Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji daugiabučiai namai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Nuomai perka centre ar šalia jo, miegamuosiuose rajonuose tik vienas kitas butas būna nuomai.
    Projektas Laisves 77. Kalbejau su statybu vadovu. 50proc butu - nuomai.

    Comment


      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

      Projektas Laisves 77. Kalbejau su statybu vadovu. 50proc butu - nuomai.
      Va ir atsakymas, kur nusėda STT gaudomi juodi pinigai
      Aviate, navigate, communicate

      Comment


        Justiniškės, „Taikos alėja“ Taikos g. 157B
        2020-01-15

        Comment


          Remigijus Šimašius FB:

          Praėjusią savaitę net du nekilnojamojo turto vystytojai bandė apgauti pirkėjus, miestiečius ir miesto administraciją, pasiūlydami pirkti butus ten, kur jokio leidimo statyti jų neturi – neegzistuojančiuose aukštuose. Vienas projektas Lvovo gatvėje Šnipiškėse, kitas – Lapių gatvėje Žvėryne.

          Ta proga noriu pasidalinti su jumis žiniomis ir paprašyti pagalbos. Ne tik apie šiuos atvejus, o apie tai, kaip visą miesto plėtrą paversti darnesne, žalesne, draugiškesne žmogui.

          Žinau, ką tokiais atvejais, kaip mano minėti, suokia pardavėjai – „žodžiu jau suderinta, būtinai bus patvirtinta“. Tiesa tokia, kad nei raštu, nei žodžiu niekas nederinta ir nesuderinta. Teisiniai keliai tam yra, tačiau ar jie bus patvirtinti – labai didelis klaustukas, nes į tokių manipuliatorių projektus žiūrėsime ypač atidžiai. Dar svarbiau – visada laikysimės tų taisyklių, kurios užtikrina viešąjį interesą.

          Dėl šių vystytojų potencialių pirkėjų klaidinimo kreipiausi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Ir, be abejo, šių projektų derinimui pavedžiau išsitraukti galingesnį padidinamąjį stiklą, skirti visą reikalingą laiką, kad miestiečiai nebūtų maustomi.

          Tačiau kaip su kitais atvejais, kitais projektais?

          Pirmiausia, kur esame. Pradėsiu nuo gerų dalykų. Esame miestas, kuris, kad ir sunkiai, bet vis geriau suderina du svarbius tikslus – architektūros, gyvenimo kokybės augimą bei būsto prieinamumą. Keletas dalykų, kuriuos pasiekėme per pastaruosius kelerius metus:
          - uždarėme restitucijos srautą daugiabučių namų kiemuose (kur po restitucijos savivaldybei po kelerių metų likdavo tik ginčytis, koks bus namas, o ne ar jis bus);

          - derinant plėtrą pradėjome realiai atsižvelgti į dalyką, kuris iki tol buvo laikomas tuščia deklaracija – urbanistinį kontekstą;

          - nutraukėme apsimestinių viešbučių (kur realiai statomi butai) srautą. Matau, kad vis dar pastebite tokių projektų, tačiau negalime ignoruoti realybės – kai kurie projektai nuo pat pradžių vystomi kaip nuomojamų apartamentų pastatai (Airbnb laikais tai neturėtų stebinti). Tačiau jei kyla abejonių, kad už tokių statinių realiai slepiasi butai, visada reikalaujame to, kas svarbiausia – kad pastatas atitiktų normas, taikomas gyvenamiesiems būstams;

          - pagaliau galime drąsiai pasakyti, kad mieste netoleruojame įžūlių žemvaldžių – ar tai būtų Neries krantas Žvėryne, ar naujoji dviračių tako trasa Balsiuose, ar bet kuri kita Vilniaus vieta;

          - transporto sąlygose vertiname ne tik automobilių, bet ir pėsčiųjų bei dviratininkų eismą;

          - viešuose projektuose diskusijas su visuomene pradėjome ankstesnėje stadijoje – formuojant užsakymo užduotį;

          - pakeistos praktikos viešuosiuose ir privačiuose objektuose, užtikrinant, kad būtų kuo daugiau želdynų (kai kur dar turime labai pasistengti, bet pasiekimų irgi yra);

          - nuo užsakymų pereiname prie architektūrinių konkursų.

          Esu patenkintas, kad tuo pačiu galime džiaugtis adekvačia pasiūla, augančiu būsto prieinamumo indeksu Vilniuje, priešingai nuo daugumos ekonominį kilimą patiriančių miestų. Kartu matau vis didesnį vilniečių įsitraukimą į savo miesto kūrybą, vis didesnį reiklumą. Ir tai yra gerai, nes leidžia neužmigti, siekti vis daugiau. Matau kartais ir pasipiktinimą tuo, kad miestas auga apskritai. Su tuo negaliu sutikti, nes Vilnius turi didžiulį augimo potencialą ne bloginant, o pagerinant gyvenimo kokybę, ir tai reikia išnaudoti.

          Gražu, aišku, ne viskas. Turime ir neprotingų įstatyminių reguliavimų, kurie leidžia statyti skardines prie greitkelio, bet neleidžia miestietiško tipo patogaus ir patrauklaus užstatymo. Turime netgi tokių nacionalinių taisyklių, kurios miesto centre vietoje čia tinkančių namų vystytojus skatina statyti, kaip taikliai pastebėta, nučiulptus pseudomodernius pastatėlius. Turime privačiose rankose nuo seno atsidūrusių teritorijų, kuriose nieko nereikėtų statyti, tačiau savininkams tokia teisė jau nuo seno buvo suteikta. Galiausiai, turime blogą nesišnekėjimo, nesiklausymo, viešo intereso pamynimo tradiciją, kurią jau daug kur pakeitėme, bet iki tikros pergalės dar reikia padirbėti.

          Visų, kuriems brangus mūsų miestas, noriu paprašyti keleto dalykų.

          Visų pirma, suprasti, kad miestas, norintis būti patogus, mielas, gražus ir suteikiantis laimės, turi būti pritaikytas vaikščiojimui. Toks jis gali būti tik tada, kai yra kompaktiškas. Visi tyrimai rodo, kas ir taip gana akivaizdu, kad žmonės paprastai linkę eiti iki 2 km, bet praktiškai nėra tokių, kurie į darbą ar namo eis 8 km. Deja, Vilnius ilgai nebuvo kompaktiškas ir visi manė (daugelis ir tebemano), kad automobilis – vienintelė išeitis mieste. Tokiu keliu mes nenueisime niekur, išskyrus į gamtos eikvojimą ir miesto, kaip kultūrinės ir socialinės erdvės, sužlugdymą. Džiaugiuosi, kad užkirtome kelią tokiam miesto tankinimui, kuris reiškė dar vieno daugiabučio įkišimą jau ir taip tankiai užstatytame rajone. Tačiau mums reikia suprasti, kad kompaktiškas miestas reiškia, jog buvę sandėliai, apleistos gamyklos, o kai kur ir bevertės lūšnelės turi būti pakeistos vietomis, kuriose žmonės patogiai gyvena ir dirba, besidžiaugdami prieinama infrastruktūra, įskaitant ir kokybiškesnes bei didesnes žaliąsias erdves (skverų, alėjų, prieinamų parkų pavidalu).

          Antra, visur, kur matote, kaip mano minėtais sukčiavimo atvejais, kad kažkas įžūliai nesiskaito su visuomene ir bendromis taisyklėmis – praneškite savivaldybei. Visa tai mums svarbu, kad išsaugotume paveldą, želdynus, užtikrintume sklandų judėjimą ir miesto darną.

          Trečia, labai kviečiu sekti miesto planavimo naujienas, pasakyti savo nuomonę ir dalyvauti diskusijose, viešuose projektų svarstymuose. Kartais diskusijos būna sunkios, nes vilniečių nuomonės yra įvairios, o miesto atmosfera, ačiū Dievui, yra laisva ir demokratiška. Tačiau tik tada, kai kalbėsimės, o geriausia – kai kalbėsimės laiku, mes turime šansą rasti geriausius sprendimus.

          Už sklandų Vilnių, kuriame dera veržlumas ir darna, civilizacija ir gamta, praeitis ir ateitis!

          Comment


            detalesnė info apie Andrum projektą ir Capital projeką galima rast čia: https://vilnius.lt/lt/2020/02/19/sav...ncius-aukstus/

            Comment


              Grįžtant prie temos apie Omberg naują gyvenamosios paskirties projektą. Ar tas projektas nebus loftai Viršuliškių g. 32 (buvęs Telekomo pastatas)?

              Comment


                Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
                Grįžtant prie temos apie Omberg naują gyvenamosios paskirties projektą. Ar tas projektas nebus loftai Viršuliškių g. 32 (buvęs Telekomo pastatas)?
                Ne. Jei issiples per visa busima teritorija, gausis ne vienas ir ne du namai. Nezinau kiek tu etapu nusimato, maciau tik pirmaji.

                Comment


                  Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                  Ne. Jei issiples per visa busima teritorija, gausis ne vienas ir ne du namai. Nezinau kiek tu etapu nusimato, maciau tik pirmaji.
                  Ne Viršuliškių stogų teritorija, gerai suprantu?

                  Comment


                    Parašė _rB_ Rodyti pranešimą

                    Ne Viršuliškių stogų teritorija, gerai suprantu?
                    Ne, su tais jau seniai viskas aisku.

                    Comment


                      Naujas daugiabutis: https://vilnius.lt/wp-content/upload...2020-02-19.pdf

                      Comment


                        Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
                        Grįžtant prie temos apie Omberg naują gyvenamosios paskirties projektą. Ar tas projektas nebus loftai Viršuliškių g. 32 (buvęs Telekomo pastatas)?
                        Beje, o kas tame buvusiame Telekome vyksta? Viena pusė (kita nuo Laisvės prospekto) atnaujinama, pragriautos sienos ir t.t.

                        Comment


                          Parašė Suolas Rodyti pranešimą

                          Beje, o kas tame buvusiame Telekome vyksta? Viena pusė (kita nuo Laisvės prospekto) atnaujinama, pragriautos sienos ir t.t.
                          Aš supratau, jog Milwaukee kažką žino ir laukiu papildymo

                          Comment


                            Bus loftai. Nemanau, kad Omberg kanibalizuos savo projektą.

                            Comment


                              Birutės 40 atsinaujino info. Įdomi detalė viena:

                              Miestas - Vilnius;
                              Adresas - Birutės g. 40
                              Paskirtis - Gyvenamasis
                              Bendras projekto plotas – 3,200m³;
                              Generalgubernatoriaus rezidencijos plotas – 1,189 m³;
                              Metai - 2021
                              https://helios.lt/projektai/birutes-40/

                              Click image for larger version

Name:	5.PNG
Views:	262
Size:	237,0 kB
ID:	1785046Click image for larger version

Name:	4.PNG
Views:	248
Size:	218,1 kB
ID:	1785045Click image for larger version

Name:	1.PNG
Views:	253
Size:	240,3 kB
ID:	1785044Click image for larger version

Name:	2.PNG
Views:	267
Size:	235,1 kB
ID:	1785043Click image for larger version

Name:	3.PNG
Views:	254
Size:	211,4 kB
ID:	1785042
                              Paskutinis taisė mr_miegas; 2020.02.25, 13:34.

                              Comment


                                Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą
                                Birutės 40 atsinaujino info. Įdomi detalė viena:

                                Generalgubernatoriaus rezidencijos plotas – 1,189 m³;

                                Comment


                                  Kūbinių metrų?

                                  Comment


                                    Vietoje buvusio Viršuliškių telekomo planuojamas loftų projektas Western 32. Apie pastato dalinį griovimą kalbėta šioje temoje vasario mėn. pradžioje.

                                    Click image for larger version  Name:	vilnius-virsuliskes-virsuliskiu-g-2.jpg Views:	1 Size:	349,0 kB ID:	1785181

                                    Click image for larger version  Name:	vilnius-virsuliskes-virsuliskiu-g-2.jpg Views:	1 Size:	366,6 kB ID:	1785180

                                    Click image for larger version  Name:	vilnius-virsuliskes-virsuliskiu-g-2.jpg Views:	1 Size:	361,3 kB ID:	1785179
                                    Attached Files
                                    Paskutinis taisė digital; 2020.02.25, 23:41. Priežastis: Kopija iš "Griaunami ir nugriauti pastatai"

                                    Comment


                                      "This is a tragedy" - tokio tipo rekonstrukcijų jau būta. Jei pamiršote, kaip tai atrodo gyvai, primenu:



                                      Aviate, navigate, communicate

                                      Comment


                                        Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                                        "This is a tragedy" - tokio tipo rekonstrukcijų jau būta. Jei pamiršote, kaip tai atrodo gyvai, primenu:
                                        Na, kai pabaigs, bus puiki proga pasižiūrėt koks progresas įvyko per 10-15 metų... Iš vizualizacijų atrodo žymiai geriau, aišku realybėje, beveik įsitikinęs, bus piguva, bet iš kitos pusės - tai apleisto pastato rekonstrukcija kažkur toli nuo centro, vietoje kuri niekam nėra įdomi ir kurioje niekas nesilanko, tad gal ir dzin. Bet kokiu atveju, tikrai nebus blogiau už prieš tai planuotą rekonstrukciją:

                                        Comment


                                          Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                                          Na, kai pabaigs, bus puiki proga pasižiūrėt koks progresas įvyko per 10-15 metų... Iš vizualizacijų atrodo žymiai geriau, aišku realybėje, beveik įsitikinęs, bus piguva, bet iš kitos pusės - tai apleisto pastato rekonstrukcija kažkur toli nuo centro, vietoje kuri niekam nėra įdomi ir kurioje niekas nesilanko, tad gal ir dzin. Bet kokiu atveju, tikrai nebus blogiau už prieš tai planuotą rekonstrukciją:
                                          Man įdomi ir aš ten lankausi. Per keliolika metrų nuo tų loftų yra Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų būstinė, privačios ortopedijos medicininės paslaugos, naujai sutvarkyta viešoji erdvė ir kt.
                                          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                          Comment

                                          Working...
                                          X