          Aišku pavydas dėl žydų įtakingumo daro savo.

                                          Iš viso nesuvokiu, kur čia ta riba peržengta??? Kad rūpinasi savo kapinėmis? Tai gal ir lietuviai peržengia ribą važiuodami į Sibirą lietuvių tremtinių kapų tvarkyti? Gal jie peržengia ribą reikalaudami neniekinti lietuvių kapinių?
                                          Ne ribų žydai neperžengia. Čia tik mes jiems kitokius standartus taikome

                                          Aišku, aš prieš griovimus. Ir sutinku, kad ten kapinių klausimas išpūstas.
                                          Paskutinis taisė Andrew; 2007.08.29, 16:21.
                                          "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
                                          negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X