Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji daugiabučiai namai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na ir dėl šios raudonos detalės pastatas iškart geriau atrodo nei kiti, iš visų keturių pusių turintys tik tą vienintelę gelsvai pilką purviną bei baisią spalvą.

    Comment


      Parašė B.S. Rodyti pranešimą
      Tamsta su logika gal susipykęs ar kaip? Lyginam palyginamus daiktus o ne pliką betoną su dažyta siena.
      Neperdažyta 40 metų siena blogai, taip? Abu su tuo sutiksim. Mano nuomone neperdažyta raudona siena vis vien atrodys geriau nei 40 metų neperdažyta pilka siena.
      Taigi, kai nebeina šnekėt apie tiltus reik apkaltint logika ir būtinai pareikšt ką manąs apie miltus.

      Comment


        Tai vat kalbant apie Karoliniskes sitie vienos spalvos intarpai yra OK. Originali paneliu smelio spalva ir raudona netgi yra is vienos paletes (popsovai aiskinant), dabar pripaise kai kur pilkai palei pamatus, bet cia jau naujai dazyta. Todel si raudona spalva neatrodo kaip svetimkūnis ir naturaliai isilieja i bendra vaizda. Jeigu panelinius daugiabucius pradet dazyt skirtingom spalvom (dali ryskiai geltona, kita dali pvz melsva) kaip cia kai kas siulo, bus tragedija.

        Comment


          Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
          Jeigu panelinius daugiabucius pradet dazyt skirtingom spalvom (dali ryskiai geltona, kita dali pvz melsva) kaip cia kai kas siulo, bus tragedija.
          O aš sakau, jog nebus. Mielai priimčiau gražiai įkomponuotą kokį mėlyną atspalvį.

          Comment


            Parašė B.S. Rodyti pranešimą
            Prie ko cia isvis slavai? Slavai buvo jusu argumentas, neva per daug spalvos=slavai.
            Mano argumentas paprastas-jei nera architekturos, tai bent negailekit spalvos.
            Parodyk tu man tuos UK pilkus namus kurie yra prastos architekturos, pilki ir atrodo gerai.
            Kas tie 'Jusu'? Cia mano pirmas postas sitoj temoj.
            Paskutinis taisė digital; 2018.07.25, 13:57. Priežastis: ištrintas įžeidimas

            Comment


              Visuomenės informavimas apie numatomą daugiabučio gyvenamojo namo Taikos g. 157B, Vilniuje projektavimą

              Click image for larger version

Name:	Takos.PNG
Views:	207
Size:	223,0 kB
ID:	1658304

              Click image for larger version

Name:	Taikos.PNG
Views:	209
Size:	224,6 kB
ID:	1658305
              Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

              Comment


                Tik pasidalinau forume apylinkių nuotraukomis prie mokyklos, tai jau investicijos plaukia... Nusiunčiau pastabas:

                1. Įrenkite ne tik pensininkų treniruoklius, bet ir rimtesnius – standartinį dviejų skirtingų aukščių skersinį ir lygiagretes. Tai yra 2 baziniai privalomi treniruokliai (teigiu iš patirties).


                2. Ar tas šviesoforas būtinas D kategorijos dviejų juostų pamažinto greičio gatvėje? Šalia platindami gyvenamąją gatvę ir suteikdami mašinoms "žalią šviesą" tik skatinsite didesnį išvystomą automobilių greitį. Nesaugu, nes ramioje gatvėje pėstieji vistiek kerta gatvę kur patogiau. Geriau įrenkit prailgintą granitinių raštuotų plytelių perėją, kad automobilių greitį minimizuoti, bet, kad jis nenutrūktų ir nesikauptų išmetamųjų dujų užterštumas aplinkiniams gyventojams bei naujakuriams. Gatvės dalis šalia naujo namo atrodytų draugiškesnė pėstiesiems, tad norėtųsi vakarietiškesnio polėkio šioje vietoje, o ne palikti sovietmetį. Granitas kainuos truputį brangiau, bet sukursite vertę ne tik vystomam projektui, bet ir sau kaip architektų biurui. Plotas ten gi miniatiūrinis, o gyvenimo kokybę bei vaizdą pro langą pirkėjams užtikrinsite pavyzdingą.

                3. Iš Taikos g. pusės numatėte platinti gatvę įrengiant parkavimo vietas. Nekiškite ten taip giliai į naujai projektuojamą kišenę. Gatvėje toje vietoje ir taip parkuojami automobiliai, tad geriau įrenkite ne asfaltbetonio dangą platindami gatvę (sovietiniu stiliumi), o išklokite labiau statinėms apkrovoms tinkama medžiaga – betoninėmis trinkelėmis. Nepristumkite parkavimo juostos prie pat esančio šaligatvio, bet palikite tarpą esančiai žolei pakeisti į "korį" (pageidautina į ilgaamžiškesnį betoninį, o ne plastikinį), pro kurį augtų žolytė, bet būtų tinkama praeiti pėsčiajam išlipusiam iš transporto priemonės. Priminsiu, jog pagal pateiktą brėžinį Justiniškės patenka į teritoriją, kurioje vystant projektus, turite atsižvelgti ir kompensuoti žaliąsias erdves. Čia puiki proga pasireikšti.

                4. Įrengiant suplanuotas viešas parkavimo vietas numatykite jas paženklinti kelio ženklinimu.
                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                Comment


                  /\ O aš tokias, panašias:


                  Savivaldybės išduotose projektavimo sąlygose 3 punkte nurodoma, kad ties projektuojamo daugiabučio sklypu turi būti įrengtos stovėjimo vietos palei Taikos g. Jūsų pateiktame svarstyti projekte šios stovėjimo vietos įrengiamos už gatvės važiuojamosios dalies. Kodėl? Primenu, kad Taikos g. - tai D kategorijos gatvė. Šiuo metu ties šia vieta gatvės plotis yra net 11 metrų (2 eismo juostos po 5.5 metro), o tai pažeidžia STR reikalavimus. Todėl teikiu šiuos du pasiūlymus ir prašau į juos atsižvelgti:

                  1. Minėtoje vietoje, kur projektuojamos auto stovėjimo vietos, siaurinti važiuojamąją dalį ir būtent susiaurintoje vietoje įrengti reikalaujamas stovėjimo vietas. Prisegu brėžinį pavyzdį. Susiaurintą dalį rekomenduotina išgrįsti trinkelėmis, taupant lėšas galima palikti ir asfaltą. Susiaurinus gatvę bus pasiektas ir kitas teigiamas aspektas: sumažės automobilių greitis, o būsimiems namo gyventojams taps lengviau išvažiuoti iš kiemo.

                  Click image for larger version

Name:	taikos.png
Views:	65
Size:	266,4 kB
ID:	1658340


                  2. Ties projektuojama nauja šviesoforine dviračių ir pėsčiųjų perėja taipogi prašau siaurinti gatvę. Šioje vietoje gatvės plotis yra ~10 metrų (2 juostos po 5 metrus), o tai taip pat neatitinka reikalavimų. Siaurinti siūlau nuo esančios VT stotelės iki dešiniau esančio kito įvažiavimo į kiemus. Susiaurinus gatvę iki 6 metrų (t.y. 2 eismo juost po 3 metrus - kaip to reikalauja STR) visa perėja taps saugesnė pėstiesiems ir jiems reikės trumpesnio žalios šviesos signalo, todėl automobiliams reikės trumpiau stovėti prie raudonos.

                  Click image for larger version

Name:	taikos2.png
Views:	72
Size:	181,7 kB
ID:	1658339

                  Comment


                    Tikėkimės, kad nepasikartos Kavoliuko gatvės istorija.
                    Lietuva visiems.

                    Comment


                      Inspiruotas Creatium, parašiau papildomą laišką dėl gatvės siaurinimo ir kreivinimo. Pagal BP ar darnaus judumo planą ta gatvė turėtų ateityje virsti į 30 km/h zoną. Dabar ten ženklas 40 km/h.

                      Keista pati projektuotojų logika, patys pateikė brėžinį, su numatyta dviračių trasa (turkio punktyras), bet ją blokuoja su projektuojamu parkingu, ateity nepaliekant pakankamai vietos (būtų kaip Žvejų g. ir dar tektų medžius kirst):

                      Click image for larger version  Name:	TAIKOS-157B_PP-byla.jpg Views:	1 Size:	138,4 kB ID:	1658408
                      ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                      Comment


                        Šalia Tauro kalno pradėti gyvenamųjų namų projekto „Matau Vilnių“ statybos darbai

                        Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/verslas...atybos-darbai/

                        Comment


                          Prašome nedėti plikų nuorodų. Bent jau tiek reikėjo:
                          Sostinės Aludarių gatvėje, buvusios „Tauro“ alaus daryklos teritorijoje, pradedami „Matau Vilnių“ gyvenamųjų namų statybos darbai. Pirmojo darbų etapo metu iš viso planuojama pastatyti 3 – „Pilies“, „Upės“ ir „Tilto“ – namus su 92 butais, iš kurių atsivers vaizdinga istorinio ir šiandieninio miesto centro panorama. Projektą turtingą istoriją turinčioje sostinės vietoje įgyvendina statybų ir darnios nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“.

                          Comment


                            /\ Jam apie tai sakyta jau dešimtis kartų, o reakcijos - nulis. Vos ne boto veikimo principas: atėjau, papostinau, išėjau. Nulis reakcijos į komentarus. Manau gerai, kad pašalino (tikiuosi trumpam), gal susimąstys.

                            Comment


                              Noriu parodyt, kaip susigulėjo daugiabutis šalia Karolinos Maximos. Parkingas aišku depresiją varo, bet džiugu, kaip užsipildė komercinės patalpos: kepyklėlė-kavinukė, konditerijos krautuvė, kebabinė, maistas išsinešimui, grožio salonas, rūbų parduotuvė ir dar dvi su mažyliais susijusios parduotuvėlės ar paslaugos, plius dar kažkas. Tiesa, iš gatvės pusės nepatikrinau.

                              Click image for larger version

Name:	20180804_134537.jpg
Views:	78
Size:	210,4 kB
ID:	1659222
                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                              Comment


                                /\ Taip. Kiek teko būti, tai ir fasadas gerai laikosi. Tinkuotas, bet atrodo lyg ir kokybiškai.

                                Comment


                                  Pastatas gana okay atrodo, bet tas parkingas priekyje tai tragedija.

                                  Comment


                                    Niekas ten ne okey. Jau matau bent 3 balkonu uzstiklinimu variantus. Kaip? Tai ko nepatikrinot is gatves puses? Visiskai nereikalingas slaitas kuriame taip ir neisaugo zole. O kaip vaiku zaidimu aikstele ikista du metrai nuo namo sienos? Aukstingumas turejo buti 2-3 aukstais zemesnis, bet "susigulejo" ir 7aukstis? Infrastrukturos padaryta 0, kiemo nera, tiesiog ikista deze tarp parkingo ir gatves. Nauja statyba turi prideti vertes ir kokybes gyvenimui rajone, o iki siol manau kad be sio pastato cia buvo geriau.

                                    Comment


                                      Įdomu, kodėl projektų kūrėjai nepagalvoja apie kokį nors standartinį balkonų stiklinimą? Arba kodėl tiesiog by default visų neužstiklina? Juk lietuviai yra patologiniai balkonų stiklintojai. Turbūt ir Eifelio bokštą ar kokią nors Gizos piramidę įstiklintų, jei tik kas leistų.

                                      Pats daugiabutis Koraluose, beje, padarytas blogai integravimo į aplinką prasme. Kai kurios komercinės patalpos, esančios gatvės pusėje, yra prieinamos tik iš to baisaus parkingo, bet ne iš pačios gatvės. Kažkoks WTF. Nepaisant to ten kažkaip veikia komercija ir netgi geriausias Vilniuje vietnamietiškas restoranas

                                      Comment


                                        Aš manau, kad čia visi statytojo užstiklinti balkonai. Ten gal viduje kažkokie roletai, kur juoda ir balta. Architektūra gal ir nieko, bet jo įkomponavimas sklype, tas šlaitas kitoj pusėj tai be ryšio.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Įdomu, kodėl projektų kūrėjai nepagalvoja apie kokį nors standartinį balkonų stiklinimą? Arba kodėl tiesiog by default visų neužstiklina? Juk lietuviai yra patologiniai balkonų stiklintojai. Turbūt ir Eifelio bokštą ar kokią nors Gizos piramidę įstiklintų, jei tik kas leistų.
                                          Balkonuose laiko įvairius rakandus arba pvz. dviračius. Jeigu rūkai, tai žiemą maloniau rūkyti įstiklintam balkone. Rūkyti per langą jau nebe ok, nes dūmai eina į vidų. Šiame projekte, konkrečiai vienoje pusėje, kažkas roletus susidėjo nuo saulės, nes jei kaitina tiesioginius langus ir už jų esančias pvz. užuolaidas, visas karštis išspinduliuojamas į butą. Pietuose prie viduržemio jūros namuose yra langinės esančios lauko pusėje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X